Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @berkpnt Tahliye ucusuyla girip kalanlar, bunun yaninda girdikten sonra tahliye ucusuyla geri donenler oldu.


  • @berkpnt konsolosluklar kapali oldugu icin sureci yasayan olmadi benim bildigim. vize suresi sona yaklasanlar arada acilan acilan ucuslar ile giderek ilk girislerini gerceklestirdiler, kimisi 18 saat icinde geri dondu. @knnrn dedigi gibi , surec ile ilgili yorumlar farazi, kimse bu durumu yasamadi. Vizenin de ; egerki kalirsa yeniden basilacagini dusunuyor herkes ama ne olacagi bilinmiyor. Tarih verilerinize bakilir ise (sakin yanlis anlamayin, pahali ve zor bir is su an Amerikaya girmek farkindayim) bir an once gitmenizi oneririö nacizane. Kolay gelsin.


  • @berkpnt diger basliklardaki yazilarini simdi gordum, zor karar sizinkisi. kolay gelsin tekrar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkpnt, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Merhabalar. Forumda ilk girisini yapamayan ve uzatma icin konsolosluga basvuran cok kisinin hikayesini bir sekilde duyduk ancak sureci birinci agizdan anlatan kimse yok. Varsa affiniza siginarak linki paylasmanizi isterim. Gidis bi sekilde var ancak saglik sebepleri yuzunden seyehatten kendi sagligim icin tedirgin oluyorum dogal olarak. Uzatma icin daha once onceki yillarda nasil bir yol izlenmisti?

    Uzatma durumu yok maalesef. Yeni bir vize aliyorsunuz.

    Bu konu icin ayri baslik acmaya gerek yok, cunku surec ozel veya karmasik degil, yeni bir vize alan bir kisiden cok farkli degil yapacaklariniz. Bu soruyu hangi kategoriden vize aldiysaniz o baslikta sorabilirsiniz.

    Konsolosluga gocmen vizenizi neden kullanmadiginizi ve yeni bir vize almak istediginizi soyluyorsunuz.

    Konsolosluk durumu onaylarsa size hangi belgeleri gondermeniz gerektigini veya mulakata getirmeniz gerektigini soyluyor. Bu belgeleri konsolosluga posta ile gonderiyorsunuz veya mulakatta yaninizda gonderiyorsunuz ve yeni vizenizi aliyorsunuz.

    Saglik raporu vizenin son tarihini belirledigi icin bu belgeyi kesin yeniliyorsunuz; ayrica bu durum konsolosluktan kaynaklanmadigi icin yeniden vize ucreti de isteyeceklerdir.

  • ⭐⭐⭐

    @FreeMen Merhaba. Evet, otomotiv sektöründeyim. Daha doğrusu tedarik zinciri ve lojistik bölümü. Türkiye’de çalışmaya başladığım firmadan ABD tarafındaki işletmeye çalışma vizesi ile transfer oldum.


  • @FreeWoRLD Süper. Benim de alanım TR'de otomotiv ve mekatronik. ABD'de az çok araştırdığım kadarıyla OHİO tarafında sektör baya güçlü, üretim fabrikaları falan da var. Bizim sektör ABD'de her yerde iş bulabilir elbette fakat bu işin istihdam alanının nirvana olduğunu düşündüğün bir şehir var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @FreeMen

    Eger denk gelmediyseniz; suradaki konuda biraz bahsedilmisti, goz gezdirebilirsiniz;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1869/otomotiv-sektörü?page=1

    Bir cok eyalette uretim sektoru mevcut; fakat "en iyisi hangisi" sorusuna cevap eyaletten beklenti ve sagladigi yasam kosullarina gore cok degisir diye dusunuyorum.

    Istihdam acisindan ise, birden fazla eyalet bir cok markanin uretim fabrikalarini barindiriyor. Detroit patlamadan once kesinlikle orasi derdim ama artik markalar uretimlerini yavas yavas isci maliyeti ucuz olan ve ayrica sendika olmayan guney eyaletlerine cekiyor.


  • @FreeWoRLD Tamamdır, çok teşekkürler.


  • Bizim isyerinin evden calisma durumu Agustos'a kadar uzatildi.

  • ⭐⭐⭐

    Census bureau, Coronavirus ekonomik etkisini hane bazında araştırmaya ve istatistik oluşturmaya başladı sanırım.

    Şu mesajı aldım ve anketi inceledim. Varolan durumun etkisi ne oldu, önümüzdeki günlerde ne olacak tarzı detay sorular var.

    974F6A92-ECB4-47D8-86AA-E6D4A63462AE.jpeg


  • @berkpnt merhaba forumda eski mesajları taradığımda aşağıdaki konu başlığını buldum, içerisinde pek fazla bilgi olmamasına rağmen sayın @redur47 sağlık raporu süresi bittikten sonraki süreci birebir yaşamış sanırım⬇

    Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme https://yesilkartforum.com/forum/post/886


  • Turkiye'dekiler gozunuz aydin olsun! Recep Tayyip'in cikarttigi bu haftasonundaki sokaga cikma yasagini, Erdogan iptal etmis 😃 Ama yinede gece yarisina daha saatler var, temkinli olmakda fayda var. Sahsim kararini her an degistirebilir 😃


  • Reisimizin gönlü el vermemiş tebanın sıkıntı çekmesine. Var olsun!
    Zaten kendisi değil, iç işleri bakanı koymuştu yasağı. Haberi olsa kesinlikle kabul etmezdi.

  • ⭐⭐

    @heyee yok kendisi koyuyor o demeden bakan tuvalete gidemez


  • Bu günde bahçe açılışında "Böylece halkım cumartesi-pazar günlerinde de hafta içinde olduğu gibi serbesttir" demiş
    Padişahın dili sürctü sanırım "halkım" ne ola ki ?
    Kullarını da çok düşünmüşte özgürlük tanımış.

  • ⭐⭐

    @kartalveat osmanlı özentileri var ya şu ingilizlere anahtarı verip kaçanlara


  • @azuleverde merhabalar o kadar uzun zamandır foruma bakamamıştım ki mesajınızı yeni gördüm. Biz Amerika'ya ilk girişimizi kasım ayında Boston'dan yaptık. Bir hafta kalıp döndük. Şubat ayında Çin'den gelen vatandaşları karşılayan ekiptenim. Tam 4 aydır karantina hastanesinde görevliyim. Gece gündüz haftaiçi haftasonu kavramlarımızı yitirdik. Biran önce süreci sağ salim atlatmayı bekliyoruz. Mesajınız için çok teşekkür ederim 😊


  • ABD'de bugun 11 adet passport islem merkezi tekrar calismaya basladilar. Bende bir zamanlar bu merkezlerden birisinde Delaware'de bir sure calismistim. Passport cikartacak veya yenileyecek olanlara duyurulur!


  • Amerika uçuşları açılıyor bilginize haber içeriğine önem :


  • Merhaba, Ben Eylül ayında Amerika'ya gitmeye çalışacağım ancak daha vize başvurusu yapmadım. Acaba Konsolosluklar açılmaya başladı mı? Bilginiz var mı? Birde Şu durumda vize çıkar mı ? Normalde erkek arkadaşım Amerikalı onun yanına gideceğim ancak bu virüs sebebiyle bir çok şey ertelendi ya da iptal oldu. Ben ilk defa Amerika'ya vize alacağım. Ondan önce İngiltere ve Katar'a gitmişliğim var. Ne yapacağım konusunda endişeliyim. Bana yardımcı olabilecek biri var mı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum