[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
Mülakatta yeni pasaportunuzu ekleye bilirsiniz
-
@Muhtaradana başta sen olmak üzere herkesi tebrik ediyorum inşallah tüm arkadaşlar vizelerini alırlar sıkıntılı giden sürecin sonu hayırlı olur
-
@İrem-Güzel şu aşamada buna cevap vermek zor(sizin onay tarihinize etki edebilir)
Ama eski pasaportunuzun tarihide yakın zamanda biteceği için evrakların tamamını yenileyerek tekrar atmanız faydanız olabilir, çünkü pasaport geçerlilik tarihi bitip evrak onay aşamasında sorun yaşayan arkadaşlarımız vardı
Evrakları attıktan bir gün sonra evrakların ulaşıp ulaşamadığını sormak için kcc yi arayın lütfen -
@cemdur siz evrak onay emaili Congratulations our Records indicate emaili ile almışsınız zaten bundan sonra mülakat tarihi almak için bir bildirim anlamak, 18 marttan itibaren tüm rutin vize işlemleri durdurulduğu için yeni bir mülakat tarihi verilmiyor case numarası 14bin veya 20 binlerdede olan arkadaşlarda mülakat tarihi aşamayı bekliyor, yani endişelenecek bir durum yok
Umarım en yakın zamanda konsolosluklar tekrar rutin vize işlemlerine başlar
dvprogram.state.gov/ESC adresine girip mülakat tarihine bakmak için ilk önce size durumunuzda bir güncelleme olduğuna dair bir email gelmesi lazım, bu email gelmesi için ilk önce konsoloslukların vize işlemlerine başlaması lazım
-
@mokalimokali @takvimcas a ek olarak mülakat tarihi alabilmesi için ilk önce Congratulations Records indicate ile başlayan evrak onay emailini alması lazım
-
@Muhtaradana ds-260 formunu hiç açtırmıyım dimi? Sadece istenilen evraklara eski tarihi biten pasaportumu ve yeni pasaportumu tekrar yollayım ve onay bekleyim dimi?
-
@Muhtaradana @takvimcas bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu durumda talihli adayların imzalarında yer alan "KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy" bilgisi "Congratulations Records indicate" ile başlayan evrak onay emailinin alındığı tarihi göstermekte ve herhangi bir "confirmation number" almadılar. Her ay yayınlanan konsolosluklara evrakları ulaşmış (ready) veya ulaşmak üzere olanların (in transit) yer aldığı "2NLs" listesinde "ready" statüsüne ulaşında e-mail ile bir "confirmation number" geliyor, (durumda değişiklik olduğuna dair e-mail gönderilmesi ile kastettiğiniz bu sanıyorum) bu numara ile "dvprogram.state.gov/ESC" web sitesinden mülakat tarihimiz ve detaylarla ile ilgili bilgileri öğreneceğiz.
-
@cemdur evet doğru anlamışsınız, sizde imzanızı Congratulations our Records indicate emailini aldığınız tarihle güncelleyebilirsiniz
-
@Muhtaradana ben tekrar yolladım yeni pasaport diye dosya ekledim eskilerin üstüne. Durumu açıkladım. Ds-260 formun process edildi diye mail almıştım onuda yazdım eğer açtırmam gerekiyorsa ds-260 formu diye sordum. Bakalım cevap ne gelcek.
-
Yeni gördüm tüm numaralar current olmuş, herkese hayırlı olsun. Umarım süreç bitene kadar isteyen herkes vizelerini alır. Darısı biz dv2021 bekleyenlerin başına artık.
-
@İrem-Güzel hayırlı olsun, yakın zamanda evrak onayını alırsınız inşallah
-
@Muhtaradana çok teşekkür ederim.
Talihli olduktan sonra sürecin hatasız yürütülmesi adına bir danışman ile çalışmaya başladık. Sürecin ilerleyen her adımında danışmanın yönlendirmesiyle gerekli bilgileri sağladık, evrakları hazırladık ve sunduk. Ancak geçtiğimiz günlerde alınan sürpriz dondurma kararı sonrası süreç detaylarına odaklanmanın faydası olacağını düşündük. Bu noktada aklımıza gelen soruların cevaplarını eksik olmayın sizler başta olmak üzere forum'dan da alıyoruz. Diğer taraftan danışmanımızla da gelişmeleri değerlendirirken forumdaki havanın aksine oldukça temkinli ve olumsuz kanaati olduğunu görüyoruz. Örneğin Mart Bulletin yayınlandığında ülkemizin de bulunduğu Europe bölgesinde 21.000 rakamının iyi bir ilerleme olduğunu söylediğimizde bu rakama güvenmenin hatalı olacağını Mart ayında fiili olarak case number'ı 14.000'lerde olan adayların mülakata çağırıldığını aktarmıştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Mayıs Bulletin'de sayı 30.000 olunca (kendi case number'ımız 25XXX olduğu için) ümitle tekrar sorduğumuzda aynı cevabı aldık, burada gözüken sayı bu kadar kişinin Mayıs ayı sonuna kadar kesin olarak mülakata çağırılacağı anlamına gelmeyeceğini ifade etti. Son olarak herkesin "current" olması konusunu danıştığımızda ise konsoloslukların tek işinin greencard mülakatları yapmak olmadığını, diğer vize başvuruları da dahil rutin çok fazla işlemleri olduğunu, -inşallah sürecin askıya alınması daha fazla uzamazsa- 30 Eylül'e kadar kalan 3 ay içerisinde iş kapasiteleri ile sınırlı olarak mülakata çağırabileceklerini iletti. 25XXX lerde case number'ı olan birisi olarak çok ümitli de olmayın ama ümidi de kaybetmeyin gibi bir yorum yaptı. Temkinli mi yaklaşıyor ve endişe edecek bir durum yok mu yoksa gerçekten durum o kadar da toz pembe değil mi sizlerin de görüşlerinizi almak istedim.
-
@cemdur 25 bine boyle demisse yandi gülüm keten helvasi.
-
Moralimizi bozmayalım, ben o kadar karamsar değilim. Sizler de en az bizim kadar araştırdığınız için görüşlerinizi almak istedim. Current kararı çok olumlu bir gelişme. Tüm dünya gibi ABD de çok olağandışı bir dönemden geçiyor ama hiçbir zaman anlık kararlar alınan bir ülke olmadı. Talihli sayısı, issue edilecek GC sayısı hepsi arka planda ciddi projeksiyonların sonucu belirleniyor. Bu sebeple en başta belirlenen sayı ne ise ona uymak adına 30 Eylül tarihinin ötelenmesi konusu bile ihtimal dahilinde olabilir diye düşünüyorum.
-
konsoloslukların açıldığında virüs ile ilgli çalışma şekli bu aşamada çok önemli.konsolosluğa alınma görüşme bekleme odasına alınma sayıları gibi işleyişler günlük vize görüşme sayılarında belirleyici rol alacaktır.ilk etapta tursit öğrenci vb vizelerde bir yoğunluk olmayacağını düşünüyorum bu yüzden yeşil kart vize görüşme randevu verilmesi için artı bir durum olabilir
-
@cemdur, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Talihli olduktan sonra sürecin hatasız yürütülmesi adına bir danışman ile çalışmaya başladık. Sürecin ilerleyen her adımında danışmanın yönlendirmesiyle gerekli bilgileri sağladık, evrakları hazırladık ve sunduk. Ancak geçtiğimiz günlerde alınan sürpriz dondurma kararı sonrası süreç detaylarına odaklanmanın faydası olacağını düşündük. Bu noktada aklımıza gelen soruların cevaplarını eksik olmayın sizler başta olmak üzere forum'dan da alıyoruz. Diğer taraftan danışmanımızla da gelişmeleri değerlendirirken forumdaki havanın aksine oldukça temkinli ve olumsuz kanaati olduğunu görüyoruz. Örneğin Mart Bulletin yayınlandığında ülkemizin de bulunduğu Europe bölgesinde 21.000 rakamının iyi bir ilerleme olduğunu söylediğimizde bu rakama güvenmenin hatalı olacağını Mart ayında fiili olarak case number'ı 14.000'lerde olan adayların mülakata çağırıldığını aktarmıştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Mayıs Bulletin'de sayı 30.000 olunca (kendi case number'ımız 25XXX olduğu için) ümitle tekrar sorduğumuzda aynı cevabı aldık, burada gözüken sayı bu kadar kişinin Mayıs ayı sonuna kadar kesin olarak mülakata çağırılacağı anlamına gelmeyeceğini ifade etti. Son olarak herkesin "current" olması konusunu danıştığımızda ise konsoloslukların tek işinin greencard mülakatları yapmak olmadığını, diğer vize başvuruları da dahil rutin çok fazla işlemleri olduğunu, -inşallah sürecin askıya alınması daha fazla uzamazsa- 30 Eylül'e kadar kalan 3 ay içerisinde iş kapasiteleri ile sınırlı olarak mülakata çağırabileceklerini iletti. 25XXX lerde case number'ı olan birisi olarak çok ümitli de olmayın ama ümidi de kaybetmeyin gibi bir yorum yaptı. Temkinli mi yaklaşıyor ve endişe edecek bir durum yok mu yoksa gerçekten durum o kadar da toz pembe değil mi sizlerin de görüşlerinizi almak istedim.
Danışmanınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
-
@cemdur, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Genelde “bir danışman ile çalışmaya başladık” ile başlayan paragrafları okumazdım ve okuduğum istisnai paragrafınızla beraber hiç bir “danışmanlık” paragrafını okumama kararı aldım.
-
@cemdur danışmanının bazı dediklerinde doğruluk payı var 21 açıklanan bültende sonra 14-21 bin arasının mart yerine Nisan ayına mülakat tarihi alması gibi yada sizin 25 bin ile mayıs yerine haziran ayına mülakat tarihi alabileceğiniz gibi(normal şartlarda)
Ama umutsuz olma konusunda katılmıyorum, onların görevide negatiflik yaymak olmamalı
Yoksa her türlü riskleri forum ahaliside biliyor, zaman herşeyi gösterecek
Şu anda mülakatların hangi düzeyde ilerleyeceğiz danışmanınızda kesin bir ifade ile söyleyemez konsolosluklar açıldığında, ki bu 24 hazirandan çok öncede olabilir tüm bekleyen dv dışında rutin vize işlemlerine ağırlık verebilirler, ondan sonrada süre kısıtlamasının olduğu dv vizeleri gibi göçmenlik vizelerine ağırlık verebilirler
Rutin vize işlemlerinde j1 (work and travel) vizeleri dışında yoğun bir talep olacağını düşünmüyorum, b1/b2 tarzı vize başvuruları mevcut uçuş yasakları ve Amerika'da ki vaka sayısı yüzünden çok fazla olmayacaktır diyebiliriz
Yani biz sadece bekleyelim önümüzdeki aylarda çok güzel günlerde geçirebiliriz
Ayrıca bültenler vizelerin dağıtabileceği düşünüldüğü hesaplanarak açıklanır, yani normal şartlarda kalan vizelerde sıkıntı yok, bülten hesaplamaları 24 hazirandan sonra kalan zamanın verilecek vizelere yettiği düşünelerek hesaplanmıştır
-
@birumut bu konuda konsoloslukların içinde çalışma olduğuna dair söylentiler var (teyide muhtaç)
-
Merhabalar,
Bir konuda bilgi almak isterim.mulakata şayet davet gelirse gider isek, green card için oğlum kızım ve eşimde bizimle katılmak zorundamidir? Küçük çocukların gelmesi gerekiyormu mülakata?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
53
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.