Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)


  • @crazycells, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @DustyBlue, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @crazycells, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @DORUKAN-ATAY, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @AgeGuns size katılmıyorum. Dediğiniz uygulama bence tam tersi olur. Hiç açıklanmayan 2021 talihlilerini açıklayıp da 2020 için açıkladıkları hatta randevu verecekleri insanları mağdur edeceklerini sanmıyorum. Benim aklıma gelen senaryo da 2021'de talihli açıklanmayacayak.2020 kazananlarını zamana yayarak kabul edecekler. Şimdi diyeceksiniz ki Eylül son. bunu diyenlere de şunu hatırlatmak istiyorum. Bir tweetiyle süreci askıya alanlar bir cümleleri ile Eylül ayını da uzatırlar. olağanüstü zamanlardan geçiyoruz ve unutulmamalıdır ki olağanüstü zamanlarda olağanüstü kararlar alınır. 2020 talihlileri moralinizi bozmayın. herkes için güzel sonuçların alınması dileğiyle...

    cunku daha sonra vize alamazsaniz ya da dosyada bir seyler ters giderse yasadiginiz hayal kirikligi cok daha yuksek oluyor.

    hem de nasıl:/ R.I.P dv18

    Evet, maalesef DV2018 bunun iyi bir ornegi. Gercekten de tum islemler sonuclanana kadar beklentileri minimumda tutmak gerekiyor...

    Geçmiş çekilişleri biraz araştırdım. Yaşanılan teknik vs. sorunlardan dolayı iptal edilen çekilişler olmuş (DV2012 mesela) ama tekrar çekiliş yapılmış ve dediğiniz gibi mali süreç bitmeden işlemler halledilmiş. ABD'de herşeyin yasalara ve usulüne uygun işlediğini, kolay kolay değişmediğini düşünürsek söyledikleriniz çok doğru. İlkleri yaşamaya devam ediyoruz sanırım. 2020 yılının kötülükleri bitmek bilmiyor.


  • Selam arkadaşlar hepinizin ne kadar stresli olduğunuzu ve şu süreçten daha da ne kadar gerildiğinizin farkındayım.. Göçmenlik ha kaldırıldı ha kaldırılıcak yıllardır devam ediyor,2 aylık deniyor şu an bu durumun lütfen iyi enerjiler yollayalım biliyorum zor ama onson dönemimizde nasıl psikolojimin bozulduğunu bildiğim için kendinize bu kadar yüklenmeyin her şey çok güzel olacak ve hepiniz hayırlısıyla hayallerinizi gerçekleitirceksiniz 🙏🏻


  • Bunun içeriğini tam olarak bilemiyoruz ama elinde vizesi olup , giriş yapmayanlara ne tavsiye edersiniz? Bu kararnameyi yürürlüğe koymaları ne zamanı bulur? Bu seneki public charge gibi önce onaylanıp ardından askıya alınıp sonra tekrar yürürlüğe girme ihtimali olabilir mi sizce? En kötü yürürlüğe girmeden ya da o arada giriş yapabilir miyiz?

  • ⭐⭐

    Dilerim bu virus biran once defolup gider ve artik hayatlar normale doner. Oyle pes etmek yok arkadaslar, eger gocmenlik sizin kaderinizse kimse mani olamayacak. Bu belirsiz sure gecene kadar mumkun oldugunca birikim yapmali , ingilizce calisilmali ,neler yapabilirsiniz diye arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Bircok insan sehir degistirmeye cesaret edemezken bizler ne buyuk maceralara girdik,giriyoruz... hersey guzel olacak ,umitsizlige lutfen dusmeyin sonucta gocmen ihtiyacinin bitmedigi bir ulke burasi. Ayrica Sunuda ekleyeyim amerikali bir cok insandan daha presentable ve donanimli oldugumuzu dusunuyorum. AMA bunu mesela zamanda almanya'ya gocenler icin soyleyemem. Amerika'ya gocen turklerin cogu beyin gocu bence... don't give up your dreams 💫

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CanerM, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Bunun içeriğini tam olarak bilemiyoruz ama elinde vizesi olup , giriş yapmayanlara ne tavsiye edersiniz? Bu kararnameyi yürürlüğe koymaları ne zamanı bulur? Bu seneki public charge gibi önce onaylanıp ardından askıya alınıp sonra tekrar yürürlüğe girme ihtimali olabilir mi sizce? En kötü yürürlüğe girmeden ya da o arada giriş yapabilir miyiz?

    Mumkun olan ilk firsatta giris yapmalarini tavsiye ederim. Zaten bir belirsizlik vardi zamanlama konusunda, ustune ek olarak yeni bir yasak gelecek.

    Ne zaman kararnameyi yururluge koyacaklarini bilmiyorum, yarin gece de baslayabilir yasak 1 hafta sonra da... Mahkemede bu kararin sinanacagini dusunuyorum, ama degistirip degistirip onumuze getirebilir... ayrica is yuksek mahkemeye tasinirsa, orada da Trumpcilarin cogunlugu var maalesef (5'e 4)...

    Baska ulkelere de giris yasagi gelebilir deniliyordu, Turkiye'yi de bu ulkeler arasina alirlarsa gidis daha da zorlanacak.


  • Huseyin Gunay (NTV/Washington) 22/04/2020:

    Trump göçmenlere Amerika’nın kapısını kapattı, ilk detaylar şöyle;

    •60 gün süreyle göçmenler ülkeye alınmayacak.

    •Green Card kazananları kapsıyor.

    •Öğrenci ve turist gibi geçici vize talep edenler yasaktan muaf tutuldu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @Rhonster, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    2 ay sonra gocmenler kesin girecek mi acaba? Onun icinde ‘bakariz’ demis bi nevi. Uzatir gibi geliyor malesef

    hocam imkanınız varsa kararnameyi imzalamadan giriş yapın vizeniz elinizde sonuçta.

    oyle diyorsun da suan ucus mu varda?

    yanlış okumadıysam etrafta aktarmalı olarak giden vardı aktarma noktası olarak nereyi seçti nasıl yaptı detayını bilmiyorum ama bir yerde okumuştum aklımda kalmış.

  • ⭐⭐

    Dün de benzer bir şekilde yazmıştım ama detay gelince netleşti.
    Adamın dediği ve net olan şey;
    Sürecin sonunda Green Card'a çevrilen hiç bir vizeye 60 gün boyunca işlem yapmayacağım diyor. Bundan kimler etkilenir. H1B gibi çalışma vizesine sahip ve iş yerinin teklifi ile GC ye başvuranlar, Aile birleşimi yapanlar, yatırım vizesine başvuranlar gibi. (Seeking for permanent residency)
    Net olmayan ve en tehlikeli olan şey;
    Şu anda elinde DV vizesi olanlar yani elçilik mülakatından geçmiş ve elinde vize basılı pasaportu olanlar. Bu kişilerin ülkeye girişi ne olacak.? Girebileceklermi? Asıl sıkıntı bu.

  • ⭐⭐

    @TheWinner2020, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Green Card kazananları kapsıyor.

    Green Card kazananları değilde Green Card çekilişini kazananları kapsıyor maalesef.


  • Su anda USCIS’in kapali oldugunu biliyorum fakat tam online bilgilendirmede interview icin tarih icin size mektup gonderecegiz yazisini gormustum:( evlenerek green carda basvurdum bu arada. Bazi kaynaklarda Amerikan vatandaslarinin birinci dereceden yakinlarini etkilemiyor gibi yazilar gordum ama cok da emin degilim, bilgisi olan var midir? Tesekkurler


  • şu an bilinen sadece yeşil kartlılar giriş 2 aylık durduruldu.bu 2 aylık durdurma işsizliğe bir çözüm olacak bir değişiklik olamaz.
    ya tepkiler çok olunca böyle saçma bir karar aldılar yada asıl detaylar açıklanmadı.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @birumut, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    yeşil kartlılar giriş

    Yeşil kartlılar değil, çalışma vizesi olanlar. (DV, H1B gibi vizeler.) Daha önce yazdığım gibi en kritik olan DV vizesine sahip olanlar. Onlar ülkeye girdiği anda vizeleri Green Card'a çevriliyor. Onlara ne yapacak belli değil.
    Daha açık bir ifadeyle;
    Şu anda H1B vizeniz var ve Green Card'a dönüştürmek istiyorsunuz buna engel koyuyor.
    Vatandaşsınız ; anne babanıza ailenize GC çıkartmak istiyorsunuz buna engel koyuyor.
    Adam şu anda ABD de çalışıyor. H1B vizesi var. Tatil için ülkesine gitti. Dönünce almayacak mı ? Alacak. Ama bu adamın vizesini şimdilik 60 gün belki de daha sonrası da var, GC ye çevirmeyecek. Yani şirket güle güle dediği zaman ülkesine dönmeye mecbur olacak.
    L1 L2 vizesiyle orada olanlar var. Onların vizelerini GC ye çevirmeyecek. 7 yılını doldurduysa vizesini iptal edecek.


  • bu sayfada dun aksamki son basin toplantisinşn tam metnini bulabillirsiniz 20:24 sekansinda gocmenlik ile ilgili konuya basliyor

  • ⭐⭐

    Evet aşağıdaki cümle tam olarak açıklıyor zaten.

    "This order will only apply to individuals seeking a permanent residency, in other words, those receiving Green Cards."


  • Peki bu durum hali hazirda interview icin gun bekleyenleri de etkiliyor mu? @arnblt

  • ⭐⭐

    Kesinlikle etkiliyor. Ama bu mülakatın yapılmayacağı anlamına gelmez. Zaten yaklaşık 6 aylık vize veriyor mülakat sonrası. Mülakatlar askıya alınmadığı takdirde vizenizi alırsınız 6 ay içinde ABD'ye girersiniz. O zamana kadar yasaklar da kalkar.


  • @arnblt ben eksik anlattim ozur dilerim, ben zaten Amerika’dayim evlenerek geldim, yuzdum yuzdum kuyruguna geldim:) 16 Martta bana interview icin tarih verilecegi mektupla gonderilecegi bilgisi verildi online olarak kontrol ettigimde, zaten kapali su anda gelemez, gelse de interview yapilamaz ama bu yeni gelen yasa ben ve benim gibileri de etkiler green card almamizi olumsuz sekilde etkiler mi?
    Bir kac kisi daha var panik olan hepimiz adina sormus oldum😊


  • @arnblt burdaki habere dayanarak yazmıştım H1B vizesi için ayrıcalık yapılacağı yazıyor .


  • Sanirim mulakatlar henuz askiya alinmadigi icin bizim durumumuzda olanlari etkilemiyor, yanlis anlamadiysam. Tesekkur ederim🙏🏻😊


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum