Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Muhasebecilik / CPA

Diğer Meslekler
212 51 23.9k 56
  • ⭐⭐⭐

............

• ⭐⭐⭐

@elo selamlar süreç ne durumda acaba merakla bekliyoruz😊

• Arkadaşlar merhaba Amerika da en çok kullanılan muhasebe programlarından biri olan Quickbooks' u Türkiye de eğitim veren bir kurum kuruluş veya şahıs varmıdır bildiğiniz? Bunun yanında amerikan muhasebe sistemini öğrenebileceğimiz bir site vs.

• Turkiye'yi bilemem ama online olarak bazi seyleri ogrenebilirsiniz:

https://quickbooks.intuit.com/learn-support/tutorials?product=QuickBooks

• Arkadaşlar bende 2017 den beri Amerikadayım green kart ile geldim,Türkiye de Yeni Mali müşavirlik ruhsatımı almıştım 8 yılla yakın iş deneyimim var ama burada tekrar belge almak benim de çok gözümde büyüyor üstelik ilk geldiğimde yes,no seviyesinde inglizcem vardı,şimdi ehh işte işimizi görüyor ama burada muhasebe ile ilgili iş ilanları genelde iyi iletişim gücü istiyor,yani öyle böyle değilde çok sağlam akıcı aksanı az bir dil istiyorlar,bende diğer meslektaş gibi uber,lyft hanydman vs yapıyorum. Bazen yazım vs öğrensem diyorum..

• ⭐⭐

Aramızda muhasebeci varmıdır?

• ⭐⭐⭐

Turkiyede smmmyim amerikada @elo hanım var bu süreçte ama kendiside bayadır buralarda değil bende 4 gözle bilgi bekliyorum

• @Burak-Yapar Bence yavaş yavaş sistemi öğrenip, yine TR’deki firmalara danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. YMM gibi bir title her baba yiğidin harcı değil. Çünkü bir çok Türk firma yönünü ABD’ye çevirdi

• @Burak-Yapar, içinde söyledi: Muhasebe/CPA

Arkadaşlar bende 2017 den beri Amerikadayım green kart ile geldim,Türkiye de Yeni Mali müşavirlik ruhsatımı almıştım 8 yılla yakın iş deneyimim var ama burada tekrar belge almak benim de çok gözümde büyüyor üstelik ilk geldiğimde yes,no seviyesinde inglizcem vardı,şimdi ehh işte işimizi görüyor ama burada muhasebe ile ilgili iş ilanları genelde iyi iletişim gücü istiyor,yani öyle böyle değilde çok sağlam akıcı aksanı az bir dil istiyorlar,bende diğer meslektaş gibi uber,lyft hanydman vs yapıyorum. Bazen yazım vs öğrensem diyorum..

Direkt CPA-muhasebeci olmayi hedeflemek yerine "bookkeeping" ile baslayabilirsiniz. CPA olmadan toplama cikarma bilen herkes kanuni olarak book keeping yapabilir. Cevrenizdeki esnafla baslayabilirsiniz. Bookkeeping TR'deki basit usul defter tutma oluyor. Sinirli sayida kalemleri var, TR'dekine cok benzer. Daha sonra muhesebeci defter kayitlarini alip tax return'e dinusturuyor. Cok sevdigim bir portal olmasa da ekonomik olmasi sebebiyle Udemy'den bir bookkeeping dersine yazilip ihtiyaciniz olan bilgi beceriyi kazanabilirsiniz.

• Sadece bilgilendirmek amacli yaziyorum, ozellikle finans/muhasebe alaninda is arayanlar icin:

Bu sabah teleconference uzerinden 3 kisilik bir panel grubu ile isyerindeki butce ofisine muhasebeci (accountant) almak amaciyla is gorusmesi yaptik.

Basvuranin ozellikleri:

ABD'de 2 yillik accounting associate degree ve 4 yillik accounting bachelor degree sahibi, 1 yil kadar ozel bir finans firmasinda vergi bolumunde calismis ve sonrada 2 yildir eyalet memuru olarak eyalet hapishanelerinin finans bolumunde muhasebeci olarak calismaktaymis. Iyi derecede Microsoft Office kullanabiliyor. (Bizim icin gunluk kullandiklarimiz ve aslinda en onemli olanlar Excel, Word ve Powerpoint)

Tecrubesi yeterli olmadigi icin 1'e karsi 2 oyla ise alinmadi. Olumlu oy kullanan bendim, "ise baslatalim, 3 aylik (on the job) egitimle yeterli sekilde hazir hale getiririz" dedim ama diger iki arkadas odeyecegimiz maas icin tecrubesi yeterli degil dediler.

• ⭐⭐

@MySea hapishanede çalışanı federaller mi alıyor işe yani sistem değişik shawshank redemption da bankacı hapishanede çalışıyordu ama ben kazanırsam gelirsem o yolda yürümek istiyorum (buradan daha değerlidir meslek yapan)

• @MySea egitimden sonra sirkette kalmaz, verdigimiz maas ustune bir de egitim mi verecegiz dusunduler ?

• @haymatlos_ Eger hapishane eyalete bagliysa, eyalet aliyor. Federal hapishane ise, o zaman federaller aliyor.

• ⭐⭐

@MySea uzun ve zorlu bir yol biliyorumda içimden yapmak istediğim bu (halbuki ben bu ülkede bu mesleği hiç sevmiyorum) :)

• @cnpist Aslinda kalirdi buyuk ihtimalle ama su anda herkes evden calisiyor. Is konusunda egitim vermek falan uzaktan biraz zor. O yuzden, ugrasmak istemediler. Birde is konusunda specifik bazi sorular sorduk, tam duzgun sekilde cevap veremedi bazilarina.

• @MySea tam manasinda yeterli gormemisler anladigim. Egitim kismida ayri zorluk olunca , olumsuz olmus. Sirketler egitim verip yetistimekten sonra da elemani kaybetmekten cekiniyor mu diye dusundum ama su covid donemi normal kriterler vs tam islemiyor. Merak iste :)

• Lisans mezunlarinin CPA egitim kriterlerini tamamlamak icin mutlaka master yapmasi sart degil. Alternatif ve daha uygun fiyatli opsiyonlar da var. Bunun haricinde yalnizca Turkiye de aldigimiz muhasebe dersleri ne yazik ki burada gerekli kriterleri karsilayamiyor. Her eyaletin CPA kriterleri farkli. En kolay eyaletlerden birisi Colorado. Muhasebe veya CPA konusunda daha detayli bilgi almak isteyen olursa yardimci olabilirim.

• @MySea Merhaba, Türkiye'de Daha önce Amerikan-İngiliz ortaklığı bir şirket olan şimdilerde ise Fransız'lar tarafından satın alınan bir şirkette 9 yıldır aynı firmada muhasebe uzmanı olarak çalışıyorum. SAP- ve yerel bir muhasebe programını çok iyi biliyorum. Daha önceleri ön muhasebe vs yaparken şimdi beyanname verme yerel mevzuatı takip etme gibi işleride yapabiliyorum. Şuandaki pozisyonum account payable tarafı daha çok. Şirket benim İngilizce öğrenmemi istiyor. Çünkü %80 Avrupa ve Amerika'ya ihracat yapan bir otomobil firması, yani yabancılarla çok muhattap oluyoruz. Benim sormak istediğim soru aslında şu; Amerika'ya geldiğimde dil kursundan sonra benim gibi şartları olan birisi muhasebe veya benzeri işlerde iş bulma olasılığı nedir? Eksi yönlerim Göçmen vizeye sahip olamayacak olmam veya Amerika'daki muhasebe ve vergi sistemine hiç hakim olamamam. Yani şirket benim için çalışma vizesine başvurmak zorunda kalacak. Benim gözlemim Amerika'daki insanlar Finans-Muhasebe işlerini külfet olarak görüyor. Personel açığının çok fazla olduğunu düşünüyorum, veya böyle işlerde insanlar çok istikrarsız oluyor. Sizce dil kursunu bitirdikten sonra şirketlere CV'mi göndersem geri dönüş alabilir miyim? Texas'a gitmeyi düşünüyorum bu arada... Şimdiden kıymetli yorumlarınız için teşekkürler.

• @Majezik Merhaba, ABD'de kullanilan muhasebe programlari yerine gore degisse de hepsinin ortak ozelligi SAP. Eger SAP kullanmayi iyi biliyorsaniz ve Ingilizcenizi de yeterli duzeyde gelistirebilirseniz, muhasebe/finans/butce alanlarinda is bulabilirsiniz.

Egitim durumunuzu bilmiyorum ama bu alanda bircok is aliminda en az 24 credit hours muhasebe dersleri genelikle isteniyor. Veya muhasebe/finans uzerine bachelor/master diploma.

Bu tur alanlar bircok alt bolumu iceriyor. Yani sadece muhasebe bile bookkeeping, accounts receivable/payable, collections, reporting, auditing vb gibi bolumlerden olusuyor...

Gocmen vizesi olmadan malesef is bulmak ve isyeri ayarlamak oldukca zor olacaktir. Ama dili gelistirince, yine de denemekten birsey kaybetmezsiniz. Guzel ve albenisi yuksek bir resume hazirlarsaniz dikkat cekebilirsiniz. Bu konuda online bircok resume builder siteleri var.

Malesef ben cok fazla yardimci olamiyorum. Benim bulundugum isyerinde calisabilmek icin ABD vatandasligi ve belirli bir seviyede security clearance (guvenlik sorusturmasi) gerekiyor.

• @MySea Değerli yorumunuz için teşekkürler. Çok iyimser düşünerek %50 %50 gibi algılıyorum. Dediğiniz gibi en büyük eksik vatandaşlık veya göçmen vizesi olmayışı. Ancak başvuru yapmamın bir zararı olmaz tabi. Türkiye de 4 yıllık bir ünide muhasebe okudum. Bir işe başlasam bile bana en alt seviyeden başlatırlar muhtemelen beni.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Basketbol Antrenörlüğü

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    T
    @Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
  • Amerika'da ressam olmak.

Diğer Meslekler
    1
    1 Oy
    1 İleti
    335 Bakış
    H
    Değerli forum üyeleri herkese selamlar. Forum başlığı konusunda bir hatam olduysa kusura bakmayın. Özel mesajlar attım, başlıklar açtım sonuç alamadım, o yüzden tek bir mesajda bir çok şey yazacağım kusura bakmayın. Öncelikle durumumdan behsetmek istiyorum. Lisans eğitimim; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat ve Tasarım bölümü. Kız arkadaşım aynı eğitimlere sahip. Onun ile birlikte iki koldan greencard başvurusu yapmaktayız, bu sene gene başvurumuzu yaptık. 2022 senesi içinde artık greencard olmaz ise, dil okulu, yüksek lisans, ya da başka bir vize türü ile Amerika'ya gidişimiz için elimizden geleni yapacağız. Evlenme planımız var ama bunun için Amerika sürecimiz için en doğru olacak zamanı gözetelim istiyoruz. Çok yakın bir arkadaşım eş durumundan vatandaşlığını aldı, şirket kurmak, eleman olarak talep oluşturmak vs. gibi bize fayda sağlayacak her şeyi yapmaya hazır, bir başka arkadaşımız eşi ile birlikte dil okulu üzerinden gittiler ve beş senedir oradalar, onlarda yardımı olacak her şeyi yapmaya hazır. Sanatçı vizesi, çalışan vizesi, öğrenci vizesi her şey kabulümüz. Bir çok konuda iş tecrübemiz var. Ben aynı zamanda aşçıyım, restoran sahibiydim, bunları belgeleyebilirim. Bize konuya hakim birileri yol gösterebilirse çok sevinirim. Yazılacaklara ön cevap olarak maddi durumumuz iyi değil, ama çözüme yakın elimizden geleni yapacağız. Bağlantısız ve absürt bir mesaj oldu ise mazur görün, bir duygu patlaması anında spontan bir biçimde yazdım. :)
  • Amerika'da Devlet veya Eyalet Memurlugu

Diğer Meslekler
    5
    0 Oy
    5 İleti
    758 Bakış
    MySeaM
    Eger federal government'da memur olmak isteyenler varsa, is icin basvurular: www.usajobs.gov Eyalet memurlugu icin basvurular ise her eyaletin kendi web sitelerinden yapilabilir.
  • Amerika'da Forklift Operatörü Olmak

Diğer Meslekler
    11
    1 Oy
    11 İleti
    11k Bakış
    salih atillaS
    bende türkiyede forklift ehliyeti alacağım kullandığımı ispat için indeed bilgi sahibi olunacak çok ilan var ama hepsi işe alsada amerika da bir kurstan belge istiyorlar ilanların çoğunda akıcı ingilizce yazma okuma becerisi istiyorlar oda zamanla olur her şey tamsa bence çok kolay iş bulur saat ücreti 15 - 21 dolar olduğunu ilanlarda gördüm
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k