Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Masda hocam yani sirf kanadaya yakin diye kanada sinirinda bir sehir secmek mantiksiz bence istersen zaten ucakla gider gezebilirsin 🙂


  • @Masda Sicak seviyorsaniz ve nemi de gorece az olsun derseniz Austin. Ama burada da sivrisinekler tam bir basbelasi.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

    @Masda Sicak seviyorsaniz ve nemi de gorece az olsun derseniz Austin. Ama burada da sivrisinekler tam bir basbelasi.

    Ayrıca havası da temiz (Houston'a göre).

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

    @Masda Sicak seviyorsaniz ve nemi de gorece az olsun derseniz Austin. Ama burada da sivrisinekler tam bir basbelasi.

    Merhaba,

    Hala Austin’de misiniz?


  • @Sono Evet. Baska yerlere bakmaktan da vazgectim. Dezavantajlari olsa da bizim icin optimum sehir gibi gorunuyor. Denize uzak olmasi ve sivrisinekleri su an icin en buyuk dezavantaj. Ama yeni SF olma yolunda emin adimlarla gidiyor. Oyle olursa -ki yillar surer- yeniden baska bir yer dusunebilirim.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

    @Sono Evet. Baska yerlere bakmaktan da vazgectim. Dezavantajlari olsa da bizim icin optimum sehir gibi gorunuyor. Denize uzak olmasi ve sivrisinekleri su an icin en buyuk dezavantaj. Ama yeni SF olma yolunda emin adimlarla gidiyor. Oyle olursa -ki yillar surer- yeniden baska bir yer dusunebilirim.

    Dezavantajları olarak neleri sayıyorsunuz deneyimleriniz sonucunda?

    Ana Austin konusunu incelemiştim ama su anda oradan birini bulunca sormak istedim ☺


  • @Sono Kisisel beklentilerden arindirmak ve objektif bir liste olusturmak zor olacaktir. Ama sanirim genel kabul gormus iklim, yasam maaliyetinin gorece dusuk olmasi (bir sure sonra bunu kaybedebilir), hava kalitesi, sosyal yasamin renkliligi, demokrat nufusun gorece fazlaligi, iklime benzer sekilde dogal felaketlerin yine gorece az gorulmesi, IT alininda is sahalarinin fazla olmasi sayilabilir. Universite sehri, startup sehri, nufusu oldukca genc. Insani CA'ya gore sicak ve konuskan.
    Dezavantaj olarak, Houston'a gore bir tik pahali, sicagi seven birisine bile sicak gelebilir. Yaz aylari 100F goruluyor. Kasim Aralik gibi de saglam soguk olabiliyor. Hatta bu sene kar yagdi 1 aksam. Yasam maaliyetlerinin en major kalemini olusturan kira fiyatlari hizla tirmaniyor. IT devleri HQ ve Tesla fabrika acmaya basladilar, bu maaliyetleri daha da arttiracak.
    TX komsu eyaletlerinden pek cok anlamda daha iyi oldugundan yakin cevreye kayacak sehir yok. Guney'in klasik zorluklari da eklenebilir. Sivrisinegi yeniden yazayim. Denize uzak ama Ankara'nin oldugundan daha yakin (3-3.5 saat).
    Keske para cok olsa da eyalet eyalet gezerek herkes kendi gozuyle gorup karar verse.


  • Merhaba. Abd'de vasıfsız işlerde çalışıp (housekeeping, garson vs.) geçinmek ve orada kalmak mümküm müdür? Ucuz eyaletler hangileridir? Ve newyorkta okumak ve çalışmak aynı anda yaşamak mümkün mü?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tugba_nyc_love dediklerinizi yasal olarak yapamazsınız eğer göçmen vizesi ile gitmiyorsanız.


  • F1 vizesiyle yapacağım?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tugba_nyc_love f1 öğrenci vizesi ile yasal olarak çalışamazsınız. üniversite okuyacaksanız minimum 8 ayı doldurduktan sonra maddi durumunuzun kötüye gittiğini ailenizden destek alamayacağınızı vs vs belirtip kampüs içinde haftalık 20 saat çalışabilir siniz ama kolay alınan bir izin değil malesef.


  • Soylentilere gore New York’ta yasal olmayan cok kisi yasiyor ve calisiyor. Cogu da Latin Amerika kokenli. Acikcasi bu zamanda legal olarak bile yasamak zorken hicbir legal prosedure uymadan yasamak dahada zor olur. Eger ev bulma veya barinma konusunda sikinti yasamamak icin bir arkadasiniz veya sizi illegal olarak calistiracak bir isyeri bulabilirseniz kiyidan koseden tutunarak yasarsiniz. Deger mi degmez mi siz karar verin. Kendi durumunuza gore iyi-kotu yanlari analiz edip ona gore karar verin. Yillar once kacak olarak gelip cok iyi durumda yasayanlarda var. Legal olupta halen ayni yerde sayanda var.


  • 2 işte çalışabilirim. Kazandığım paralar ile bir yurta kalmayı düşünüyorum. Önce tabi J1 vizemi F1 vizesine dönüştürmem gerekiyor. F1 vizesine geçip abd'de okumak zor mudur? Sponsor gerekiyor yazıyor. Sponsorluk ne demek


  • Şuan iki şehir arasınd kaldım.
    New York City - Chicago
    Chicago'da arkadaşım bulunuyor o sebeple orayı düşünüyorum. Ayrıca küçükte bir şehir değil, küçük bir şehire gitmeyi düşünmüyorum.

    New York City'e gelince yani görmek istediğim bir yer, büyük bir şehir başlangıç için doğru mu bilmiyorum.

    F1 dil okulu ile gelmeyi planlıyorum. İş olanakları olarak NYC veya Chicago'da şuan bulunan var ise koronadan ne kadar etkilendi iş yerleri yani restorantlar veya bizim girebileceğimiz Türk iş yerleri şuan açık mı? Bu durumlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?
    Ben gidince orda çalışmayı ve dilimi geliştirmeyi ikisini bir arada planlıyorum.
    Delivery işi hakkında neler yapılabilir?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tugba_nyc_love forumdaki konuları okuduktan sonra sorularınızı sorar mısınız lütfen? sorularınızı ilgili konu başlığının altında sormanız gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thboy35, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

    Şuan iki şehir arasınd kaldım.
    New York City - Chicago
    Chicago'da arkadaşım bulunuyor o sebeple orayı düşünüyorum. Ayrıca küçükte bir şehir değil, küçük bir şehire gitmeyi düşünmüyorum.

    New York City'e gelince yani görmek istediğim bir yer, büyük bir şehir başlangıç için doğru mu bilmiyorum.

    F1 dil okulu ile gelmeyi planlıyorum. İş olanakları olarak NYC veya Chicago'da şuan bulunan var ise koronadan ne kadar etkilendi iş yerleri yani restorantlar veya bizim girebileceğimiz Türk iş yerleri şuan açık mı? Bu durumlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?
    Ben gidince orda çalışmayı ve dilimi geliştirmeyi ikisini bir arada planlıyorum.
    Delivery işi hakkında neler yapılabilir?

    Gordugum kadariyla restoranlar ekonomik olarak kotu durumda, tamamen kapanan veya iflas basvurusu yapan pek cok yer var.

    Misal New York Manhattan'daki Beyoglu Restoran tamamen kapanmis diye okudum en son...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugba_nyc_love, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

    2 işte çalışabilirim. Kazandığım paralar ile bir yurta kalmayı düşünüyorum. Önce tabi J1 vizemi F1 vizesine dönüştürmem gerekiyor. F1 vizesine geçip abd'de okumak zor mudur? Sponsor gerekiyor yazıyor. Sponsorluk ne demek

    Ogrenci vizesi icin su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri


  • @ErenPekkol

    San Diego, 15 yıl önce tam aradığınız gibi bir yerdi. Ancak, Aralık 2019 - Ocak 2020'de gittiğimde gördüm ki, işler epey değişmiş. 2001 - 2004 yılları arasında (su faturası dahil) ayda 800 Dolar verdiğim 1+1, 1.450 Dolar olmuş. 4-5 Dolar'a yediğim burrito, 7-8 Dolar; 7-8 Dolar'a olduğum saç tıraşı, 12 Dolar'a çıkmış. Aynı 1+1 New York'ta 3.900 Dolar. Aynı saç tıraşı New York'ta 30 Dolar. Karşılaştırınca "çok mu pahalı"? Değil. Ama pek ucuz olduğunu da söyleyemeyiz. Hele ki, 15 yıl öncesiyle karşılaştırdığınızda...

    Yine de, verdiğiniz rakam Kanada Dolar'ı değil ise, 1.200 Dolar'a okyanusa ve şehir merkezine uzak, ama üniversitelere yakın bir yerde ev bulmak mümkün. Grossmont'ta, La Mesa'da, El Cajon'da, hem Grossmont College'a, hem San Diego State'e, hem de National University'ye yakın 1+1'ler bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Arabanız da olacaksa, buralardan USD'ye, UCSD'ye de ulaşabilirsiniz.

    "Güzel kazanma"ya gelince, kampüs içi çalışmayla, Downtown'da pedicab'le, Uber'le, Amazon Flex'le, maç ve konserlerde part-time güvenlik görevliliğiyle ailenize destek olmanız mümkün. Ama bugüne kadar, full-time okula gidip "güzel kazandığını" gördüğüm tek insan, kızılderili kumarhanesinde krupiyelik yapıyordu. Black Jack'le, Poker'le, American Roulette'le aranız iyi değilse, sizde green card olacağını ve kanunen full-time okumak zorunda olmayacağınızı (Zira, F-1 vizesiyle, okula full-time gitmek, yalnızca kampüs içi çalışmak, onda da, haftada 20 saati geçmemek zorundasınız) da düşünerek, full-time çalışıp, part-time okula gitmek daha mantıklı olabilir. Okul 2 senede bitmez de, 4 senede biter. Ama daha "güzel kazanma" imkanınız olabilir. Ama bu sefer de, henüz üniversite diplomanız elinize geçmediğinden, "güzel kazandıran" iş imkanları sınırlı olacaktır. Örneğin, Costco'da, Ralphs'te, Vons'da kasiyerlik veya reyon elemanlığı, asgari ücretin 2 katı kazandırır. Elinizden daha teknik (inşaat işçiliği, her türlü mekanik ve elektronik tamir) işler geliyorsa, asgari ücretin 6-8 katına kadar kazanabilirsiniz. Ama hayalinizdeki hayat bu mudur, ona karar verecek olan sizsiniz.

    Bu sıralar, California'da yaşamakta olan, üniversite mezunu ve iyi iş sahibi olup, "güzel kazanan" Türkler'in bile, hararetle Texas'a taşındığını görüyorum. Texas konusunda derinlemesine bilgi sahibi değilim ama, yalnızca trende ve taşınanların profiline bakarak, günümüzde aradığınız şeyi Texas'ta bulmanızın daha olası olduğunu düşünüyorum.

    Amerika'da nereye taşınılabileceği konusunda uzman değilim ama, San Diego konusunda yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Paylaşmak istedim. Allah yolunuzu açık eder, gönlünüze göre verir inşallah...


  • Orlando yada tampa düşünüyorum hep , gitmeyi düşünen kader ortağı çıkarmı burdan beni bilgilendirebilecek birisi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @GreenCardHüseyin üzdün beni 2022 Bekleme Odasını hiç takip etmiyon galiba 😃


Benzer Başlıklar

  • 46
  • 6
  • 14
  • 89
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum