Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @estoyza buyukler icin medicaid kullanirsaniz public charge’a girer haberiniz olsun.

  • ⭐⭐

    @knnrn sisteme giris yapip ssn imi yazinca kimliginiz bulunamadi diyip beni sistem bloke etti. Surekli ssn imi biryere girince sistem bulamiyor beni. Acaba family and child center gbi bir yere sahsen basvurup halledebilecegim biryer varmidir ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    @knnrn sisteme giris yapip ssn imi yazinca kimliginiz bulunamadi diyip beni sistem bloke etti. Surekli ssn imi biryere girince sistem bulamiyor beni. Acaba family and child center gbi bir yere sahsen basvurup halledebilecegim biryer varmidir ?

    Healthcare.gov web sitesinden size kimlik doğrulama için email veya mektup gelmiş olması lazım. Bizde de böyle oldu, green card ve SSN kartını tarayıp sisteme yükleyerek halletmiştik. Yeni göçmen olduğunuz için böyle olması normal.

  • ⭐⭐

    @knnrn tamam o halde ssn ve vizeyi taratir yollariz.tesekkur ederim


  • @knnrn Merhabalar,
    Ben B2'dan F1'a gecis yapmak icin basvuruda bulundum. Su anda Social Security numaram yok ve turist vizemin suresi bitti. Bu sonucu bekleyene kadar bende medicaid den yararlanabiliyor muyum? Belirttiginiz uzere medikal anlaminda yasam kosullari cok rahat degil. Bununla ilgili bir bilginiz var mi? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik SSN olsa bile Medicaid kosullari herkesi kapsamiyor. Cocuklar ve hamile kadinlar disinda kimsenin yararlanabilecegini sanmiyorum. Ancak 5 yil calisip prim odedikten sonra belli kosullar olusursa "eligible" olabiliyorsunuz.


  • @knnrn tesekkur ederim aciklama icin. Peki benim durumumda olan icin yararlanilabilecek bir sigorta turu var midir?


  • @kirik, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    @knnrn tesekkur ederim aciklama icin. Peki benim durumumda olan icin yararlanilabilecek bir sigorta turu var midir?

    Amerikada bir şekilde green card alarak kalmak gibi bir niyetiniz var mı bilmiyorum ama var ise medicaid vs gibi devletin yardımlarından uzak durmanızı öneririm. Aksi halde bu yıl uygulamaya giren public charge nedeniyle ileride önünüze çıkacak ve green card almanızı epey bir zora sokacaktır. Forumun şu başlığından ilgili yazışmalara bakabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    @knnrn tesekkur ederim aciklama icin. Peki benim durumumda olan icin yararlanilabilecek bir sigorta turu var midir?

    Yabancılar için herhangi bir sigorta şirketi olabilir. Örneğin:

    (internette bulduğum herhangi bir link, tavsiye ettiğim anlamına gelmez)


  • @mydream çok teşekkür ederim açıklama için.


  • @mydream çok teşekkür ederim açıklama için.


  • @knnrn çok teşekkür ederim açıklama için.


  • Texas Benefits icinden Medicade yardiminin renewal olmasi gerekliligi ve pandemi surecinde yayinlanan tum renewallarin pandemi suresi sonuna ertelendigi bilgisi celisiyor.
    Bize 2 yazi geldi (TX Health and Human Services) birincisinde (web sitelerinde de yazdigi gibi) tum suresi dolacak olan medicade ler pandemi sonrasina kadar ertelenmistir, pandemi suresi bitince yeniden degerlendirileceklerdir yaziyor. Diger evrakta ise September'da sureniz doluyor medicade renewal yapmalisiniz (ekte formlar var) formlardan veya online yapabilirsiniz, diyor.
    Web sayfalarinda da ayni uyari ve bilgi var.
    MEDICAID RENEWALS: Medicaid recipients who have renewals due during the pandemic will get a notice on the next steps to take to maintain their coverage after the pandemic ends.
    Ayrica ilgili yenileme bolumu linki kaldirilmis. Ama renewal uyarisi duruyor.
    Sabah bunlara ek olarak bir otomatik sesli mesaj aldim, Kizimizin medicade sisteminden September itibariyla cikacagini soyluyordu.
    Is degisikligi yok (issizlik) o nedenle bu celiskili evraklar sacma geldi bana. Sizce ne yapmali?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Yenileme mesajını sistem otomatik yollamış olabilir. Önceden ayarlanmış olan trigger nedeniyle oluyor. Yazılımcı olduğun için bilirsin bunları. Arayıp teyid etmekte fayda var.


  • Merhaba, eşim ve ben 1 ay önce giriş yaptık ve tüm işlemleri tamamladık. Elimizde green card ve SSN’lerimiz mevcut. Eşim hamile (1 Ay kaldı doğuma) Medicaid başvurusu yapmıştık GC gelmeden önce. Bize hastanede doğumu karşılayacağını ama doktor muayenelerini kapsamadığını söylediler. Sebep sorduğumuzda 5 yıllık oturum izni istediklerini söylediler. Var zaten dedik yollayın dediler. GC’ler gelince yolladık. Şimdi en az 5 yıldır oturuyor olmanız gerekiyor diyorlar ağız değiştirip. Bunun bir standartı yok mu? Benzer koşullarda faydalanan var mı acaba bilgi verebilecek? @knnrn

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @JackFoxy Medicaid'de bu tür gıcık durumlar var maalesef. Mesela belli tür kanserlerin tedavisinde sadece son aşamaya gelmişse ödüyor, erken tanı konmuşsa ödemiyor. Doğumda da bir arkadaşıma planlı doğumu ödemiyor, sancı başlayınca acile gelmen lazım demişlerdi. Hiçbiri şahsen başıma gelmediği için fazla bir bilgim yok maalesef.


  • @knnrn anladım teşekkürler.


  • @JackFoxy 5 yillik oturum sarti (residency requirement) bazi eyaletlerde var. Yeni bir durum degil.


  • @JackFoxy, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    Merhaba, eşim ve ben 1 ay önce giriş yaptık ve tüm işlemleri tamamladık. Elimizde green card ve SSN’lerimiz mevcut. Eşim hamile (1 Ay kaldı doğuma) Medicaid başvurusu yapmıştık GC gelmeden önce. Bize hastanede doğumu karşılayacağını ama doktor muayenelerini kapsamadığını söylediler. Sebep sorduğumuzda 5 yıllık oturum izni istediklerini söylediler. Var zaten dedik yollayın dediler. GC’ler gelince yolladık. Şimdi en az 5 yıldır oturuyor olmanız gerekiyor diyorlar ağız değiştirip. Bunun bir standartı yok mu? Benzer koşullarda faydalanan var mı acaba bilgi verebilecek? @knnrn

    Dogrusu 5 yildir ikamet ediyor olma sarti. En basta yanlis anlamissinizdir. Federal yasada var bu galiba. Size ozel bir uygulama ya da agiz degistirme falan olmaz.

    Massachusetts gibi sosyal politikalari olan eyaletler bu yasayi bypass etmek icin kendi sistemlerini uyduruyorlar. Biz geldigimizin 2. ayindan itibaren bu gune kadar-4.5 sene oldu- Health connector dedikleri sistemden yararlaniyoruz. Yeni gelen arkadaslar icin eyalet seciminde goz onune alinmasi gereken onemli br husus.

  • ⭐⭐⭐

    Medicaid kullanan arkadaslara bir hatirlatma;

    Medicaid saglik sigortasini kullaniyorsaniz, normal sartlar altinda tum gelir degisikliklerinizi eyaletlerin ilgili kurumlarina 30 gun icinde bildirmeniz gerekiyor (eyaletler arasi bu degisebilir). Bildirim yapilmadigi zaman para cezasi, yardim alma hakkinin kaybolmasi, alinan haklarin faizi ile geri odenmesi vs gibi ciddi cezalari bulunuyor.

    Fakat bu durum, "The Families First Coronavirus Response Act (FFCRA)" yasasi ile Mart 2020'den beri degisti. Bu yasa ile, eger ulke bir saglik krizi durumunda ise (public health emergency PHE), eyaletler geliriniz yuksek olsa bile kisileri Medicaid programindan cikaramiyor. Federal devlet ekstra butce ile eyaletlere odeme yaparak, tum eyaletlerin medicaid programlarini statuden bagimsiz olarak devam ettirmelerini sagliyor.

    2022 Ocak ayinda bu kuralin bitirilmesi planlaniyordu fakat "public health emergency (PHE)" bildirimi bir kac hafta once yine yenilendi. Yani halen ulkenin saglik krizi modunda olduguna karar verildi. Aldigim habere gore Ekim 2022 ayina kadar devam edecek, fakat bence bu sure daha da uzayacak.

    Sonuc ve ozet olarak; eger hali hazirda Medicaid kapsami dahilindeyseniz ve geliriniz eyaletlerin sagladigi Medicaid gelir sinirini geciyor durumda ise, Medicaid kapsaminizi iptal ettirmenize henuz gerek bulunmuyor. Elbette eyalet ofislerinize ulasarak teyit edebilirsiniz.

    Ileride yayinlanacak "Public health emergency (PHE)" bildirim takibini asagidaki sitede yapabilirsiniz;

    https://www.phe.gov/emergency/news/healthactions/phe/Pages/default.aspx


Benzer Başlıklar

  • 96
  • 44
  • 1
  • 867
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum