Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese. Ds260 Formunu doldurup submit yaptıktan sonra bilgi güncelleme şansımız oluyor mu ? yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.


  • @Akay2021, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Benim gibi 21 gün bedelli askerlik yapan arkadaşlar formu nasıl doldurdunuz?

    Sırası ile

    TURKEY
    TURKISH LAND FORCES
    PRIVATE
    PRIVATE
    ASKERLIK DURUM BELGESINDEKI BASLAMA TARIHI
    ASKERLIK DURUM BELGESINDEKI BITIS TARIHI

    Ben bu şekilde yaptım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba arkadaşlar, ben bu forumda yeniyim. Öncelikle herkese karşılıksız emeklerinden dolayı teşekkür ederim.
    Benim sorum DS 206 formundaki SSN ile ilgili. 11 sene önce WAT programı ile bana SSN verilmişti, alanlar bilir üzerinde ‘valid for work only’ gibi bir ibare var, sırf bu programa özel olduğu belli olsun diye.
    Bunu bu formda belirtmeli miyim, yoksa üzerinde ibaresi olmayan yeni bir SSN oluşturulması için SSN yok gibi bir seçenek mi işaretlemeliyim?

    SSN hala sizde mi? Yani numarasini biliyor musunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ysnoztrk, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba herkese. Ds260 Formunu doldurup submit yaptıktan sonra bilgi güncelleme şansımız oluyor mu ? yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.

    Formu bir kez tam doldurup bir daha formu actirmamanizi tavsiye ederim. Formda degisiklikler yapmak mumkun, ama bu tur girisimler surecinizi olumsuz etkileyebilir, mulakat tarihinizi geciktirebilir.


  • Arkadaşlar . Anlmadığım bişey var . Şimdi ds260 doldurdum diyelim .ondan sonra 1-2 ay bekleyim görüşmeyemi gidilecek sonra case numberin gelmesini bekleyip gelince gidicekmiyiz? Yoksa o case number görüşme zamanının sırasımı . İkinci sorum: her ay yaklaşık kaç bin ilerliyor sıra?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rewan-Selah, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar . Anlmadığım bişey var . Şimdi ds260 doldurdum diyelim .ondan sonra 1-2 ay bekleyim görüşmeyemi gidilecek sonra case numberin gelmesini bekleyip gelince gidicekmiyiz? Yoksa o case number görüşme zamanının sırasımı . İkinci sorum: her ay yaklaşık kaç bin ilerliyor sıra?

    Surec Ekim ayinda baslayacak... Ilk iletiyi bir daha okumanizi tavsiye ederim.

    Bulten de surada: https://yesilkartforum.com/bulten/


  • @crazycells merhaba, evet SSN’yi saklamıştım, hala bende. Ama dediğim gibi üzerinde o ibare var. Üzerinde bu ibarenin olduğu SSN’nin bana ilerde sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhaba, evet SSN’yi saklamıştım, hala bende. Ama dediğim gibi üzerinde o ibare var. Üzerinde bu ibarenin olduğu SSN’nin bana ilerde sorun yaratabileceğinden endişe ediyorum. Teşekkürler

    Sorun degil, isterseniz yeni SSN isteyebilirsiniz, isterseniz ayni SSN'yi kullanabilirsiniz...

    Her halukarda ABD'ye gittiginizde yeni SSN karti gonderilecek, onun uzerinde bu dediginiz ibare olmayacak. O nedenle telaslanacak bir durum yok.


  • @crazycells, peki formda eskisinin bilgisini girmeli miyim? Bu durumda yine de yeni bir SSN basılır mı? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @ysnoztrk, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba herkese. Ds260 Formunu doldurup submit yaptıktan sonra bilgi güncelleme şansımız oluyor mu ? yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.

    Formu açtırmak için konsolosluğa mail atmanız gerekiyor. submit yapmadan önce çıktı almanız mümkün ise almanız eğer mümkün değilse ekran resmi almanızı tavsiye ederim.
    İlerleyen zamanda yazdıklarınıza yardımcı olacağını düşünüyorum


  • Herkese selamlar arkadaşlar.Eşimle 2.denememizde bana çıktı.her ne kadar numaramız yüksek olsada (39xxx) ds260 dolduruyoruz.Sorumuz şu biz zaten yatırım vizesi almak için ABD de bulunuyoruz.COVİD sebebi ile işler burda baya karışık.Fakat biz yinede sürecin sonunu bekleyeceğiz.DS260 da mesleğiniz ve şuanda çalıştığınız işyeri aynı soruda sorulmuş.bizler işlerimizi türkiyede bıraktık.Dolayısıyla o soruda işsizimi işaretlemeliyiz.Bununla bağlantılı diğer sorumda SSN istemelimiyiz?Çünkü mülakat tarihine kadar çalışma izni alabilme ihtimali var.Tabi yatırm vizesinin red edilme ihtimalide olduğu için işin içinden çıkamadık.Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürlerimizi de şuraya koyalım :))


  • @crazycells iki sorum olacakti adres yazarken Rusya'daki adresi oturum kağıdımda yazan şekilde ama latin harfleri(ingilizce klavye) ile mi yazmaliyim? Ya da ingilizceye çevirip mi yazayım? Oturum kağıdında kiril alfabesinde yazıyor.

    Diğer sorum ise yine iş tecrübesi Duties kısmını ben cv de yazdığımız responsibility gibi anlamıştım örnek:

    -Plan, conceptualize, and create mechanical designs for new products
    -Develop testing processes, and perform testing and validation of new designs
    -Generate working prototypes for beta testing and customer demonstration

    Doğru mu anlamışım? Siz bir cevapta iki yıllık eğitimi açıklayın demissiniz ordan aklıma takıldı.

  • ⭐⭐⭐

    @Rewan-Selah, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar . Anlmadığım bişey var . Şimdi ds260 doldurdum diyelim .ondan sonra 1-2 ay bekleyim görüşmeyemi gidilecek sonra case numberin gelmesini bekleyip gelince gidicekmiyiz? Yoksa o case number görüşme zamanının sırasımı . İkinci sorum: her ay yaklaşık kaç bin ilerliyor sıra?

    Her ay açıklanan vize bülteninde numaranız current olduktan sonra bir sonraki ay mülakat için çağıralacaksınız demek oluyor.
    İnşallah bu süreç sorunsuz işler diye düşünüyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Teşekkürler. Bir de şöyle bir durumum var, şuan aynı zamanda master yapıyorum ve muhtemelen önümüzdeki dönem mezun olacağım. Master yaptığım okul bilgilerini de girmeli miyim? Eğer gireceksem sistem benden "date of attendance to" kısmına bir tarih girmemi istiyor. Ve bu kısma girilen tarih present ya da future bir tarih olarak seçilmiyor. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?


  • Günaydın, 2 sorum olacak

    1. Sorum: Lise okulumuzu yazarken örneğin Aksaray high school mu yazmalıyız yoksa Aksaray Lisesi mi demeliyiz?
    2. Sorun: Çekilişi ben kazandım, eşimin bilgilerini doldururken iş tecrübesine ev hanımı yazdım, kendisi lise mezunu, benimle evliyken hiç çalışmadı. Evlenmeden önce ( 15 yıl ) bir giyim mağazasında sigortasız çalışmış, bunu yazmanın bir faydası olurmu yazmamak en mantıklı olan mısır acaba? De formunda iş konusuna hiç çalışmamış olması sorun teşkil ederim?
      Teşekkürler...

  • @hasan44 merhaba, ben de ayni sekilde 2006 yilinda SSN almistim. Su an Amerika'dayim ve uzun suredir de ayni SSN'i kullaniyorum. Herhangi bir sorunla karsilasmadim. Banka hesaplari, ehliyet vs. aklina ne geliyorsa her yerde kullaniyorum. Ben de SSN belgesini saklamistim, ayni sekilde de duruyor. Istediklerinde onu veriyorum. Ayni uyari bende de var ama hicbir sorun cikmadi bugunde kadar.


  • merhaba, daha önce sorulmuş ancak farklı üyelerden farklı yorumlar gelmiş. ben de sormak istiyorum. ds 260 education kısmında lise ve üstü egitimleri yazdığımız kisimda sayisini soruyor.
    simdi sorun şu ki 2 yil X üniversitesi ardindan 2 yil Y üniversitesi durumu var yani yatay gecis ile.
    simdi biz liseyide sayarak 3 mü yazmaliyiz. böyle yaparsak ilk üniversiteyi örnek veriyorum 2003-2005 yazdik diploma degree kismina university no degree dedik. 2.üniyi 2005-2007 yazdik ona da university degree dedik.
    ancak bu durumda diplomasina sahip oldugumuz universite 2 yıllık gibi olacak. Ve diger sorun da ilk üniyle alakalı herhangi bir belge isterler mi okul artik yok kapalı.
    hadi diyelim ki ilk üniyi hic karistirmadik 2. üniyi tek yazdik tarihleri de 2003-2007 yaptik. bu seferde eksik beyan vermis olur muyuz cünkü ilgili bölumde sorduğu soru number of attended yani number of graduated değil. teşekkürler.


  • @crazycells Cok teşekkür ederim.


  • Kıbrıs üniversitelerini Cyprus olarak mı Türkiye olarak mı yazmalıyız? Malum KKTC uluslararası alanda tanınmıyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum