Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@asilelif, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells hem senin gözün aydın hem benim gözüm aydın ds260 formunu gönderdim 🤣

Hayırlı olsun umarım bir gün ABD'den buradaki adaylara "Merhaba" deme şansımız olur.

Inşallah hayırlısı bakalım

• @hardrock anladım peki üsteki (present employer or scholl name) kısmında iş verenin adımı yazılacak örnek AHMET KAYA yoksa firma ismimi yazılması lazım örnek SAHA FİDANCİLİK LTD ST

• @Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@hardrock anladım peki üsteki (present employer or scholl name) kısmında iş verenin adımı yazılacak örnek AHMET KAYA yoksa firma ismimi yazılması lazım örnek SAHA FİDANCİLİK LTD ST

Calistiginiz firmanin adini yazmaniz gerekiyor.

• Arkadaşlar Merhaba
    Benim birkaç sorum olacak yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim
    1.KCC istediği belgelerin ingilizce tercümesi de isteniyormu ve bunun noter onayı yani aslı gibidir onayına ihtiyaç varmı?
    2.Mahkeme kaydı yok ise bunu ispatlayan belge yüklememiz lazımmı veya boş bırakmamız yeterli olurmu?
    3.Bu belgelerin belli bir geçerlilik süresi varmı?Bunu sormamın nedeni yurtdışından(Rusyadan)sabıka kaydı almam lazım ve orda bürokrasi yavaş oldugundan KCC ye evrakları göndermekde gecikmemek adına şimdi hazırlıgımı yapsam olurmu?
    Saygılar!
    Herkese Başarılar

• Arkadaşlar Merhaba,

1- Yurtdışından alacağımız adli sicil kayıtları sadece İngilizce yeminli tercüman çevirisi yapılarak konsolosluğa veriliyor değil mi? Bu belgelerde apostil işlemine gerek var mı ? Mesela İtalya'dan adli sicil kaydı aldım bunu İngilizce yeminli çeviri ile konsolosluğa sunabilir miyim başka bir işlem onay vs. gerekir mi ?

2- K.K.T.C'den alınan karakter belgesi (adli sicil) ve doğum belgesi K.K.T.C'den alındığı hali ile ABD konsolosluğuna sunulabiliyor mu yoksa bu belgelerde K.K.T.C tanınmayan bir ülke olduğu için Türkiye'den ekstra bir onay gerekiyor mu konsolosluğa vermeden?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim :)

• Merhaba Arkadaşlar
    Birkaç sorum var şimdiden teşekkürler
    1.KCC istedikleri evrakların inglizce tercümesi gereklimi ve bunun noter desteklemesi gereklimi
    2.Mahkeme kaydın yok ise bunu ispat olarak bir belge sunman gereklimi yoksa boş geçmemiz yeterli olurmu
    3.Bu evrakların ne kadar geçerlilik süresi olur bunu somamın nedeni yurtdışından sabıka kaydı alacagım ve KCC ye evrakları iletmekte gecikmemek adına önceden hazırlık yapsam olurmu
    4.16 yaştan küçüklere sabıka kaydı yüklememize gerek yok galiba?
    Saygılar
    herkese başarılar

• Bu ileti silindi!

• @crazycells
    selamlar, hocam TSK'da sivil memurum. ''Have you ever served in military?'' sorusuna bu bizde askerlik olarak geçmediği ve rütbem olmadığı için ''no'' dedim ama iş yeri adresim askeri birlik gözüküyor. Kafama takıldı cevap yanlış mı oldu acaba unlock edip değiştirmeli miyim?

• @Maggo teşekkür ederim yanıtladığınız icin

• @crazycells teşekkürler sabrınız ve desteğiniz için. Formları gönderdim. Hayırlısı bakalım.

• Merhabalar emin olmak için soruyorum bu ds260 formunun imzala kısmında case numberı 0 ları koymadan sade şekliyle yazıyoruz değil mi ?

• @İpek-Erdur, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Re: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba ,
    Sizin youtube videonuzda DS260 Formu doldurduk adres kısmında city ve state province kısımları için şehir city olarak bizde ki ilçeleri , eyalet bölge state province olarakta bizim şehir isimlerini giriniz dediniz. Mesela örnek ÇANKAYA / ANKARA , MURATPAŞA / ANTALYA ...vs. ancak Amerika'da yaşayanları izledikçe bunun yanlış anlaşabileceğini ve vize alırken sorun olabileceğini duyduk. Sizce biz ne yapmalıyız?

Bugune kadar yuzlerce kisi boyle yapti ve vize alirken sorun yasamadi :) size baska turlu daha dogru geliyorsa o sekilde yazabilirsiniz, forum tavsiyeleri icin imzamdaki belgeyi inceleyebilirsiniz...

• @dilara34, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba. Pasaport ile ilgili bir sorum olacaktı. Pasaportumun suresi kasım ayinda dolacağı için green card kazandıktan sonra süreyi uzattım. Şimdi ds 260 formunu doldururken yeni pasaport numaramı yazacağım için çekilişe katıldığım pasaport numaram ile uyuşmayacak ne yapmalıyım

sorun yok, diger pasaportu kaybetmeyin yeterli... guncel pasaport bilgisini forma yazabilirsiniz...

• @Greylist, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells edevletten çıkan mezun belgesi evrağında son bitirdiğim okul ve bölüm bilgilerini çıkartabiliyorum, bu durumda diplomanın aslını da bulmama gerek varmı? yoksa bu belge yeterlimi?

diplomanizi bulmanizi veya yeniden cikarttirmanizi tavsiye ederim.
    Eger makul bir aciklamaniz yoksa konsolos orijinalini gormek isteyecektir.

• @Sendur-aydın-0, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Ds-260 formu ve sonraki süreçler için profosyonel destek almalımıyız yoksa kendimiz hakledebilirmiyiz ? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?

Forumdaki kaynak ve bilgiler tum sureci tek basiniza yonetmeniz icin yeterlidir.

• @Emre-Sürer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese merhabalar. Ds-260 formunu doldurmayabşladım ancak bir kaçşey kafama takıldı;

1- Eski adreslerime baktığımda Üniversite okumak için gittiğim ilde ikametgah başlangıç örneğin 01.09.2012 yazıyor. Ancak benim okul başlangıç tarihim 01.01.2012. Yani orada kaldım ama ikametgahımı 8 ay sonra aldırmışım resmi olarak. Bu durumda hangisini esas almam gerekir resmi belgeyi mi yoksa gerçek tarihi mi?
    2- Halihazırda daha önce yaptığım bir iş olmadı. Önceki yorumlardan anladığım kadarıyla 1 aydan kısa süren ve profesyonel eğitim gerektirmeyen işlerin sigorta girişlerinin yazılmasına gere yok. Ben 2013 ve 2018 olmak üzere 2 defa 1'er hafta olmak koşuluyla satış danışmanlığı yaptım. Yani toplamda 2 haftalık bir sigorta girişim bulunmakta. Bu durumda yazmama gerek yok değil mi?
    3- Ben sosyal bilimlerde doktora öğrencisiyim ve son 2 yıllık bir sürecim kaldı. Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabı benim için elbette sosyal bilimler olacaktır. Ancak gittiğimde bir süre hizmet sektöründe çalışma durumum olacak elbette. Eğer sosyal bilimler seçeneğini işaretlersem ben de bankada daha fazla para göstermek zorunda mıyım?
    Şimdiden teşekkür ederim.

3.sosyal bilimler secenegini secin...

• @azizozy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar, bizde bu yıl kazanananlardanız. Kazanan herkese şimdiden tebrikler.. Bir sorum olacaktı;
    Başvuru yaptığımız mail adresine ait şifreyi hatırlamıyoruz ve dolayısı ile risk almak istemiyoruz. Bu bağlamda bundan birkaç önce açtığımız (greencard başvurusunda kullanmadığımız) başka bir mail adresini ana mail olarak yazıp, başvuru da kullandığımız mail adresini ikinci mail olarak yazarsak KCC mailleri DS 260 ta belirtiğimiz ana mail adresine mi geliyor yoksa başvuruda kullandığımız adrese mi geliyor?
    Şimdiden teşekkürler...

Ilk basvuruda belirtilen adres diye belirtilmis mektupta. O nedenle bu email adresinizi degistirmek icin KCC'ye ayrica email atmalisiniz.

• @YapayalnızGotoU-S alinti yapin veya cevap kismina tiklayin, bu sekilde kime cevap verdiginiz belli olmuyor, ayrica cevaplariniz sorunun direkt altinda da gorunmuyor... Forumun guclu bir ozelligi bu :) o nedenle kullanmayarak yazik ediyorsunuz :) Aciklama icin su iletiyi inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/69764

• @azizozy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@YapayalnızGotoU-S cevap için teşekkürler.

bir sorum da tüm aile bireyleri için mail başvuru sahibinin mailine mi geliyor. Yoksa her başvuru yapılan kişinin yazdığı mail adresine ayrı ayrı mı mail gidiyor?

Sadece ana basvuru sahibiyle iletisim kuruluyor.

• ⭐⭐⭐

Arkadaşlar,

Anne kızlık soyadı ile ilgili bir sorum olacak.

Şimdi şöyle ki, ingilizce olarak "surnames at birth" ifadesi "doğduğundaki soyad" olarak anlıyorum. Annemin doğduğundaki soyadı yani dedemin soyadında bir karakter sorunu bulunuyor ve yıllar sonra dedem tarafından bu karakter sorunu (u'dan ı'ya döndürme) giderilmiş ve soyadı düzelttirilmiş. Bu farklılaşmanın ne tarihte olduğu vukuatlı nüfus kayıt örneğinde yazmıyor.

Şimdi annemin kızlık soyadı, doğduğundaki soyadı mıdır, yoksa dedemin sonradan değişiklik yaptığı soyadı mıdır?

Not: Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde dedemin soyadı karakterden kaynaklı soyadı değişikliği not edilmiş. (Kayıt düzeltme, "u" "ı" olarak güncellendi şeklinde)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k