Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @crazycells yasal bir çerçevede korunamamış olabilir sayın @Muhtaradana bu konuda grupta açıklama yapmıştı , şu an sözleşme detaylarını bekliyoruz fakat henüz kimseye gelmedi açıklığa ve netliğe burada kavuşturulmasını forum üyesi olarak canı gönülden isterim 🙏🏼 dava dv lottery kazananları adına özel yani aila davasına ek olacağını biliyoruz fakat net bir tarih bilmememiz normal mi ?


  • @serotonin, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells yasal bir çerçevede korunamamış olabilir sayın @Muhtaradana bu konuda grupta açıklama yapmıştı , şu an sözleşme detaylarını bekliyoruz fakat henüz kimseye gelmedi açıklığa ve netliğe burada kavuşturulmasını forum üyesi olarak canı gönülden isterim 🙏🏼 dava dv lottery kazananları adına özel yani aila davasına ek olacağını biliyoruz fakat net bir tarih bilmememiz normal mi ?

    ilk resmi basvuru oldugu icin bir son tarih yok, o nedenle erteleme ihtimalleri var. Bu tarih, kanimca 3-5 gun oynasa da cok problem degil fakat kendilerinin ifadelerinden anladigim uzere yasal dayanak konusunda hala tartisma/cekince yasiyorlar gibi... Henuz toplanilan sikayetlerden cok tatmin olmamislar gibi yazmislar... Davaci profillerinden ve sikayetlerinden tatmin oldugumuz zaman gonderecegiz diyorlar... Su an sanirim sikayet dilekcelerine son seklini veriyorlardir...

    Fakat daha once de belirttigim gibi DV grubu kararnameden etkilenen gruplar arasindaki en kirilgan grup maalesef. Herhangi bir yasal korumasi yok bu vizenin, dolayisiyla mahkemenin gozunde yasal bir magduriyet yaratmak gercekten cok zor olacak, o nedenle bu avukatlari anlamak lazim.


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells " Filling a lawsuit is an art , not a science. We could not get it down by Friday, but are the seeking to file early this week ." Şeklinde bir mesajımız geldi Charles Kuck'tan.. Sanırım güzel şeyler olacak ☺


  • Sayın @crazycells. Konularla ilgisiz bir sorun olacaktı. Ben giriş yaparken benden prmak izi almadılar. Aynı havalimanından aynı anda giriş yaptığımız @ibrahim-civan beyin ise almışlar. Ssn geldi. Greencard ise produced aşamasında. Greencard ı gelenlerin bazılarında parmak izine ulaşılamıyor diye bir bilgi yazıyormuş zarflarda. Sizce benden neden almadılar? Bu tip şeyler normal mi? Parmak izi bende de olmazsa dezavantajım nedir? Yenilemek mi gerekir? Teşekkürler.


  • @crazycells pro bono agreement fee örneğini sayın Charles Kuck davaya katılacaklara atmış ve 24 saatte geri dönüş yapılmasını istemiş, sayın @crazycells ve forumun değerli üyeleri metni inceleyebilirse çok güzel olur, buna göre hareket edeceğiz ⬇️
    Dv Litigation Engagement Letter.pdf

    Gelen e-maillerde şu metinde var ⬇️

    Dear Client:
     
    Attached you will find the Engagement Letter that will need to be completed by you where highlighted, as well as signed using your full legal name and dated.  Please return the completed Engagement Letter to us within 24 hours to confirm your participation in the Diversity Visa lawsuit against the U.S. government.
     
    Please let us know if you have any questions or concerns.

    @MySea @knnrn

    Bu konuda Avukatın gönderdiği başka bir e-mail⬇️

    20200714_080047.jpg


  • Ben arkadaşıma sordum kendisi Harward Üniversitesinde Bilim insani. Herhangi bir olumsuzluk görmediğini belirtti. Ben bireysel olarak ıslak imza şeklinde imzalayıp gönderiyorum. Kolay gelsin herkese... @Muhtaradana


  • @Özgür-Dinç bilgi için çok teşekkürler


  • Geçenlerde Curtis Morrison isminde bi avukat mandamus davası için başvurdu. Benim merak ettiğim konu şu, eğer o dava başarılı olursa sadece davaya katılanlar için mi verilebilecek vize yoksa bütün talihlilere de vize verilebilecek mi?


  • @hadiharmandar katilanlar sadece


  • @hadiharmandar emsal durumu söz konusu


  • @Muhtaradana elinize saglik... evet, mektubu imzalayip gondermekte bir sakinca yok.

    En uste tam ad ve soyadinizi yazin...

    APPROVED, ACCEPTED AND AGREED TO THIS_________ DAY OF ____________________, _____

    Buradaki bosluga da "Fourteenth Day of July, 2020" olarak yazip altina yine tam isminizi ve imzanizi ekleyin...

    Mektup oldukca standart... Ozetle size hicbir sonucun garantisinin verilmediginden bahsetmis. Ayrica sizden avukatlik ucreti alinmayacagini, eger kendilerine verdiginiz
    bilgilerde guncelleme veya degisiklik olursa (ozellikle email ve iletisim bilgileri onemli diye dusunuyorum) kendilerini haberdar etmeniz ve sizin bilgilerinizi ne kadar sureyle saklayacaklari belirtilmis. Eger temsilden memnun kalmazsaniz, avukat-muvekkil iliskisini sonlandirabileceginiz de yazilmis. (Her ne kadar boyle bir durumun gerceklesecegini dusunmediklerini belirtseler de, yasal olarak bunlari eklemek zorundalar diye dusunuyorum)... Sorunlu herhangi bir ifade yok mektupta, o nedenle bilgi veren arkadaslar imzalayip gonderebilirler.


  • @ilhanucarus, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Sayın @crazycells. Konularla ilgisiz bir sorun olacaktı. Ben giriş yaparken benden prmak izi almadılar. Aynı havalimanından aynı anda giriş yaptığımız @ibrahim-civan beyin ise almışlar. Ssn geldi. Greencard ise produced aşamasında. Greencard ı gelenlerin bazılarında parmak izine ulaşılamıyor diye bir bilgi yazıyormuş zarflarda. Sizce benden neden almadılar? Bu tip şeyler normal mi? Parmak izi bende de olmazsa dezavantajım nedir? Yenilemek mi gerekir? Teşekkürler.

    Unutmus olabilirler, bazen yogunlukta da yapamayabiliyorlar. Eger parmak izi bilgilerinize ulasamazlarsa (konsolosluklarda verilenin USCIS ile paylasilip paylasilmadigini bilmiyorum ama mantiken paylasilmasi gerekiyor sanirim), korkacak bir sey yok , o zaman sizi en yakin USCIS ofisine yonlendirip parmak izinizi aliyorlar.


  • @takvimcas, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hadiharmandar emsal durumu söz konusu

    Boyle bir durum her zaman soz konusu tabii... Ama burada herkesin cekincesi ve problemi DV2020 programinin bitis tarihi olan 30 Eylul maalesef... Mahkemelerin ne zaman sonuclanacagi onemli...


  • @crazycells çok teşekkür ederim


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @takvimcas, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hadiharmandar emsal durumu söz konusu

    Boyle bir durum her zaman soz konusu tabii... Ama burada herkesin cekincesi ve problemi DV2020 programinin bitis tarihi olan 30 Eylul maalesef... Mahkemelerin ne zaman sonuclanacagi onemli...

    hiçbir şekilde dv2021 ile separate edilmesi mumkun degil midir


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana elinize saglik... evet, mektubu imzalayip gondermekte bir sakinca yok.

    En uste tam ad ve soyadinizi yazin...

    APPROVED, ACCEPTED AND AGREED TO THIS_________ DAY OF ____________________, _____

    Buradaki bosluga da "Fourteenth Day of July, 2020" olarak yazip altina yine tam isminizi ve imzanizi ekleyin...

    Mektup oldukca standart... Ozetle size hicbir sonucun garantisinin verilmediginden bahsetmis. Ayrica sizden avukatlik ucreti alinmayacagini, eger kendilerine verdiginiz
    bilgilerde guncelleme veya degisiklik olursa (ozellikle email ve iletisim bilgileri onemli diye dusunuyorum) kendilerini haberdar etmeniz ve sizin bilgilerinizi ne kadar sureyle saklayacaklari belirtilmis. Eger temsilden memnun kalmazsaniz, avukat-muvekkil iliskisini sonlandirabileceginiz de yazilmis. (Her ne kadar boyle bir durumun gerceklesecegini dusunmediklerini belirtseler de, yasal olarak bunlari eklemek zorundalar diye dusunuyorum)... Sorunlu herhangi bir ifade yok mektupta, o nedenle bilgi veren arkadaslar imzalayip gonderebilirler.

    @Muhtaradana Bende sayin @crazycells 'e katiliyorum, standard bir attorney-client anlasma metni. Davayi acmak icin para almayacaklar. Yalniz eger bu dava reddedilirse ve itiraz veya bir ust mahkemeye davanin tasinmasi gerekirse, o zaman, anladigim kadariyla, bedava olmayacak.


  • @hadiharmandar bu arada Curtismorrison davasındada güzel bir gelişme var,davaya 2017 yılında Dv talihlisi için olumlu karar veren kendilerinin atanmasını arzu ettikleri yargıç atanmış,umarım 3-4 farklı dava ile bu işte düze çıkacağız

    20200714_145736.jpg


  • Bu arada İstanbul konsolosluğunun youtube kanalında, facebook ve tweetir hesaplarında belli başlı durumda olanlar için tekrar çalışmaya başlayacakları duyuruldu, buda çok güzel bir gelişme

    https://youtu.be/2AMDJRl8zYI


  • @Muhtaradana çok güzel haber :)


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    304 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum