Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea teşekkür ederim


  • Bu ileti silindi!

  • @redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Semihmete asgari ücretle yaşanabilir. Ancak ABD neresinde yaşadığın, kaç kişi orada olduğun ve ilk dönemde kısa zamanda iş bulduğunla alakalı bir çok parametre var.

    1. ABD hangi eyalette ve şehirde yaşadığın : Verginin az olduğu ve eyalet vergisinin alınmadığı yerleri seçmen lazım. Örneğin Miami'de tek vergi sistemi var Iowa'da çift vergi alınıyor. Bir eyalette vergi 500 usd verirken diğer eyalette 1000 usd veriyorsun. Ucuz kiranın olduğu kısımları seçmen gerekiyor. Miamide kiralık 1500 usd ev bulurken New york 'ta aynı ev 3300 usd . Miami'de en düşük oda kirası 800 usd kiradan başlıyor. North Miamide oturuyorum 420 usd veriyorum .kaldığım yer airbnb den ayarlamıştım. Şİmdi normal kiracıyım. Bunun içinde elektrik su ve internet dahil. Eğer müstakil olarak ev tutma tercihini kullanırsan bu kısımlar ekstra sana yansıyacaktır.

    Ulaşım hizmetlerinin iyi olması önemli . Ben araba kullanmıyorum. Tren ile işe gidiyorum 100 usd sabit giderim var. Diğer durumda arabanın kredisi, benzini sigortası ve diğer bir çok ayrıntıya harcama yapmıyorsun.

    Gıda ,kişisel ihtiyaçlar gibi harcamalar toplamda 400 usd civarında . Ayda toplam iki defa dışarıya yemeğe çıkıyorum. Normalde off günlerimde dinlenmek durumundasın çalıştığın işin ağır olması sebebiyle Birde NBA maçına gidiyorum.Bulunduğum yerlerin önemli kısımlarını geziyorum. Her pazar denize gidiyorum. Şu anlık tek eğlencelerim bu.

    1. Kaç kişi ile geldiğin ve yaşadığın: Eğer ailen ile geldi isen asgari ücret ile geçinemezsin. Toplamda minimum 11 usd den iki iş ve haftalık 60 saatten fazla çalışman lazım. Bunun anlamı da şudur. Eşini ve çoçuğunu görmeden ABD de yaşamını bir süre devam ettirmek durumumda kalacaksın demektir. Eş ve çocuk olduğu taktirde güvenli yerde ev ve okul bulmak durumundasın. Bu kısımlarda ek ayrı harcama rakamları çıkaracaktır. İlk zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla eşler dil problemi nedeniyle çalışamıyor yada çekiniyor. Eğer eşin çalışmaya başlarsa normal aile düzenine geçmeniz biraz daha kolay olabilir.

    2. Kısa zamanda iş bulmak : Burada özellikle iş bulma ve yerleştirme konusunda bürokrasi çok ağır işliyor. Eğer iş ayarlayabilirseniz Türkiye iken işi bitirin. Ancak kolay değil. Bu bahsettiğimiz Markette çalışma bile 1 ayda sonuçlanıyor. Bunun anlamı kaldığınız yerdeki pahalılık nedeniyle elinizdeki paranın hızlı şekilde bitişi çok hızlı oluyor. Stres ,beklediğiniz hayalin biteceği konusundaki korku , ABD deki gerçekler gibi bir çok faktör sizi ne yazık ki karşılayacak . Hazırlıklı olun. Size ABD Noel babanın torbasından imkanlar sunacak bir hayat vadetmiyor.Eğer öyle düşünüyorsanız yanılırsınız. Ancak iş rayına oturup , para harcama akışınız eksiden artıya dönmeye başladıktan sonra ,herşey yoluna girmeye başlıyor. Artık dağa tırmanışınızda bir yere tutunmayı başarmışınızdır demektir. Bu sıkıntıyı bir şekilde herkes çekmiştir. Çekmeyen yalan söylüyordur. Yada büyük bir varlıkla oraya gitmiş demektir.

    Türkiyede iken GC kazandığım andaki sevinçten sonra şuan ki beklentim ve sevincim farklı. ABD gidildi her şey bitti rahatladım anlamı ne yazık ki hemen oluşmamaktadır. Geldikten sonra Türkiye ile kıyaslamanız ve kendiniz nereye ait olduğunuza karar vermeniz gerekmektedir. Bu iş artılarıyla eksileriyle değerlendirilmeli. Bu parametre kişiden kişiye ve etkilenecek tüm aile bireyleri için ayrı değerlendirilmelidir. Değerlendirmenin sonucunda bileşkesi alınmalı ve ortak karar ortaya çıkmalıdır.

    Eğer benim fikrimi sorarsan hayat zor , çalışma temposu zor, tutunmak zor, özlem çekmek zor. Ama bir o kadar da HUZURLUYUM burada arkadaş. Lüks olamadan da sade bir hayatla ve belli bir standartda yaşanabiliyor. Türkiye'de belli bir seviyenin üstünde bir yaşamdan gelen biri olarak söylüyorum. DENEMEDEN bunu ne yazık ki anlayamazsınız. Burada Türkiye'den farklı olarak tüm geleneksel dış eleştirileri bir yana bırakarak ABD çalışma felsefesini , ABD yaşam felsefenizi, yeni alan becerilere açık olmayı öğrenmelisiniz. Çevrem ne der akrabam ne der kısmından kurtulmalısınız. MUTLULUK o zaman kendini gösteriyor. Burası için en önemli unsur MOTIVASYON diğer bütün etmenler kısa zamanda NOTR olacaktır.

    Gelelim GECINME HIPOTEZININ SONUCUNA 35-40 saatlik haftalık çalışma ile (11 usd saatlik ücret) 1430 USD ile Miami'de tek kişi GEÇİNEBİLİRSİNİZ. İşi biraz abartarak söylüyorum. Biraz bankaya az da olsa parada atmaya başlarsınız. ATTIĞINIZ UFAK BİR MEBLAĞ Türkiye' deki bir öğretmen maaşıdır.

    @redsat2000 2016 yilinda amerika icin kendi basima ayni arastiramlari yapmis (income, expense ve cost of living). meslegim baglaminda da, bir yandan bir graduate school veya yuksek ayarlayip gitmeye calisiyordum fakat yeterli butceyi ayarlayamadim. o yildan beridir de dv lottery ile sansimi deniyorum. yazdiklarinizi okurken kararliliginiz, cevrem ne derlere ve yas olayina takilmadan (50 yasindasiniz galiba) verdiginiz emegi gorunce, bazi seylerin paradan ziyade baska bir anlami oldugunu ve bunu amerika'da nasil soludugunuzu gorunce. istemesizce icimden "aslanim be" dedim 🙂 benim de yasim 42 bu arada. NBA disinda sizin gibi kenardan arttirip, eski bir qb olarak (univeriste yillarindan) NFL' i de canli takip edebilmeyi cok istemistim. Umarim en buyuk katalizatorunuz olan MOTIVASYON nunuz her daim yaninizda olur ve bir cok yeni guzelliklerle karsilasirsiniz..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Real-Deal Verdiğiniz motivasyon ve dilekleriniz için Çok teşekkür ederim. Şuan 53 yaşındayım.Hayat akıp gitmeye devam ediyor. Hayatta hiç bir şey gecikmiş veya zor degil. Elinizde imkanlar dogmussa ertelememenizi tavsiye ederim.Umarim buralarda bir şekilde karşılaşırız.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Real-Deal Verdiğiniz motivasyon ve dilekleriniz için Çok teşekkür ederim. Şuan 53 yaşındayım.Hayat akıp gitmeye devam ediyor. Hayatta hiç bir şey gecikmiş veya zor degil. Elinizde imkanlar dogmussa ertelememenizi tavsiye ederim.Umarim buralarda bir şekilde karşılaşırız.

    @redsat2000 ne demek..bir mesajiniz da isimde 35 yas performansi gosteriyorum demissiniz. eminim gosteriyorsunuzdur ve oyle hissediyorsunuzdur . Abd zaten bunu oyleymis gibi yapabileceginiz bir yer degil. o yuzden hic bir sey gecikmis ve zor degil dusuncenize tamamen katiliyorum. 50 is new 30 zaten. bence de umarim birgun karsilasiriz. Florida' da en cok gormek istedigim Clearwater veya Key West firsatim olursa haber veririm. saygilar..


  • @redsat2000 en takdir ettigim kisilerden biri . Evi barki birakip tek basina yoluna devam ediyorsunuz (terk-i diyar manasinda degil, takip edenler biliyor), her yasta herseyin olabilecegine yapilabilecegine bir orneksiniz. Miami de dikkat edin kendinize, bir gun karsilasmak umidi ile.


  • @redsat2000, Ben ilk geldiğimde Miami, Hialeah tarafında kaldım. Daha sonra Miami Beach'te hostelde kaldım bir yandan restaurantta çalıştım işlerimi hallettim ve geri döndüm. Miami çok fazla Hispanic bulundurduğu (İngilizce geliştirmek için sıkıntılı, çalıştığım yerde sadece manager'ım çat pat ingilizce konuşuyordu) ve kiraların yüksek olması sebebiyle kararsızım. Kiraların daha uygun olacağını düşündüğüm, Tampa, Orlando taraflarını düşünüyorum ama araba alıp bir an evvel delivery, lyft, uber tarzı işler yapmayı planlıyorum. Tamda burada Miami daha büyük bir yer olduğu için acaba bu işler burada daha yoğun olabilir mi bilemiyorum? North Miami dediğiniz yer, Aventura tarafları mı? 420 USD oda bulmak neredeyse imkansız gibi hatta 600'e falan bulsam Miami'de kalmayı düşünürüm. Sizin bu işlerle ilgili Miami bölgesi için bilginiz, fikriniz var mı? Teşekkür ederim şimdiden... 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist ve @Real-Deal dilek ve temennileriniz için çok teşekkürler. Geldiğinizde mutlaka beklerim. @Orhan-Volkan-Zanbak ben Brownsville de bir Airbnb hostel tarzı bir yerde kalıyorum. Kendime ait odam var. Toplamda 11 kişi kalıyor Burada . Benim oda haric diğerleri 2-3 lu odalar. Normalde Miamide bu fiyata kalmak imkansız. Airbnb aradan çıkardıktan sonra bu fiyata düşmüş oldu. Normalde airbnb kontrat ile kalırsanız 560 dolar ödüyorsunuz. Miami dediğiniz gibi İngilizce geliştirme için uygun değil . Boca Raton sonrası İngiliz İngilizcesi hakim olmaya başlıyor. Özellikle Afro Amerikan bölgesini seçmenin sebebi bu. Yukarılarda Uber tarzı iş ve kazanç az oluyor. Merkezde kalmanızı tavsiye ederim. Ancak yerleşiminizin biraz uzakta olması lazim. Geciminiz ve Amerikan tarzi yaşamanız için gerekli. Fort Lauderdale veya West Palm Beach güzel yerler oturma icin avantajlı yerler . Miamide Coral Gables alternaif yer olabilir. Havayı iyi koklamak lazım . Ona göre karar vermek gerekli . Başbakanin kararı ve çocuk durumuda önemli unsurlar. Acikcasi eşim geldiğinde tatil maksatlı da olsa bende alternatif bir yer bulmak durumundayım.Hispanik komşusu az olan yer mutlaka arayın. Gürültü seviyeleri bayağı yüksek oluyor.


  • @redsat2000 Çok teşekkür ederim, değerli bilgiler için. Kesinlikle havayı güzel koklamak gerekiyor, benim şansım bekar olmam ama yinede çok fazla hispanic arasında kalmak istemiyorum. Hem kültür, hem eğitim açısından bir an evvel dili ve kültürü içselleştirip 2-3 yıl içinde kendi mesleğim ile ilgili ya da daha iyi işlerde çalışmak istiyorum o sebeple bu ilk başlarda ki yapacağımız tercihlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.


  • @redsat2000 Selam, rakamları görünce aklıma geldi yazayım dedim. TIR işini araştırdın mı hiç? Konu çok yabancı değil senin mesleğin karada olanı... 🙂 YouTube da TIRcılık yapan Türk arkadaşlar oldukça iyi kazandıklarını söylüyorlar. Aklımda kaldığına göre ayda 10 bin atıyorlarmış köşeye. Ben orada iken yapmadığıma hayıflanıyorum. Bir düşün istersen. Bakarsın hoşuna gider, kaptanlıktan bile vazgeçersin 🙂 Bana denizcilikten daha cazip gibi geliyor. YouTube da bu konuda epey video var. Bir bak bakalım. Ev kiran yok, masraf az, bir nevi kendi işin kafana göre çalışıyorsun, en önemlisi de insanlarla temas senin işe kıyasla yok denecek kadar az.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Taurus forum da florida yaşayan tır sahibi kişi varken neden başka kişileri paylaşıyon. @Ozan-Okuyanoglu seni çağırıyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Taurus teşekkürler. Kara araçları ile bir sıkıntım var . Hatta hala ehliyet bile almadım burada. O açıdan normal karasal işlere bakıyorum. Şaka bir yana genel kapsamda 2 sene Kalış süresi olarak 17 ayım bitti .Bakalım korona işleri ve re entry permit isi tamamlanınca üç dört ay bir Türkiye yapacağım. Sozun özü idare ediyoruz bir sıkıntı yok. Tek bir Hasret haricinde


  • Texas için Costco, Walmart, Publix gibi yerlerde çalışarak geçinilebilir mi sizce? Tek kişiyim sadece in-state olana kadar belirli bir süre bu tarz market zincirlerinde çalışmayı planlıyorum. Ayrıca işe girerken ssn number vs. dışında ne gibi qualification'lar isteniyor? Şimdiden teşekkür ederim


  • @ahmetty Tek kisi icin bu tur market isleriyle baslangic icin idare edebilirsiniz. Yani gecim acisindan. Para biriktirme veya rahat bir yasam biraz zor olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty yazdığın yazının hemen üstündeki kişi zaten wallmart yönetici neden kendisine sormuyorsun.


  • ...........


  • @ayvalik10 Direkt sormak istesem özelden iletişim kurabilirim. Daha genel bir görüş elde etmek açısından başlık altında sormayı tercih ettim 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty selam Öncelikle bu konu başlığındaki tüm mesajları okumanızı öneririm. Kafanızdaki bir çok şeyin cevabını verir. Tek kişi olarak Walmart maaşı ile geçinilebilir mi? Evet geçinilir. Ancak bu durum ev kirasına göre değişir. Eğer kirayı belli bir limitte tutarsanız hatta 300-400 dolar aylık para bile atabilirsiniz. Bir yıl part time çalışıyorsunuz Bir yıl sonunda kadroya geçiyorsunuz. Her yıl Şubat ayında maaşlara zam oluyor . Part time çalışanın haftalık 32 saat çalışma garantisi var Ancak performansın iyi ise 40 saat çalışabiliyorsun haftalık . Ben 18 ay içinde 4 defa 40 saat altı çalıştım. Bu birazda yönetici ile arandaki ilişkinin iyi olmasına bağlı. 3 ay sonra Walmart discount kart veriliyor. Alışverişini yüzde 10 indirimli yapiyorsun. En azından vergi ödemiyorsun. Eğer aylık 420 dolar kira verirsen Miami gibi pahalı bir yerde 1100 dolara aylık hayatını döndürebilirsin . Bulunacağın yerin şartlarını bilmiyorum Ancak normal şartlarda hayatını belli bir seviyede döndürebilirsin . Sigortayı Obama Care yapmanı ilk etapta tavsiye ederim. 11 dolar saatlik ücret ancak vergiler sosyal güvenlik sonrası 8,5 dolar geçiyor. Eğer 40 saat çalışırsan bazı ekstra bonuslarla 1400-1500 dolar aylık eline geçiyor. Tek kişinin geçinmesi için yeterli Ancak Türkiye’ye para gönderme şansın yok. Bu miktar sadece seni geçindirir. Korona zamanı bir çok iş koluna göre biz aralıksız çalıştık. Bu açıdan tekerleğin dönmesi açısından uygun bir yer. Diğer yerlerde işçi çıkarımı çok oldu. Şuan Korona nedeniyle Walmart belli etaplarda 300 dolar bonus ödemesi yapıyor. Eğitim olanakları ve sosyal güvenlik ile ilgili avantajları fazla . Walmart Koç gibi az veriyor ama devlet gibi sağlam bir şirket ve sosyal imkanları fazla . Sanırım bu açıklama yeterli olmuştur.


  • @redsat2000 Çok teşekkür ederim.


  • .........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum