Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• Döviz ve altın alımında vergi arttırıldı. Gidecek olan, dolar biriktirmeye çalışan arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

Gidecek arkadaşlar nasıl para biriktirmeye çalışıyorsunuz, ne gibi önlemler alıyorsunuz? Tl'nin değer kaybı ve Türkiye'deki hayat pahalılığı insanın belini kırıyor ancak sürecin maddi yönünü bir şekilde aşacağınızı umuyorum.

• @İrem-Güzel iyi bayramlar randevuyu sitesinden siz alıyorsunuz www.doctorun.com/tr/randevu-alin

• @Sharm ben istanbuldan başvuru yaptım inşallah çıkar. ben kaynakçıyım ve makine mühendisliği mezunuyum yurt dışında mezun oldum Türkiye diplomamı onaylamadığı için mecbur kaldım katnakçı olarak çalışıyorum acaba hangi eyalet ve şehir tercih etmeliyim bu forumda yeniyimlütfen cvp

• @azuleverde, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Döviz ve altın alımında vergi arttırıldı. Gidecek olan, dolar biriktirmeye çalışan arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

Gidecek arkadaşlar nasıl para biriktirmeye çalışıyorsunuz, ne gibi önlemler alıyorsunuz? Tl'nin değer kaybı ve Türkiye'deki hayat pahalılığı insanın belini kırıyor ancak sürecin maddi yönünü bir şekilde aşacağınızı umuyorum.

Vergi arttirarak doviz ve altin alimlarini yani talebi azaltmaya calisiyorlar. Talep azalinca mantiksal olarak doviz ve altin degerlerinin dusmesi lazim. Yalniz, onemli olan TL ye deger kazandirabilmek. Aksi takdirde her alinan onlem, swap islemleri de dahil, gecici onlemlerdir. Uretim ve ihracat olmazsa, ve yabanci yatirimci cekemezseniz, kalici bir hamle yapamazsiniz.

Bundan sonra greencard vize gorusmesine girecek ve ilk defa ABD ye gelecek olanlarin isleri dahada zorlasiyor. Bankada gereken parayi gostermek ayri bir sorun, ilk giriste yeni bir duzen kurmak icin yeterli maddi destekle gelebilmek ayri bir sorun. Umarim herkes bir yolunu bulabilir...

• ⭐⭐

@MySea YouTube da izlediğim videolarda gidenlerin hepsi 5k enfazla söyleyen 10k ile gittiğini söylüyor😊 Hepsi bu yani.

• @Semihmete Bence bekar ve yalniz gelecek birisi icin, eger guney eyaletlere gelecekse ve ilk 2-3 hafta yardim edecek birisi varsa, $5k baslangic olarak yeterli olabilir.

• @MySea Hepsi var ama vize yok :) Onu da aliriz insallah.

• @iwrdr, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaslar edindigim bir bilgiyi paylasmak istiyorum. Buyukelciligin su anda randevu vermemesinin sebebi Turkiyedeki corona virus ve buna bagli alinan onlemeler ile ilgisi yokmus. Amerika. Baskani Trump’in aldigi karar gecerliligini yitirene kadar herhangi bir randevu verilmeyecekmis. Yani 24 Hazirana kadar bir beklenti icinde olmamamiz konusunda bilgi aldim. Umari aksi bir durum gelisir ve oncesinde baslar.

Bu arkadaşınız, konsolosluğun ne zaman mesaisine başlayacağını söylemiş mi? Onun için de mi bu kararın expired olmasını bekliyorlarmış acaba..

• Adresten konu açılmışken bende şunu sorabilir miyim? Bizim eşimle ikametlerimiz ayrı yerde gözüküyo yeni evlendiğimiz için henüz değiştirme fırsatı olmadan greencard çıktı. Adreslerimiz ayrı yerlerde gözüküyor. Sorun olurmu yoksa hiç kurcalamamak mı en iyisi .

• @turturine, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Adresten konu açılmışken bende şunu sorabilir miyim? Bizim eşimle ikametlerimiz ayrı yerde gözüküyo yeni evlendiğimiz için henüz değiştirme fırsatı olmadan greencard çıktı. Adreslerimiz ayrı yerlerde gözüküyor. Sorun olurmu yoksa hiç kurcalamamak mı en iyisi .

makul aciklamalariniz oldugu surece sorun olmaz...

• @Semihmete 5k, 10 k ne demek? cahiliğimi hoş görün lütfen şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐

@Mustafa34 K = 1000$

• @Mustafa34, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@Semihmete 5k, 10 k ne demek? cahiliğimi hoş görün lütfen şimdiden teşekkür ederim

bin demek internet aleminin kısaltmalarından.

• @zinos su anda konsolosluk ve buyuk elcilik calisiyor. Mesai devam. Sadece bu islemleri yapmiyorlar. Evet sinirlamanin kalkmasi ile baslayacaklarmis. Tabi kisitlama uzatilmazsa. Su anda tek odaklanmamiz ve dua etmemiz gereken konu uzatilmamasi.

Herkese iyi bayramlar.

• ⭐⭐

@iwrdr dv2021 için başvuru yaptınız mı?

• @iwrdr kcc hic aradınızmı

• @iwrdr, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@zinos su anda konsolosluk ve buyuk elcilik calisiyor. Mesai devam. Sadece bu islemleri yapmiyorlar. Evet sinirlamanin kalkmasi ile baslayacaklarmis. Tabi kisitlama uzatilmazsa. Su anda tek odaklanmamiz ve dua etmemiz gereken konu uzatilmamasi.

Herkese iyi bayramlar.

Acil durumlar dışında konsolosluğu çalıştığı pek söylenmez; Amerikan hükümetine iş yapan inşaatçı bir abimiz uzun zamandır konsolosluğun çalışmaya başlamasını bekliyor, işleri aksamış durumda.

• U.S. embassye yazdım, travel statede Twitt attık, instagramdan yazdım, kccyi arıyoruz otomatik aynı cevap artık arayasım gelmiyor. Hiç kimsenin mi cevabı yok bize.

• ⭐⭐

@İrem-Güzel Bayramdan sonra güzel haberler alırız inşallah.

• Evrakları mayıs başında tekrar yolladım ve bu sefer detay bilgileri de ekledim. Öncesinde mail atıp sormuştum ne durumda evraklar diye herkese gelen mesaj geldi bana da. Aramayı da düşünmüyorum Kcc yi. Nasip kısmet olursa olur bu saatten sonra. Olmazsa da sağlık olsun ne yapalım. Çok yorucu bu bekleyiş, belirsizlik.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k