Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)


  • Ben de dahil birçok kişi bu seneki süreçte çokça problem yaşadı. Hatta ardı arkası kesilmedi sorunların, birçok kez buraya kadar mıymış dediğim oldu. Hatta sadece 2 gün önce bunu tekrar dedim, 20 Haziran'da biletimiz var her şeyimiz de hazır ve bir twit ile resmen her şey başımıza yıkıldı. Fakat bu durumda bile ilk işim bu foruma girip diğer bekleyenlerle paylaşmak, teselliyi birbirimizle aramak oldu. Belki şu iki ayda başka şeyler de çıkabilir ama buradaki herkesin oldukça özverili ve iyi niyetli olduğu düşüncesindeyim. Lütfen tartışmaları başka tarafa çekmeyelim.


  • @johncan şuan dv2021 i etikleyen bir durum yok, dv2020 kazananların ise 60 günlük vize işlemleri durduruldu. Umarız daha fazla uzatılmadan işlemler devam eder ve isteyen herkes vizesine kavuşur


  • Avukat Ayhan Öğmenin bugünkü bölümünü izledim.


    60 gün daha uzatır diye tahmin ediyor. Videonun hemen son bölümünde.


  • @İrem-Güzel, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Avukat Ayhan Öğmenin bugünkü bölümünü izledim.


    60 gün daha uzatır diye tahmin ediyor. Videonun hemen son bölümünde.

    Amacı seçim zaten, şova devam edecektir eğer virüs olayında gerileme olmazsa.


  • Durumu değerlendirirken her açıdan empati yaparak degerlendirmek ve gerçekci olmak önemli.
    2020 kazananları açısından bakarsak süreç sekteye uğradı ve uzama ihtimali var sonrası belirsiz diyebiliriz. Karar bitiminde alımlar eylül sonuna kadar devam eder. Yasal süreyi değiştirme gibi bir durum düşük bir ihtimal. Bu sürecin işleyişini bozmazlar çünkü bu daha büyük düzenleme işlemini beraberinde getirecektir. Eğer askıya alma kararı ekim ayına kadar uzarsa ki bu amerikadaki durumun kötüye gitmesine bağlı 2020 sürecini alım yapmadan kapatabilirler. Bu durum bütün hazırlığını tamamlamış psikolojik olarak kendini hazırlamış arkadaşlar için kötü bir durum olacaktır.
    _Diğer konu, amerikanın şu anda içinde bulunduğu durum da düşünülürse, göçmen alımını durdurması kararı kazanan kişinin hakkını yeme mi oluyor? Senin sadece green carda başvurup seçilme hakkın var. Seni şartlara göre alıp almamak onlara kalmış bir durum. Amerika göçmen yasasını tekrar düzenleyip green cardı kaldıramaz mı? Bütün taraflar anlaşırsa mümkün. Böyle bir durumda hakkım yeniyor denilebilir mi peki? Demek istediğim burada bir hak yeme yok tamamen amerikaya bağlı bir durum.
    _Bir diğer konuda süreç sekteye uğradı diye sevinenlerin olduğunu söylemek, yanlış bir düşünce. Kimse kimseyi tanımaz etmez niye böyle bir tutum içine girsin. 2020 talihlileri belisizlikten dolayı yıpranıyor ve gergin bir durum söz konusu. Sakin olmakta ve iyiyi düşünmekte fayda var.
    2021 süreci açısından bakarsak normal zamanında başlar gibi duruyor. Tabi çok düşük bir ihtimalde olsa uzun vadeli bir karar alıp uzatma söz konusu olursa bundan 2021 de etkilenecektir.
    İşe bir de amerikan vatandaşları açısından bakarsak doğru bir karardır. Önce halkımı gözetiyorum demenin yanlış bir tarafı yoktur. Böyle bir kararın alınması bu açıdan bakarsak yerinde gözüküyor.
    Herkesin tek isteği dünyanın içinde bulunduğu bu zor günleri en kısa sürede geride bırakıp normale dönmesi.


  • @Muhtaradana selamlar, bu kararnameyle 25 hazirandan sonra bir erteleme olmaz ise kalan 3 ayda vizemizi alabilecek miyiz bekleyip göreceğiz, hakkımızda hayırlısı olsun. Eğer uzatırlarsa bu sayfa kapanmıştır, geçmiş olsun diyelim o zaman. Bir şey soracağım. 2020 talihlisi 3000. sıralarda bir arkadaşım ailesiyle birlikte vizelerini aldılar. 1 kere amerikaya girip GC ları geldikten sonra kartlarını teslim alıp TR ye döndüler. Bu arkadaşımın elinde halihazırda green cardı mevcut ülkeye girmesinde bir sakınca yok sanırım değil mi? uçak bulurlarsa istedikleri an gidebilirler, sanırım bu kararname bunları kapsamıyor?


  • @gezgin34 Evet etkilemiyor diye biliyorum ben


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Translate çevirisi

    Konu: COVID-19 Salgını Sonrası Ekonomik İyileşme Sırasında ABD İşgücü Piyasasına Risk Sunan Göçmenlerin Girişini Askıya Alma Bildirimi

    poolreports
    Bugün 18:49
    2.7K
    1
    Beyaz Saray
    Basın Sekreteri Ofisi
    HEMEN BÜLTEN İÇİN
    22 Nisan 2020

    2019 NOVEL CORONAVIRUS OUTBREAK'I TAKİP EDEN EKONOMİK KURTARMA SIRASINDA BİRLEŞİK DEVLETLER ÇALIŞMA PAZARINA RİSK VEREN GÖÇMENLERİN GİRİŞİNİN SÜSPANSİYONU

    İLAN


    AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI

    BİR AÇIKLAMA

    2019 Yeni Coronavirüs (COVID-19), Amerikalıların geçim kaynaklarını önemli ölçüde bozdu. 13 Mart 2020 tarihli 9994 sayılı Bildiride (Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) Salgınına İlişkin Ulusal Acil Durum Bildirimi), Amerika Birleşik Devletleri'ndeki COVID-19 salgınının 1 Mart 2020'den itibaren ulusal bir acil durum oluşturduğunu beyan ettim. daha sonra Amerikan halkı, enfeksiyonların eğrisini düzleştirmek ve COVID-19'a neden olan SARS – CoV – 2 yayılımını azaltmak için sosyal uzaklaştırma da dahil olmak üzere bir azaltma stratejileri politikasının arkasında birleşti. Bu ihtiyaç duyulan davranış değişikliği, Birleşik Devletler ekonomisini olumsuz etkiledi ve ulusal işsizlik iddiaları tarihi seviyelere ulaştı. Ulusal olağanüstü durum bildirisi ile 11 Nisan 2020 arasındaki günlerde 22 milyondan fazla Amerikalı işsizlik başvurusunda bulundu.

    İLAN
    Ulusumuzun göç sisteminin yönetiminde, yabancı işçilerin Amerika Birleşik Devletleri işgücü piyasası üzerindeki etkisine dikkat etmeliyiz, özellikle de yüksek iç işsizlik ve işgücü talebinin azaldığı bir ortamda. Konsolosluk görevlilerinin yurtdışındaki ABD vatandaşlarına hizmet vermeye devam edebilmeleri için Dışişleri Bakanlığı'nın önemli kaynaklarını da korumalıyız. Salgının neden olduğu personel aksaklıklarının azalmasıyla bile, konsolosluk memurları, yurtdışında mahsur kalan birçok Amerikalının tahliyesi de dahil olmak üzere ABD vatandaşlarına yardım sağlamaya devam ediyor.

    Müdahale olmadan, işgücü arzının işgücü talebini geride bırakması halinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin sürekli olarak yüksek işsizlikle potansiyel olarak uzun süren bir ekonomik toparlanma ile karşı karşıya olduğunu belirledim. Aşırı işgücü arzı tüm çalışanları ve potansiyel çalışanları etkiler, ancak istihdam ve işsizlik arasındaki sınırda olan ve genellikle ekonomik genişleme sırasında "son" ve ekonomik daralma sırasında "ilk çıkış" yapan işçiler için özellikle zararlıdır. Son yıllarda, bu işçiler, Afrikalı Amerikalılar ve diğer azınlıklar, üniversite diploması olmayanlar ve engelliler de dahil olmak üzere tarihsel olarak dezavantajlı gruplar tarafından orantısız bir şekilde temsil edildi. Bunlar, istihdam ve işsizlik arasındaki sınırda, aşırı işgücü arzı yükünü orantısız bir şekilde taşıyacak olan işçilerdir.

    İLAN
    Ayrıca, yasal daimi ikamet eden kişilere, kabul edildikten sonra, ekonominin herhangi bir sektöründe hemen hemen her iş için hemen rekabet edebilmelerini sağlayan "açık piyasa" istihdam yetkisi belgeleri verilir. Zaten dezavantajlı ve işsiz Amerikalıları, mevcut işgücü arzı tarafından karşılanmayan bir ihtiyaç ile bu yeni sakinleri belirli ekonomik sektörlere yönlendirerek, kıt işlerde yeni yasal sakinler için rekabet tehdidinden korumanın bir yolu yoktur. Mevcut göçmen vizesi işleme korumaları COVID-19 salgından kurtulma için yetersizdir. Göçmen vize kategorilerinin büyük çoğunluğu, işverenlerin ABD'li işçilerin yerinden edilmesini hesaba katmalarını gerektirmez. İstihdama dayalı bazı vizeler bir işgücü sertifikası gereksinimi içermekle birlikte, vize verilmesi büyük ölçüde sertifikasyon tamamlandıktan sonra gerçekleştiği için, işgücü sertifikası süreci bugün işgücü piyasasının durumunu yeterince yakalayamamaktadır. Dahası,
    sağlık kaynaklarımız sınırlı olduğunda ek daimi ikamet edenlerin tanıtılması, Amerikalılara ve mevcut göçmen nüfusa öncelik vermemiz gereken bir zamanda sağlık sistemimizin sınırlı sınırlarını zorlamaktadır. Yukarıdakilerin ışığında, önümüzdeki 60 gün boyunca bazı yabancıların göçmen olarak girişinin ABD'nin çıkarlarına zarar vereceğini belirledim.

    ŞİMDİ, BEN, DONALD J. TRUMP, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Anayasa ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları tarafından bana gönderilen ve Göçmenlik 212 (f) ve 215 (a) bölümleri dahil olmak üzere bana yetki veren otorite tarafından ve Uyruk Yasası, 8 USC 1182 (f) ve 1185 (a) ve Amerika Birleşik Devletleri Yasası başlık 3, bölüm 301, işbu beyanın bu bölümünün 1. bölümünde açıklanan kişilerin Amerika Birleşik Devletleri'ne girişinin, bildirme, ABD'nin çıkarlarına zarar verme ve girişlerinin belirli kısıtlamalara, sınırlamalara ve istisnalara tabi olması gerekir. Bu nedenle, aşağıdakileri beyan ederim:

    Bölüm 1. Askıya Alma ve Girişte Sınırlama. Yabancıların Amerika Birleşik Devletleri'ne göçmen olarak girişi işbu vesile ile askıya alınmıştır ve bu bildirimin 2. bölümüne tabidir.

    İLAN
    Sec. 2. Askıya Alma Kapsamı ve Girişte Sınırlama. (a) Bu bildirimin 1. bölümüne uygun olarak askıya alma ve girişte sınırlama, yalnızca aşağıdakileri yapan yabancılar için geçerlidir:

    (i) bu bildirimin yürürlüğe girdiği tarihte ABD dışında olması;

    (ii) bu bildirimin yürürlüğe girdiği tarihte geçerli olan bir göçmen vizesine sahip olmaması; ve

    İLAN
    (iii) bu bildirimin yürürlüğe girdiği tarihte geçerli olan veya daha sonra izin verilen herhangi bir tarihte verilmiş olan vize dışında (seyahat mektubu, uygun bir biniş folyosu veya bir şartlı tahliye belgesi gibi) resmi bir seyahat belgesine sahip olmaması Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmek ve giriş veya kabul aramak için.

    (b) Bu bildirimin 1. bölümüne uygun olarak askıya alma ve girişte sınırlama aşağıdakiler için geçerli değildir:

    (i) Amerika Birleşik Devletleri'nde herhangi bir yasal daimi ikametgahı;

    (ii) doktor, hemşire veya diğer sağlık hizmetleri uzmanı olarak göçmen vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri'ne girmek isteyen herhangi bir yabancı; COVID-19'un yayılmasıyla mücadele etmek için tıbbi araştırma veya başka araştırmalar yapmak; veya Dışişleri Bakanı, İç Güvenlik Sekreteri veya ilgili tarafların belirleyeceği şekilde, COVID-19 salgınının etkileriyle mücadele etmek, iyileşmek veya başka türlü hafifletmek için gerekli çalışmaları yapmak; ve yabancıya eşlik eden ya da takip eden bu tür uzaylıların 21 yaşından küçük eş ve evli olmayan çocukları;

    (iii) EB-5 Göçmen Yatırımcı Programı uyarınca ABD'ye giriş için vize başvurusunda bulunan yabancılar;

    (iv) Amerika Birleşik Devletleri vatandaşının eşi olan herhangi bir yabancı;

    (v) 21 yaşından küçük ve ABD vatandaşının çocuğu olan veya IR-4 veya IH-4 vize sınıflandırması uyarınca ABD'ye girmek isteyen ileriye dönük bir evlat olan herhangi bir yabancı;

    (vi) girişi, Başsavcı veya İç Güvenlik Sekreteri veya ilgili tasarıları tarafından, Başsavcı veya onun vekilinin tavsiyesi üzerine belirlendiği üzere, Birleşik Devletler kolluk kuvvetlerini daha da önemli hale getirecek herhangi bir yabancı;

    (vii) Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri'nin herhangi bir üyesi ve Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri'nin bir üyesi olan eş ve çocukları;

    (viii) Dışişleri Bakanı tarafından verilebilecek şartlara tabi olarak, SI veya SQ sınıflandırmasında Özel Göçmen Vizesi uyarınca Amerika Birleşik Devletleri'ne girmek isteyen herhangi bir yabancı ve herhangi bir kişinin eş ve çocukları; veya

    İLAN
    (ix) Dışişleri Bakanı, İç Güvenlik Sekreteri veya ilgili tarafların belirlediği şekliyle, girişi ulusal menfaatte olacak herhangi bir yabancı.

    Sec. 3. Uygulama ve Uygulama. (a) Konsolosluk memuru, kendi takdirine bağlı olarak, bir göçmenin bu bildirimin 2 (b) bölümündeki istisna için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Dışişleri Bakanı, İç Güvenlik Sekreterine danışarak, Dışişleri Bakanı'nın takdirine bağlı olarak, Dışişleri Bakanı'na danışarak, bu tür prosedürler uyarınca vizeler için geçerli olduğu için bu açıklamayı uygular. İç Güvenlik Sekreteri, bu bildirimi, İç Güvenlik Sekreteri, İçişleri Bakanlığına danışarak, İç Güvenlik Sekreterinin takdirine bağlı olarak, İç Güvenlik Sekreteri gibi prosedürlere uygun olarak girişi için geçerli olduğu için uygulayacaktır.

    İLAN
    (b) Bu bildirinin sahtekarlık, maddi bir gerçeğin kasıtlı olarak yanlış beyanı veya yasadışı giriş yoluyla uygulanmasını engelleyen bir uzaylı, İç Güvenlik Bakanlığı tarafından kaldırılması için bir öncelik olacaktır.

    (c) Bu bildirideki hiçbir şey, bir kişinin işkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı veya Onur Kırıcı Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme kapsamında sığınma, mülteci statüsü, görevden alınma talebinin kaldırılması veya korunma yeteneğini sınırlayacak şekilde yorumlanamaz. Birleşik eyaletlerin.

    İLAN
    Sec. 4. Fesih. Bu bildirimin geçerlilik süresi, yürürlük tarihinden itibaren 60 gün sonra sona erer ve gerektiğinde devam ettirilebilir. Uygun olduğunda, ancak bu bildirimin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 50 gün içinde, İç Güvenlik Sekreteri, Devlet Sekreterine ve Çalışma Sekreterine danışarak, bu bildirime devam etmememi veya değiştirmememi tavsiye eder.

    Sec. 5. Geçerlilik Tarihi. Bu bildiri 23: 59'da geçerlidir. 23 Nisan 2020 günü doğu yaz saati.

    İLAN
    Sec. 6. Ek Önlemler. Bu bildirimin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, Çalışma Sekreteri ve İç Güvenlik Sekreteri, Dışişleri Bakanı ile istişare ederek, göçmen olmayan programları gözden geçirecek ve bana ABD ekonomisini canlandırmak ve sağlamak için uygun diğer önlemleri önerecektir. Amerika Birleşik Devletleri çalışanlarının önceliklendirilmesi, işe alınması ve istihdamı.

    Sec. 7. Bölünebilirlik. Bu bildiriyi ABD'nin çıkarlarını ilerletmek için mümkün olan en üst düzeyde uygulamak Amerika Birleşik Devletleri'nin politikasıdır. Buna göre:

    (a) bu bildirimin herhangi bir hükmünün veya herhangi bir kişiye veya duruma herhangi bir hükmün uygulanmasının geçersiz sayılması, bu bildirimin geri kalanının ve hükümlerinin başka kişilere veya şartlara uygulanmasının bundan etkilenmeyecektir. ; ve

    İLAN
    (b) bu ​​bildirimin herhangi bir hükmünün veya herhangi bir hükmün veya herhangi bir kişiye herhangi bir hükmün uygulanmasının, belirli usul gerekliliklerinin bulunmaması nedeniyle geçersiz sayılması halinde, ilgili yürütme organı yetkilileri mevcut usul şartlarına uymak üzere bu usul şartlarını uygular. ve geçerli mahkeme kararlarıyla.

    Sec. 8. Genel Hükümler. (a) Bu bildirideki hiçbir şey, aşağıdakileri bozacak veya başka şekilde etkileyecek şekilde yorumlanamaz:

    (i) kanunen bir yürütme departmanına veya ajansına veya başkanına verilen yetki; veya,

    İLAN
    (ii) Yönetim, Bütçe Müdürünün bütçe, idari veya yasal tekliflerle ilgili işlevleri.

    (b) Bu ilan yürürlükteki yasalara uygun olarak ve ödeneklerin mevcudiyetine tabi olarak uygulanacaktır.

    İLAN
    (c) Bu bildiri, herhangi bir tarafın ABD'ye, bölümlerine, ajanslarına veya kuruluşlarına, görevlilerine, çalışanlarına karşı yürürlükte bulunan herhangi bir hak veya menfaat yaratmaya yönelik değildir ve oluşturmaz. , temsilciler veya başka herhangi bir kişi.

    WITNESS'DE NEREDE, elimi buna koymak için
    Nisan'ın yirmi ikinci günü, Rabbimiz'in iki bin yirmi yılı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin iki yüz kırk dördüncü Bağımsızlığı.

    İLAN
    DONALD J. TRUMP

    "(ii) bu bildirimin yürürlüğe girdiği tarihte geçerli olan bir göçmen vizesine sahip olmaması;" Bu madde; EO imza tarihinden sonra vize basilabilecegi ama ulkeye giriş yapamayacağı anlamina da gelmez mi ayni zamanda @crazycells? Eğer öyleyse bir şekilde konsolosluk acilir acilmaz mulakatlarin aksamadan devam etme şansı var diye düşünüyorum?


  • @gezgin34, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @Muhtaradana selamlar, bu kararnameyle 25 hazirandan sonra bir erteleme olmaz ise kalan 3 ayda vizemizi alabilecek miyiz bekleyip göreceğiz, hakkımızda hayırlısı olsun. Eğer uzatırlarsa bu sayfa kapanmıştır, geçmiş olsun diyelim o zaman. Bir şey soracağım. 2020 talihlisi 3000. sıralarda bir arkadaşım ailesiyle birlikte vizelerini aldılar. 1 kere amerikaya girip GC ları geldikten sonra kartlarını teslim alıp TR ye döndüler. Bu arkadaşımın elinde halihazırda green cardı mevcut ülkeye girmesinde bir sakınca yok sanırım değil mi? uçak bulurlarsa istedikleri an gidebilirler, sanırım bu kararname bunları kapsamıyor?

    Arkadasiniz ve ailesi artik permanent resident. Onlarla bu durumun hic bir alakasi yok.


  • @crazycells evet, umarım bu şekilde hareket ederler



  • bu adamın yarın başka bir çılgınlık yapabileceğinden tırsıyorum açıkçası, bu nedir yahu? insanlara alkol ve temizlik maddesi enjekte etmek? bu başlığın konusu değil kusura bakmayın(silinmesinde sorunda yok) sadece bu adamın derdi ne cidden anlamıyorum. bir rahat bıraksa insanları keşke.


  • @senayw evet


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz Muhammed bey siz 20 haziranda sorunduz girişinizi yapabilirsiniz, executive order kararlarında sizi etkileyen bir durum söz konusu değil, umarım o vakitten çok öncesinde karşılıklı yolcu uçuşları tekrar başlar


  • @İrem-Güzel Ayhan bey sever negatifliği, bizde tahminde bulunma hakkımızı kullanalım 😀 kısıtlama 60 gün bile sürmeyecek 😀

  • ⭐⭐⭐⭐

    @İrem-Güzel, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Avukat Ayhan Öğmenin bugünkü bölümünü izledim.


    60 gün daha uzatır diye tahmin ediyor. Videonun hemen son bölümünde.

    Ayhan Öğmen e güvenmenizi önermem daha önceden insanları eksik ve yanlış bilgi yüzünden yanlış yönlendirmesiyle meşhur birisi doğruları bile söylese artık 2 yıldır hiç bir videosuna filan bakmadım.


  • Bu ileti silindi!

  • @gezgin34
    Çok büyük ihtimal current olup tüm vizeler dağıtılacaktır, ben tüm kalbimle sürecin yeterli olacağına inanıyorum

    Ayrıca biz başka bir uzatma olacağını düşünmüyoruz, maalesef greencard alma yöntemlerinin her zaman yumuşak karnı dv Lottery çekilişi olmuştur, Executive order o kadar dikkatli hazırlanmış ki, eğer geçici vize tarım işçileri veya sağlık alanında çalışanları kapsasaydı muhtemelen daha çok itiraz olacaktı

    Ama Amerika'da ki Eo kararlarına gelen tepkilere bakıldığında genel bir memnuniyet söz konusu ( Hb1 vizelerini kapsamadığı için bir tepki var ama buda azınlıkta)
    Etki ve kapsamı çok kısıtlı bir karardan bahsediyoruz
    Bizimde tahminimiz bu kararlar sadece siyasi bir manevra, Amerikan seçmeninin dikkatini dağıtarak kendine taraftar toplamak amaçlanmış bu arada Stephen Miller in arzusuda yerine getirilmiş oldu

    Eğer gerçekten kötü bir niyet yoksa bu Executive order uzatılmayacaktır,hatta bugün aldığı kararlar doğrultusunda hedef tahtasına koyduğumuz Trumpa karşı 40-50 gün sonunda sempati bile duyabiliriz

    Bu kararları alırken sebep olarak söylediği şeyler bizim için o vakit güzel cümleler olabilir

    Kararı kaldırdığını açıklarken
    "Bakın arkadaşlar salgına mücadeleyi benim kararlı duruşumla yendik,işsizlik rakamlarımız büyük bir düşüş eğiliminde ülkemizi açıyoruz ve bu kısıtlamaları kaldırıyoruz" diyebilir

    Son olarak arkadaşınız 6 ayı geçirmeden ( tavsiye edilen süre) tekrar giriş yapabilir, hatta ikinci giriş için bu süre 1 yıla kadar esnetildiği oluyor(malum işleri toparlama, ev- araç satımı sebep gösteriliyor + buna covid-19 endişeleride gösterilebilir)


  • @zinos yasakların devam ettiği sürece pasaportlara vize basılacağını düşünmüyorum, eğer basılsa ve kişi Amerika'ya uçsa cbp görevlileri her ne kadar ülkeye almıyorum dese bile bunun hukuki sonuçları olabilir, onun için bu riske girmezler


  • @takvimcas 27800 2nl mayıs ayı için yanlışlık olmasın😀
    Bende sayın @crazycells in süreç için 3 ay yeterli olacaktır demesine katılıyorum, neredeyse tüm dv süreçlerinde son 3 ay en çok vize verilen aylar olmuştur bu dönemde AP ler bile aylarca sürmediği 2-3 hafta içinde sonuçlandırıldığı oluyor

    İşlerimiz yeterki konsolosluklara kalsın ben Ankara konsolosluğu çalışanlarına çok inanıyorum, biraz kendilerini yoracağız ama haklarını helal etsinler, süreç sonunda hepimiz vizelerimizi aldığımızda konsolosluğu çiçeklerle doldururuz 😀

    30 Eylül mesai son mesai saatine kadar herkes umudunu korusun bu kısıtlama işi bittiğinde çok hızlı bir maraton bizi bekliyor, enerjimizi o günlere saklayalım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum