Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    2018 de yaklaşık 5 ay çalışıp re entry permit ile Türkiye’ye dönmüştüm. Yanılmıyorsam geliri 10 bin$’in altinda olanlar için vergi bildirimi yapma zorunluluğu yok. Ancak ben gelirimi 0$ göstererek bildirim yapsam kendime fayda mi sağlamış olurum, zarar mi? Resident statümü sürdürmek için doğru bir adım olur mu? Ne önerirsiniz? 0$ bildirim yapınca hem federal, hem state return 0$ çıkıyor zaten. Haksız kazanç sağlamış da olmuyorum.

    Duzeltme: Vergi beyanı esnasinda gelir 0$ gösterildiğinde IRS kuralları gereği e-filling kabul etmiyormuş. Evrakların posta yoluyla gönderilmesi gerekiyormuş. Bu durumda bu kadar uğraş gereksiz olur sanırım 🙂

    Normalde bu yil 2018 icin degil, 2019 icin bildirim yapiyoruz...

  • ⭐⭐

    @crazycells Evet biliyorum. 2019 boyunca ABD de değildim ve para kazanmadım. 0$ gelir icin bildirim yapmamın bir faydası olur mu onu merak ediyorum


  • @cnpist aslında evet turbotax çok zor değil, ben 2019 beyannamesini kendim vermiştim turbotax ile ama zaten vergi ve kazancım da yoktu. Bu yıl hareketlendi baya hesaplarım, karmaşa var biraz, bir de vergiye konu rakamlar ufak dokunuşlarla çok değişiklik gösteriyor . Sanırım ben de ilk sefer bir muhasebe firmasına gideceğim, malum ABD'de cezalar ürkütücü.


  • @Edelweiss Vergi beyani gelir sifir olsa da yapilmali bence. Devlet ile aranizdaki bagin (sayisal anlamda) varligini tespit etmis oluyorsunuz. Aslinda TR de de var bu uygulama. Bos beyanname veriliyor.
    Ben beyanda bulunmanizi oneririm.


  • @caglarcan acikcasi ben vergi konusundan ve dilinden anlamiyorum. Esim oturdu, İRS sayfasindan gelirine gore ne doldurmasi gerektigi konularina bakti, forumdaki yazilari okudu ve sonunda posta ile elle yazilmis form gonderdik. Zoru mu yapti , inanin bilmiyorum ama asagi yukari 1 aylik bir surede okuma ile hallediliyor, ki en de okudum, az cok fikrim oldu 🙂 Amerika disi gelir bildiriminiz yok ise online islem kolay gozukuyor.

  • ⭐⭐

    @caglaror Malesef yapamıyorum. Suan ABD de değilim. Gelirim 0$ olduğu icin e-file kabul etmiyor. File by mail yapmamı istiyor


  • @Edelweiss formlari basip posta ile gonderip, gonderi formunu saklayabilirsiniz. Posta ile gonderimde postalama tarihi onemli, son gunden once iadeli taahutlu gonderebilirsiniz. Fikir sadece 🙂

  • ⭐⭐

    @cnpist Hangi dosyaları göndereceğimi bilsem keşke 🙂

    Düzeltme: Turbotax işlemleri tamamlayınca 6-7 sayfalık bir belge çıkarttı. Üstünde bilgilerim yazılı şekilde. Sanırım bu sekliyle belirtilen adrese göndermem gerekecek.

    Geçen yıl kimlik dogrulaması yapabilmek için ekstra bir kaç evrak istemişlerdi benden. Yaklaşık 19₺ ücret karşılığı PTT ile göndermiştim evrakları. Yine öyle yapayım bari. #anchor(title)


  • @Edelweiss ben kisaca ozet gecyim bizim durumu, Amerikada ufak bir freelance isi kazanci oldu. Turkiyede maas kazanci var. Bunlari 1040 +1040 schedule1 + 1040 schedule 3 doldurarak bildirdik. 2555 ile de Amerika disindaki maas bildirimini yaptik. Sonucta 4 form gonderdik. İlk sene, umarim dogru yaptik diyoruz insallah diyoruz.

  • ⭐⭐

    @cnpist Ben de turbotax üzerinden sorulari yanıtlayarak en sonunda dolu halde bir 1040 formu indirdim bilgisayara. California’da bir IRS merkezine göndermem isteniliyor. Sorun olmaz herhalde.

    Eğer aracı bi kurum ile yaptıysanız oldukca basit ve anlaşılır sorular sorarak formu doldurmanızı sağlıyorlar. Bence sıkıntı yaşamazsınız. 🙂

    Ayrıca Son gün 15 temmuzmus. Bu tarihten önce göndermem gerekiyor sanırım.


  • Posta yolu ile yapilan vergi bildirimlerinde, gelirinizin oldugu eyalete de ayrica bildirim yapmaniz gerekiyor. Bunu yapmazsaniz, ileride eyalete borclu cikabilirsiniz veya ceza gelebilir. Unutmayin, federal vergi ve eyalet vergileri farklidir. Federal vergiyi IRS islem yapar, eyalet vergisini ise her eyaletin vergi daireleri islem yapar.


  • @Edelweiss TR de iseniz iadeli taahutlu gonderebilirsiniz. 15 Temmuz dan once gondermeniz gerek, 15 Temmuz son gun. Gonderi makbuzunu saklayin derim.


  • @MySea biz 2555 doldurarak yurtdisi adresini bildirdik. Gene de eyalet vergisi vermek gerekecek mi acaba ya da eyalete bildirim yapmak gerekecek mi ? Tesekkurler

  • ⭐⭐

    @MySea O zaman hiç bildirim yapmasam mi? Çok çetrefilli geldi bana 😄


  • @cnpist Eger eyaletin icinde gelir elde etmediyseniz, eyalet icin bildirim yapmaniza gerek yok. Veya gelir vergisi olmayan eyaletlerde gerek yok, ornek FL, TX gibi...


  • @Edelweiss vergi bildirmi yapmak, eger yasal belirli limitlerin uzerinde gelir varsa, keyfi degil ama yasal zorunluluktur.

    Birde greencardlilarin ileride vatandaslik islemleri surecinde, bu vergi beyannameleri durumu soz konusu olabilir.


  • @MySea tesekkurler


  • @crazycells Ali Bey ben 2019 beyannamesini vermiştim, turbotax hesabımın içine girince de zaten beyanname yükümlülüğü çıkmıyor. Ancak bende netleşmeyen soru şu, geçici vergi olarak, 2020 ilk 6 ay kazancımızı , 15 Temmuz’a kadar bildirmemiz gerekiyor mu? Yoksa 2020 kazançları için bu yıl bir işlem yapmıyor muyız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @crazycells Ali Bey ben 2019 beyannamesini vermiştim, turbotax hesabımın içine girince de zaten beyanname yükümlülüğü çıkmıyor. Ancak bende netleşmeyen soru şu, geçici vergi olarak, 2020 ilk 6 ay kazancımızı , 15 Temmuz’a kadar bildirmemiz gerekiyor mu? Yoksa 2020 kazançları için bu yıl bir işlem yapmıyor muyız ?

    2020 yılı gelirleri için 2021 Ocak ayından sonra beyan yapacaksınız.


  • @knnrn teşekkürler bilgilendirmeniz için, bir de şimdi kendim tekrar araştırıyordum, şöyle bir alttaki linkde paylaştığım gibi bir bilgi de var,

    2020 kazançları için, 1. Ve 2. Çeyrek kazanç bildirimi, 15 Temmuz son tarihtir şeklinde. Ben kendi işimde sole proprietor olarak çalışıyorum, bir miktar da ride share kazancı var, geçici vergi kapsamına giriyor muyuz sizce ?

    July 15, 2020

    (Was June 15, 2020)

    2nd Quarter 2020 Estimated Tax Payment Due
    In 2020, your 2nd quarter 2020 estimated tax payment is due at the same time as your 1st quarter payment due to the extension of the payment deadlines. If you are self-employed or have other second-quarter income that requires you to pay quarterly estimated taxes, make sure your payment is postmarked by this date.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum