@shahzoda, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells evet ben burda üniversitede okuyorum ve pandemiden dolayı özbekistana gidemedim gitsem de orada henüz konsolosluklar vize vermiyorlar bu nedenle ben de buradakinin açıldığını haberini alınca buraya taşımayı düşüniyorum mülakatı ,ne gibi işlemler gerekir ve bu sureç çok uzun sürer mi ?
Uzun surebilir, ama su an icin oldukca mantikli bir hareket gibi gorunuyor... NVC'ye ulasmaniz lazim. Mumkunse telefonla arayip da bilgi alabilirsiniz.
NVC'ye dosyanizin Taskent yerine Ankara'ya gonderilmesini istediginizi soyleyin. Once su web sitesinden yazin:
sonra da telefonla arayin... Kendilerine Turkiye'de yasadiginizi ve pandemi nedeniyle seyahat etmek istemediginizi soyleyin, kabul edeceklerdir.
Ankara'daki konsolosluk su an acil durumlara vize veriyor, ama cok yakinda (buyuk ihtimal Agustos sonu itibariyle) diger dosyalara da mulakat tarihi vermeye baslar diye tahmin ediyorum...