Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tetradox merhaba,forumda gördüm yazınızı işsizlik başvuru yaptinizmi aynı durumda eşimde nj de lojistik paketlemede çalıyor Nisan ayında covid dolayı 2 hafta ise gitmedi başvuru yaptıysanız hangi maddeyi işaretleyiniz sebep olarak,cevabınızı bekliyorum selamlar...


  • @Zepuco merhaba,bende 10 aydır burdayım rahatsızlığından dolayı kendime uygun bir iş bulamadım PUA ya başvurabilir miyim, eğer basvurabiliyorsam hangi maddeyi işaretlenen gerekiyor.Selamlar...


  • @Zepuco merhaba,hiç calismadanmi PUA ya başvurdunuz ,benim durumunda aynı formu nasıl doldurunuz yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler....


  • @ozancanan 1.sorunuzdaki Uscis adres degisikligi bildirimini en kisa surede yapmaniz gerekiyor diye biliyorum. Online yapabiliyorsunuz.
    2.sorunuzdaki issizlik maasi icin; Tr de iken otomatik olarak maasiniz kesilebilir. Zaten haftalik claim yapiyor olmaniz lazim. O claim i yaparken is arama ve ise fiziki olarak hazir olma durumunu soruyor. Ben Tr de iken daha hicbir bildirim yapmadigim halde yurtdisinda oldugumu sistem bana teyit ettirmisti ve maas odenmemisti.


  • @roccorocco anladım, teşekkür ederim. USCIS bildirimini ehliyeti aldıktan sonra yapmayı düşünüyordum.


  • @ardaumut Onceden hic calismadan issizlik maasi alamazsiniz. Issizlik maasi, isini kaybedenlere verilmek uzere tasarlanmis bir durum.

    Esiniz, isini kaybettigi donem icin basvurabilir sanirim. Asagidaki linkte NJ icin eligibility kurallari aciklaniyor:


  • @ozancanan
    "Can I Transfer Unemployment Benefits From One State to Another?
    Yes, you can. Although your previous employer would have remitted unemployment taxes to the state where your employment was based, you can get them transferred to the new state you’re moving to. All states are members of Interstate Reciprocal Benefit Payment Plan, which provides the required network for hassle-free transfer of your claim file to the new state. You must bear in mind the fact that once transferred, the laws governing the compensation system in the new state will apply to your weekly claims which can affect the claim amount and other determinants."

    https://fileunemployment.org/how-to-file-for-unemployment/transferring-unemployment-benefits-from-one-state-to-another/#:~:text=Yes%2C you can.,state you're moving to.


  • @MySea Teşekkür ederim.


  • @semir merhaba,bende hiç çalışmadım,engelliyim covid den dolayı isbulamadim siz basvurdunuzmu işsizliğe bir sonuç aldinizmi yardımcı olursanız sevinirim, selamlar..


  • @crazycells merhaba,bende hiccalismadim virusden dolayı evdeyim PUA ya başvurabilir miyim ki de yaşıyorum .İyi günler,teşekkür ederim.


  • @ardaumut Aslinda burada sormaniza gerek yok. Basvurular online yapiliyor. Siz eger istiyorsaniz, basvurun ve karari eyalete birakin. Sonucta, ya kabul edecekler yada reddedecekler. Basvurmaktan zaman kaybi haricinde birsey kaybetmezsiniz.


  • @MySea Teşekkür ederim.


  • @redsat2000 kardes sen ayvalıklımısın?ben 40 yıldır ayvalıklıyım.green card bana da çıktı fakat gelip gelmeme konusunda emin degilim.covid ten dolayı.orda iş sıkıntısı cekermiyim diye dogrusu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells aslında gitmişken iş görüşmesi de yapıcam. Türkiye'de bir firmayla görüşüp Amerika'da beraber iş yapmak istiyoruz.

    Bu kayıt yapma olayını tam olarak anlayamadım. Şu ana kadar böyle bir şey yapmamıştık.

    Belki su an pandemiden dolayi cok sorun etmiyorlardir, cunku piyasada pek is yok; fakat normalde her hafta is arayip belli sayida is basvurusu yapip bunlarin bilgilerini kayit etmeniz gerekiyor (kiminle ne zaman gorustunuz, sonuc ne oldu ve kisilerin iletisim bilgileri vs.)... Normalde eger sizden istendiginde bu bilgileri veremezseniz aldiginiz tum issizlik maasini geri odemeniz gerekiyor diye biliyorum.

    Fakat dedigim gibi, bu normalde olan sekli... Su an pandemiden dolayi biraz daha kolaylik sagliyor olabilirler, fakat benim yine de size tavsiyem yaptiginiz is basvurularinin kaydini tutmaniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ardaumut, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Arkadaşlar merhaba, ben disabled olduğum için hiç çalışmadım fakat eşim çalışıyor 2019 yılına ait taxreturn yaptık daha doğrusu muhasebeciye yaptirdim ailece joint başvuru yaptık ve vergi iadelerini aldık.Sizlere sormak istediğim PUA için benbasvurabilirmiyim,eşim Nisan ayında 2 hafta çalışmıştı,oğlumda part timeolarak iki işyerinde çalışıyor birinde 2 ay çalışmadı geriye dönük calismadigigunler için eşim ve oğlum başvurabilir mi NJ de oturuyoruz bazı arkadaşlar hak ediyorsun diyor bazıları hak etmediğini söylüyor,birde kendim başvuru yaptığımda istenen belgeleri bilgisayara yükleyip gönderebilirim yardimci olursanız sevinirim hepinize iyi günler diliyorum

    Siz normalde calismak istiyorsunuz ama pandemi yuzunden mi is bulamiyorsunuz? Eger boyle bir durum varsa belki basvurunuzu kabul ederler; fakat sadece issiz oldugunuz icin degil, isinizi kaybettiginiz veya is bulamadiginiz icin bu basvuruyu yapmalisiniz... Yardimin verilme amaci bu...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ardaumut, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells merhaba,bende hiccalismadim virusden dolayı evdeyim PUA ya başvurabilir miyim ki de yaşıyorum .İyi günler,teşekkür ederim.

    Sayin @MySea 'nin paylastigi linki ve eyaletin PUA bilgilerini inceleyin... Oradaki sartlari saglayip saglamadiginizi biz degil sizin bilmeniz gerekiyor 🙂 Eger sartlari sagliyorsaniz basvuru yapip karari eyalete birakmalisiniz.


  • @crazycells Ben aslında Mart ayında DVR human service bağlı , bütün işlemleri yaptım iş için tam cagiracaklari zaman covid yüzünden human service kapandı .Öncesi çok uğraştım Kasım ayından beri git gel, doktordan raporgetir sonra bana bakan consulet tatile gitti yok Christmas ,tekrar seminer vs böyle uzadı tam her şey yoluna girecek di virüs yüzünden bugüne kadar evde kalakaldım.Siz benden daha iyi bilirsiniz burda herşey yavaş işliyor


  • @ardaumut Bu arada size çok teşekkür ederim,daha öncede sorularıma her zaman cevap verip yardımcı olduğunuz için.Selamlar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ardaumut, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells Ben aslında Mart ayında DVR human service bağlı , bütün işlemleri yaptım iş için tam cagiracaklari zaman covid yüzünden human service kapandı .Öncesi çok uğraştım Kasım ayından beri git gel, doktordan raporgetir sonra bana bakan consulet tatile gitti yok Christmas ,tekrar seminer vs böyle uzadı tam her şey yoluna girecek di virüs yüzünden bugüne kadar evde kalakaldım.Siz benden daha iyi bilirsiniz burda herşey yavaş işliyor

    Eyaletin PUA sartlarini inceleyin, cunku sartlar eyaletten eyalete degisebilir. Eger COVID-19'dan dolayi is bulamayanlara veriliyorsa (yani oncesinde calisma sarti yoksa), sizin de durumunuz buna uyuyor diye dusunuyorum.

    Normalde issizlik maasi icin daha once calismaniz sart fakat pandemiden dolayi ortaya cikan PUA programinda pek cok eyalet bunu sart kosmuyor diye dusunuyorum (en azindan New York'ta oyle oldugunu biliyorum); ama dedigim gibi kendi eyaletinizin department of labor sayfasini incelemelisiniz.


  • Merhaba 1aydır açerika dışındayım ve işsizlik maaşı +600 dolar alıyorum geri döndüğümde ne gibi problem yaşaya bilirim? Avukatım problem olmayacağını dedi .bu konuda fikri olan varmı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum