Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
Merhaba arkadaşlar benim sorum, 17 Ocak 2020'de Ben, Eşim ve kızımla, green kartlı olarak Amerika'ya giriş yaptık. Eşim orada kaldı. Ben ve kızım 31 Ocak 2020'de Türkiye' ye kızımın okulunu bitirmesi için geri döndük. Normal şartlarda okul biter bitmez, Temmuz ayında Amerika'ya dönecektik Uçuşlar Temmuzdan sonraya kalacak olursa, bizim temelli olarak Amerika'ya girişimiz 6 ayı geçecek gibi görünüyor. 6 ayı geçip Amerika'ya gidersek girişte sorun olur mu? Bu tahliye uçuşları nasıl oluyor, ona mı kayıt olmam gerek. Birde kızımla Türkiye' ye döndükten sonra eşimin eline green kartlar geçiyor, Amerika'ya gidişimizde green kartlar elimizde olmazsa sorun olur mu?
-
@fes1983 ilk girişinizi yaptığınız ve belli bir süre kaldığınız için 2 sene kadar gitmeme hakkınız var kaldı ki mazeret sağlam okul hayatı ondan bu kadar stres yapmayın
-
@ayvalik10 2 hafta sömestr da kalıp döndük, çoğu kişi öyle demiyor, aktarma yapıp gidin diyor, bilemedim, okula orada başlayacaktı eylülde. 2.dönemi bitirmesi için döndük Türkiye ye
-
@fes1983 ben dahil kim ne derse desin öncelikle Türkiye yurtdışı uçuşların açılmasını bekleyeceğiz. İlk planda direk amerika uçuşu yok zaten. Fakat temmuz ağustos ayı için thy açıklama gelmedi. Bence thy call centeri arayın ağustos ayı için direk uçuşlar olacak mı olacaksa hangi tarihte belli olur diye sormalısınız. Eğer ağustos ayında da THY direk uçuşu olmayacak derlerse ozaman aktarmalı uçuşlar bakılır. Bilet bulmak sorun değil aktarmalı da ama önce bilgi elimizde olsun.
-
@fes1983 zaten insanlar uçuşlar başlayınca aşağıdaki videodaki gibi hal alacaklar ondan gidenlerden öğreniriz en güncel bilgileri şimdiden stres yapıp kendinizi üzmenizin bir anlamı yok
-
@fes1983 thy sitesine baktım mesela 19 unda uçuş var 30 saat üzerinde gösteriyor süreyi
-
@haymatlos_ teşekkür ederim, yani uçuş aktarmalı, kızımla aktarma yapabileceğime düşünmüyorum :(
-
@fes1983 yok amerika içi bekleme fazla ama şu var 10 saat https://www.turkishairlines.com/tr-tr/ucak-bileti/rezervasyon/rezervasyon-durumu/?cId=9db9a913-6840-446f-8ff0-a471448675f3
-
@haymatlos_ bilet alabiliyorsun ama, uçuşlar açılmadan bilet almak doğru değil ki
-
@fes1983 thy 14 haziran olarak duyurdu benim bildiğim yurtdışı uçuşları yasak olsa satmazlar herhalde ama arayın sorun daha garanti
-
@ayvalik10 :grinning_squinting_face:
-
@fes1983 tam aynisi olmasada benzer durumdayiz. Biz de en son Subat 2 TRye geri donduk ve oglumun okulundan dolayi buradayiz, eşim de burada. Cocugun okulu ve covid sebebi ile biz de gidemedik ve yazin da gitmeyi dusunmuyoruz, hastalik kapmamak en buyuk nedenimiz. 6 ay kurali vatandaslik sureci ile ilgili ama su an ekstrem durumlardayiz. Biz bir daha somestr da anca gideriz cunku Eylulde okullar acilacak ve bir sene daha cocugu burada okutacagiz gorunen, oraya yerlesecek mali durum yok ve su an is bulmak icin oraya gitsek iki uc ay sonra zora duseriz. Gecerli sebepler sunarsaniz kimseyi o kadar zorlayacaklarini dusunmuyorum. Zor zamanlar, zor kararlar. Kolay gelsin.
-
@fes1983 bir ekleme : GC leri esiniz FEDEX, UPS ile size gondersin, bu sayede aktarmali ucuslarda GC'yi gosterebilirsiniz.
-
@cnpist merhaba, eşim orada, ben kızımla ondan ayrı zor zamanlar geçirdik, babamı kaybettim, şuan ona çok ihtiyacımız var, onunda bize, kızımın bir dönem daha burada okuması zor olacak, bu yaz mutlaka gitmemiz gerek, tabi ki virüsün azalması niyetiyle. eşim işini de orada oturttu, bilmiyorum hakkımızda hayırlısı hepimiz için
-
@fes1983 basiniz sagolsun. Dediginiz gibi hakkimizda hayirlisi olsun. Kolay gelsin
-
@fes1983 başınız sağolsun
-
@fes1983
Sorunuza net cevaplar verilebilmesi için lütfen bilgilerinizi imzanıza taşıyın, aşağıdaki iletide nasıl yapacağınız anlatılıyor⬇️https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
Merhaba ,
10 yıldan fazla sürede Amerika dışında kalma ve sonrasında geri dönüş durumunda olası işlemler nelerdir ? Bilgilendirme lütfen.
Saygılar, -
@foxman, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba ,
10 yıldan fazla sürede Amerika dışında kalma ve sonrasında geri dönüş durumunda olası işlemler nelerdir ? Bilgilendirme lütfen.
Saygılar,Asagidaki konuyu okuyup, sorularinizi o baslik altindan sorabilirsiniz. Yalniz 10 yil cok uzun bir sure.
-
Coronadan dolayı 6 ay kuralında esnekliğe ilişkin bir düzenleme yapıldı mı arkadaşlar?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum