Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • USCIS 13 binden fazla calisanina furlough (gecici olarak is birakma) mektuplari gondermis, 70%'den fazla calisanina. 3 Agustos tarihinde baslamak uzere 90 gunlugune. Tum islemlerin yavaslamasi bekleniyormus. Tabii ki eger Kongre ek butce vermezse...


  • @MySea peki kongre bütçe verirse bu işten çıkarmalar duracak yada iptal edilecek mi? bu tür bir açıklama var mı


  • @Muhtaradana Normalde butceyi verdikleri zaman, gonderdikleri miktara da bagli olarak furlough iptal edilmesi gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    USCIS, sitesini bu hafta yeniledigi icin onceki linkler calismiyor... Ilk iletideki linki de yeniledim...

    13.000 calisan, USCIS calisanlarinin %70'i ediyormus... Bu da USCIS'in butun sureclerinde ciddi bir gecikme anlamina geliyor...


  • Furlough 1 ay ertelenmis agustos sonuna:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yasin-B-Akalan Bey'in videosundan hareketle soyleyebiliriz ki, yakin zamanda USCIS'e basvuru yapmayi planlayan arkadaslar elini cabuk tutsun ve fiyatlarda degisiklik yapilmadan basvurularini yapsinlar:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ilgili link de surada:

    Buradan kendinize uygun basvuruyu inceleyebilirsiniz, fakat bu fiyatlar gecen yil belirlendi. Yani USCIS'in su anda icinde bulundugu durumdan dolayi cok daha ciddi bir artis gerceklesebilir.

    Ornegin, N-400 vatandaslik basvurusu kisi basi 640 dolar iken su an kisi basi 1,170 dolar olmasi teklif edilmis...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    USCIS, ucretlerde beklenilen degisikligi yapti...

    USCIS, diger federal kurumlarin aksine, butcesini basvuru ucretlerinden saglayan bir kurum. Basvurulardan kazanilan paralar butcenin %97'sini olusturuyor.

    Bu yapilan degisiklikle ozellikle vatandaslik ve hukum verme basvuru ucretlerinde %20 bir artis soz konusu... Fakat ayrica online basvurulari tesvik etmek amaciyla online form gonderme islemlerinde kucuk indirimler de yapmislar.

    Haberin linki:

    Bu da karar:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Yeni ucretler 2 Ekim 2020 tarihi ve sonrasinda gecerli olacak.. Yani o tarihten sonra basvuru yapan kisiler yeni ucretleri gondermeli.

    Forumdaki en populer basvurulari aktarayim, zaten tum basvurulari yukaridaki belgede bulmak mumkun...

    Basvuru formu Eski ucret Yeni ucret Fark Degisim (%)
    I-130 (online) $535 $550 $15 %3
    I-130 (kagit form) $535 $560 $25 %5
    I-131 re-entry permit $575 $590 $15 %3
    I-485 AOS $1140 $1130 -$10 -%1
    I-539 EOS ve COS (online) $370 $390 $20 %5
    I-539 EOS ve COS (kagit form) $370 $400 $30 %8
    N-400 vatandaslik (online) $640 $1160 $520 %81
    N-400 vatandaslik (kagit form) $640 $1170 $530 %83
    USCIS Immigrant Fee $220 $190 -$30 -%14
    Biyometrik Randevu $85 $30 -$55 -%65

  • vatandaslik basvurusunu ucurmuslar resmen 😕


  • GC çekilişini de paralı yaparlar mı sizce? Umarım yaparlar da şansımız artar..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smyael, içinde söyledi: Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    GC çekilişini de paralı yaparlar mı sizce? Umarım yaparlar da şansımız artar..

    sanmiyorum... USCIS'in cekilisle bir alakasi yok. Cekilisi Disisleri Bakanligi yapiyor... USCIS ise Icisleri Bakanligina bagli bir birim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica AOS basvurularinda da gozden kacan onemli bir degisiklik var...

    Su an I-485 ile birlikte, seyahat ve calisma icin gonderilen I-131 ve I-765 formlari icin ucret odenmiyordu. Fakat yeni uygulamada hepsi icin ucretler ayri ayri odenecek... Bu da toplam (I-130 + I-485 + biyometrik) AOS ucretini 1760 dolardan 2910 2860’a cikaracak...

  • ⭐⭐⭐⭐

    Göçmenlik hizmetleri, COVID-19 ortasında işgücünün üçte ikisini ayırma planlarını iptal etti.

    CHRİSTAL HAYES -WASHINGTON -

    Göçmenlere vatandaşlık, yeşil kart ve vize vermekle görevlendirilmiş federal işçilerin yaklaşık üçte ikisini - ülkenin göçmenlik sistemini etkili bir şekilde durma noktasına getirecek olan - bir plan Salı günü, çalışanların çalışmadan birkaç gün önce iptal edildi. bordrodan kaldırıldı.

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Salı günü yaptığı açıklamada, "benzeri görülmemiş harcama kesintileri ve günlük gelir ve gelirlerdeki istikrarlı artış sonucunda" 30 Ağustos'ta 20.000 çalışanının 13.400'ünü işe alma planını tersine çevirdiğini duyurdu .

    İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olan ajans, ücretlerden kazandığı parayla finanse ediliyor. Ancak koronavirüs salgınının ortasında ABD'ye giriş yapmak isteyen dilekçelerin sayısı azaldı.

    Başkan Donald Trump'ın ilk dönemine ilişkin dilekçelerin sayısı, katı göçmen politikaları başkanlığının ana teması haline geldiği için şimdiden azalmıştı. Başkan ve yönetimi, süreci ABD'ye girmek isteyenler için daha sert hale getirdi.

    Pandeminin bir sonucu olarak, başkan, yeşil kartların durdurulması da dahil olmak üzere, yabancıların ABD'ye girişini yasaklayan yeni emirler koymuştu. Teşkilat, salgının gelirde dramatik bir düşüşe de yol açtığını söyledi.

    USCIS, Kongre'den bir sonraki coroanvirüs yardım paketinden gelmesi beklenen 1.2 milyar dolarlık bir para istedi. Ancak yaklaşık iki haftalık müzakerelerin ardından, Demokratlar ve Beyaz Saray çıkmazdan birbirlerini sorumlu tuttukları için görüşmeler sona erdi.

    Teşkilat, bekleyen göçmenlik davalarında daha uzun bekleme süreleri de dahil olmak üzere "tüm kurum operasyonlarını etkileyecek" "agresif harcama" kesintileriyle çalışanlarının işten ayrılmasını engelleyebildiğini söyledi. İzinlerin önüne geçilirken, USCIS Politika Müdür Yardımcısı Joseph Edlow, Kongre'nin ajans için daha fazla fonu onaylamaması durumunda bunların daha sonra gerçekleşebileceği konusunda uyardı.

    "İş gücümüz, her USCIS başarısının bel kemiğidir. Dirençleri ve karakter güçleri her zaman millete iyi hizmet eder, ancak bu belirsizlik yılında, ulusumuzun yasal göç sistemini yönetme, bütünlüğünü koruma ve Amerikalıları koruma misyonlarında sadık kalırlar. insanlar, önlerinde bir izinsiz girerken bile, "dedi Edlow yaptığı açıklamada. "Ancak, bu izinsiz girişlerin önlenmesi, birikmiş işleri ve yönetim kurulu genelinde bekleme sürelerini artıracak ciddi bir operasyonel maliyetle geliyor ve gelecekteki izinleri önleyebileceğimizin hiçbir garantisi yok."

    Duyuru, milletvekilleri ve sendika liderlerinin ajansa çalışanlarını maaş bordrosunda tutması için baskı yapmasının ardından geldi. Koridorun her iki yanındaki milletvekilleri haberi alkışladı.

    R-Texas'tan Senatör John Cornyn, açıklama için minnettar olduğunu çünkü izinlerin "göçmenlik sistemimizi sakatlayacağını" söyledi.

    Yaptığı açıklamada, "USCIS'in bu kararı yeniden düşünmesine sevindim, bu da göçmenlik sistemimizi felce uğratacak ve pek çok kişiyi belirsizlik içinde bırakacak." Dedi. "Koronavirüs salgını bizi gelecek için çok fazla belirsizlikle karşı karşıya bırakıyor ve USCIS'in ailelerin Amerikan Rüyasını gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya devam edeceğine sevindim."

    Vermont Senatörü, Senato Tahsis Komitesi'ndeki en iyi Demokratlardan Patrick Leahy, bunun "hoşgeldin haberi" olduğunu söyledi, ancak aynı zamanda "bir sonraki maaşlarının ne zaman geleceğini bilmeyen topluluklarımızın bu üyelerine uygulanan duygusal gerginliğin tamamen gereksiz olduğunu belirtti. Trump yönetiminin dayattığı kriz. "

    USCIS çalışanlarını temsil eden Amerikan Devlet Çalışanları Federasyonu da haberi alkışladı ve işçilerin maaş bordrosunda kalmasını sağlamak için yapılan tüm çalışmalara dikkat çekti.

    AFGE Ulusal Başkanı Everett Kelley yaptığı açıklamada, "Bu, USCIS'teki çalışkan ve asli çalışanlar için büyük bir kazançtır," dedi. ajans, işçilere ve onların işlerine yönelik daha fazla tehdit olmaksızın faaliyet gösterebiliyor. "

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 harika haber. En azindan USCIS'te bekledigimiz kadar buyuk bir yavaslama olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Evet kesinlikle. En azindan bu dönemde oyle ümit ediyorum. US todayin dünkü haberiydi bu .Bakalım sonuçları hep birlikte izleyeceğiz.

  • ⭐⭐⭐

    @redsat2000
    Ekim ayinda aciklanacak vize bulteninde, EB3 kategorisinde "current" olmayi bekleyen biri olarak oldukca sevindirici bir haber 🙂


  • @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    Yeni ucretler 2 Ekim 2020 tarihi ve sonrasinda gecerli olacak.. Yani o tarihten sonra basvuru yapan kisiler yeni ucretleri gondermeli.

    Forumdaki en populer basvurulari aktarayim, zaten tum basvurulari yukaridaki belgede bulmak mumkun...

    Basvuru formu Eski ucret Yeni ucret Fark Degisim (%)
    I-130 (online) $535 $550 $15 %3
    I-130 (kagit form) $535 $560 $25 %5
    I-131 re-entry permit $575 $590 $15 %3
    I-485 AOS $1140 $1130 -$10 -%1
    I-539 EOS ve COS (online) $370 $390 $20 %5
    I-539 EOS ve COS (kagit form) $370 $400 $30 %8
    N-400 vatandaslik (online) $640 $1160 $520 %81
    N-400 vatandaslik (kagit form) $640 $1170 $530 %83
    USCIS Immigrant Fee $220 $190 -$30 -%14
    Biyometrik Randevu $85 $30 -$55 -%65

    İlk defa bu kadar adaletli bir zam/indirim gördüm.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD senin adına sevindim kardeşim. Bende ayni şekilde re entry biyometrik fotoğraf ve parmak izi için beklemedeyim.

  • ⭐⭐⭐

    Görünüşe göre, 2 Ekim itibari ile geçerli olacak ücret değişikliği şu an için ertelenecek.

    California’dan bir federal yargic/hakim Trump’in bu kararini blokeledi. Ayrıca eğer Trump’ın bu kararı yürürlüğe girseydi, iltica amacı ile başvuru yapanlardan ücret talep eden dünyanın 4.cü ülkesi ABD olacaktı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum