IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ice çok teşekkürler ama bizim bebeğimiz yok 🙃
-
Merhaba arkadaşlar
Bizim 2 saat önce mülakatımız vardı .
Randevu zamanından 5 dakika önce konsolosluk kapısında olmanızı istiyor ve form dolduruyorlar virüs ile ilgili . Konsolosluga görüşme için tek tek alıyorlarmış .
Yaklaşık 45 dakika sürmüş ilk evrakları istemişler . Sonrasında başka bir gişe çagırmışlar . Birden fazla soru sormuşlar . Evlilik teklifinin tarihini nasıl yaptıgını , ne zaman tanıştıgımızı , nişan tarihimizi . Nerde yaşayacagımız benim ve eşimin ne iş yaptıgını , sponsor ile ilgili soru sormuşlar . Resimleri ve konuşmaları gözden geçirmişler . Evlilik cüZdanımızı yenilemiştik . Yenisini fotokobisini almışlar ve bir broşürle geri uzatmışlar . Hayırlı olsun 5 iş günü içerisinde vize basılı pasaportunuzu iletecegiz demişler .Tarihlerimizide vericek olursak :
İlk başvuru : 01.05.2019
Nvc-1. : 26.10.2019
Nvc-2. : 06.01.2020
Evrak yük. : 18.01.2020
Eksik evrak : 23.04.2020 w2 formunu yüklememizi istediler . 20.05.2020 tarihinde yükledik .
Onay. : 18.06.2020 -
@neslikaan Hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza
-
Merhabalar, bizim de eksik bir evrağımız vardı tamamlayıp gönderdik. 15 gün oldu hiçbir mail gelmedi :( 04.05.2019 tarihinde başvuruda bulunduk. Evrakları tamamladık 3 hafta önce gönderdik. hemen 1 hafta sonrasında eksik evrak var dediler onu da gönderdik. şimdi 15 gündür bekliyoruz. Hızlandırma durumu için ne yapılması gerekir?
-
@Fatma-Gergöy-Jalal bildiğim kadarıyla tüm evraklar onaylandıktan sonra mülakat için hızlandırma talebi yapılıyor. 1-2 sayfa öncesine gidince @ice ve @neslikaan 'ın ne yaptıklarını yazdıkları postları bulabilirsiniz. Tekrardan yazayım bu durum benim bildiğim şekli onaylanmadan hızlandırma talebi yapılıyor mu bilmiyorum, hiç denk gelmedim.
-
Merhaba
Benimde bildiğim kadarıyla dosyanın nvcde işlemi bitmiş ve mülakat tarihi bekliyor olması lazım hızlandırma talebinde bulunmak için . Muhtemelen bu 1 hafta içinde onaylanmasını bekleyebilirsiniz . Umarım en yakın zamanda onaylanır ve vize randevu tarihinizi alabilirsiniz 🤲🏻
-
@neslikaan tebrik ederim..darısı başımıza ve diğer tüm bekleyen arkadaşlara..
-
@neslikaan gozunuz aydiin. esinizin vize almasi bize de cok umut isigi oldu. biz de 23 temmuzdan beri vize tarihi bekliyoruz. kisa bir sorum olcakti. esiniz mulakata giderken hem uscis e gonderdiginiz hem de nvc ye yuklediginiz belgelerimi goturdu yaninda yoksa sadece nvc dekileri goturmek yeterli olur mu?
-
@Mrs-Cakal
Merhaba
Ankara mail atıyor evrak listesini ona göre götürüyorsunuz.
Dogum belgesi - nufüs kayıt örnegi - evlilik cüzdanı - adli sicil kaydı arşiv kayıtlı : orjinal olmalarını istiyorlar kesinlikleFotograf - ilişki kanıtlayan belge - ptt kayıt formu - ankara randevu mail çıktısı - vesikalık resim . Birde randevudan 3 gün önce mail attı ankara . Covid ile ilgili 5 soru sormuşlar cevaplayıp maille geri dönüş yapmanız birde çıktısını almanızı istiyorlar . Özellikler maskeli gelmenizi ve sadece randevu saatinden 5 dakika önce kapıda olmanızı talep ediyorlar . Çünkü içeriye sadece randevusu olan kişi alınıyormuş artık . İçerde bekleyen falan yokmuş .
Umarım en yakın zamanda dönüş saglanır tarafınıza 🤲🏻 -
@neslikaan hayırlı olsun arkadaşım sizin adınıza sevindim
-
Merhabalar benim nvc tarafından onaylanan cr1 vizem var ama bu oany durumu pandemi sürecinde gerçekleştiği için tüm konsolosluklar kapalıydı bu durumda ben randevu interviumu tashkentten istanbula geçirsem değişiklk gerçekleştirsem hangi aşamalrı yapamam gerek ve extra ücret ödememe gerek var mı ,bekleme sürecim bir önceki onay gibi uzun sürer mi ? bu arada abd vatandaşıyla evliyim
-
@shahzoda, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar benim nvc tarafından onaylanan cr1 vizem var ama bu oany durumu pandemi sürecinde gerçekleştiği için tüm konsolosluklar kapalıydı bu durumda ben randevu interviumu tashkentten istanbula geçirsem değişiklk gerçekleştirsem hangi aşamalrı yapamam gerek ve extra ücret ödememe gerek var mı ,bekleme sürecim bir önceki onay gibi uzun sürer mi ? bu arada abd vatandaşıyla evliyim
Mulakatiniz once Ozbekistan'da idi, fakat orada girmek yerine Turkiye'de mi girmek istiyorsunuz?
Henuz mulakata girmediniz ve vize almadiniz degil mi?
-
@crazycells evet doğrudur henüz mülakata girmedim,ve turkiyede bildiğim kadarıyla abd eşlerine sağlık ve eğitim için 13 temmuzdan itibaren vizeler verilmeye başlamış
-
@shahzoda, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells evet doğrudur henüz mülakata girmedim,ve turkiyede bildiğim kadarıyla abd eşlerine sağlık ve eğitim için 13 temmuzdan itibaren vizeler verilmeye başlamış
siz su an Turkiye'de misiniz?
-
@crazycells evet ben burda üniversitede okuyorum ve pandemiden dolayı özbekistana gidemedim gitsem de orada henüz konsolosluklar vize vermiyorlar bu nedenle ben de buradakinin açıldığını haberini alınca buraya taşımayı düşüniyorum mülakatı ,ne gibi işlemler gerekir ve bu sureç çok uzun sürer mi ?
-
@crazycells evet ben burda üniversitede okuyorum ve pandemiden dolayı özbekistana gidemedim gitsem de orada henüz konsolosluklar vize vermiyorlar bu nedenle ben de buradakinin açıldığını haberini alınca buraya taşımayı düşüniyorum mülakatı ,ne gibi işlemler gerekir ve bu sureç çok uzun sürer mi ?
Uzun surebilir, ama su an icin oldukca mantikli bir hareket gibi gorunuyor... NVC'ye ulasmaniz lazim. Mumkunse telefonla arayip da bilgi alabilirsiniz.
NVC'ye dosyanizin Taskent yerine Ankara'ya gonderilmesini istediginizi soyleyin. Once su web sitesinden yazin:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html
sonra da telefonla arayin... Kendilerine Turkiye'de yasadiginizi ve pandemi nedeniyle seyahat etmek istemediginizi soyleyin, kabul edeceklerdir.
Ankara'daki konsolosluk su an acil durumlara vize veriyor, ama cok yakinda (buyuk ihtimal Agustos sonu itibariyle) diger dosyalara da mulakat tarihi vermeye baslar diye tahmin ediyorum...
-
@crazycells çok teşekkür ederim, (Ankara'daki konsolosluk su an acil durumlara vize veriyor, ama cok yakinda (buyuk ihtimal Agustos sonu itibariyle) diger dosyalara da mulakat tarihi vermeye baslar diye tahmin ediyorum...) bu dediğiniz nasıl anlamadım benden önceki yorumları okuduğumda mülakata girmeye başlamışlar ama
-
@crazycells çok teşekkür ederim, (Ankara'daki konsolosluk su an acil durumlara vize veriyor, ama cok yakinda (buyuk ihtimal Agustos sonu itibariyle) diger dosyalara da mulakat tarihi vermeye baslar diye tahmin ediyorum...) bu dediğiniz nasıl anlamadım benden önceki yorumları okuduğumda mülakata girmeye başlamışlar ama
Su an mulakata girenler acil nedenlerden dolayi dosyasinda hizlandirma isteyenler...
-
@crazycells merhaba Ali bey. Dün vize randevum vardı ve vizem onaylandı. Ama bana sarı zarfı vermediler bu norma mı?
-
@Celal-Karataş-0 rica etsek detayları paylaşır mısınız? randevuyu nasıl aldınız, görüşmeniz nasıl geçti, neler soruldu? sizin sorunuza gelince sanırsam artık sarı zarf vermiyorlarmış
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum