[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, DS-260 formu ile alakalı sorum olacaktı. Benim ABD'de forma yazmak için bir adresim yok. Forumda yaptığım araştırmaya göre forma NOT AVAILABLE yazın daha sonra mülakatta değiştirirsiniz demiş çoğu kişi. Bazıları ise rastgele bir adres yazın demiş. Sizce hangisi doğru olur? NOT AVAILABLE YET yazsam bir sorun oluşur mu?
Kesinlikle rastgele bir adres YAZMAYIN. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.
N/A veya not available yazarak boş bırakmanız gerekiyor.
-
@knnrn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, DS-260 formu ile alakalı sorum olacaktı. Benim ABD'de forma yazmak için bir adresim yok. Forumda yaptığım araştırmaya göre forma NOT AVAILABLE yazın daha sonra mülakatta değiştirirsiniz demiş çoğu kişi. Bazıları ise rastgele bir adres yazın demiş. Sizce hangisi doğru olur? NOT AVAILABLE YET yazsam bir sorun oluşur mu?
Kesinlikle rastgele bir adres YAZMAYIN. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.
N/A veya not available yazarak boş bırakmanız gerekiyor.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki not available yazıp boş bırakmak bir sorun oluşturur mu?
-
Sanırım şu case number ile hiç heveslenmemeliyim. Amerika ile ilgili plan bile yapmak gidemediğimi gördüğümde bana zarar verecek...
-
DS-260 formunda oturulan adresler kısmı için ben 16 yaşımdan beri sadece üniversite için başka bir şehre gittim fakat ikametgahımı aldırmadım oraya. Yani e-devlet'te gözükmüyor. Gözükmemesine rağmen üniversiteyi okuduğum şehirdeki adresi de yazmalı mıyım yoksa sadece resmi olarak e-devlet'tekini mi yazmalıyım?
-
DS-260 formunda oturulan adresler kısmı için ben 16 yaşımdan beri sadece üniversite için başka bir şehre gittim fakat ikametgahımı aldırmadım oraya. Yani e-devlet'te gözükmüyor. Gözükmemesine rağmen üniversiteyi okuduğum şehirdeki adresi de yazmalı mıyım yoksa sadece resmi olarak e-devlet'tekini mi yazmalıyım?
Üniversite'de geçirdiğiniz yıllarda oturduğunuz şehir farklılık gösteriyor ise yazmanızda fayda var onun haricinde e-devletten veya resmi kurumdan oturum belgesi , ikamet belgesi kolay kolay istemezler
-
@crazycells Bunu ben de merak ediyordum, guzel bi strateji teklifi olmus.
Tesekkur ederim. -
Daha once biraz dolayli yoldan sormustum, EOla degisen durumlar uzerine bu kez dogrudan esle beraber surecin devamini tekrar sormak istiyorum, ayrica durumunu tekrar gozden gecirmek isteyeceklere de faydasi olabilecegini hesaba katarak:
- Green card surecini esimizi bu ilk asamada katmayip, daha sonra aile yoluyla green card alma yoluna gidebilir miyiz?
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki not available yazıp boş bırakmak bir sorun oluşturur mu?
Sorun oluşturacak bir şeyi size tavsiye eder miyim?
Hayır, görüşme gününe kadar bir adres verdiğiniz sürece herhangi bir sorun oluşturmaz. -
Konsolosluk resmi kayıtlarda görünüp görünmemesini önemsemiyor, gerçekte hangi adreslerde yaşadıysanız onları yazın.
-
@parametri, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Daha once biraz dolayli yoldan sormustum, EOla degisen durumlar uzerine bu kez dogrudan esle beraber surecin devamini tekrar sormak istiyorum, ayrica durumunu tekrar gozden gecirmek isteyeceklere de faydasi olabilecegini hesaba katarak:
- Green card surecini esimizi bu ilk asamada katmayip, daha sonra aile yoluyla green card alma yoluna gidebilir miyiz?
Hiçbir yöntem DV'den daha kolay, hızlı ve az masraflı değil. O nedenle forumdaki genel tavsiye, imkanı olan herkesin DV süreci dahilinde vizelerini alması yönünde.
-
nle forumdaki genel tavsiye, imkanı olan herkesin DV süreci dahilinde vizelerini alma
O imkani olmayan durumu merak ediyorum ben de.
-
@parametri Tabii ki yapabilirsiniz. İlgili sürecin ayrıntıları şurada:
-
DS-260 formunda work-education-training bölümünde ''provide the following information concerning your current employment or education'' kısmına sadece okul ( lise, lisans, yüksek lisans ) bilgilerimizi mi yoksa iş tecrübesi ( üni. sonrası tüm) bilgilerimizi mi yazmamız gerekli ?
-
@Gökhan-Can forumdaşım sende can sağolsun. case number 55000 e kadar yolu var. olacaksa her şekilde olur. tabi hayırlısı neyse o olsun
-
@parametri, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
nle forumdaki genel tavsiye, imkanı olan herkesin DV süreci dahilinde vizelerini alma
O imkani olmayan durumu merak ediyorum ben de.
F2A konusunu araştırabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari -
Sorun oluşturacak bir şeyi size tavsiye eder miyim?
Hayır, görüşme gününe kadar bir adres verdiğiniz sürece herhangi bir sorun oluşturmaz.Endişemi mazur görün lütfen, çok teşekkür ederim.

-
@breezyguy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
DS-260 formunda work-education-training bölümünde ''provide the following information concerning your current employment or education'' kısmına sadece okul ( lise, lisans, yüksek lisans ) bilgilerimizi mi yoksa iş tecrübesi ( üni. sonrası tüm) bilgilerimizi mi yazmamız gerekli ?
Hem eğitim hem de iş deneyimi geçmişinizi yazın.
-
Selamlar arkadaşlar, dün itibari ile biz de DS260 formumuzu gönderdik. Zaten CN yüksek olduğundan dolayı şansımız azdı bir de bu karar ile iyice zora girdi.
Bu süreç başlangıcından bitimine kadar beklemek üzerine olduğundan yine beklemekten başka bir çaremiz yok.
Her ne kadar zor olsa da; en son umutlar ölürmüş.
-
@islek forumdaşım, umutlar değil midir ardınca koşturan.. Yine koşacağız. vaktiyle en bilinen örnek üniversite sınavı koşusu aklıma gelen.. case no ya takılmayın bence.. yine koşacağız..
-
Belki biraz aydınlıktan karanlığa geçiş sendromu yaşayacağız. fakat bir müddet sonra alışacak gözlerimiz yine karanlığa.. aydınlık mı ? o geldiğinde hemen alışırız ne de olsa...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.