Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    daha önce verdiğim linkten de amerika uçuşlarını görürsünüz. Artık aktarmalı uçuş için biletler için araştırmaya başlayın. Tekrar yazıyım yukarıdaki linkler de ineceği havalimanı olmayan hemen yazsın ki o havalimanı da ekleyim


  • @ayvalik10 bu şekilde bir 2 senelik hak yok maalesef, 6 aydan sonra hertürlü sıkıntı yaşayabilir, soru sahibinin eğer ikinci girişi olacaksa 1 seneye kadar müsemaha gösterebilirler, verdiğiniz cevaptaki Covid-19 kısmı sebep olarak gösterilebilir
    Ama hertürlü bu tür girişlerde problem yaşama ihtinali olduğu unutulmamalı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana @fes1983 eğer bir şey yazıyorsam ispat edebilirim buyur ispatım ben bilmeden yazmam kimseye 2 - 3 maddelere okuyun


  • @cnpist 6 ay Amerika dışında kalmak konusunda vatandaşlıktan çok, girişte greencarda el koyma endişesi var, eğer çok uzun süre giremiyecekseniz belki Re-entry permit e başvurmalısınız


  • @fes1983 başınız sağolsun


  • haziranda 40 ülkeye uçuş başlatılıyor. konsolosluklar ve konsolusluk araçı hizmetleri yapan yerler kapalı.dış işleri bununla ilgli bir çalışma
    yapabilir .yoksa uçuşların başlamasının bir anlamı olmayacak


  • @ayvalik10 ispat için teşekkür ederim, yalnız gönderdiğiniz resmi kaynaktada aşağıdaki sizin cevabınızdaki 2 yıllık bir aranın sorun olmayacağına dair bir ifade yok, hatta koyu renkle işaretlidiğim kısımda 1 yılın altındaki yurtdışı seyahetlerinde sorun olabileceği söylenmiş, eğer bir yıldan fazla yurtdılında kalınacaksa forumdaki ilgili başlıkta verilen tavsiyede olduğu gibi I-131 Re-entry permit belgesi alonması tavsiye edilmiş, sanırım siz mesajı yazarken 1 yerine yanlışlıkla 2 tuşuna bastınız, yoksa sizin gibi forumdaki tüm iletileri okuyan birisi bu cevabı vermezdi

    @ayvalik10, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    @fes1983 ilk girişinizi yaptığınız ve belli bir süre kaldığınız için 2 sene kadar gitmeme hakkınız var kaldı ki mazeret sağlam okul hayatı ondan bu kadar stres yapmayın

    Soru:
    Eğer Amerika’da Yasal Oturum İznim varsa ve Amerika dışında bir yıldan uzun süre kalmak istersem ne olur?

    Cevap
    Eğer Amerika’ya yeniden girişinizi sağlayacak bir izin belgesine sahip değilseniz ya da yeniden giriş izninizin süresi doldu ise Amerika’daki ikametinizi yeniden başlatabilmek üzere Amerika’ya giriş yapabilmeniz için yeni bir göçmen vizesine ihtiyacınız olacaktır. Eğer Amerika dışında bir yıldan uzun süre kalmayı planlıyorsanız, I-131 Formu (PDF 429 KB) nu (İngilizce)  doldurarak Amerika’ya yeniden girmenizi sağlayacak bir belge almanız önerilir. Amerika’dan çıkmadan önce bu belgeyi alan Yasal Oturum İzni Sahibi kişiler ve Koşula Bağlı Oturum İzni Sahibi kişilerin, yurtdışındaki Amerikan Büyükelçiliği ve ya Konsolosluklarından Seyahat Belgesi almalarına gerek kalmaz. Unutmayin ki bu belge Amerika’ya girişinizin kesin olarak kabul edileceği anlamına gelmez; ancak Amerika’ya kalıcı olarak yerleşme niyetinizi göstermenize yardımcı olur.

    Soru:
    I-551- Yasal Oturum İzni Belgesi (Yeşil kart olarak da bilinir), ile Amerika dışında ne kadar süre kalabilirim?

    Cevap
    Yasal oturum izni sahibi kişiler Amerika dışına seyahat etmekte serbesttirler geçici ve kısa sureli seyahatleri Amerika’daki yasal durumlarını etkilemez.  Ancak eğer asıl ikametinizin  Amerika’da olmadığına kanaat getirilirse Amerika’daki yasal oturumunuzu terk ettiğiniz sonucuna varılır.  Amerika dışında bir yıldan fazla bulunup bulunmadığınıza dair genel bir Yasal oturum izni sahibi kişiler Amerika dışına seyahat etmekte serbesttirler geçici ve kısa sureli seyahatleri Amerika’daki yasal durumlarını etkilemez.  Ancak eğer asıl ikametinizin  Amerika’da olmadığına kanaat getirilirse Amerika’daki yasal oturumunuzu terk ettiğiniz sonucuna varılır.  Amerika dışında bir yıldan fazla bulunup bulunmadığınıza dair genel bir yönetmelik kullanılır.

    Amerika’daki asıl ikametinizi terk ettiğiniz kararı Amerika dışına yaptığınız bir yıldan kısa süren seyahatler sonucunda da verilebilir. Genelde kısa seyahatler sorun olmazken, Amerikan Gümrük ve Sınır Koruma  Birimi (CBP) (İngilizce) yurtdışında kalma niyetinizin geçici olup olmadığı, Amerika’daki ailevi ve toplumsal bağlarınızı koruyup korumadığınız,  Amerika’daki işinizi halen sürdürüp sürdürmediğiniz, Amerika’da muhkim olarak vergi ödeyip ödemediğiniz, ya da Amerika’daki daimi ikametinize geri dönüp dönmediğiniz gibi kriterleri  göz önünde bulunduracaktır. Amerika’ da bir posta adresiniz, banka hesabınız, geçerli ehliyetiniz, bir mülkünüz ya da işiniz olup olmaması ya da ülke dışında bulunmanızın geçici olduğunu gösteren başka kanıtlar dikkat edilen diğer hususlardır.  Amerika’ya kabul edilmeniz için nihai kararın Amerikan Gümrük ve Sınır Koruma  Birimi (CBP)’nde olduğunu Konsolosluk Bölümü önemle vurgulamaktadır.


  • @Muhtaradana onu yapmak icin bile gidemeyiz, en az 1 ay kalmak lazim, proseduru falan. 6 ayi gececek girisimiz, sene sonu ancak gidebiliriz, acikcasi wait and see durumundayiz. Hayirlisi insallah

  • ⭐⭐

    thy nin açıkladığı anlaştıkları ülkeler içinde abd yok (haziran için)


  • @cnpist hakkınızda hayırlısı olsun, umarım sorunu sizi mutlu edecek şekilde çözersiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar lutfen basliklarin altina sadece o konuyla ilgili sorularinizi sorun. Asagidaki konuya ait iletileri o basliga tasidim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/


  • Sınırlar yeniden açıldığında Amerikalı turistler Avrupa'dan men edilebilir

    Haberlere göre Amerikalı gezginler 1 Temmuz'da sınırlarını tekrar açtığında AB'ye girişinin reddedileceği düşünülüyor. Avustralya ve Yeni Zelandalıların geri dönmesine izin verilecek.
    Avrupa dış sınırlarını 1 Temmuz'da yeniden açacak, ancak Amerikalı turistlerin seyahat etmesine izin verilmeyebilir, çünkü ABD çok sayıda Covid-19 vakası nedeniyle hala bir risk olarak kabul edilmektedir.

    Brezilya, Meksika, Rusya ve Hindistan gibi çok etkilenen ülkeler de sürekli seyahat yasağı ile karşı karşıya.

    AB yetkililerinin, sınırları 1 Temmuz'da yeniden açıldığında vatandaşlarının AB'ye seyahat etmesine izin verilecek ülkelerin bir listesini ve kısıtlamaların devam edeceği ülkelerin listesini çılgınca bildirdiği bildiriliyor.

    Son listeler yayınlanmamış, hatta taş haline getirilmemiş olsa da , New York Times ABD ile yasaklı listelere yerleştirilmiş iki taslak versiyon gördüğünü bildiriyor .

    Ancak bir AB diplomatı Reuters haber ajansına şunları söyledi: "(Ülkelerin) listesi yok, sadece bir kriter listesi."

    AB'nin 1 Temmuz'a kadar sürecek olan final listelerini açıklaması bekleniyor. Listeler daha sonra "düzenli olarak" gözden geçirilir ve virüsün ne kadar aktif olduğuna bağlı olarak ülkeler eklenebilir veya geri çekilebilir.

    AB, ülkelere yalnızca enfeksiyon oranları AB ortalamasının aynı veya daha iyi olması durumunda yeşil ışık verilmesi gerektiğini belirtmiştir.

    Daha kötü oldukları düşünülürse, bu ülkelerden seyahat eden kişilerin girişine izin verilmeyecektir.

    New York Times'a göre, AB'de son iki haftadaki ortalama yeni enfeksiyon sayısı 100.000 kişi başına 16'dır.

    'AB'den daha kötü ülkeler için kısıtlamalar yürürlükte kalmalıdır'

    ABD, 2.3 milyondan fazla koronavirüs vakası ve hastalıkla ilgili 120.000 ölüm bildirmiştir - diğer tüm ülkelerden daha fazla.

    Bununla birlikte, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelerden gelen vatandaşların, bu ülkelerdeki düşük enfeksiyon oranları ve salgını kontrol etmede elde ettikleri başarı göz önüne alındığında, 1 Temmuz'dan sonra AB'ye tekrar gitmelerine izin verilecektir.

    AB kaynakları medyaya, enfeksiyon oranındaki fark göz önüne alındığında Amerikalıların Avrupa'ya seyahat etmelerine izin vermenin zor olacağını söyledi.

    Daha da kötüsü, birkaç ABD devleti son günlerde yeni enfeksiyonlar ve hastaneye kabullerde bir artış gördü.

    "Kısıtlamalar olan epidemiyolojik durum virüsü ile başa çıkmak için yeterli yetenekleri yerinde nerede AB ortalaması ve benzer ülkeler ile ilk kaldırılmalıdır. Sınırlamalar, kimin durum AB'de daha kötüdür ülkeler için yerinde kalması gerektiğini" okuma bir rehberlik AB Komisyonu'ndan geçen hafta yayınlanan belge.

    Komisyon, virüslerin test etme ve izleme gibi yayılmasını önlemek için hangi ülkelerin bu tür sistemleri kullanmaya devam etmesine izin verileceğini seçerken diğer veri ve bilgilerin de dikkate alınmasını tavsiye eder. AB karar vericileri, havaalanlarının güvenlik yönergelerine uygun olup olmayacağına da bakmalıdır.

    AB ayrıca enfeksiyon eğilimlerine de bakmalı ve belirli bir ülkeden vatandaşlara izin verip vermemeye karar verirken verilerin güvenilirliğini dikkate alacaktır.

    Ancak bunlar sadece Komisyon'un önerisidir - nihai kararlar sonuçta her üye ülke tarafından alınacaktır.

    Her yıl en az 12 milyon Amerikalı Avrupa'yı ziyaret ediyor

    Listenin son versiyonlarını hazırlarken Amerikalı turistlerin AB ekonomisine değer de dahil olmak üzere ekonomik faktörlerin de dikkate alınması muhtemeldir.

    2016 yılında yaklaşık 12 milyon Amerikalı en popüler destinasyonlar arasında İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya ile Avrupa'ya seyahat etti .

    Fransa ve Almanya gibi ülkeler Komisyon ile birlikte "ortak ve eşgüdümlü bir yaklaşıma" ihtiyaç olduğunu vurguladı ve tek tek devletlerin yalnız başına gitmesini istemiyorlar.

    Komisyon ayrıca 1 Temmuz'dan sonra devam eden kısıtlamaların AB vatandaşlarına, Schengen bölgesi ülkelerinden (İsviçre, Norveç, İzlanda) veya AB vatandaşı olmayan ve ana ikametgahlarını Avrupa'da yaşayan aile üyelerine uygulanmayacağını açıkladı " ".

    AB Komisyonu, "Üye Devletler, istihdamı ekonomik bir perspektiften gerekliyse ve çalışma yurtdışında ertelenemez veya gerçekleştirilemezse, yüksek vasıflı AB üyesi olmayan işçilerle birlikte muaf tutulmasını sağlamalıdır."

    AB ülkeleri Çarşamba günü kriterleri tartışmaya devam edecekler.


  • 14 Eylül tarihi için Abd den İngiltere aktarmalı İstanbul bileti almayı düşünüyorum, Covid 19 sebebiyle ne gibi giriş-çıkışlarda problem yaşamaktayız. Genel prosedür nedir herhangi bir sıkıntı yaşarmıyız.


  • @1877ru ben newyork katar İstanbul yaptım hiç bir sorun olmadı çok rahat ta geldim kimsede bişey sormadı haberiniz olsun


  • @mardin47-47 Tesekkur ederim.


  • Eylul ayinda Londra aktarmali Dallas-Londra-Istanbul seklinde yapmayi dusunuyorum. Abd den cikista muhtemelen herhangi bir sorun yasanmadigini dusunmekle beraber. Turkiyeye giristi herhangi bir kontrol yada 14 gunluk karantina vs. Kalan oldu mu ? Birde tersi durumda yani Turkiyeden ABD ye girisler de sıkıntı yada herhangi bi prosedure maruz kalan arkadaslarin bilgilendirmesini rica ederim ? Tesekkurler .


  • @1877ru IATA sayfasında seyahat için bilgiler mevcut.

    https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

    biz 3 gün önce united ile munih aktarmalı geldik. Normal şartlarda Almanyadan gelenlere 14 gün evde karantina veriliyor. Biz Türkiye çıkıslı oldugumuz için sadece karantina tavsiye edip bıraktılar


  • Merhabalar,

    Umarim dogru yere yaziyorumdur.

    Green kartliyiz ve hala yerlesemedik Amerika'ya. Ekim ayi icinde ben, esim ve kizim Amerikaya girmemiz gerekiyor.
    Ingiltere'den Amerikaya gidecegiz. 14 gun karantina var mi? Cunku benim planim 2-3 gun kalip geri donmekti. giris icin eyalet fark etmez.

    Bazi eyaletler Covid testi negatif ise 14 gune gerek yok diyorda, bu testi havaalaninda yaptirma ihtimali var mi?

    Karantina varsa, ayni gune yada ertesi gune geri donus bileti alsam nasil olur acaba?

    suan 10 aydir Amerika' disindayiz

    Simdiden tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wahap, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    Merhabalar,

    Umarim dogru yere yaziyorumdur.

    Green kartliyiz ve hala yerlesemedik Amerika'ya. Ekim ayi icinde ben, esim ve kizim Amerikaya girmemiz gerekiyor.
    Ingiltere'den Amerikaya gidecegiz. 14 gun karantina var mi? Cunku benim planim 2-3 gun kalip geri donmekti. giris icin eyalet fark etmez.

    Bazi eyaletler Covid testi negatif ise 14 gune gerek yok diyorda, bu testi havaalaninda yaptirma ihtimali var mi?

    Karantina varsa, ayni gune yada ertesi gune geri donus bileti alsam nasil olur acaba?

    suan 10 aydir Amerika' disindayiz

    Simdiden tesekkurler.

    merhaba,
    bu başlıkta ilk girişini yapan çok fazla talihli var. incelemenizi öneririm.
    iyi yolculuklar;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3236/avrupa-dan-abd-ye-uçuşların-durdurulması/59?page=3

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wahap, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    Merhabalar,

    Umarim dogru yere yaziyorumdur.

    Green kartliyiz ve hala yerlesemedik Amerika'ya. Ekim ayi icinde ben, esim ve kizim Amerikaya girmemiz gerekiyor.
    Ingiltere'den Amerikaya gidecegiz. 14 gun karantina var mi? Cunku benim planim 2-3 gun kalip geri donmekti. giris icin eyalet fark etmez.

    Bazi eyaletler Covid testi negatif ise 14 gune gerek yok diyorda, bu testi havaalaninda yaptirma ihtimali var mi?

    Karantina varsa, ayni gune yada ertesi gune geri donus bileti alsam nasil olur acaba?

    suan 10 aydir Amerika' disindayiz

    Simdiden tesekkurler.

    Hangi eyaletten giris yapiyorsaniz o eyaletin kurallarini takip etmelisiniz. Misal, New York sadece karantina isterken, Hawaii PCR testi de istiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum