Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Taşındı Gündem
752 122 45.9k 122

  • Sürecin başından beri olmadık problemle karşılaştık. Özellikle son gelişmeler herkesin malümü. Hepimizin bildiği üzere covid-19 ile mücadelede sağlık çalışanları ve ilgili kurumlar fiziksel mücadelede yol almaya başladıktan sonra artık durumun psikolojik etkileri ve hasarların önüne geçilmesi hakkında çalışmalar başlatıldı. Bizlerde kendi süreçlerimizde gerekli fiziksel mücadeleyi verdik ve ilgili bütün araştırmaları yapıp takip sağladıysak artık durumu kabullenip psikolojik olarak rahatlamamız gerekiyor.
    kendi sürecimde bunu oldukça fazla yaşadım ve artık bir şeyler normale döndüğünde kaldığım yerden devam edecek hevesim ve gücüm yokmuş gibi hissetmeye başladım. Lütfen artık sürecin normale döndükten sonraki dönemine odaklanıp o güne kadar kendimizi nasıl hazırlayıp geliştirebiliriz diye konuşalım, bunları tartışalım. Mutlaka güncel haberler gelecektir onlar üzerinde değerlendirmeler yapacağız ama her şey normale döndüğünde savaşacak, mücadele edecek ve hayal edecek gücünüz olsun... Hepimiz için hayırlısı olsun ve her şey umarım en kısa zamanda normale döner.


  • @salih2825 👏👏👏


  • peki executive order karari bitine kadar konsolosluklar açıldığında mülakatlarin baslamasi ile ilgili bir gelişme var mi,,?


  • @mkonca bu tür bir haber görmedim, diğer ülkelerden bilgi gelir öğrenirsek mutlaka paylaşırız

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Şimdilik beklemekten başka yapacak birşey yok.


  • Beni en çok korkutan şey çekiliş sonuçlarının açıklanmasının 6 hazirandan sonraya ertelenmesi ya da 2021 yılı için iptal edilmesi. Umarım bu sinir bozucu durumu yaşamayız.


  • Amerika ekonomisinin açılmasıyla, işsizlik oranları ciddi şekilde düşecektir, umalım bu durumda 23 Haziran beklenmeden bir ön degerlendirmeyle bu karar kaldırılır.


  • Bugün baktığım verilere göre dünya genelinde yaklaşık %30'luk bir iyileşme mevcut ki bu oran ülkemizde yaklaşık %37 oranında. Amerika'da mevcut vaka sayılarına bakıldığında yüksek gibi görünse de ölüm oranı yaklaşık %6 ve iyileşme %12 civarında. Bu pozisyonda ülkemiz de de bütün dünyada okuduğumuz üzere normalleşme adımları kontrollü şekilde atılmaya başlandı ve istatistikler de gün geçtikçe umut vermeye başladı. O yüzden ben açıkçası 60 günlük göçmen almama durumunu 60 gün dolduktan sonra uzatacaklarını düşünmüyorum ve bu dönemde vize görüşmelerine başlanabileceğini (ülkelerdeki vaka ve tedbir durumlarına göre değişkenlik gösterebilir) ve yasak kalktıktan sonra vizelerin onaylanıp girişlerin başlayacağını düşünüyorum.


  • @salih2825 Spekülatif konuşmak istemem ama olayın içinde Trump varsa her türlü sürprize hazır olmalıyız.

  • ⭐⭐

    @salih2825 Basından takip ettiğim kadarıyla, Tüm Dünyanın Mayıs ayı ile yavaş yavaş normale dönme aşamalarına geçme planları olduğunu görüyoruz.Hiçbir gelişmiş aklı başında bir ülkenin ,Dünyanın büyük bir bölümü normalleşmeye adım atarken , bizde salgın var diye kendi ülkesini diş Dünyaya kapatmasını beklemiyorum.Ama ABD farklı bir ülke tabi,Bekleyip göreceğiz. Mayıs ayı sonuna doğru biraz daha netleşir herşey.


  • @Semihmete Olay burada ekonomiyi açıp kapatmaktan çok Trump'ın virus bahanesi ile göçmenliği durdurma ihtimali. Bence bu bayağı yüksek bir ihtimal. Özellikle de seçim yılında olduğumuzu dikkate alırsak


  • Bence buradaki arkadaşlar birşeyi atlıyorlar , dv lotory çok ufacık bir kısmı greencardın , asıl engellemek istedikleri aile greencardı


  • @Muhtaradana Bey bilgi için çok teşekkür ederiz. Bence Hazıranda uzatma olup olmasada bile Eylüldan sonra bile GC vizlerin özel olarak verilmeye devam edilecektir..Bu bir Global Disaster sonuçta. Herkesin hakkı neysi alacaktır, hiç merak etmeyiniz...Mevcut AP ler için ve girilecek mülakatlar için Bol Bol Şanslar.Bu 2020 böyle geçmeyecek ve kutlanacak çok şey daha olacak.


  • @Adama-Coulibaly siz 30 Eylül den sonra dv 2020 talihlilerinin mülakatı devam edeceğini mi düşünüyorsunuz


  • @mkonca, fiscal year October 1, 2020 olmasına rağmen bu sene istisna olarak olsun diye dua ediyorum. DV2020 tahlillerin yüzü gülsün en azından.


  • @Adama-Coulibaly inşallah


  • bir üst mahkeme süreci olacak mi


  • 1 ekimden sonra devam etmesi icin köklü degisiklikler gerekiyor malesef zaten 2021ler icin 1 ekim baslangic tarihini degistirmediler o sebeple bu yonde bir duzenleme olacagini sanmiyorum. Keske olsa..


  • @air_technic Merhabalar evraklarınızı taratıp gönderdikten sonra evrak onay maili aldınızmı acaba?

  • ⭐⭐

    @mkonca Kişisel fikrim, Bu kararname Bu aralar üst mahkemeyede gitse alt mahkemeyede gitse reddedilir.Mevcut durumda ABD kendi insanlarının sağlık ve işsizlik sorunun çözümüne odaklanmış.Eğer şanslıysak Haziranda bu karar uzatılmaz ve herkes vizesini alabilir.Yani işimiz Allah’a kaldı.


Benzer Başlıklar

  • Ramazan Bayramı (10-12 Nisan 2024)

    Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    145 Bakış
    redsat2000R
    @AYSY33 Çok teşekkürler 😍
  • Trump: Amerika 3 yıl icinde yok olacak

    Gündem
    7
    -1 Oy
    7 İleti
    390 Bakış
    P
    Amerikanın batması bi çok şeyin batması anlamına gelir acaba neye dayanarak bunu söylemiş batırırsa çinin ticarette uluslararası ilerlemesi batırır onun dışında zor gibi
  • Trump'ın yeşil kartı kaldırması (Mayıs ayı yasa tasarısı)

    Kilitli Taşındı Gündem
    22
    0 Oy
    22 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    evet, diger konudan devam edelim arkadaslar. Ben daha sonra iki basligi birlestirecegim. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2264/greencard-çekilişi-kalkıyor-mayıs-ayı-yasa-tasarısı
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

    Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum