Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • Hergün tıklıyorum burayı biri müjdeli bir haber vermiştir belki diye... Hiç şüphesiz o ne kutlu ne güzel insandır :))


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ruhimücerret, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @MySea, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Twitter uzerinde travel.gov veya travel-state dept, 23 Haziran'da bu konudaki sorulari cevaplamis.

    Onemli highlights:

    DV2020 de vizesini henuz almamis olanlar icin olay bitti. Mali yil sonu 30 Eylul'un degismesi veya bu mali yildan oburune carry over yapmak yani devir yapmak imkansiz.

    DV2020 de vizesini alip da kullanmadan expired olanlar, konsolosluklarla temasa gecmeli. Ama yine 30 Eylul son.

    Konsolosluklarin ne zaman acilacagi hakkinda ne bir kesin tarih var nede tahmin.

    F ve B vizeleri kararnameden muaflar.

    K nisanlilik vizeleri kararnameden muaflar.

    DV2021 islemleri 1 Ekim'de baslayacak. Ama kararname geregi, konsolosluklar acilsa bile, Aralik 31'e kadar vize duzenleyemezler.

    anlamadım şimdi 2021 görüşmeleri başlayacak fakat vizemizi mi alamayacağız.

    vize veremeyeceklerini bildiklerinden gorusmeleri de yapmayacaklardir diye dusunuyorum.


  • @Masda iyi seviye ingilizce şartı aranırsa, bu durumda başvuru sayılarında tüm dünya dahil çok düşüş yaşanır değil mi ?


  • @dilekgunesbw Baş vuru sayısı en az yüzde 70 oranında azalır. Çünkü IELTS ve ya TOEFL öyle sıradan ingilizce ile alına bilir bir sertifika değil. Ayrıca baş vuru sayısının azalması henüz sizin şansınızın yükselmesi anlamı taşımıyor. Çünkü bu sefer de rekabet ettiğiniz kişiler hepsi nitelikli oluyor. DV lottery sisteminin kendine göre Express Entry in kendine göre avantajları var.


  • İnşallah 30 günde 100.000 imza olur🙂


  • Arkadaşlar avukat bey ile bir mailleşmeme istinaden kendisi kabili hitap alıp bilgi dönmüş haftaya mandamus davası hakkında video çekeceğini belirtmiş belki bir şey çıkar ümidi ile post ediyorum selamlar


  • Ben de her gün girip bakıyorum olumlu bir gelişme var mı diye. Konsolosluklar sene sonundan önce açılırsa, DV2021 grubunu görüşmeye çağırmaya başlayıp vizeleri sonradan bir anda vermeleri mantıklı olur aslında. Bu yasağın da etrafından dolaşılmış olur. Var mıdır böyle bir ihtimal?


  • Bu ileti silindi!

  • @ogzkaann, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Ben de her gün girip bakıyorum olumlu bir gelişme var mı diye. Konsolosluklar sene sonundan önce açılırsa, DV2021 grubunu görüşmeye çağırmaya başlayıp vizeleri sonradan bir anda vermeleri mantıklı olur aslında. Bu yasağın da etrafından dolaşılmış olur. Var mıdır böyle bir ihtimal?

    Amerikada herşey yapılması gerektiği gibi yapılır. Mevcut durumda 2020 sonuna kadar ne görüşme yapılır ne de vize verilir. Mahkeme kararı ile yürütme durdurulmazsa yıl sonuna kadar bir şey beklemeyin. Kasımda Trump seçilmezse yeni Başkan ile DV süreci işler bence, seçilirse işsizliği bahane edip tekrar uzatmaya gidebilir Trump.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ogzkaann, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Ben de her gün girip bakıyorum olumlu bir gelişme var mı diye. Konsolosluklar sene sonundan önce açılırsa, DV2021 grubunu görüşmeye çağırmaya başlayıp vizeleri sonradan bir anda vermeleri mantıklı olur aslında. Bu yasağın da etrafından dolaşılmış olur. Var mıdır böyle bir ihtimal?

    Konsolosların "ABD başkanının kararname ile koyduğu yasağı delmek, etrafından dolaşmak" gibi bir görev tanımı olduğunu sanmıyorum.


  • @salih2825 Bende umutluyum.


  • @knnrn, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @ogzkaann, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Ben de her gün girip bakıyorum olumlu bir gelişme var mı diye. Konsolosluklar sene sonundan önce açılırsa, DV2021 grubunu görüşmeye çağırmaya başlayıp vizeleri sonradan bir anda vermeleri mantıklı olur aslında. Bu yasağın da etrafından dolaşılmış olur. Var mıdır böyle bir ihtimal?

    Konsolosların "ABD başkanının kararname ile koyduğu yasağı delmek, etrafından dolaşmak" gibi bir görev tanımı olduğunu sanmıyorum.

    Böyle bir "görev tanımından" bahseden olmadı zaten 🙂 Vize vermemelerine rağmen görüşmeye çağırmaları gibi bir durum olur mu sorusu için, bu konuları iyi bilen ve "bilgi sahibi" olabilecek birinden cevap bekledim. Konsolosluklar açıldıktan sonra mülakata çağırmalarının önünde bir engel yok anladığım kadarıyla ancak olaylar nasıl işliyor bilmiyorum, bu sebeple sormuştum.

    Zaten böyle bir şey yapılırsa da hehe nasıl da kararın etrafından dolaştık diyecek konsolosların olduğunu ben de sanmıyorum 🙂 Bu "etrafından dolaşmak" tanımlaması biz talihlilerin kullanabileceği ve olmasını arzu edeceği bir tabir elbette 🙂 Selamlar.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar telegram grubumuzdan Tolga Altuntas adlı arkadaşımız Amerika'dan baya tanınan hatta eski AILA başkanı olan bir avukata ulaştı. Bu avukatta ikinci bir dava açmayı düşünüyor fakat mahkeme göstermek için 20 tane sağlam örneğe ihtiyacı var. Bu örnekler vize mülakatına girmiş ama AP'ye kalmış ya da vizesi basılmış fakat bir şekilde yaşadıkları sorunlardan dolayı Amerika'ya girememiş kişilerden oluşmalı. Eğer sizin hikayeniz de bu söylediklerimi içeriyorsa özel mesaj yoluyla benle iletişime geçin veya [email protected] adresi üzerinden hikayenizi iletişim bilgilerinizle birlikte yollayın. Eğer dava kazanılırsa bütün talihliler için bir zafer olacak, o yüzden mahkemede kullanılacak örnekler güçlü olmalı ve mahkemeyi köşe sıkıştırmalı. Lütfen eğer yukardaki gereksinimleri karşılıyorsanız iletişime geçin.


  • Paylaşıldımı bilmiyorum ama arkadaşlar aramızdan bir arkadaşımız önemli bir avukatla iletişime geçti avukat konu ile ilgilendi ve kullanabileceği mağduriyeti sağlam örnekler istedi
    1-ap ve/veya vizesi basılıp gidemeyen.
    2-ailelerin ayrı kalması ile ilgili hikayeler.
    3-farklı ülkelerden olabilir toplamda 20 örneğe ihtiyacımız var ama daha şuan 5 örnek bulabildik.Dava pro bono olacak yani hiç bir ücreti olmayacak.
    Eğer böyle bir kişi iseniz veya bir tanıdığınız var ise bana buradan özelden ulaşabilir yada '[email protected]'mail adresime yazabilirsiniz.ilginize ßimdiden teşekkürler.


  • "Should you have been one of the numerous winners of the DV-2021 at the beginning of June 2020, you can also rest assured. It is possible that the first interview appointments at the consulate could now take place in January instead of October. In the past years, however, the majority of consulate appointments have also only taken place between January and September. You will therefore still have enough time for the interview at the consulate and the activation trip."

    DV-2021 talihlilerinin endişe etmesine gerek yok. Bu yıl vize mulakatlarının Ocak ayından başlayarak yapılacağı ön görülüyor.
    Ki zaten önceki yıllarda da vize mulakatlarının Ocak ve Eylül ayları arasında gerçekleştiği süreçler oldu. Yeteri kadar zamanınız olacak .

    "The Democrats have already announced that if they win the elections in November, they will be the first to overturn the immigration ban. But perhaps it could be done even faster: Since American corporations fear that the regulation will have rather negative effects on the US economy, as previously required skilled workers from other countries will no longer be available, it can be assumed that this executive order will be challenged promptly and perhaps even lifted before December.".

    Demokratlar, Kasım ayında seçimleri kazanırlarsa, göç yasağını kaldıracaklarını açıkadılar. Gerçi Daha erken de kaldırıla bilir: Amerikan şirketleri düzenlemenin ABD ekonomisi üzerinde oldukça olumsuz etkileri olacağından korktuklarından, aynı zamanda önceleri yaptıkları gibi diğer ülkelerden vasıflı işçileri artık temin edemedikleri için kısıtlamaların ciddi bir şekilde itirazlara neden olması ve hatta aralıktan önce kaldırılması mümkün.

    Bi iyi , bi kötü haber okumaktan bipolar olduk ))) Ama bundan sonra yalnız iyileri okumak istiyorum 🙂

    Bonus:
    KCC çalışıyor Dünya genelinde 20k ya kadar olan case numberlere bile evrak isteği geliyor. Hem de önceki yıllara kıyasla çok daha erken.

    Nacizane düşüncem: Global normalleşme süreci aşı bulunsun ya da bulunmasın Ocaktan önce başlar. En güçlü ekonomiler bile böyle bir durgunluğu kaldıramaz.

    Trump kazansın ya da kayb etsin fark etmez kısıtlamalar kalkacak.


  • @Masda 2020 için ne diyorlar


  • @nfs741, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @Masda 2020 için ne diyorlar

    2020 ile ilgili haberler iyi değil genel olarak.


  • Benim içimden bir ses diyorki: mahkeme kararı durdurur sonrada 12 aya kadar mulakatı ditirin diye bilirdiyor iç sesim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum