Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @radid, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaslar merhaba, ben de sizin gibi 2021 talihlisiyim, ben Türkiye’de yaşayan bir yabancı uyrukluyum sizden benim icin çok onemli konuda yardim almak istiyorum yani sorum şöyle ben Turkiye’de 2 seneden beri kacak durumda yaşıyorum yani oturma iznim yok fakat green card vize mülakatına Ankara’da girmeyi planlıyorum yani bana vize verirler mi ya da Turkiye’de oturma iznim yok diye red ederler mi? Belki neden kendi ulkende girmiyorsun gibi sorular gelebilir aklınıza, eger kendi ulkeme donersem birçok saçma sapan hükümet politikası yüzünden bana %99 yurt disi yasağı koyacaklar birde yanlış anlasilmasin ben Türkiye’ye kacak yolla gelmedim bildigimiz uçak yolculuguyla geldim. Eger aranızda benim sorum ile alakalı tecrübe gecmisi olan ya da bilgi sahibi birisi varsa cevaplar misiniz.

    Peki tum belgeleri ulkenizden veya konsoloslugundan saglayabilecek misiniz? Saniyorum onemli nokta bu olacak...

    Turkiye'de kacak yasamanizi sorun etmeme ihtimalleri yuksek diye dusunuyorum, ama daha once bu sekilde bir durum gordugumu hatirlayamadim. Fakat Yunanistan'da kacak olarak giren arkadas vardi ve sorun olmadan islemlerini yurutmustu diye hatirliyorum. Dolayisiyla sizin de sorun yasamama ihtimaliniz var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ysnoztrk, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba Herkese
    Ds260 formumu doldurdum fakat aklıma bir konu takıldı göndermeden sormak istedim.
    2006 yılından beri Demirören Tv Holding te çalışıyorum fakat yıllar içinde bu holdingin alt şirketleri olan Teve2 Kanal D Dsmart gibi şirketlerde calıstım işten cıkısım yapılmadan Tv holding çatısı altında geçişler yaptım ve bu geçişler sgk kayıtlarımdada görünüyor. Sormak istediğim formdaki iş kısmında Bu iş yerinde 2006 dan beri çalışıyor gibi mi doldurmam gerekir yoksa her geçiş yaptığım şirketi ayrı ayrı yazmam mı gerekir.. Teşekkürler Herkese sürecinde bol şans .

    Iki turlu de yazabilirsiniz, ama ayri ayri yazmaniz daha iyi olur kanimca.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semanur-Öztürk, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Formda 16 yaşından sonra yaşanan yerlerin adresini istiyor. Ben 5 yıl okul dolayısıyla Isparta'da yaşadım Normalde ikamet ettiğim yer Ankara. İkametimi hiç Isparta'ya aldırmadım. Orada çok fazla ev değiştirdim ve hiçbirinin adresini hatırlamıyorum bu durumda ne yapmalıyım?

    Elinizden gelenin en iyisini yapin... Eger hicbir bilgiyi hatirlamiyorsaniz o adresi es gecebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sonay-Doğan-Şimşek, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @stardium chromede sayfaya bile giremiyorum.Firefox dan deneyeyim .Adres kısmını doldururken kayıt edemeden direk sayfadan atıyor tekrar girmek zorunda kalıyorum.adres bölümüde uzun olduğu için kayıt edip geçmeme sıra gelmiyor. küçük harfle deneyeyim umarım olur. danışman firmamı ayarlasam acaba?

    kucuk harf derken... form degil forumdan bahsediyordum 🙂 yani bu baslik altinda sorularinizi sorarken buyuk harflerle yazmayin demek istedim 🙂

    adresleri hizli hizli yazabilirsiniz. Once tek bir adreste yasiyormus gibi tarihleri ayarlayip kaydedin, sonra yavas yavas adresleri ekledikce tarihleri duzenlersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokayK, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    DS-260 formunda "In which occupation do you intend to work in the U.S.?" sorusuna nasıl cevap vermeliyiz? Formu doldurduğumuz kişi üniversiteden mezun fakat henüz hiç işe başlamadı. O yüzden bir önceki soruda "NOT EMPLOYED" seçtik. Ama ABD'ye gelince başvuru sahibi ilk başlarda herhangi bir işte çalışıp para kazanmayı, sonra yüksek lisans yapıp kendi işinde çalışmayı düşünüyor. Bu durumda "In which occupation do you intend to work in the U.S.?" sorusunda neyi seçmeliyiz?

    En sonunda hangi meslekte calismayi dusunuyorsa ya da isini kurmayi dusunuyorsa onu yazabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umut-gndgn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba,
    DV2021 talihlisiyim. Sevgilimle birlikte gitmek istiyoruz. Kafamızı karıştıran bir durum var. Evlenmeyi düşünüyoruz ancak hangi aşamada evlenmemiz konusunda kararsızız. Ds-260 formunu doldurmadan önce mi evlenmeliyiz yoksa kendim için formu doldurup sonrasında evlenip güncelleme mi yapmalıyız? Mulakata yakın evlenmemiz süreci uzatır mı? Genel olarak bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    bu dediklerinizin hepsini yapabilirsiniz, tek bir dogru yol yok...

    genel yonlendirme icin dosya numaranizi bilmemiz gerekiyor:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cenkduzum, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Tekrardan merhaba,
    DS-260 Formunda bir kaç sorum daha olucak.Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
    1 - Formun son bölümü olan "Social Security Number" bölümündeki soruları ilk cevapladığımda,forumun paylaştığı belgelerdeki gibi 3 soru cevapladım.fakat daha sonra kontrol etmeye girdiğimde ilk ve son soru vardı, ortadaki soru çıkmıyor bunun sebebi ne olabilir? yanlış birşey yapmak istemiyorum.
    2 - "Full name Native Alphabet" sekmesinde ismimiz mi önce yazılacak soy ismimiz mi?
    3 - 16 yaşından beri bulunduğunuz adresileri yazın bölümünde, benim ilk adresim 17. yaşımdaki adresim gözüküyor. yani daha öncesi gözükmüyor e devlette. ben onu 2006 olarak göstersem yanlış bilgi vermiş olur muyum? çünkü daha öncesindede orda oturyordum fakat kayıtlarda çıkmıyor?
    4 - 5 yıl içerisinde başka numara kullanıp kullanmadığımı bilmiyorum. yani daha önce bir başka hattım vardı fakat hangi tarihte değiştirdiğimi bulamadım. yok desek sorun olur mu?
    5 - Other social media kısmındada hatırlamadığım bir çok adres var yazmasam sorun olur mu ?
    6 - Mother Name's kısmında annemizin kızlık soy adını mı yazacağız ? normal soy adını da yazmayacak mıyız?
    7 - Eğitim bilgilerini tekrar sormak istedim.Ben Lise mezunuyum,2 Yıllık üniversiteyi bırakmıştım. şuanda da işletme açıköğretim okuyorum ama devam etmeyi düşünmüyorum.Eğitim kısımında şuanda sadece lise diplomam olduğu için sadece tek o okulu yazdım yeter mi ?
    8 - Travel kısmını dün sormuştum. 19 ülke gördüm 19 ülkeyide ekledim.sıralamasına göre. doğru olmuş mudur?
    9 - Askerliğimi bedelli olarak, Kayseri 1. Komanda Tugayın'da Hava indirme bölüğünde yaptım. Sizce Land of Forces mı air of Forces mı yazmalıyım?
    10 - Az miktarda Almanca konuşup anlıyabilyorum.Bunu ikinc dil biliyorum olaeak eklesem avantaj mı deavantaj mı olur ?
    Sorularımı sabırla okuyup cevap veren arkadaşlara gerçekten çook çook teşekkür ederim. iyi dileklerim ve dualarım onlarla olacak.Teşekkürler 🙂

    1. Formda doldurdugunuza eminseniz bir problem yok, review kismi yaniltici olabiliyor.

    2. isim + soyisim

    3. o soruda e-devletteki adresleriniz sorulmuyor, gercek hayatta yasadiginiz adresler soruluyor. 16 yasinda nerede yasiyorsaniz o adresi yazmalisiniz.

    4. hatirladiginiz sekilde cevaplamaniz yeterli.

    5. Eger kullanmiyorsaniz sorun olmaz.

    6. soruda ne soruluyorsa onu cevaplamalisiniz.

    7. yeterli.

    8. olmustur 🙂

    9. air force olarak yazabilirsiniz.

    10. vize surecine olumlu veya olumsuz bir etkisi olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muharrem42, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Selamun aleykum arkadașlar ben brezilyada yașiyorum hayırlısıysa bize de bu sene cıkmıș görüșme rio de janeiroda olacak
    Dosya no EU202100030XXX
    Evraklar hem turkiyeden hem brezilyadan olacak yani hem türkce hem portekizce, nasil olacak tecrüsi olan arkadașlar var mi rio dan mulakata katılan?

    Bir yeminli tercumana cevirtmeniz lazim, ingilizce olacak turkce olan belgeler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AydinD, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba, aklıma takılan sorular var cevaplarsanız şimdiden teşekkürler.

    1. Uzun dönem askerlik yaptım bunu kaldığım adresler kısmında belirtmem gerekir mi?
    2. Askerlik başlangıç süremi hatırlamıyorum, zamanı yaklaşık yazsam sıkıntı olur mu?
    3. Eğitim kısmında, endüstri meslek lisesi mezunuyum bunu "vocational" olarak yazsam sorun olur mu? Okuduğum lisenin ismi ve adresi değişmiş bunu nasıl girmeliyim? lise diplomasının üstüne su dökülmüş ve birtakım yazılar silikleşmiş (biraz dikkatle okunuyor) bununla evrak gönderiminde sıkıntı yaşarmıyım?
    4. İki senelik yüksek okul bitirdim. Okul ismi ve adresi değişmiş bunu nasıl doldurmalıyım.
    5. İş tecrübesi olarak 20 senelik grafik tasarımcıyım. form doldururken "Communications" olarak girmeliyim yoksa diğer kısmından "advertising" yazıp "graphic designer" olarak girmeliyim. Birde çalıştığım yerler global ajanslar ama sigorta girişlerinde malum sebeplerden ötürü farklı şirketlerden giriş yapılmış bu bana sorun yaratır mı?
    6. sosyal medya adresleri ve son 5 senedir kullandığın mail adreslerini soruyor. Burda hatırlamadığım ya da aktif olarak kullanmadığım adresler sıkıntı yaratır mı?
    1. gerek yok, dilerseniz belirtebilirsiniz.

    2. sikinti olmaz.

    3. vocational diyebilirsiniz. Genel olarak okunakliysa sorun olmaz. Eski adreslerini yazabilirsiniz.

    4. Eski isim ve adreslerini yazabilirsiniz.

    5. communications uygundur... sorun olmaz, gercek bilgi neyse onu yazmaniz yeterli.

    6. sorun olmaz, elinizden gelenin en iyisini yapmaniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @komodorejderhasi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba herkese,

    2'nci denemem de greencard talihlisi oldum çok mutluyum. Umarım benim kadar isteyen herkes bu şansa sahip olabilir. Forumu yeni keşfettim oldukça aydınlatıcı, herkesin emeğine sağlık.

    Benim süreç ile alakalı bir kaç sorum olacak. eşim uzun yıllardır çalışıyor fakat 2 aydır işsiz. aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi olduğu için güncel meslek bilgisini ds260 formunda öğrenci olarak doldurduk. diğer meslek seçeneğininde her zamanki mesleğini yazdık. mülakat zamanı işe girmiş olursa iş bilgisini nasıl bildireceğiz?

    2- oğlumun pasaport süresi 2021'de dolacak, yeni pasaport bilgisini nasıl bildireceğiz?

    3- sponsorluk nasıl yapılır şartları nelerdir?

    şimdiden teşekkürler herkese.

    1. Bildirmeyeceksiniz. Bildirmeye de gerek yok.

    2. Pasaportunuzu degistirdikten sonra bunu forumda sorabilirsiniz. Surecte hangi asamada oldugunuza gore yonlendiririz.

    3. Su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sonay-Doğan-Şimşek, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells tek adres yazıp 16 yaş yılını girince kayıt edip sayfa atlıyor ama diğer adresleri girince atıyor sayfadan. acaca çokmu adres giriyorum 1 ay kalınan ikametgah adreslerini belirtmeyeyimmi?firefox ile denedim ondada attı acaba herkestemi oluyor bu sorun

    sayfada uzun sure vakit gecirmemelisiniz. Ana problem bu sanirim... hizlica yazip kaydedin sonra duzeltme yapa yapa ilerlersiniz. her yazdiginiz satirin ilk seferde dogru olmasina gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Yamanoğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Eşim erasmus ile farklı bir ülkede 6 ay üniversite eğitimi aldı. Bunu formda education kısmına işlemeli miyiz? Eğer öyle ise başta belirttiğimiz okul sayısına bunu da +1 olarak eklememiz gerekiyor mu? @crazycells bilgi için şimdiden teşekkürler.

    isterseniz yapabilirsiniz, ama yazmasaniz da hicbir problem yasamazsiniz. Yazacaksaniz dediginiz gibi +1 olarak belirtin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cyya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhabalar , aşı evraklariniz varmi sorusunda yanlislkla i do not documentation yazip do not 'tan donra 'have' yazmayi unutmusum sorun olur mu?
    anne ve baba beraber mi yasiyorlar sorusu ds260 formunda review yaparken gozukmuyor ancak o soru ds 260 in ciktisinda gozukuyor. son olarak KCC tahmini ne zaman bize mail atar formu submit ettikten sonra

    Sorun degil.

    review kismi problem degil, bazen eksik gosterebiliyor bolumleri.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgahansahin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Semanur-Öztürk Arkadaşlar kesinlikle o kadar takmıyorlar, ayrıntılar için strese girmenizi gerektirecek bir şey yok. İkamethgah bulunan adresleri eksiksiz yazmanız yeterli.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Agah-Kartal, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Değerli forum üyeleri aranıza yeni katıldım. Eşimle beraber 10 yıllık serüvenin sonunda DV2021 talihlilerinden biri olduk. Sıra numaramız 12XXX olmasına rağmen en kısa sürede DS260 doldurup ilk adımı tamamlamak istiyoruz. Ancak bu formda sorulan bazı sorular ile ilgili ABD deneyimimizden kaynaklanan bir takım çekincelerimiz mevcut ve bir takım sorularım bulunmakta.
    1- Bedelli askerlik yaptım ve videoda yazmayabilirsiniz denilmiş. Askerlik yapmadım diye işaretlediğimde olumsuz bir geri dönüşle karşılaşabilir miyim ?
    2- Daha önce(2016) benim 2 eşimin 1 öğrenci vize reddimiz oldu. Vize reddi kısmında açıklama olarak ne yazmamız gerektiği konusunda emin değiliz. Oraya yazdıklarımızın bize olumsuz şekilde geri dönmesinden endişeleniyoruz. Bununla ilgili ne yapmamız gerektiği konusunda tavsiyesi olan var mıdır ?
    3- Eşim 2016 yılında ABD'de MMR yani kızamık kabakulak ve kızamıkçık aşısı oldu. Belge halen bizde mevcut durumda. Formda bu soruya vermemiz gereken cevap hakkında bir fikrimiz yok. Yardımcı olabilecek bu deneyime sahip üyelerden fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
    4- ABD'de iken çalıştığım işleri iş deneyimleri kısmına yazmayacağım. Ancak SSN paylaşacağım için bu bilgileri görme ihtimalleri olabilir. Bu durumda eksik bilgi veya bilgi gizleme tarzı bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır ? Çünkü paycheck alarak çalıştığım bu dönemde vize değişim sürecinde idim.
    5- Son olarak yeni SSN numarası istemek veya istememek durumlarında avantaj dezavantajlarımız nelerdir ?

    Herkesin durumu farklı olacağından üye arkadaşların sorulara daha rahat cevap verebilmeleri adına kısaca kendi durumumuzdan bahsetmek isterim. Ben 2010/12 ve 2014 yıllarında J1 vizesi aldım. Eşimde 2014 yılında J1 almıştı. O yıl ABD'de kalmaya karar vererek vize süremiz bitmeden önce okul kaydı yaptırarak mevcut vizemizi F1 vizesine çevirmek istedik. Eşime F1, 2015 Mayıs ayında gelmiş ve o öğrenci olarak okuluna başlamıştı. Ancak benim sürecim evrak kaybı olduğundan uzamış 2016 Nisan ayında olumsuz sonuçlanmıştı. Akabinde ben 10 gün içinde önemli bir üniversiteye kayıt yaptırıp öğrenci belgelerimle birlikte TR'ye geri döndüm. Bu belgeler ve istenen dokümanlarla 2 kere vizeye başvurdum ancak vize başvurum reddedildi. ABD'de iken Immigration ofise gidip yaptığım görüşmelerde bana ilk vizem olan J1'nın haklarının devam ettiği söylendi. Bu yüzden 9-10 ay boyunca resmi şekilde(Paycheck alarak) çalıştım. Ben ülkeye döndükten 3-4 ay sonra eşim de okul tatili sırasında ülkeye dönmüş ve ABD'ye okuluna devam etmek üzere tekrar F1'a başvurduğunda onun da vizesi reddedilmişti Sürecimiz özetle bu şekilde.
    Biraz uzun oldu ama sabırla okuduğunuz için ve vereceğiniz her değerli fikir ve bilgi için şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. Yaptiysaniz yazin, artik bedelli askerlikle askerlik de yapiliyor.

    2. Size ne aciklama yapildiysa onu yazabilirsiniz, olumsuz bir etkisi olmaz.

    3. Imzamdaki pakette yazdigi gibi yazabilirsiniz, gocmenlik asilari icin MMR'dan fazlasi gerekiyor 🙂 Bu asi belgesini doktor randevusunda yaninizda bulundurmayi unutmayin, doktor ona gore karar verecek.

    4. Neden yazmiyorsunuz? anlayamadim... bilgileri tam doldurmaniz yarariniza olur... Gocmen olmayan vize redleri, gocmenlik surecini etkilemiyor, o nedenle korkmaniza gerek yok.

    5. Aynisini kullanabilirsiniz. Eger SSN'nizi caldirmadiysaniz veya bir kredi gecmisiniz yoksa, bariz bir avantaji veya dezavantaji yok.


  • Merhabalar, 2021 yili lottery de 31*** siralamasindayim. Ancak ds-260 formunu doldurup islemi tamamlayamiyorum cunku sign buttonu calismiyor. acaba bir tek bende mi boyle yoksa genel bir problem mi var ?


  • @crazycells WhatsApp Image 2020-06-13 at 19.12.00.jpeg bu soru 🙂


  • @crazycells verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler inanın üzerimizdeki baskıyı ve stresi büyük oranda kaldırdı.
    4. soruyla ilgili cevap için immigration office çalışabilirsin dedi ama Ankara konsoloslugu exchange status sürecinde niye çalıştın yada çalışamazdın yada süreci ihlal ettin gerekçeleri ile olumsuz geri dönüş yapmalarından çekindiğim için yazmamayı planlıyordum.
    5. soruyla ilgili SSN imizin aktif olup olmadığı yada çalınıp çalınmadığını kontrol edebileceğimiz bir site vb bir yer var mıdır ?
    Teşekkürler


  • @knnrn teşekkür ederim bilgi için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum