Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Merhaba I90 formunu dolduran varmi ? Kendi uscis adresimden girip Sistemden doldurup ,online mi ucretini odeyecegim ?


  • EFENDİM BEN 27 MART 2020 TARİHİNDE ABD,nin los angeles şehrinden tatil için eşimle istanbula geldim.15.eylül.2020 tarihinde uçak dönüş biletim vardır eşimle birlikte ben green cardımı kaybettim.şimdi yenisini çıkarmak istiyorum ama bu konu hakkında bilgim yoktur.Bana yardımcı olabilirmisiniz?Cevabınız müsbet ise benden ücret olarak ne kadar para almanız gerektiği konusunda bilgi vernizi rica ederim.saygılarımla,
    e posta adresim : [email protected]
    cep tel 05362694710

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nezih-Haydar, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    EFENDİM BEN 27 MART 2020 TARİHİNDE ABD,nin los angeles şehrinden tatil için eşimle istanbula geldim.15.eylül.2020 tarihinde uçak dönüş biletim vardır eşimle birlikte ben green cardımı kaybettim.şimdi yenisini çıkarmak istiyorum ama bu konu hakkında bilgim yoktur.Bana yardımcı olabilirmisiniz?Cevabınız müsbet ise benden ücret olarak ne kadar para almanız gerektiği konusunda bilgi vernizi rica ederim.saygılarımla,
    e posta adresim : [email protected]
    cep tel 05362694710

    Nezih Bey, "boarding foil" almaniz gerekiyor. Bu vize ile ABD'ye yeniden giris yapacaksiniz, maalesef ABD disindayken yeni bir kart cikartamiyorsunuz o nedenle dedigim sekilde ilerlemeniz gerekiyor. Pasaportlariniz sizde degil mi?

    Bu durumu konsolos acil kabul edebilir, o nedenle Ankara'daki ABD Konsoloslugu'na "boarding foil" icin basvuru yapmanizi tavsiye ederim.

    Basvuru asamalari icin bu konunun ikinci linkini okuyabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/4065


  • efendim bana verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Ben istanbulda bulunmaktayım.green cardımı ,27.mart.2020 tarihinde los angelesten istanbula gelirken green kartımı kaybettim.15 eylül 2020 içiin dönüş biletim var.boarding foil almam için istanbulddaki amerikan konsolosluğunundan randevu alsam oluyormu.size zahmet olacak hangi numaradan bilgi ve randevu alabilirim.Bunun için hangi evreklar gerekli ne kadar ödeme yapmam lazım.Bu konuda hiç bir bilgim yoktur.İNSANLIK ADINA SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM.BEN 74 YAŞINDAYIM BANA LÜTFEN BU FORMLARI NERDEN TEMİN EDECEĞİMLE İLGİLİ VE NASIL SÜRATLİ BİÇİMDE RANDEVU ALABİLECEĞİMİ BİLDİRİSENİZ ÖMRÜM BOYUNCA SİZE MİNETTAR KALIRIM.AYRICA DANIŞMA ÜCRETİNİZ NE KADAR İSE DERHAL HESABINIZA HAVALE EDEBİLİRİM.BENİ BU SIKINTIDAN KURTARMANIZ KONUSUNDA İLGİLERİNİZİ RİCA EDİYORUM.SAYGILARIMLA
    NEZİH AYDAR
    E POSTA [email protected]
    tlf 90 5362694710 Bir mahzuru yoksa sizden geniş bilgi alabilmem için telefonunuzu bana yazarsanız çok mulu olacağım.SİZİ RAHATSIZ ETTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM


  • BEYEFENDİ BANA LÜTFEN YARDIM EDİN GREEN KARTIMI KAYBETTİM 27.03.2020 TARİHİNDE LOS ANGELESTEN İSTANBULA GELİRKEN KAYBETTİM 15 EYLÜL İÇİN DÖNÜŞ BİLETİM VARDIR.BU İŞLERİ BİLMİYORUM.ABD İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN HANGİ NUMARAYI ARASAM RANDEVU ALABİLİRİM?EVRAK VE ÖDENECEK HARÇ NE KADARDIR.DANIŞMA ÜCRETİNİZİ HESABINIZA HAVALE EDEBİLİRİM BANA YARDIM EDİNİZ PARAPORTUM ELİMDE BEN SİZDEN YARDIM RİCA EDİYORUM ÇOK MÜŞKÜL VAZİYETTEYİM İLGİNİZİ RİCA EDİYORUM.SAYGILARIMLA
    NEZİH AYDAR
    E POSTA [email protected]
    tel 905362694710 mümkünse telefonunuzu yazarsanız sizi aramak istiyorum sağolunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nezih-Haydar, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    BEYEFENDİ BANA LÜTFEN YARDIM EDİN GREEN KARTIMI KAYBETTİM 27.03.2020 TARİHİNDE LOS ANGELESTEN İSTANBULA GELİRKEN KAYBETTİM 15 EYLÜL İÇİN DÖNÜŞ BİLETİM VARDIR.BU İŞLERİ BİLMİYORUM.ABD İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN HANGİ NUMARAYI ARASAM RANDEVU ALABİLİRİM?EVRAK VE ÖDENECEK HARÇ NE KADARDIR.DANIŞMA ÜCRETİNİZİ HESABINIZA HAVALE EDEBİLİRİM BANA YARDIM EDİNİZ PARAPORTUM ELİMDE BEN SİZDEN YARDIM RİCA EDİYORUM ÇOK MÜŞKÜL VAZİYETTEYİM İLGİNİZİ RİCA EDİYORUM.SAYGILARIMLA
    NEZİH AYDAR
    E POSTA [email protected]
    tel 905362694710 mümkünse telefonunuzu yazarsanız sizi aramak istiyorum sağolunuz

    Tamamdir Nezih Bey, size uzun cevap yaziyorum simdi. 15-20 dk icinde gondermis olacagim. Cevabi okuduktan sonra yazmaya devam edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nezih-Haydar, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    efendim bana verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Ben istanbulda bulunmaktayım.green cardımı ,27.mart.2020 tarihinde los angelesten istanbula gelirken green kartımı kaybettim.15 eylül 2020 içiin dönüş biletim var.boarding foil almam için istanbulddaki amerikan konsolosluğunundan randevu alsam oluyormu.size zahmet olacak hangi numaradan bilgi ve randevu alabilirim.Bunun için hangi evreklar gerekli ne kadar ödeme yapmam lazım.Bu konuda hiç bir bilgim yoktur.İNSANLIK ADINA SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM.BEN 74 YAŞINDAYIM BANA LÜTFEN BU FORMLARI NERDEN TEMİN EDECEĞİMLE İLGİLİ VE NASIL SÜRATLİ BİÇİMDE RANDEVU ALABİLECEĞİMİ BİLDİRİSENİZ ÖMRÜM BOYUNCA SİZE MİNETTAR KALIRIM.AYRICA DANIŞMA ÜCRETİNİZ NE KADAR İSE DERHAL HESABINIZA HAVALE EDEBİLİRİM.BENİ BU SIKINTIDAN KURTARMANIZ KONUSUNDA İLGİLERİNİZİ RİCA EDİYORUM.SAYGILARIMLA
    NEZİH AYDAR
    E POSTA [email protected]
    tlf 90 5362694710 Bir mahzuru yoksa sizden geniş bilgi alabilmem için telefonunuzu bana yazarsanız çok mulu olacağım.SİZİ RAHATSIZ ETTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM

    Merak etmeyin, ben size buraya sureci yazacagim. Maalesef biz danismanlik hizmeti vermiyoruz, ama @Turquoise-Horizon bu hizmeti veriyor, ben kendilerine haber verdim, size ulasip sureci anlatacaklar. Eger onlarla calismak isterseniz sizin adiniza basvuruyu yapabilirler; eger kendiniz yapmak isterseniz bu basliktaki bilgileri kullanarak yapabilirsiniz.

    Istanbul Konsoloslugu'nun sayfasi Ankara'daki konsolosluga yonlendiriyor. Normalde gocmen vizeler sadece Ankara ABD Konsoloslugunda yapiliyor, o nedenle tahminimce "boarding foil" (seyahat folyosu) basvurusunu da sadece Ankara'da yapabilirsiniz. Randevu alirken bunu AIS'e sorup emin olabilirsiniz. Zaten randevu talep etmek icin kendilerini kullanmaniz lazim.

    1. Oncelikle tum sureci okuyun ve gerekli butun belgeleri hazirlayin.

    2. Daha sonra AIS sitesinden "ABD'de Yasal Daimi Yerleşik (LPR) yabancıyım ve geri dönüyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden giriş izni almam gerekiyor. " secenegini secin ve bir hesap olusturun.

    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv/information/iv_services

    Zaten ekranda sizi yonlendirecektir. Bilgilerle hesap olusturup "seyahat folyosu" icin bir randevu talep edin.

    1. Randevunuz icin su bilgi ve belgeleri hazirlayin:

    Geçici Seyahat Belgesi için istenen belgeler:

    • Geçerli bir pasaport
    • Polis Raporu (Yeşil Kartınız kayboldu veya çalındıysa)
    • USCIS I-131 sitesinden Seyahat Belgesi almak için I-131A başvuru formunu doldurup, çıktısını alıp mülakata getiriniz.
    • Arka fon beyaz olan bir adet pasaport ölçüsüne uygun fotoğraf. Fotoğraf özellikleri için https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html
    • Geri iadesi olmayan gerekli dosya masrafını USCIS online ödeme sistemi üzerinden ödeyin ve basılı makbuzu getirin.
    • Birleşik Devletlerini son terkedişinizin kanıtı
      Bu kanıt "Pasaportunuzda ABD'ye giriş ve çıkışınızı gösteren ve "A" ile başlayan numara" veya "Uçak biletiniz, biniş kartınız/seyahat belgeniz" olabilir.

    (kaynak)

    1. Ankara Konsoloslugundaki mulakat oncesi su iletisim adresinden "I would like to submit proof of Boarding Foil payment" secenegini secerek dekontu konsolosluga gonderin.

    2. Mulakat gunu belgeleriniz ve durumunuz bir konsolos tarafindan degerlendirilecek ve size "boarding foil" (seyahat folyosu) duzenlenecektir. Bu seyahat belgesini ABD'ye giriste kullanabilirsiniz.

    3. Ek bilgiler (kaynak):

    • Green Card SADECE Amerika’daki ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri ofisi (USCIS) tarafından verilebilir veya değiştirilebilir. ABD Konsoloslugunun Green Card verme veya değiştirme yetkisi bulunmamaktadır.

    • Eğer Green Card'ınız kayıp, çalınmış veya süresi dolmuş ise, bu durumda bulunan şahısların ABD’ne tekrar dönebilmeleri için, kendilerine bir 'Seyahat Folyosu' (Boarding Foil) hazırlanır.

    • Seyahat folyosunun verilebilmesi için ilgili kişilerin mutlaka bir Konsolosluk memuru tarafından yapılacak olan mülakatta hazır bulunmaları gerekmektedir. Seyahat Folyosu Başvuru Formu I-131A için $575 ödenmesi gerekte olup, ödemeler sadece USCIS‘in web sitesi üzerinden online olarak (ELIS sistemi ile) yapılabilmektedir. Başvuru sahipleri ödemeyi en yakın USCIS ofislerinden de temin edebilicekleri A numaraları ile yapmalıdırlar. I-131A Seyahat Folyosu başvuru ücreti olan $575’ın iadesi yapılmamaktadır.

  • Turquoise Horizon

    @crazycells Nezih Bey ile gorusup kendisine gerekli bilgileri biz de ilettik. Umarim Nezih Bey'i green cardina en kisa surede tekrar kavusturacagiz.

    Saygilar,

    Turquoise Horizon Green Card Team


  • Merhaba arama yaptim ama pek birsey bulamadim ben de buraya yazayim dedim, umarim ceval veren cikar.

    Mayis 23’te ead card’in evime postalandigi belirtiliyor tracking numberda fakat kart adresimize ulasmadi, mailboxta bulamadik. Uscis’i aradik ama doyurucu cevap vermediler, usps ofisine gittik defalarca ama ordan da sonuc cikmadi.
    Kisacasi calisma izni kartim (ead card) kayip. Bu durumda nasil bir yol izlemem gerekiyor? Tam bir ay oldu ama sonuc yok.

    En son ihtimalle bastan basvurmam gerekecek ama bunun icin I-765 yaninda baska form doldurmam gerekiyor mu?

    Yeni form doldurdugumda ucret odeyecek miyim, fingerprint icin bir daha gitmeme gerek var mi yoksa var olan fingerprinti mi isleyecekler?
    Simdiden tesekkurler.


  • Merhaba, green card'ın expire olmasına 1 yıl kadar var. Kayboldu ilanı ile renew yapar isem kalan 1 yıl için mi yoksa yeniden 10 yıllık mı kart veriyorlar? @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SAVAS, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Merhaba, green card'ın expire olmasına 1 yıl kadar var. Kayboldu ilanı ile renew yapar isem kalan 1 yıl için mi yoksa yeniden 10 yıllık mı kart veriyorlar? @crazycells

    Maalesef bilmiyorum, yeniden cikarma islemi ile yenileme islemi ayni olmayabilir... Kurallar bitmesine 6 ay kala basvuru yapabilirsiniz diyor, o nedenle 6 ay sonra USCIS'e basvuru yapmanizi tavsiye ederim.


  • Herkese merhabalar,

    18 eylul 2017 de evlendik esim amerikan vatandasi 1 subat 2019 da ilk kart olan 2 yil gecerli green kart elime gecti. 2 yillik kartin suresinin dolmasina 90 gun kala yani 1 kasim 2020 de 10 yillik kart icin form yollayacagim I-751 formu.

    Son zamanlarda bu formu yollayan oldu mu? olduysa ne kadar surede geliyor ikinci yani 10 yillik kart? tecrubesi olan varsa paylasirsa cok sevinirim.

    son soru olarakta vatandasliga bakan yonuyle ben ne zman vatandasliga basvuru yapabiliyorum? evlendigim tarihten itibaren 3 yil mi sayilacak ilk 2 yillik kartin elime gectigi tarihten itibaren mi 3 yil sayilmali? Ayrica vatandaslik basvurusuda 3 ay onceden mi yapiliyor?

    simdiden tesekurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @buraknyc, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Herkese merhabalar,

    18 eylul 2017 de evlendik esim amerikan vatandasi 1 subat 2019 da ilk kart olan 2 yil gecerli green kart elime gecti. 2 yillik kartin suresinin dolmasina 90 gun kala yani 1 kasim 2020 de 10 yillik kart icin form yollayacagim I-751 formu.

    Son zamanlarda bu formu yollayan oldu mu? olduysa ne kadar surede geliyor ikinci yani 10 yillik kart? tecrubesi olan varsa paylasirsa cok sevinirim.

    son soru olarakta vatandasliga bakan yonuyle ben ne zman vatandasliga basvuru yapabiliyorum? evlendigim tarihten itibaren 3 yil mi sayilacak ilk 2 yillik kartin elime gectigi tarihten itibaren mi 3 yil sayilmali? Ayrica vatandaslik basvurusuda 3 ay onceden mi yapiliyor?

    simdiden tesekurler

    Oldukca uzun suruyor kartin gelmesi. O nedenle basvuru formlarini ve size yapilan bildirimleri iyi saklayin, ilerde bunlara ihtiyaciniz olacak...

    Green Card'in ustunde gocmen oldugunuz tarih yaziyor, o tarihten 3 yil sonra vatandaslik basvurusu yapmaya hak kazaniyorsunuz, ama eger bu surenin en az yarisini ABD'de gecirdiyseniz ve son 3 aydir ayni eyalette yasiyorsaniz 90 gun oncesinden bu basvuruyu yapma sansiniz oluyor...

  • ⭐⭐

    Kayip olan greencardlar icin l-90 formumu dolduruyorum yeniden basvuru yapmak icin , yaninda da Uscis l-912 yani Request for free Waiver formuda dolduruyorum. Bu formlari local uscis office ne mi yollamaliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Kayip olan greencardlar icin l-90 formumu dolduruyorum yeniden basvuru yapmak icin , yaninda da Uscis l-912 yani Request for free Waiver formuda dolduruyorum. Bu formlari local uscis office ne mi yollamaliyim?

    Nasil kayip olmuslardi, hatirlatir misiniz?

    Eger USCIS, kartlari basip dosyadaki adrese gondermisse, "fee waiver" kabul etmeyeceklerdir. Sadece kaybolmanin nedeni USCIS ise boyle bir ayricalik taniyorlar...

  • ⭐⭐

    @crazycells case statute posta kutusunda yaziyordu ama hic ulasmamis verdigimiz adrese. Defalarca e mail attim e mailimden donen olmadi .hepsinin ciktisini aldim, ek olarak sunacagim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @crazycells case statute posta kutusunda yaziyordu ama hic ulasmamis verdigimiz adrese. Defalarca e mail attim e mailimden donen olmadi .hepsinin ciktisini aldim, ek olarak sunacagim.

    deneyin isterseniz, ama USPS'in sitesinde size gonderilen "tracking code" adrese ulasmis olarak gorunuyorsa oradaki bilgileri dikkate alabilirler... Bol sanslar...


  • Durum guncellemesi yapayim; aylar once ead kartimla ilgili ileti yazmistim. Tracking number’a gore 23 mayis’ta mailbox’a birakildigini bildirmislerdi ama malesef orada yoktu. Biz de yeni basvuru yapmak yerine biraz beklemeyi tercih ettik ve iyi ki beklemisiz. Bugun kartim elime gecti. Nasil oldu, neler yapildi bilmiyorum ama kart elimde 🙂
    Olur da basiniza gelirse diye bunu buraya not birakmis olayim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akhilleus, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Durum guncellemesi yapayim; aylar once ead kartimla ilgili ileti yazmistim. Tracking number’a gore 23 mayis’ta mailbox’a birakildigini bildirmislerdi ama malesef orada yoktu. Biz de yeni basvuru yapmak yerine biraz beklemeyi tercih ettik ve iyi ki beklemisiz. Bugun kartim elime gecti. Nasil oldu, neler yapildi bilmiyorum ama kart elimde 🙂
    Olur da basiniza gelirse diye bunu buraya not birakmis olayim.

    bilgilendirme icin tesekkurler, iyi ki oyle olmus 🙂

    Ben de gectigimiz haftalarda bir posta bekliyordum, USPS sitesinde gecen hafta ulastirdigini yazmis ama benim elime gecmedi. Yine de bekleyip haftasonuna dogru USPS ofise gitmeyi planliyordum; fakat pazartesi gunu 3 bina otede oturan bir kisi benim paketi bana getirdi, megerse USPS bina numaralarini karistirip yanlislikla baska binaya birakmis postayi. Sagolsun kendisi de USPS'e geri gondermek yerine, birkac dakika yurume mesafesinde oldugumdan direkt bana getirmis.

    Sizinkinde de boyle bir problem olmus olabilir. Normalde baskasina ait bir postayi acmak federal bir suc, o nedenle bu gibi durumlarda USPS'e geri vermek gerekiyor postayi. Sanirim sizde de boyle bir sey olmus, kisi USPS'e geri gondermis, USPS de dogru adrese ulastirmis...


  • @crazycells sorma ali acayip rahatladik. Biz o ihtimali de dusunduk cunku komsumuz bizim numaranin flip edilmis haline de bazen mail birakildigini soylemisti. Bizkmki 73le bitiyor oraninki xx37 ve bir restaurant. Sorduk onlarda yoktu o zamanlar. Tahminim usps ofislerinden birjinde dagitima cikarken takili kaldi anca simdi farkettiler. Cunku cok sneaky sekilde tracking sayfasini guncelleyip uscis’e bildirmemisler bu guncellemeyi 🙂


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 3000
  • 114
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

49
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum