Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
-
@monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
@crazycells çok teşekkür ederiz.
Sorunuza cevaben:
SB1 için benim mazeretim yeterli olmayabilir. başvuruda bulunduğum taktirde red cevabı alma durumum çok yüksek ve sb1 başvurusu yaptığım taktirde olumsuz sonuçta herhangi bir vize almamın daha zor olacağı durumu doğuyor. (Sizin yazdıklarınız ve araştırmalarım sonucunda) Bende en azından turist vizesi alarak ailemi görmeye gidebilmeyi istiyorum. Şuanda elimde son kullanım tarihi geçmiş bir greencard var. Ama bununla amerikaya gidemiyorum. Sb1 vizesine başvurmak beni daha olumsuz bir duruma sokacakmış gibi geldi.Greencardımı iade ettiğim taktirde daha sonra babam veya abim aracılığı ile tekrar başvuruda bulunarak yada çekiliş yolu ile greencard kazandığımda siz daha önce iade etmişsiniz bu yüzden greencard alamazsınız derler mi? Böyle bir durumla karşılaşmak korkutuyor beni.
Şu cevabınızı anlamadım: > * Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD'de kaldiktan sonra yeniden DV basvurusu yapabilirsiniz, eger cikarsa sorun olmadan Green Card alabilirsiniz.
1 yıldan uzun süre ABD “dışında” kaldıktan sonra mı demek istediniz? Çünkü ben türkiyedeyim ve ekimde dv çekilişine başvuruda bulunabilir miyim? Çıktığı taktirde başarılı bir şekilde greencard alma şansım olur mu yoksa eski greencard’ım sorun yaratır mı? Bunu sormak istemiştim. Biraz daha açabilir misiniz acaba bu konuyu.
Son olarak süresi dolmuş bir greencard ile ekstra bir izin belgesi almadan uçağa binmeyi tecrübe edinmiş kimseler var mıdır?
Sabrınız ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum farkındayım çok soru sorduğumun.
Anliyorum, ama sorularinizdan anladigim kadariyla amaciniz gocmenlik, o nedenle turist vizesi alirken dikkat edin lutfen. Turist vizesini gocmen amacla almaniz ilerde "visa fraud" suclamasiyla karsi karsiya kalmaniza neden olabilir ve islerinizi karistirabilir.
Evet, ben yanlis yazmisim ama siz dogru anlamissiniz, 1 yildan uzun ABD disinda demek istedim :)
1 yili gecmedigi zaman teorik olarak hala gocmen oluyorsunuz. Bu durumda konsolosluk vize verir mi emin degilim, Green Card'li iken Green Card alamazsiniz :) Green Card'inizin suresinin gecmis olmasi sizin gocmen olmadiginiz anlamina gelmiyor, su an ABD icinde olsaydiniz Green Card'inizi degistirebilrdiniz. Fakat teorik olarak 1 yili gecince, "green card abandonment" yapmis oluyorsunuz. O nedenle oyle dedim. Ama Green Card cekilisini kazanirsaniz dediginiz gibi, green card alabilirsiniz tekrardan.
Benim cevremde dediginiz tecrubeyi yasamis kimse yok maalesef. Cevrenizdeki avukatlarla konusmayi denediniz mi? Onlar bu durumda ne oneriyorlar, merak ettim.
-
Merhaba :) Evlilik yoluyla green kartimi aldim. Evliligimde 2 yılın dolmasına da 3 ay var kart içinde uscise herhangi bir ücret yatirmadim. Kart basvurusu yapıp sonra tekrar koşul kaldirmak için uğramak istemiyorum abd ye giriş yaptıktan 3 ay sonra sadece statü değişikliği için form doldursam yeterli olurmu sizce?
-
@esrardhn Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Merhaba :) Evlilik yoluyla green kartimi aldim. Evliligimde 2 yılın dolmasına da 3 ay var kart içinde uscise herhangi bir ücret yatirmadim. Kart basvurusu yapıp sonra tekrar koşul kaldirmak için uğramak istemiyorum abd ye giriş yaptıktan 3 ay sonra sadece statü değişikliği için form doldursam yeterli olurmu sizce?
statu degisikligi derken, vatandas olmaktan mi bahsediyorsunuz acaba?
-
merhaba;
green card ım adresime cumartesi günü postalanmış fakat adresim iş merkezi olduğu için cumartesi günü kapalıydı.
o yüzden posta kutusundan geri alınmış ve ana merkeze geri gönderilmiş ( Kansas - Uscis )
I-90 formu doldurup tekrar ücret ödemem mi gerekiyor ?
Bu konuda ne yapmam gerekli , nasıl bir yol izlemeliyim ? -
@tottenham Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
merhaba;
green card ım adresime cumartesi günü postalanmış fakat adresim iş merkezi olduğu için cumartesi günü kapalıydı.
o yüzden posta kutusundan geri alınmış ve ana merkeze geri gönderilmiş ( Kansas - Uscis )
I-90 formu doldurup tekrar ücret ödemem mi gerekiyor ?
Bu konuda ne yapmam gerekli , nasıl bir yol izlemeliyim ?hayir, USCIS'ten tekrar postalamasini isteyeceksiniz. Bir ucret odemenize gerek yok, suradan online form doldurabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/e-request/displayNDCForm.do?entryPoint=init
-
Peki ben de bir soru sorayım. Kartın uscis’e geri döndüğünü nasıl öğrenebiliyoruz?
-
@guvenersin Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Peki ben de bir soru sorayım. Kartın uscis’e geri döndüğünü nasıl öğrenebiliyoruz?
genelde bildirim geliyor ya da receipt number'inizi USCIS'in sitesine girince bilgiler yaziyor. Verilen aciklamada bir USPS tracking number oluyor (yani ABD'nin PTT'si), onu USPS'in sitesine yazinca hangi tarihte nereye ulastirmaya calismislar ve basarili olamamislar vs. ogrenebiliyorsunuz.
-
Bende de aynı sıkıntı var teslim edildi gözüküyor usps de ama mail boxta bulunmamış. 10 gün oluyor acaba checkstatus bölümünden direk adress degısıklıgı yapsam mı? Hıc l90 formu doldurmadan.
-
@guvenersin Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
Bende de aynı sıkıntı var teslim edildi gözüküyor usps de ama mail boxta bulunmamış. 10 gün oluyor acaba checkstatus bölümünden direk adress degısıklıgı yapsam mı? Hıc l90 formu doldurmadan.
Hayir, eger 10 gun ise direkt en yakin USPS'e gidip tracking number'inizi gosterin. USPS eger aliciyi adreste bulamazsa hemen postayi geri gondermiyor. Sanirim 21 ya da 30 gun bekleyip (tam emin olamadim 3 hafta ya da 4 haftaydi diye hatirliyorum) eger posta alinmazsa geri gonderiyor. Dolayisiyla kimliginiz ve tracking number'inizla USPS'e giderseniz kartinizi alma ihtimaliniz var.
Postayi kac gun bekleyip geri gonderdiklerini ogrenirseniz, buraya da aktarirsaniz sevinirim.
-
Tracking number girince hala adres kutusuna teslim edildiği gözüküyor. O bölge postane yetkilileri ne oldugunu bilmiyor. Ne yapıcam bilemiyorum artık
-
Tracking number girince hala adres kutusuna teslim edildiği gözüküyor. O bölge postane yetkilileri ne oldugunu bilmiyor. Ne yapıcam bilemiyorum artık
Ben sizin sorunuzu yanlis anlamisim. Ben mailbox'u bulamamislar o nedenle USPS'e geri teslim edildi olarak anladim, ona gore cevap verdim. Eger sistemde teslim edildi gorunuyorsa fakat mailbox'ta bulunmadiysa bu kotuye isaret... USPS'le konusup postayi almadiginizi bununla ilgili size bir mektup, yazi, makbuz vs. verip veremeyeceklerini ogrenin.
Eger bu sekilde USCIS'ten isterseniz ve kartiniz USCIS'e geri donmemisse (ki kayitlara gore donmemesi gerekiyor) sizden yeni bir I-90 basvurusu doldurup, ucret odemenizi isterler.
-
@crazycells Yok hayır vatandaşlık için değil. Vizemi daha yeni aldım. Uscise de green kartın gonderilmesi icin ücret yatırmadım. ABD ye giriş yaptıktan sonra ücretini hemen yatırmam gerekiyor mu yoksa 3 ay sonra yatırabilir miyim??
-
@crazycells Çünkü 3 ay sonra evliliğin 2. Yılı doluyor ve tekrar koşulu kaldırmak için başvuru yapmam gerekiyor Ben sadece 3 ay sonra başvuru yapsam olur mu
-
@esrardhn Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:
@crazycells Yok hayır vatandaşlık için değil. Vizemi daha yeni aldım. Uscise de green kartın gonderilmesi icin ücret yatırmadım. ABD ye giriş yaptıktan sonra ücretini hemen yatırmam gerekiyor mu yoksa 3 ay sonra yatırabilir miyim??
@crazycells Çünkü 3 ay sonra evliliğin 2. Yılı doluyor ve tekrar koşulu kaldırmak için başvuru yapmam gerekiyor Ben sadece 3 ay sonra başvuru yapsam olur mu
En yakin zamanda yatirmanizi tavsiye ederim, hatta ABD'ye giris yapmadan kaldirmaniz daha mantikli olur. Bu arada kosulu Green Card'inizi aldiktan 2 yil sonra kaldiracaksiniz, evliliginizin 2. yilinda degil. Size gonderilen green card 2 yil icin gecerli olacak, bitmesine son 90 gun kala basvurunuzu baslatmalisiniz.
-
Bir katkı sağlamak istiyorum kesin bırılerının basına gelecek. Usps den kontrol ettirdigimde green kart adrese teslim edilmis gozukmustu ve bizde bulamamistik. Durum şöyle oluyor. Hemen benim gibi panik yapmayin. Adreste kimse yoksa postaci geri aliyor ve zarfin uzerinde return yaziyor. Tekrar Kansas uscis merkezine gonderiyor. Sonra bir kac gun sonra uscis durumunuzu check ettiginizde “ Paket usps tarafindan bana gonderildi ve ben de tekrar o adresinize yolluyorum “ dıyor. Tekrar adrese gonderılıyor ve adreste beklıyorsunuz:)
-
Bir katkı sağlamak istiyorum kesin bırılerının basına gelecek. Usps den kontrol ettirdigimde green kart adrese teslim edilmis gozukmustu ve bizde bulamamistik. Durum şöyle oluyor. Hemen benim gibi panik yapmayin. Adreste kimse yoksa postaci geri aliyor ve zarfin uzerinde return yaziyor. Tekrar Kansas uscis merkezine gonderiyor. Sonra bir kac gun sonra uscis durumunuzu check ettiginizde “ Paket usps tarafindan bana gonderildi ve ben de tekrar o adresinize yolluyorum “ dıyor. Tekrar adrese gonderılıyor ve adreste beklıyorsunuz:)
Kartiniz hic posta ofisinde beklemeden mi geri gonderilmis acaba?
-
Evet bekletilmiş yaklasik bir hafta
-
Evet bekletilmiş yaklasik bir hafta
ok, ben de oyle tahmin etmistim. Genelde USPS not birakiyor, geldik sizi bulamadik su gune kadar posta ofisine gelip alabilirsiniz diye. O not yok muydu posta kutusunda? Yoksa tembellik mi yapmislar :)
-
Cumartesi geldikleri için sıkıntı olmuş. Not falan bırakılmamış şans eseri uscis kontrol ettiğimde durumu anladım. Yoksa uspost servis güncelleme yapmıyor
-
Cumartesi geldikleri için sıkıntı olmuş. Not falan bırakılmamış şans eseri uscis kontrol ettiğimde durumu anladım. Yoksa uspost servis güncelleme yapmıyor
ben de size neden bu kadar gec bildirim (email olarak) geldi diye merak ediyordum, simdi gizem cozuldu :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum