Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@DustyBlue, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.

Hocam sürekli üst perdeden ispat yazıları yazmak için neden bu kadar zorluyorsunuz, kendiniz söylüyorsunuz, olumsuz bir şey yazmak istemem diye, o vakit yazmayın lütfen, biz ölümler kızgınlıkla inkar ediyoruz v kendi mucizemiz için umut beslemek istiyoruz, gerekirse de kabullenir önümüze bakarız.

ispat yazısı yazmak gibi bir derdim yok. 2018 de sizin geçtiğiniz yoldan geçtim, dikkate alır almazsınız o sizin sorununuz. beğenmiyorsanız okumazsınız olur biter. insanların ne yazıp yazmayacağı sizin işiniz değil. yazdıklarımda hakaret yok, küfür yok sırf sizin hoşunuza gitsin diye düşündüklerimi eğip bükmeyeceğim. kolay gelsin.
    profilime girip kullanıcı engelle diyebilirsiniz.

Bu üslup karşısında söylenebilecek bir şey kalmıyor, peki..

• @zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@zinos, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells kübler ross modeline gore suan daha ilk iki asamadayiz. Yani inkar ve kizginlik. Onlari iyi anliyorum bu isin sonunda kabullenme asamasi var 30 eylulden sonra bir seyler olmayacagini aslinda herkes biliyor ama kabullenmek kolay degil. Hele ki turkiyede su siralar yasayan yilmis bikmis insanlar icin hic degil.

Ben elcilik acilsada bu skisik takvimde herkese sira gelecegini dusunmuyorum. Umalim ki bir mucize olsun ve hizla toparlanma emareleri gorulsun. Gecensene bu zamanlar abd de bulundugum eyalette nereye gitsek hangi isletmeye ugrasak ise alim ilanlari vardi piyasa cilgin gibi isci istiyordu. Tamamen olumsuz konusmamamin tek sebebi gozlerimle abd deki potansiyeli gormus olmam.

Tepki almak istemedigim icin olumsuz dusuncelerimi cok dile getirmiyorum cunku tartisma cikmasin istiyorum forumun duzeyinden menunum. Sadece diyecegim herkes en kotusune hazirlansin, olumlu gelismelerin keyfi daha fazla olur o noktada.

Hocam sürekli üst perdeden ispat yazıları yazmak için neden bu kadar zorluyorsunuz, kendiniz söylüyorsunuz, olumsuz bir şey yazmak istemem diye, o vakit yazmayın lütfen, biz ölümler kızgınlıkla inkar ediyoruz v kendi mucizemiz için umut beslemek istiyoruz, gerekirse de kabullenir önümüze bakarız.

ispat yazısı yazmak gibi bir derdim yok. 2018 de sizin geçtiğiniz yoldan geçtim, dikkate alır almazsınız o sizin sorununuz. beğenmiyorsanız okumazsınız olur biter. insanların ne yazıp yazmayacağı sizin işiniz değil. yazdıklarımda hakaret yok, küfür yok sırf sizin hoşunuza gitsin diye düşündüklerimi eğip bükmeyeceğim. kolay gelsin.
    profilime girip kullanıcı engelle diyebilirsiniz.

Bu üslup karşısında söylenebilecek bir şey kalmıyor, peki..

üslupta sorun yok sevgili zinos, size mesaj atacağım.

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@DustyBlue yani h1b vizesi konusunda, zincir göçünü kırma ve dv lotosunu siyasi malzeme olarak kullanma konusunda yazdıklarınızın hepsine katılıyorum

Ama Executive order kararlarını 60 gün uzatırlar onun üstüne bir 60 gün daha uzatırlar, onun üstüne bir 60 la dv 2020 bitti demek insanların umutlarını kırmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor maalesef, bu kötümser öngörüyü eminim ki dv 2020 talihlilerinin tümüne yakını biliyordur,bütün forum üyesleri EO kararlarını okudu yada ne yazdığını günler önceden konuştu, bunları devamlı dile getirmek sadece insanların moralini bozar, talihliler içten içe Eo kararlarının uzayabilme ihtimalini biliyor zaten, sadece uzatılmaması yönünde temenni ve dua ediyorlar

Konsolosluklar kapalı kalacak açılsada dv vizelerine yeterince zaman ayırmaz j1,b1-b2, f1 var burdan iyi para kazanıyor yada devamlı Eo kararları uzatılabilir demek ancak insanların umutlarını köreltmeye ve belkide bu mücadeleden vazgeçmesine sebep olur

Benim düşüncem illa realist bakmak istiyorsak, bu ay şimdi değil ağustos ortası olabilir, ondan sonra bazı şeylerin olup olmayacağını daha net görebiliriz

Şimdiden talihliere karamsar yorumlarımla umutsuzluğa sokmak istemiyorum, tabi her gün dv 2020 bitti, konsolosluklar açılsada ne olacak çok yoğun olacak size sıra gelmez diyecek insanlar olacak, burada dv 2020 talihlileri olarak bu sözlere aldırış etmeden yapabildiklerimiz ne varsa bugün yaptığımız gibi işin peşini bırakmadan süreçteki gelişmeleri takip edersek, inanıyorum ki tüm vazgeçmeyenler vizesini alacaktır

Süreç kötümser tabloda ilerlerse
    "biz elimizden gelenin fazlasını yaptık, vazgeçmedik ama kısmetimiz değilmiş, hayırlısı bu şekildeymiş" deriz hayatımıza devam ederiz

Asla birilerinin umudunu kırma.
    Belki de sahip oldukları tek şey odur.
    H. Jackson Brown, Jr.

sanırım kendimi iyi ifade edememişim, hata benim. ben 60 gün uzatır üstüne bir 60 daha sonra almıyorum der demedim. koşullar olumluyken bile ortada kötü niyetli bir adam var dedim. yani 55 bin gc lı aslında ülkeye tamamen olumlu katkı sağlayacakken diğer konuları halka uzun uzun anlatmak yerine anlatılması en kolay olanı green card lotterysi(çekilişle göçmen alıyoruz) olduğu için buna kafayı takmış bir popülist var diyorum. uzatacak uzatmayacak konusunda da söylediğim şey açık haziranın sonunda 2.çeyrek ekonomi durumu açıklanacak o gün işsizlik hızla azalıyor sonucu çıkarsa sonuç olumlu olur ve süreç kaldığı yerden devam eder. (aksi durumda işsizlik var gelmeyin der)fakat bu sıkışıklık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 2 sene önce canımız sıkıldıkça kcc yi arayıp kcc çalışanlarına her gün mail atıyorduk.(facebooktan çalışanları bulacak kadar ileri gidenler oldu) durumu anlatıyorduk, bunu yapmamız benim o gün olaya gerçekçi yaklaşmamı engellemedi. fikrimi beyan ettiğim içinde sus olumsuz olma diyen hiç olmamıştı açıkçası.

eğer hiç tanımadıkları biri bunları söyledi diye umutlarını bir kenara koyacaksa insanlar ne desem bilemedim. ben burada yazanlardan fikir danışırdım ama sonuç olarak hep kendim okudum kendim araştırdım. sayılarla dv2018 de insanlarla paylaştım(paylaştık) bugünde okumaya araştırmaya devam ediyorum. kendimce düşüncelerimi oldukça yumuşak bir şekilde dile getiriyorum olumsuz olmak istesem çok daha kötü ön görüler de bulunmak için her gün yeterli doneleri yaratıyor abd göç politikaları.

yine de kalbini kırdığım üzülmesine sebep olduğum forumdaşlar varsa kusuruma bakmasınlar. sanmasınlar ki bu arkadaş bir tarafından uydurup kötü amaçlı yazıyor bunları öyle bir şey yok.

bende bir söz bırakayım buraya :)
    hope in reality is the worst of all evils, because it prolongs the torments of man
    Nietzsche

• @DustyBlue

hope in reality is the worst of all evils, because it prolongs the torments of man 😄

That which does not kill us makes us stronger

Anladım, inşallah herşey tüm göçmenlik niyeti olanlar için iyiye doğru gider

• @DustyBlue insanlara zarar vermediginiz surece, dusuncelerinizi sadece yazmakla kalmayin, hatta bagira bagira haykirin. ozur dilemeniz hereken hicbirsey yok.

• @ermanusa sayin @Muhtaradana 'nin dedigi sekilde yazip dogum tarihinin (MMDDYYYY) formatinda oldugundan emin olun, bir kez daha gonderip cevap bekleyin.

Ama bu surecte -hazir isleri yavaslamisken- KCC'yi aramak ve kibarca istekte bulunmak, email'den daha etkili olacaktir.

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Konsolosluklar kapalı kalacak açılsada dv vizelerine yeterince zaman ayırmaz j1,b1-b2, f1 var burdan iyi para kazanıyor

ABD konsoloslugunda soyle bir is bolumune tanik oluyoruz, gocmen vize birimi ile gocmen olmayan vize birimi farkli kisilerden olusuyor ve bunlar pek birbirlerinin islerine karismiyorlar...

O nedenle gocmen vize mulakatlarinda surekli ayni konsoloslardan, gocmen olmayan vize mulakatlarinda da surekli bu kisilerden farkli ama yine ayni konsoloslardan bahsediliyor...

Benim gordugum tek problem konsoloslugun kapali olmasi, acildiktan sonra konsoloslarin hickimseyi magdur etmemeye calisacaklarina eminim, kendilerine verilen tum mulakatlari gerceklestireceklerdir...

• @crazycells üstad sana bir sorum olacak sanirim gürcistan ve kamboçyada mülakatlar devam ediyor ama oralarda galiba zaten surecin basindan beri test var ama vaka sayilari az benim merak etdigim çin gibi kore gibi visürden fazlaca etkilenmiş ama durumu hafifletmiş olup çalışmaya baslayan varmi yani bu ülkelerde de hala kapaliysa bu ülkeler 2 haftayı geçen bir süredir günde 1 2 vaka ile devam ediyorlar.yani biz hadi haziranda kontrol altina aldik diyelim günde 10 dan az vakalar buluyoruz yine konsolosluk hemen açmayacan benim anladığım kadari ile.çünkü internetden baktığım kadarı ile korede de şuan rutin vize servisine kapali misyonlar ve buralarda bildigimiz kadarı ile mülakat yapılmıyor yada ben öyle biliyorum.Bu durumda sizin söylediğiniz gibi gerçektende kısa bir zamanımız olacak gibi.

• @dogodogo, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells üstad sana bir sorum olacak sanirim gürcistan ve kamboçyada mülakatlar devam ediyor ama oralarda galiba zaten surecin basindan beri test var ama vaka sayilari az benim merak etdigim çin gibi kore gibi visürden fazlaca etkilenmiş ama durumu hafifletmiş olup çalışmaya baslayan varmi yani bu ülkelerde de hala kapaliysa bu ülkeler 2 haftayı geçen bir süredir günde 1 2 vaka ile devam ediyorlar.yani biz hadi haziranda kontrol altina aldik diyelim günde 10 dan az vakalar buluyoruz yine konsolosluk hemen açmayacan benim anladığım kadari ile.çünkü internetden baktığım kadarı ile korede de şuan rutin vize servisine kapali misyonlar ve buralarda bildigimiz kadarı ile mülakat yapılmıyor yada ben öyle biliyorum.Bu durumda sizin söylediğiniz gibi gerçektende kısa bir zamanımız olacak gibi.

sayin @dogodogo maalesef ben de bilemiyorum konsolosluklarin neye gore ne zaman acilacagini. Disisleri Bakanligi'ndan emir bekliyor da olabilirler, belki oncelikleri ABD'deki durumun duzelmesidir... farkli ulkelerdeki buyukelcilikler o ulkedeki duruma gore kendileri de duruma karar verecek olabilirler (bence mantikli olani bu)... Ama ben Eylul'e kadar konsoloslugun kapali olacagini sanmiyorum, temennim Haziran basinda acilmasi tabii ki...

• @crazycells hazirana şuan 21 gün var aslında temenniniz çokta imkansız değil ama bekleyip göreceğiz söylediğiniz konsolosluklarin kimseyi mağdur etmeyeceği yogun calisarak kisa zamanda olabildigince cok mulakat yapmaya calisacaklari temenninizede dua ederek katılıyoruz..

• 22 haziran'a kadar hiçbir şekilde vize issue edemeyecekler o yüzden 4 haziran'da açılsalar bile vermeleri garanti olmayan vizelerin mülakatlarını yürütüler mi gerçekten? bana zayıf bir ihtimal gibi geliyor. eksiğim varsa tamamlayın.

• @arnold-layne yeterki 22 hazirandan sonra hersey olagan seyrine dönsün.

• @arnold-layne tifliste mülakatların devam etdiğine dair bilgiler geliyor sürekli.sanirim ap ye bırakarak ilerleyecekler diye tahmin ediliyor 23 hazirana kadar.

• ap ye birakmak nedir

• EO'nun 6. maddesinde 30 gun icerisinde ek onlemlerin alinabilecegi belirtiliyordu. Ve gocmen olmayan vizeler olacagi belirtiliyordu.

• @arnold-layne, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

22 haziran'a kadar hiçbir şekilde vize issue edemeyecekler o yüzden 4 haziran'da açılsalar bile vermeleri garanti olmayan vizelerin mülakatlarını yürütüler mi gerçekten? bana zayıf bir ihtimal gibi geliyor. eksiğim varsa tamamlayın.

IR1, IR5 gibi gocmen vize dosyalarini hala inceleyebilirler, ne kadar erken acilirsa o kadar iyi, Executive Order devam etse bile diger gocmen vize kategorilerindeki yogunlugu azaltabilirler. Bu, DV icin de avantaj saglar, malum konsoloslugun kapasitesi sinirli...

• @mkonca
    FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem) https://yesilkartforum.com/forum/post/98917

• @Muhtaradana eylulden sonrasına AP ye kalamiyoruz degil mi? AP lerde 30 Eylüle kadar?

• @mkonca 30 Eylül son Vize basım tarihidir. Dolayısıyla daha sonrasındaki tarihte DV2020 vizesi AP'ye kalsanız da kalmasanız da basılamıyor. AP sürecinin 30 Eylül'den önce sonuçlanması gerekiyor.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k