Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 12 temmuzda Lufthansa (United ) ile Ankara-Munih-Washington-Houston hattında uçuş yaptık. Aktarmalı uçuş düşünenler için bilgi vermek istiyorum.

    Hava alanlarında ateş ölçümü yapılıyor. Turkiye hava alanları için HES kodu isteniyor. Eger son 21 gun içinde korona geçirdiyseniz PCR testi istiyorlar ucağa almak için.
    Uçaklarda maske takmak zorunlu. Birer bosluk bırakacak şekilde oturma düzeni ayarlanmış. Uçuşlar kalabalık degil zaten. O yuzden ekstra bir korku yaşamıyorsunuz.
    Munih-Washington uçagında sadece 38 kişi geldik mesela.
    Almanya normalde Schengen sahibi olsanız bile Türkiye vatandaşlarının girişine izin vermiyor ama transit yolcularda sıkıntı yok.
    Amerikaya giriste bir covid formu dolduruluyor. Ateşiniz olcülüyor. Sağlıkcılar doldurgunıuz formu gözden gecirip durumunuza gore size karantina kararı verebiliyor.
    Türkiye ABD tarafından yasaklı olmadıgı için bize 14 gun evde karantina tavsiye edildi sadece.
    Giriste de eger 6 ayı geçirdiyseniz Covid yüzünden gelemedim derseniz CBP officerları anlayışla karşılıyor.

  • Yasaklı

    Gruptan Yılmaz Başak beyin ve eşinin Ankara - new york biletini indirimli aldım. Hayırlı uçuşlar dilerim


  • @Alpay25 evet beyefendi benim biletimi indirimli hemde çok indirimli aldı buradaki bütün forum ailesine yararlı olacağına eminim Umarim daha sonra tekrar biletler için sizden yardım alacağız şimdiden teşekkürler

  • Yasaklı

    Ben teşekkür ederim iyi uçuşlar dilerim


  • @sigmoidalmammal annemlere lufthansa ile ist-houston bileti bakıyorum fakat iata nın sitesinde türkiyeden direk gelişlerde problem yok ama avrupa aktarmalı gelince ülkeye giriş yapılamacağı yazıyor b1b2 için.

    United States
    Published 08.06.2020

    1. Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter and transit.
      -This does not apply to:
    • nationals and permanent residents of the USA;
    • spouses of nationals and of permanent residents of the USA;
    • parents/legal guardians of an unmarried and younger than 21 years national or permanent resident of the USA;
    • the unmarried and younger than 21 years brother or sister of a national or permanent resident of the USA, who is unmarried and younger than 21 years;
    • the child/foster child/ward of a national or permanent resident of the USA;
    • passengers with the following visas: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, D, E-1 (as an employee of TECRO or TECO or the employee's immediate family members), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-4, IH-4, NATO-1 through NATO-4, or NATO-6 visa;
    • members of the U.S. Armed Forces, spouses, and children of members of the U.S. Armed Forces;
    • passengers with evidence of traveling at the invitation of the USA government for a purpose related to the containment/mitigation of the Coronavirus (COVID-19);
    • passengers with documents issued by the U.S. Department of Homeland Security, U.S. Customs and Border Protection, or U.S. Department of State indicating that the passenger is exempt from the restriction;
    • B1 crew crewmembers that are engaged in lightering, Outer Continental Shelf (OCS) activity, wind farm activity, private air/sea crew and other similar crewmember actives.
    1. Passengers who have been in one of the countries listed in bullet number 1 in the past 14 days but are exempt from the restriction to enter the USA, must arrive at one of the following airports: Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Ft. Lauderdale (FLL), Honolulu (HNL), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK or EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) and Washington (IAD).
    2. Passengers who have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe) in the past 14 days but are exempt from the restriction to enter the USA, must self-quarantine for 14 days once they reach their final destination.
    3. Passports issued to nationals of Belarus which have expired between 30 April 2020 and 31 July 2020, are considered valid with an extension of 3 months.
  • ⭐⭐

    Annemin vizesi 8 Eylul'de bitiyor. 1 Eylul'de Atlanta -Istanbul ucusu vardi ,sun gelen mesajla iptal ettiler. Daha zaman olmasina ragmen neden boyle oldu acaba 😔 vize uzatmaya her halukarda basvurmam gereklimidir sizce ?


  • @HockeyUmpire2 Bizim de 1 eylul ucusu iptal oldu dun. 2 eylul’deki ucusu aldik . Mutlaka bir iki gün once veya sonrasına uçuş vardır. THY ise numara (800) 874-8875

  • ⭐⭐

    @S-and-V bu amerika numarasimi thy ? Sizde atlantadan mi ucacaktiniz ?


  • @sChAdOw turist vizesi ile kabul etmiyorlar maalesef. Greencard sahipleri için bir çözüm bu. Seyehat edecek kişi resident değilse yasaklı omayan ülkelerden uçuşlar araştırılmalı.


  • @S-and-V ben aradadigimda siz biletinizi acenta ile aldiniz onlarin yardimci olmasi gerek dedi acentayi aradim onlarda yogunluktan telefonlarini kapatmis. 4 agustostu biletim. Ne yapicam bilemiyorum


  • Belki ilgilenen vardır diye paylaşmak istedim ⬇

    Screenshot_20200726-120901_Instagram.jpg


  • houston istanbul ucusu icin 30 agustostaki biletim iptal edildi, yakin tarihlerde ucusu iptal olmayan veya konuyla iligili bir mantik oturtabilmis olan var mi? bileti degistireyim diyorum ama iptal olan ucusum icin bile hala bilet satmaya devam ediyor thy dolayisiyla iptal olma ihtimali daha az olan bir tarih ariyorum.


  • @stealth benim de takip ettigim bir konu houston-istanbul ve donus ucusu. Neye gore iptal ediliyor herhangi bir mantigi var mi? Bu belirsizlik yuzunden bir plan, program yapamiyoruz. Thynin web sayfasinda 26 temmuzdan itibaren ucuslarin basladigini ve haftada 3 gun olmak uzere de bilet satisi yapiyorlar ancak bu iptal konulari kafa karistirici.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar,
    Avrupa üzerinden Lufthansa ile 2 hafta sonra Newyork’a bilet alacağım acaba aktarmadan dolayı sorun yaşar mıyım?

  • Yasaklı

    @bolatmali hocam luftansa ile almayın ben size thy den direkt uçuşu ucuza alırım. Burdan 3 arkadaşa aldım.

  • Yasaklı

    bolatmali beyin new york uçuşunu %30 indirimli aldım hayırlı olsun 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhabalar,
    Avrupa üzerinden Lufthansa ile 2 hafta sonra Newyork’a bilet alacağım acaba aktarmadan dolayı sorun yaşar mıyım?

    Green Card'li olunca sorun olmuyor... Sadece gocmen olmayan kisilerin Avrupa uzerinden ABD'ye girmesi sakincali...


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Belki ilgilenen vardır diye paylaşmak istedim ⬇

    Screenshot_20200726-120901_Instagram.jpg

    Bu gonderiyi gordgumde çok şaşırdım.bildiğim kadarıyla hava yolları bilette kişi değişikliğine izin vermiyolardı.acaba değiştimi diye qatar havayolları sıtesıne faq ya baktım böyle bısşey mumkun değil.https://qatarairways.zendesk.com/hc/en-us/articles/360010860597-Can-I-refund-the-ticket-that-I-used-the-voucher-for- hele promosyon bıletın genelde aynı kısıye para ıadesı bile olmuyor @Muhtaradana iyiniyetle paylaşmılış bence ama dıkkatlı olun Qatar havayollarıyla gorusmeden para vermeyın buna ısım degısıklığıne ızın verıyorsa dusunebılırsınız.yoksa paranız gıder sız havaalanında kalırsınız haberınız olsun benden uyarması.

    edit: bıletın sahıbı bıle boyle bır devır olmıyacağını bılmıyor bıle olabılır.@muhtaradana da muhtemelen bılmıyodur.devır ıslemının yapılabıceğinı ıspatlayan lınk varsa paylaşın lutfen.sağlık calısanlarına ozel bır hak verılmıs mıdır bılemıyorum.

  • ⭐⭐

    Annemin 1 eylul 2020 deki Atlanta - Istanbul biletini iptal ettiler yeni bileti 19 Agustos'a duzenlediler.


  • @HockeyUmpire2 merhaba annenizin vizesi turist vizesi mi ben anneme başvurdum ret aldık nasıl bir yol izlemeliyim acaba


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum