Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari


  • Cevabınız için çok teşekkür ederim :) . Bu durumda Ds-260 formunu Ekim 2020'ye kadar geçerli pasaportumla doldurup, belge isteneceği zaman yenisinin bilgilerini verebilirim. Bu anlamda aynı şekilde şimdi sahip olduğum kimlik bilgilerini (eğer kimlik no fark ediyorsa) girip, belge isteneceği zaman yeni kimlik kartı bilgilerini gönderebilirim değil mi? Çünkü henüz yeni kimlik kartı sahibi değilim.


  • @waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar merhaba, çok önemli bir durum var lütfen yardımcı olursanız cok sevineceğim iki sorum var

    1.DS 260 formunu henüz doldurmaya başlamadım fakat incelediğimde daha önce amerikada bulunduysanız çıkış tarihi, hangi vizeyle ve alien numarası soruyor hiçbirini hatırlamıyorum çıkmıştım ama 13 sene önce work and travela gittim. Bu bilgiyi nereden edinebilirim.
    2.Eşim iş gereği Türkiyede kalması gerekiyor en az bir sene bu süreci nasıl devam ettireceğiz. Vize görüşmesine benimle birlikte gelmeli mi,6 ay içinde çıkılması gerekiyor çıkmadı varsayarsak hakkı yanar mı ben tek çıkarken bir problem olur mu o daha sonra nasıl bir başvuru sürecine başlamalı. Lütfen bir hayırsever arkadaş yönelndirirse sevinirim.

    Merhaba oncelikle hayirli olsun. Alien numarasinile ilgili hatirladigim kadari ile internette bazi siteler uzerinden bakilabiliyor. Ama sanirim 10 yili askin surelerde bir bilgi girmenize gerek olmaya bilir.
    Esiniz ile ilgili
    Eger sizinle beraber vize almazsa sonra aile birlesimi ile almasi gerekir oldukca zahmetli olur . Beraber islemlerinizi yapip Vize basildiktan sonra saglik raporu baslangicindan itibaren en fazla 6 ay icinde girmeniz gerekiyor. Bu 6 ay icinde Siz once gidip esiniz sonra da gelebilir. Amerikaya giris yaptiktan sonra esiniz donebilir. 1 yil sonra yine yaniniza gelebilir bir sorun olmaz.


  • @ZoZO değerli bilgiler için zahmet verdim teşekkürler. Eşim 6 ay içinde geldiğinde kendisinin kalması gereken bir gün sayı kuralı var mıdır.1 hafta kalıp dnebilir mi mesela.. diğer taraftan ,eşimin gelme durumu cok zor iş dolayısıyla 1 sene sonra anca gelebilir. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli. tekrar teşekkürler bilgi için ustat


  • Bu ileti silindi!

  • benide telegram'a eklermisiniz

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana elinize saglik :) aktarmissiniz bile :)

    evet arkadaslar, DV2021 talihlilerini tebrik ederiz ve aralarindaki sohbeti koyulastirmak uzere kendilerini su linkteki telegram grubuna davet ediyoruz :) Bu sekilde forumdan ogrendiklerini kendi aralarinda paylasip, yanlisliklari engelleyebilirler...

    Telegram, whatsapp'a kiyasla cok daha iyi bir platform oldugundan bu yil bir whatsapp grubumuz olmayacak, o amacla telegram grubunu kullanacagiz...

    https://t.me/joinchat/NGalnBvNI9kNomf3Dg4CNw

    Her yil oldugu gibi bu yil da sadece talihlilerin gruba girmesine izin var, bunun disinda danismanlar, araci sirketler veya ucuncu parti baska kisilerin gruba girisi veya baskalari araciligiyla reklam yapmasi yasaktir. Bu amacla grubu kullanan kisiler sadece gruptan degil, forumdan da banlanacak. Baska kisilerin hizmetlerini kullanmak isteyen arkadaslar, bunu forumdan bagimsiz olarak kendi kendilerine yapmalilar.


  • Arkadaslar su an ogrenciyim ve 3.sinifa gectim. Universitede 2 senedir kaldigim bir yurt var ve okul basladiginda ben yine o yurtta kalacagım adres belirtirken “Present Adresses” kısmına mı yazmalıyım yoksa “Previous Adresses” kısmına mı?


  • Daha sonra giriş yapmak sıkıntı olur. Haklısınız. O sebeple okulu bir şekilde ayarlayıp kartı alıp dönmek lazım. Benim ayrıca vizem olduğu için bu konuda talihliyim. Ama ona rağmen yine de kartımı alıp dönmeye çalışacağım. @tolgahansahin


  • @waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @ZoZO değerli bilgiler için zahmet verdim teşekkürler. Eşim 6 ay içinde geldiğinde kendisinin kalması gereken bir gün sayı kuralı var mıdır.1 hafta kalıp dnebilir mi mesela.. diğer taraftan ,eşimin gelme durumu cok zor iş dolayısıyla 1 sene sonra anca gelebilir. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli. tekrar teşekkürler bilgi için ustat

    Sadece giris yapip saglik raporlarinizi verip GC islemlerini baslattiktan sonra hemen bile donebilir onunla ilgili bir sure kisitlamasi yok. Normalde vize 1 yillik Ama saglik raporu suresi 6 ay dolunca bazi kosullarda saglik raporunun yenilenmesi ile bir 6 ay daha sure kazanabilirsiniz ama onunda masrafi git gelden daha fazla olur. Eger gc basvurmazsa dedigim gibi aile birlesimi ile gelmesi gerekir onunla ilgili detay bilgi forumamda mevcut aratip bulabilirsiniz kusura bakmayin mobilden yaziyorum su an bakamadim ama sonra bakarim.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    ak, ama dedigim gibi dosya numaraniza bagli...
    Re-entry permitle ilgili suradaki bilgileri okuyabilirsiniz, biyometrik randevu

    Merhaba, dosya numaramızı ekledim.
    bir sorum daha olacak .. Mülakat sürecini uzatabiliyor muyuz ? çünkü ben yeni doğum yapmış olacağım için bebek ile yolculuk yapmamız zor olabilir . böyle bir imkanımız var mı ? acaba


  • @Ünal-Gündeşli ben KKTC (Kıbrıs doğumluyum). Yani teknik olarak başvurma şansım yok. Fakat başvuru formunda doğduğunuz ülke tanınmıyorsa anne veya babanız baz alınabiliyor diye okumuş ve TC adına başvuru yapmıştım. Sanırım sizin de durumunuz benim gibi. Gerçi ben kazanamadım ama ...


  • @Esra-Peker, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    ak, ama dedigim gibi dosya numaraniza bagli...
    Re-entry permitle ilgili suradaki bilgileri okuyabilirsiniz, biyometrik randevu

    Merhaba, dosya numaramızı ekledim.
    bir sorum daha olacak .. Mülakat sürecini uzatabiliyor muyuz ? çünkü ben yeni doğum yapmış olacağım için bebek ile yolculuk yapmamız zor olabilir . böyle bir imkanımız var mı ? acaba

    Merhaba hem bebisiniz hem GC niz hayirli olsun bebekler kismetiyle gelirmiş 😊. Numaraniz cok dusuk basvuru yaptiysaniz muhtemelen kasim ayinda mulakat tarihiniz gelir mulakat tarihi aldiktan sonra mulakati otelemek biraz riskli olabiliyor. Yontemlerden biri mulakata gidip saglik raporunu sonradan gondermek olabilir. Mulakata gidemeyeceginizi dusunuyorsaniz ve ds 260 doldurduysaniz evrak istenildiginde evraklarinizi gec gonderme yolunu tercih edebilirsiniz. Eger ds 260 doldurmadiysaniz ileri bir tarihte doldurup islemlerize baslayabilirsiniz. 2020 de benzer dusuk numaralardan subatta martta yeni form dolduran arkadaslar oldu ve cok hizli evrak isteme ve mulakat asamasina geldiler.

  • ⭐⭐⭐

    @cckayra, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Sefa hali hazırdaki işyerini yazdığımda çıkış tarihini istiyor yazmadığımızda sistem save etmiyor. oysa kı ben hala aynı iş yerinde 12 yıldır çalışmaktyım anlayamadım vlla :)

    Sizin şuan ki hali hazırda çalıştığınız iş kısmında böyle bir çıkış tarihi bilgisi istenmiyor.
    Acaba siz geçmişinizde 2 yıllık deneyim gerektiren bir iş tecrübeniz var mı kısmına evet seçeneğini işaretleyip doldurmaya çalışıyor olmayasınız?

    Şu videoyu 16:20’den sonra iyice izlemenizi tavsiye ederim;

    https://youtu.be/KH88Z3vC16o

  • ⭐⭐⭐

    @susadem, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
    kısaca anladıgımı ıfade etmeye çalışayım.
    1-ds 260 formuna ilk girdigimizde kendi adımıza doldurduk.
    formun en başına dönüp eş için ds 260 doldurduk bitirdik.
    tekrar başa döndük birinci çocuk için ds 260 formu doldurduk bitirdik.
    tekrar başa döndük ikinci çocuk için ds 260 formunu doldurduk ve tamamladık.
    şimdi bütün aile için ayrı ayrı DS 260 FORMU doldurmak böyle oluyor değilmi?
    gerçekten bu büütün aile fertlerinin ayrı ayrı DS 260 formunun ayrı ayrı gönderilmesi nasıl oluyor anlamadım.
    teşekkür ederim

    Evet öyle doldurmanız gerekli,
    Şu videonun son kısımlarında bir formun nasıl gönderilmesi gerektiği anlatılıyor. Aile üyeleriniz için doldurduğunuz her form için aynı işlemleri gerçekleştirerek gönderebilirsiniz

    https://youtu.be/KH88Z3vC16o

  • ⭐⭐⭐

    @ametdgn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Başvuruya 3. pasaportumla katıldım. Bana daha önceki pasaport bilgilerimi soruyor sistem.

    Vukuat yaşadığım ilk olan yeşil pasaportum idi. Evlendikten sonra adres değiştirirken vs. artık tam hatırlamıyorum 8 yıl önceki ilk pasaportumu şu anda bulamıyorum. Aramaya devam ediyorum.

    İkinci pasaportum bordo ile iş için 3-4 kez Almanya'ya gidip gelmiştim süresi doldu ama o pasaportum duruyor.
    Bu başvurduğum pasaport ile de bir iki kez yurtdışına çıktım ve bunun süresi devam ediyor yani güncel pasaportum.

    Sıkıntı ilk olan yeşil pasaportumdan without cancelled yemiştim. Ve o pasaportumu bulamıyorum.
    İlk pasaportumun bilgilerini girmesem orada sistemde görebilirler. Girsem, pasaportuma iat bilgilere ulaşamıyorum :( Ya da nereden ulaşabilirim onu araştırıyorum.

    Bu arada cevabınız için teşekkür ederim alt sayfalarda kalmış yeni fark ettim.

    E-devlet üzerinden Pasaport Protokol Belgesi Sorgulama ekranından geçmiş pasaport bilgilerinize ulaşabilirsiniz


  • @tolgahansahin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaslar su an ogrenciyim ve 3.sinifa gectim. Universitede 2 senedir kaldigim bir yurt var ve okul basladiginda ben yine o yurtta kalacagım adres belirtirken “Present Adresses” kısmına mı yazmalıyım yoksa “Previous Adresses” kısmına mı?

    Present Adresses kısmına yazmalısınız


  • Merhaba. Ben turkıye de yasıyorum ama azerbaycan vatandasıyım. TC vatandaslıgı ıcın başvuru yapmıştım, sımdı olurda TC vatandaslıgı verırlerse benım green card durumunu etkıler mı ? Cunku ds260 formunu doldururken azerbaycan vatandası olarak doldurdum, çifte vatandas olarak degıl. Olurda mülakata kadar bana vatandaslık verseler bir sorun olur mu ? Tüm bu işler üst üste geldı.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Ben turkıye de yasıyorum ama azerbaycan vatandasıyım. TC vatandaslıgı ıcın başvuru yapmıştım, sımdı olurda TC vatandaslıgı verırlerse benım green card durumunu etkıler mı ? Cunku ds260 formunu doldururken azerbaycan vatandası olarak doldurdum, çifte vatandas olarak degıl. Olurda mülakata kadar bana vatandaslık verseler bir sorun olur mu ? Tüm bu işler üst üste geldı.

    Sürece Azerbeycan pasaportunuz ve Azerbeycan’dan aldığınız belgeler ile devam edin
    Sorun olmaz


  • @bolatmali Çok teşekkür ederim. Siz ve sizin gibi yardım eden herkese çok teşekkur ederım, Allah razı olsun hepınızden çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz.


  • merhaba,
    üniversitede 4 sene boyunca şehir dışında okuduk ama 6 ay dan uzun kalmadık.
    yine de ünivertede okurken yaşadığımız adresi ikamet bilgileri bölümüne yazmamız gerekiyor mu?
    teşekkür ederim


  • @susadem Ben de anlamadım 2. sınıfa gidiyorum ve 2 yıldır yurtta kalıyorum ama 2 ayda bir ailemin yanına geliyorum sanırım e devlette tarihçeli adreslerden gözüken adreslerden farklı olarak bir adres vermenize gerek yok. Çünkü kalıcı bir adres değil.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    888k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Greencard ile ABD üniversitelerine yatay geçiş

    Kilitli Eğitim dv2021
    3
    0 Oy
    3 İleti
    690 Bakış
    crazycellsC
    @omardevonlittle Yukaridakilere ek olarak bir de su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum