Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Eren98 Rusya ve Meksika da vakalar bizden sonra başladı diye hatırlıyorum, bu ülkelerde aynı bizdeki gibi vaka sayısındaki düşüşler ileriki günlerde başlayacaktır

    Tabiki. Testlere de geç başlamış olabilirler bu da bir etken. Bir an önce azalması dileğiyle inşallah en erken zamanda biter.


  • @Muhtaradana @Eren98 rusya bizden epey önce vaka açıklamıştı ama uzun süre sayılar çok az gitti, hatta rusyanın da verileri sakladığı ithamları vardı. Sonradan sayılar artmaya başladı.
    Brezilya da bizden önceydi sanırım, son zamanlarda birden fazlaca arttı onların da sayıları o yüzden dikkat çekiyorlar.
    Meksikadan emin değilim.


  • @ibrahimasar Başınız sağ olsun.


  • @ibrahimasar başınız sağolsun...


  • @aysegul katılıyorum sayın @aysegul , sonradan hayıflanmaktansa her günü en fazla önlemle geçirmek daha doğru.

    Bu zamana kadar markete de gittik, toplu taşıma da kullandık... Düşününce belki de virüsü kapmamayı iyi başardık ama bu durum tamamen şans gibi geliyor. İşi şansa bırakmamak lazım, dediğiniz gibi abartı gibi gelse bile o kadar önlemden kimsenin ruh sağlığı bozulmaz, biraz panik olmakta fayda var sanırım.

    Çocuğunuz için de iyi bir etkinlik olmuş, hem onu unutmamış oluyorsunuz ve eğleniyor, hem de bilinçleniyor. Eve kapanma sürecinde en çok onlar ve yaşlılar bir de özel ihtiyaçları olan kimseler etkilendi maalesef


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @azuleverde, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar katılıyorum, herkesin şartları elverdiğince kendine göre bir yaklaşım tarzı oluyor, herkesin elinden gelenin en iyisini yapabilmesi her zaman temennim.

    Bunun dışında, iletilerinizi okuduğum kadarıyla espri anlayışınız ve o yöndeki düşünce durumunuz (sense of humor ve state of mind demek istiyorum, İngilizce daha güzel karşılıyor ) hiçbir koşulda formundan bir şey kaybetmez umarım 🙂

    İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. İşe giderken ve gelirken hiçbir yere dokunmadan maratonu tamamlamayı öğrendim. Aynı şekilde gün içinde yüzüme dokunmamayı da. Bu sefer de üzerime, kıyafetime bulaşmış mıdır acaba şüphesi oluyor. Yine de azami ölçüde dikkat edeceğiz artık, yapacak başka bir şey yok. Siz de çok dikkat edin. El yüze değmesin, onun dışında havadan gelme ihtimalini de maskeyle durdurmaya çalışıyoruz. Umarım arkadaşınız da bir an önce sağlığına kavuşur

    Maalesef arkadaşımız bu gece vefat etti, sabah haberini aldık. 13-15 yaşlarında iki kızı vardı. Şakası yok bu işin. Sizlere de kolaylıklar diliyorum.

    Başınız sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin.


  • Dun bazi isleri halletmek amaciyla uzun bir aradan sonra ilk defa Newark, Wilmington ve Middletown gibi Delaware sehirlerinde gezdik.

    Normal gibi olmasa da oldukca fazla trafik vardi yollarda. Alisveris yerleri, ozellikle marketler kalabalikti. Restaurantlar acik ama ya take-out yada delivery.

    Ayrica diger bircok isyeri de acikti ama iceriye giremiyorsunuz. Ya online alip, curbside pickup yapiyorsunuz yada disaridan telefon acip, ne istediginizi soyluyorsunuz, kapiya getiriyorlar.

    Benzin istasyonlari, coffee shoplar falan hepsi acikti. Sadece oturma yerleri kapali. Grab and go veya drive thru yapiyorlar.

    Bazi fiyatlar artmis; mesela tuvalet kagidi ve bazi et urunleri. Ama bazilari ise dusmus; mesela domates, sogan gibi sebzeler, bircok meyveler. Sut urunleri ayniydi. Yumurta fiyatlarinin bazi markalar ayniydi, bazilarinda dusus vardi. Benzin dususde, gallonu $1.73.

    Genelde Avrupa uzerinden gelen urunlerin fiyatlari artmis. Mesela Avrupa'dan ithal edilen peynirler, zeytinler, yaglar gibi urunler.


  • ABD-Kanada sinirinin non-essential olanlara kapalilik durumu 21 Haziran'a kadar uzatilmis.


  • Turkiyede evde kalan 65 yas ustu icin bugun bir genele yayinladi. Gittigi yerden 30 gunden once donmemek kaydi ile 65 yas ustu sehir degistirebiliyor. Yaninda bir refakatci gorurebiliyor ve refakatci 72 saat icinde geri donebiliyor. Bayram vesilesi ile yapildigini zannediyorum, e devlet ve 199 uzerinden basvuru yapabiliyorsunuz.


  • @cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Turkiyede evde kalan 65 yas ustu icin bugun bir genele yayinladi. Gittigi yerden 30 gunden once donmemek kaydi ile 65 yas ustu sehir degistirebiliyor. Yaninda bir refakatci gorurebiliyor ve refakatci 72 saat icinde geri donebiliyor. Bayram vesilesi ile yapildigini zannediyorum, e devlet ve 199 uzerinden basvuru yapabiliyorsunuz.

    Bu durum milletvekilleri, bakanlar vs gibi insanlari kapsiyor mu? Cidden soruyorum bunu...

  • ⭐⭐

    onlar için sorun olmaz sonuçta statü sahibi seçilip atandılar hep serbestler :))

  • Yasaklı

    @semavi, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu durum milletvekilleri, bakanlar vs gibi insanlari kapsiyor mu? Cidden soruyorum bunu...

    Kapsiyor.

  • ⭐⭐

    @stoneage sözde meclis açılacak giden vekil geri dönecek sonuçta 🙂 ayrıca 18 yaşında vekil olanda var onlarda yasaklı olmalı normelde

  • Yasaklı

    @haymatlos_ o madde de ozel olarak onlara atifta bulunulmadiysa kapsamasi lazim. demek ki sehir degistirmeyecek arkadaslar. 65 yasindakileri ilgilendiren bir genelge 18 yasindakileri baglamaz dogal olarak.


  • @semavi onlara serbest bildigim kadar ile. Bakanliklar sokaga cikma yasaginda muafiyet yazilari vermistir. En basiti otelde calisan arkadaslarm var, ucretsiz izindeler, sirket onlara izin kagidi almis, sokaga cikma yasaginda evden cikabiliyorlar. Vekillere de birsey diyeceklerini sanmiyorum.


  • ⭐⭐⭐⭐

    @semavi, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Turkiyede evde kalan 65 yas ustu icin bugun bir genele yayinladi. Gittigi yerden 30 gunden once donmemek kaydi ile 65 yas ustu sehir degistirebiliyor. Yaninda bir refakatci gorurebiliyor ve refakatci 72 saat icinde geri donebiliyor. Bayram vesilesi ile yapildigini zannediyorum, e devlet ve 199 uzerinden basvuru yapabiliyorsunuz.

    Bu durum milletvekilleri, bakanlar vs gibi insanlari kapsiyor mu? Cidden soruyorum bunu...

    Hayır, çalışan 18-20 yaş arasındakileri de kapsamıyor, milletvekili, bakan, belediye başkanı, muhtar vb. kamu görevlilerini de kapsamıyor.


  • doğru başlık burası mı bilmiyorum ama benim sorunum şu arkadaşlar covid salgının başında türkiye'ye gelmiştim planlı bir tatil programım vardı(salgının bu kadar büyüyeceğin düşünmeden) sonra olaylar cığırından çıkınca Amerika'ya dönemedim ve çalıştığım işyeri kapandı. NY eyaletinin unemployment maaşına başvurdum forumu doldurduktan sonra bana bu yardımı alabilmek için abd'de olmam gerektiğini eğer bir yardım aldıysam eyaletin bu parayı geri alması gerektiğini söyleyen bir mail aldım ondan sonra bana overseas questionnaire gönderdiler bunu doldurdum bugün bana işsizlik maaşımın onaylandığını söyleyen bir mail attılar. Açıkcası şuan bu parayı alıp almamak konusunda kararsızım sizce Türkiye'deyken bu parayı alırsam ilerde başıma yasal bir sıkıntı çıkar mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @M-Fatih-Kopru, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    doğru başlık burası mı bilmiyorum ama benim sorunum şu arkadaşlar covid salgının başında türkiye'ye gelmiştim planlı bir tatil programım vardı(salgının bu kadar büyüyeceğin düşünmeden) sonra olaylar cığırından çıkınca Amerika'ya dönemedim ve çalıştığım işyeri kapandı. NY eyaletinin unemployment maaşına başvurdum forumu doldurduktan sonra bana bu yardımı alabilmek için abd'de olmam gerektiğini eğer bir yardım aldıysam eyaletin bu parayı geri alması gerektiğini söyleyen bir mail aldım ondan sonra bana overseas questionnaire gönderdiler bunu doldurdum bugün bana işsizlik maaşımın onaylandığını söyleyen bir mail attılar. Açıkcası şuan bu parayı alıp almamak konusunda kararsızım sizce Türkiye'deyken bu parayı alırsam ilerde başıma yasal bir sıkıntı çıkar mı ?

    surada cevapladim:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/136484


  • Almanya 15 Haziran sonrasi yurtdisi seyahata izin verecekmis. Ancak sadece 31 ulkeye. Turkiye listede yok. Yani Almanya'dan turist gelme olayi bu yaz olmayacak gibi.
    ABD de listede yok. Henuz ABD, Avrupa icin olan seyahat yasagini kaldirmadi, belki o nedenle; belkide ABD'de vaka sayisinin cok olmasi nedeniyle...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum