Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@crazycells selam, Texas'da ikamet eden birinin dosyasının başka bir bölge ofisine gitme imkanı var mı, Texas'ın dosya işleme zamanları diğerlerine göre çok kısa görünüyor.
Service Center ----- Estimated time range
California ---------- 10.5 Months to 13.5 Months
Nebraska ---------- 18 Months to 23.5 Months
Potomac ----------- 9 Months to 11.5 Months
Texas -------------- 4 Weeks to 7 Months
Vermont ----------- 15.5 Months to 20 Months -
@israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells selam, Texas'da ikamet eden birinin dosyasının başka bir bölge ofisine gitme imkanı var mı, Texas'ın dosya işleme zamanları diğerlerine göre çok kısa görünüyor.
Vermont ----------- 15.5 Months to 20 MonthsZamanında bununla ilgili bir araştırma yapmıştım. Kişinin tercihine göre gönderilemiyor ancak ilgili göçmenlik ofisi kendi yoğunluğuna ve dosyanın durumuna göre gerekli görürse başka bir göçmenlik ofisine gönderebiliyor.
-
@israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Vermont ----------- 15.5 Months to 20 MonthsF2A ve F2B vize sayilari maalesef kotaya tabi, o nedenle formlariniz cok hizli islense bile priority date'in aktiflesmesini bekleyeceksiniz.
Is yogunluguna gore Service Center'lar arasinda dosya transferleri olabiliyor, Texas Servis Merkezi de diger dosyalari gondermis olabilir... Sayin @mydream 'in dedigi gibi bu kisimlara siz karar veremiyorsunuz zaten, o nedenle yapmaniz gereken tek sey hazir oldugunuzda formlari gondermek olmali

-
Merhaba, @crazycells ve diger arkadaslar,
Birkac gundur F2A vizesi hakkinda soru sormaktayim. Ben Green Cardliyim ve ABD'de 3.5 senedir ikamet ediyorum. Mustakbel esim TR'de, ancak evlenip buraya yerlesmek istiyor. Son 3 senedir uzaktayiz ve gercekten artik bir arada olmak istiyoruz, aylardir arastiriyoruz ancak bir cikis yolu bulamadik. Bizim en iyi opsiyonumuz nedir?
1- Consular Process'e girersek 1 Ocak 2021'ye kadar surecimiz baslamayacak, ondan sonra da 12-18 ay arasi suruyor deniyor, bu surecte esimin evlenip GC surecinde ABD'ye turist olarak girmesi de cok riskli gorunuyor -- hadi ilk girdiginde girip 5 ay kalip cikti, ama sonraki girisinde CBP memurlari turist vizesinin kotuye kullanildigina kanaat getirmez mi? Bu surecte birlikte olmamizin bir yolu var mi?
2- Adjiustment of Process'e girersek soyle olmak zorunda: Buraya turist olarak gelecek, burada evlenecegiz (90 gunden sonra), AOS, EAD, ve AP'ye basvuracagiz, sansli olursak work permit alacak ancak turist vizesi kaybolacak. Belki work permit'in gelmesi 6 ay surecek, toplamda 9 ay ABD'de kalacak, bu yasadisi bir kalis olmayacak mi? Hem sonrasinda mulakatta memurlari, "biz aslinda tourist intent ile geldik ama sonradan evlenmeye karar verdik" diye inandirmak gerekmeyecek mi? Konustugumuz avukat bircok Turk'un bunu yaptigini soyledi ancak bu cok daha uzun ve zorlu bir surec gibi. Eger burada kalmasi ihtimalini artiracaksa bu riski almak mantikli mi?
3- F1 veya H1B ile AOS yapmak imkansiz. F1 almak zaten 1 seneye yakin bir surec, H1B durduruldu, durdurulmasa ve is bulunsa bile kotalar dolu ve aylar surebilir. Bu da bir opsiyon degil.
Gercekten kafamiz cok karisik, cok zor bir zamanda bu isin altina giriyoruz ancak Trump gitse bile, coronavirus etkileri gecse bile, 2021'de bu islemleri yapsak bile ayni zorluk (uzakta bu sureci yasama zorlugu) devam etmeyecek mi? Bizim yan yana, ABD'de yasayarak (work permit almasina gerek bile yok) bu sureci atlatabilecegimiz bir senaryo varsa bana biri yardimci olabilir mi? Haftalardir stresten uyku uyuyamaz olduk.
Cok tesekkurler, kolayliklar, sevgiler.
-
@ozengnr, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba, @crazycells ve diger arkadaslar,
Birkac gundur F2A vizesi hakkinda soru sormaktayim. Ben Green Cardliyim ve ABD'de 3.5 senedir ikamet ediyorum. Mustakbel esim TR'de, ancak evlenip buraya yerlesmek istiyor. Son 3 senedir uzaktayiz ve gercekten artik bir arada olmak istiyoruz, aylardir arastiriyoruz ancak bir cikis yolu bulamadik. Bizim en iyi opsiyonumuz nedir?
1- Consular Process'e girersek 1 Ocak 2021'ye kadar surecimiz baslamayacak, ondan sonra da 12-18 ay arasi suruyor deniyor, bu surecte esimin evlenip GC surecinde ABD'ye turist olarak girmesi de cok riskli gorunuyor -- hadi ilk girdiginde girip 5 ay kalip cikti, ama sonraki girisinde CBP memurlari turist vizesinin kotuye kullanildigina kanaat getirmez mi? Bu surecte birlikte olmamizin bir yolu var mi?
2- Adjiustment of Process'e girersek soyle olmak zorunda: Buraya turist olarak gelecek, burada evlenecegiz (90 gunden sonra), AOS, EAD, ve AP'ye basvuracagiz, sansli olursak work permit alacak ancak turist vizesi kaybolacak. Belki work permit'in gelmesi 6 ay surecek, toplamda 9 ay ABD'de kalacak, bu yasadisi bir kalis olmayacak mi? Hem sonrasinda mulakatta memurlari, "biz aslinda tourist intent ile geldik ama sonradan evlenmeye karar verdik" diye inandirmak gerekmeyecek mi? Konustugumuz avukat bircok Turk'un bunu yaptigini soyledi ancak bu cok daha uzun ve zorlu bir surec gibi. Eger burada kalmasi ihtimalini artiracaksa bu riski almak mantikli mi?
3- F1 veya H1B ile AOS yapmak imkansiz. F1 almak zaten 1 seneye yakin bir surec, H1B durduruldu, durdurulmasa ve is bulunsa bile kotalar dolu ve aylar surebilir. Bu da bir opsiyon degil.
Gercekten kafamiz cok karisik, cok zor bir zamanda bu isin altina giriyoruz ancak Trump gitse bile, coronavirus etkileri gecse bile, 2021'de bu islemleri yapsak bile ayni zorluk (uzakta bu sureci yasama zorlugu) devam etmeyecek mi? Bizim yan yana, ABD'de yasayarak (work permit almasina gerek bile yok) bu sureci atlatabilecegimiz bir senaryo varsa bana biri yardimci olabilir mi? Haftalardir stresten uyku uyuyamaz olduk.
Cok tesekkurler, kolayliklar, sevgiler.
Maalesef sistem evlenen kisinin hemen esini yanina alabilmesi uzerine kurulmamis. Forumdaki konulari okursaniz eldeki secenekleri gorebilirsiniz. Bunlardan kendinize en uygun olani secip ilerleyebilirsiniz...
-
USCIS basvurulari hemen baslatiyor. Yani su an hemen basvuru yaparsaniz priority date'iniz Temmuz-Agustos olur, Ocak degil...
-
Eger F2A current ise hizli sekilde basvuru yapabilirsiniz, ama Green Card'i almaniz icin hem I-130 hem de I-485'in onaylanmasi gerekecek. Bu bir sorun degil cunku I-485 belgesini gonderdikten sonra alacaginiz I-797 belgesi ile legal olmus oluyorsunuz, yani en azindan statunuz olacak... Fakat dediginiz gibi resmi evraklarin size gonderilmesi biraz uzun surecek. Avukatlarin dedigi gibi pek cok Turk, ABD'ye girip yalan soyleyerek bu surecleri atlatabiliyor ama ben bu sureclerde yalan soylemenizi tavsiye etmem.
-
Su konunun ilk iletisini okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
Su an yeni vize almak icin once konsoloslugun acilmasini beklemeniz gerekiyor, ayrica gocmen olmayan vize almadan evlenirseniz esinizin vize basvurusunun reddedilme ihtimali cok yuksek. Evlenmeden basvuru yapsaniz bile vize alacaginizin garantisi yok tabii ki. Alacaginiz vizenin sizin amaciniza ve kariyerinize uygun olmasi lazim, yani sizinle ilgili olmayan farazi bir ornek veriyorum... Turkiye'de market isleten ve baska hicbir isi olmayan biri dil okuluna basvuru yaparsa, bu kisinin gercek amacinin ingilizce ogrenmek oldugunu ben bile yemem
ki konsoloslar bu konuda cok daha tecrubeli kisiler... -
-
@crazycells Anliyorum. "USCIS basvurulari hemen baslatiyor" derken, eger CP'ye girersek F2A vizesi icin hemen dokumanlarimizi gonderebiliriz anlamina mi geliyor? Evet F2A uzun bir suredir Current statude.
Bu basvurumuzu yaptiktan sonra bizi bekleyen surec 12-18 ay gibi bir surec midir? Yoksa current oldugu icin daha mi az olur? Cok tesekkurler
Bu arada soylemeyi unuttum, nisanlimin halihazirda 10 yillik turist vizesi var.
-
@ozengnr, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells Anliyorum. "USCIS basvurulari hemen baslatiyor" derken, eger CP'ye girersek F2A vizesi icin hemen dokumanlarimizi gonderebiliriz anlamina mi geliyor? Evet F2A uzun bir suredir Current statude.
Bu basvurumuzu yaptiktan sonra bizi bekleyen surec 12-18 ay gibi bir surec midir? Yoksa current oldugu icin daha mi az olur? Cok tesekkurler
Bu arada soylemeyi unuttum, nisanlimin halihazirda 10 yillik turist vizesi var.
Basvurunuzu gonderdikten sonra USCIS size dosyayi aldigini belirtecek ve sureci baslatacak, yani Ocak ayina kadar beklemeyecek...
F2A'nin current statusunde olmasi sadece AOS surecini ilgilendiriyor, eger CP yapacaksaniz once I-130 basvurusunun onaylanip sonra dosyanizin NVC'ye aktarilmasini beklemelisiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@ozengnr Aynı süreçlerden, araştırmalardan ve avukat görüşmelerinden geçmiş, şu an CP I-130 onay aşaması 13.ayda olan birisi olarak ben de deneyimlerimi aktarayım.
Yazdıklarınızın hepsi opsiyon, ancak doğru yöntem 1. si olduğuna biz de ikna olup o yola girenlerdeniz.-
CP , 3 aşamalı ( USCIS, NVC ve konsolosluk ) ve şu anda yaklaşık vizenin alınmasına kadar minimum 20 ay gibi bir süreyi göze almak gerekli maalesef. Ancak bu süreçte turist vizesi ile giriş çıkış yapmakta eğer vize hali hazırda kullanılan, daha önce sorunsuz kullanılmış bir vizeyse dert olmuyor, yani benim için hiç olmadı.
-
Turist vizesiyle girip orda evlenip orada süreci başlatmak eş amerikan vatandaşıysa çok sorun olmayabiliyor ve aşılıyor genelde, ama eş GC lı ise hem I130 onayı 6 ayı geçebiliyor (şu anda ciddi gecikmeler yaşanıyor USCISte) ve otomatikman yasal kalış süreci aşılıyor, hem de interview lerde sorun yaşanabilir - ama tabi yaşanmayadabilir - , çok mecbur değilseniz bu yöntemi kimse tavsiye etmiyor.
-
-
@hulyaek Anliyorum, cevabiniz icin cok tesekkurler. Peki CP surecinde turist olarak gelip uzun sureler kaldiniz mi? Ornegin 4-5 ay kalip, geri cikip yine uzun sure kalmak gibi durumlar problem olur diye okumustum. (10 senelik turist vizesi var ve halihazirda daha onceden sorunsuz kullanildi.)
Acikcasi sirf bu yuzden AOS daha mantikli gibi duruyor -- konustugumuz avukat da AOS'nin daha mantikli oldugunu, burada hem calisma izni hem ehliyet alabileceginden soz etti. Ama benim en buyuk soru isaretim bu surec 6 ayi gecerse esimin yasadisi statude kalmasi olur. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
-
@ozengnr ben hiç uzun süre kalmadım, TR de çalışıyorum, ya iş için ya da tatillerde max 15 günlük kalışlar. 5 ay kalsam aynı sene içerisinde bir daha girsem yine sorunsuz mu olurdu acaba şu an siz söyleyince ben de düşündüm.
-
@hulyaek Anliyorum, cevabiniz icin cok tesekkurler. Peki CP surecinde turist olarak gelip uzun sureler kaldiniz mi? Ornegin 4-5 ay kalip, geri cikip yine uzun sure kalmak gibi durumlar problem olur diye okumustum. (10 senelik turist vizesi var ve halihazirda daha onceden sorunsuz kullanildi.)
Acikcasi sirf bu yuzden AOS daha mantikli gibi duruyor -- konustugumuz avukat da AOS'nin daha mantikli oldugunu, burada hem calisma izni hem ehliyet alabileceginden soz etti. Ama benim en buyuk soru isaretim bu surec 6 ayi gecerse esimin yasadisi statude kalmasi olur. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
Yazmistim ama gozden kacti sanirim... AOS basvurunuz alindiktan sonra size I-797 formu gonderilince var olan statunuz bitse bile I-485 basvurusu sayesinde out-of-status sayilmiyorsunuz...
-
@crazycells peki bir soru da benden
Diyelim ki I-130 ben TR deyken onaylandı. NVC aşamasına geçildi. Ben o sırada daha sonuçlanmadan turist vizemle USA ya girip orada AOS başvurusu yapabiliyor muyum? -
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Yazmistim ama gozden kacti sanirim... AOS basvurunuz alindiktan sonra size I-797 formu gonderilince var olan statunuz bitse bile I-485 basvurusu sayesinde out-of-status sayilmiyorsunuz...
Cok tesekkurler -- gozden kacmadi ama ben yanlis anlamisim. Sanirim I-797 hemen basvurduktan 1-2 hafta sonra geldigi icin 6 aylik kalis suresini asmak zaten soz konusu olmuyor (giris yapildiktan 3 ay sonra evlenildigini goz onune alirsak). Dolayisiyla da elimizde bu receipt oldugu icin yasal olarak work permit ve advance parole'un gelmesini bekleyebiliyoruz. Umarim dogru anladim.
-
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells peki bir soru da benden
Diyelim ki I-130 ben TR deyken onaylandı. NVC aşamasına geçildi. Ben o sırada daha sonuçlanmadan turist vizemle USA ya girip orada AOS başvurusu yapabiliyor muyum?Turist vizesini "ABD'de gocmenlik islemlerine baslamak" amaciyla kullanamazsiniz maalesef, turist vizesinin boyle bir kullanim amaci yok.
Ayrica dosyaniz NVC'ye aktarildiktan sonra CP islemleri basliyor demektir, o andan sonra sanirim NVC ile iletisime gecmeniz gerekiyor dosyayi USCIS'e aktarmak icin... Dosyayi aktarmanin bir yolu vardir diye dusunuyorum cunku bu dediginiz H1B/L gibi vize sahiplerinin yapabilecegi bir sey, fakat turist vizesinin "gocmenlik" amaci yok, o nedenle bu amacla bu vizeyi kullanamazsiniz.
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Cok tesekkurler -- gozden kacmadi ama ben yanlis anlamisim. Sanirim I-797 hemen basvurduktan 1-2 hafta sonra geldigi icin 6 aylik kalis suresini asmak zaten soz konusu olmuyor (giris yapildiktan 3 ay sonra evlenildigini goz onune alirsak). Dolayisiyla da elimizde bu receipt oldugu icin yasal olarak work permit ve advance parole'un gelmesini bekleyebiliyoruz. Umarim dogru anladim.
Evet...
-
@ozengnr ben 5 ay kaldım 6 ay sonra yine giriş yaptım ama turist vizesi ile yaptım girişimi bir problem olmadı
-
Herkese selamlar l-130 için son dönemde onay alan kimse yok mu 8 ay oldu acaba Uscisi arasam bilgi alabilir miyim?
-
@bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Herkese selamlar l-130 için son dönemde onay alan kimse yok mu 8 ay oldu acaba Uscisi arasam bilgi alabilir miyim?
Suradan bekleme suresini kontrol ettiniz mi?
-
I-130 formlarımız an itibariyle onaylandı
13. ayda... Bekleyen herkese sabırlar, sevgiler
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k