[Arşiv] DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
birde whatsapp ve facebook grup varsa eklerseniz sevinirim beni :)
-
Arkadaşlar,
whatsapp grubu var mı? Var ise beni de ekleyebilir misiniz. Telefon numarasını kime ulaştırmam gerekiyor.DV2018 - Case no: 15xxx
-
@apostleoftruth evet, aynen o.
-
facebook grubu surada: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum/
DV2018 facebook grubu surada: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum.dv/
-
Merhaba, @crazycells
Benim 2 tane sorum var DS-260 formuyla ilgili, bunların riski varsa DS-260 formunu tekrar submit edeyim mi diye soracaktım? ( Case numaram 18XXX) :
1- Kızınız sizinle yaşıyor mu sorusuna 4 mayıs 2017 'de DS-260 formunu submit ederken Evet dedim ama bu ay farklı bir şehirde üniversiteye basladı. Baglantılı bir soru da , dolayısıyla son okulu da lise görünürken bugün itibariyle artık üniversite oldu. Bu 2 kısmı değiştirip DS260'ı tekrar submit etmeli miyim?
2- Aşılarınızı gösterebilecek dokümantasyonunuz var mı sorusuna evet cevabı verdim çünkü mülakata gitmeden olacak zorunlu olarak diye düşündüm. şimdi buna evet dediğim için DS260'ı tekrar submit etmeye gerek var mı? ( sizin DS260 yorumunuzu okudum)
Bu 2 konu bizi elemeye-ertelemeye sebebiyet verecek 2 konu mudur eğer DS260'ı tekrar düzeltip submit etmezsem ?
çok teşekkürler ederim -
Merhaba,
ABD vize görüşmesi elçiliğe girişte bozuk para,saat,kemer ve yüzük çikartılmak zorunda mı? ona göre hazırlıklı gitmek istiyoruz. -
@road2america bana pm iletirsen gruba yazarım
-
@birol whatsapp grubu hala var mı? Face'e geçilecek oradan devam edecek diye konuşulmuştu. Buradakinden yada face grubundan farklı bir paylaşım var mı? Var ise bende ekleneyim, bilgileri kaçırmayayım :)
-
@asilcenk yollayın atiyim gruba numaranızı. halen devam grup ama daha çok lak lak =)
-
@erkoholland
hayir, merak etmeyin bir sorun yok.- bu konularda bir guncelleme yapmaniza gerek yok.
- hicbir problem olmaz :)
iki sorunun cevabini da degistirmenize gerek yok, ne su anda, ne de mulakat oncesinde.
-
@chipmunk soyledikleriniz sorun olmuyor. saatten emin olamadim, ama yanlis hatirlamiyorsam eskiden soyle yapiyorlardi, cep telefonu ve onemli esyalari kutulara koyuyorlardi giriste, siz de cikista aliyordunuz. Yakin zamanda mulakata girmis arkadaslar guncel bilgileriyle bizi aydinlatsinlar :)
-
@asilcenk faydali bir bilgi paylasimi yok whatsapp grubunda.
-
yeni bulletin ne zaman açıklanır yada her ay ne zaman açıklanıyor.
-
@gkhanfeez her ayın 1-15 arası açıklanıyor.
-
@birol teşekkürler
@crazycells ok, teşekkürler, ben forum ve face grubu üzerinden devam o zaman... -
Merhaba,
Yurtdısında yasayan ve mulakat yeri olarak da yurtdışı USA konsolosluğu seçen talihliler var mı acaba ?
Ben İngiltere'de yaşıyorum. Green kart eşime çıktık. İki çocuğumuz var. Numaramız 26XXX. Mülakat yeri olarak London seçerek formları bugun itibarıyla submit etmiş olduk.
Sorun şu ki biz bu İngiltere'de USA'daki E2 vizesine benzer bir vize olan ECAA2 vizesi ile kalıyoruz. Bu vize de her sene uzatılmak zorunda. Uzatılması için ise tum pasaportların İngiltere Home Office ine verilmesi gerekiyor. Bu süreç de minimum altı ay sürüyor. Yani bizi Usa London konsolosluğuna mulakat için çağırdıkları zaman elimizde pasaport olmama ihtimali var. Yurtdışında mulakata girenler de Turkiye ile aynı şartlara mı tabi olacaklar ? Daha once ve ya daha sonra mulakata çağrılma ihtimali varmıdır? Bu arada İngiltere eligible ulkelerden değil. Yani İngiliz vatandaşları Green Card çekilişine katılamıyorlar. Bu da şu demek İngiltere'deki USA konsolosluğunun elinde hemen hemen hiç green card dosyası yok. -
@sdgluk evet, yurtdisinda girecek arkadaslar var :)
Northern Ireland kuraya dahil ve oradaki kazananlar Londra'da mulakata giriyorlar, hatta Britanya ve bir parcasi olan Ingiltere'de gocmen vizelerin yani green card vizelerinin tamami sadece Londra ABD Konsoloslugunda veriliyor. Yani, merak etmeyin :) onlar green card dosyalari bakimindan Avrupa'nin en yogun konsolosluklarindan biri :)
Daha once cagrilma ihtimali olmaz, ama eger konsoloslukla gorusup nedeninizi soylerseniz eminim anlayisla karsilayacaklardir ve erteleyeceklerdir. Bu arada kosullari zorlu bir vizeymis, bu bahsettiginiz
6 aylik surec ne zaman baslayacak? Numaraniz bahardan once aktif olmayacaktir, o zamana kadar bitmis olur mu? Bu arada meraktan soruyorum, misal bu pasaport sizde degilken yurtdisina cikmaniz gerekirse TC konsoloslugundan travel document mi aliyorsunuz? -
6 aylık süreç 4 Nisan 2018 de başlayacak. 4 Nisan 2018 den sonra 6 ay boyunca elimizde pasaport olmayacak demek bu. Çevremizde boyle bir şey yapan görmedik ama, acil durumlarda travel document alınabildiği şeklinde bir bilgi dolaşıyor ortalıkta. Bu arada bir kişi bilgi verdi forum haricinden. Kırgızistandan başvurmuş 2014 yılında. Numarası 30000 ustu Ocak ayında çağırmışlar. Kendisi Mart ayına ertelettirmiş.
-
@sdgluk evet ama sizin Nisan'dan sonra beklemeniz cok mumkun degil. Cunku 9. ayin sonunda surec bitiyor. Islemleri kesip , pasaportu geri alip Turkiye'ye donup mulakata girmeyi dusundunuz mu hic?
-
Ayni durum su an bende mevcut o yuzeen turkeye gidip ikiz pasaport cikarttim( iki adet gecerli Pasaport) su an bi Pasaportum icerde ikinci Pasaportum ile de dv mulakat gitmeyi düşünüyorum.
Bende cok dusundum ve en akilci yol bu su anda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum