Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• Acaba Trump ın bu kararı mevcut kartı olanları ve vize alıp gidemeyenleri de kapsar mı?

• Mevcut kartı olanlar Göçmen statüsünde olmuyor. Immigrant ve Permanent Resident farklı. Muhtemelen vize alanları da kapsamayacaktır bu yasak.

• @Hosko merhaba yarin mulakata gireceksini z degil mi? Umarim durumunuzda bir degisiklik olmamistir. Forum ahalisini bilgilendirirseniz cok seviniriz.

• ⭐⭐

Kimseyi üzmek istemiyorum ama Kişisel fikrim, Mayıs ayında DV2021 çekilişi bu yıl yapılmayacak, DV2020 bizim sürecimiz ise bu ay açıklanan visa bülteni hiçbir artış olmadan kapanır diye düşünüyorum.Konsolosluklar çalışmaya başlayınca Vizesinin süresi bitenlere yeni vize verilir ve numaraları current olanlara Eylül ayına kadar vizeleri dağıtılır ve bu yıl bu süreç böyle kapanır diye düşünüyorum.

• @arnblt, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Mevcut kartı olanlar Göçmen statüsünde olmuyor. Immigrant ve Permanent Resident farklı. Muhtemelen vize alanları da kapsamayacaktır bu yasak.

Vize alanlari da kapsamis olsa suan abd de olanlar icin de cok kotu olur ne yazikki. Bu yil icin gecerli olan bir surec olmasi bekleniyor.

• @Semihmete bu ihtimal bence oldukça düşük. Normalleşmeye çalışan bir ülke niye böyle bir karar alsın ki? Trump'ın kararı da kesin bir karar değil zaten. Olsa da geçici.
    Ama sizin dediğiniz gibi bir ihtimal olursa süreci bu uygulamaya çıktığı an süreci bitirirler. Yani konsolosluk o gün itibariyle vize vermeyi durdurur. Dua edin böyle bir şey olmasın. Current olanlarda mülakat tarihi alamaz.

• ⭐⭐

@arnblt Bu ay açıklanacak bültende belli olur herşey.

• Herkese merhaba
    Bu ay açıklanacak olan bülten ne zaman yayınlanır bir bilgisi olan varmı acaba?

• ⭐⭐

@senayw Normal dönemde 15-17 ama bu ay geç kaldı açıklama!

• @Old-Traveler, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Emirates uçuşlara başlıyormuş

https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ucak-yolculuklari-degisiyor-5763853/

Dunya boyle bir virus ile ugrasirken ve ekonomi bu kadar sallantidayken ucuslar baslasa ne olur baslamasa ne olur. Dunyanin herhangi biryerine ucsak da virus ve ekonomik kosullar ne yazikki sorun olacak.

• @Semihmete bunları söylemek için çok çok erken, şu kararname çıksın, kimi kapsıyor öğrenelim önce
    Sonrada bu kararnameye mutlaka itirazlar gelecektir, Anayasaya uygun değilsede uygulanması mahkeme tarafından engelenecektir
    Aşağıda başka bir executive order kararına karşı mahkeme süreci kronolojik olarak işlenmiş
    https://www.aclu-wa.org/pages/timeline-muslim-ban

• biriside trumpın ilgili mesajının altına karınıda yollayacak mısın geri demiş, trumpçılar adama saldırmışlar o burada kalacak diye. demek ki dünyanın her yerinde reisçi çomarlık var.

• @kelaynach, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

merhaba, bu başlıkta son sayfalara baktım ancak göremedim. 20 Nisan yani dün normal şartlarda Ankara' da vize görüşmemiz vardı. Malum şartlardan gidemedik. Şimdi AIS den yeni randevu tarihi için başvuru mu yapmalıyım yoksa zaten elçilik kapalı olduğu için kendileri randevuyu yenileyecekler midir? (Trump' ın son twiti hiç yokmuş gibi düşünmek ve herşeyin ilerleyeceğine inanmak istiyorum :) )

siz yine de AIS'e ulasip bir tarih alin. Tarih almazsaniz konsolosluk acilinca vermeye calisacaktir, ama vakit kazanmak amaciyla simdi yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

arkadaslar, yeni kararname ile ilgili soru ve cevaplari lutfen su baslikta konusalim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3304/trump-ın-göçmenliği-durdurma-kararı-nisan-2020

• @Hosko sizin bugün mülakatınız vardı gittiniz mi acaba,son durum nedir?

• Evet arkadaslar
    Bana iptal emaili gelir belki gelir diye bekledim ama gelmedigi icin mulakat yerine vaktinde gittim
    Mulakat gerceklesti.
    Kontrolden gectik
    Bizden once 2cocuklu aile girdi. 1de elcilikteydik ama 3 gibi mulakata girdik

Sorulan sorular
    -Esinizi kac sene one tabisiyorsunuz? (5)
    -Nerede tanistiniz (fitness salonda)
    -Salonun adi neydi (charming)
    -Maden muhendisi misiniz? Hayir geological engineer
    -Şuan çalışıyor musun? Hayir bebek bakma iznindeyim (oglum 11aylik)
    -Tanidiginiz var mi? Evet arkadasim var
    -Peki onunla mi yasayacaksiniz? Ilk gittigimde evet ama sonra kendi evimizi tutunca ordan ayirlicaz
    -Gidince ne is yapmayi dusunuyorsunuz? Ilk basta is begenmemezlik yapmayacagim ama alistiktan sonra meslegimi yapmayi düşünüyorum
    -Kocama da ayni soru soruldu. Ilk basta her alanda çalışabilirim ama okumayi planlıyorum oldu onun cevabi.
    -Bizim ev tapusu annem ve benim uzerimdeydi onu sordu, o benim annem banka prosedürleri geregince onun da adi yazili ama o butun hakkini bana devretti diye notar onayli kagidi tercümesiyle ekte oldugunu söyledim
    -Giderken evi ne yapacaksiniz? Herseyi satip gidecegiz

Bundan sonra vizenizi onayliyorum fakat suan teknik bi sorun oldugu icin vizenizi basamıyoruz. vizeniz basildiginda sizi bilgilendirecegiz gelip pasaportlarinizi alabilirsiniz. (Vize basilmasi icin amerikadan vize numarası veriyorlarmis)

Tebrikler tesekkurler edildi. Ve ordan ayrildik

• tebrikler, gözünüz aydın , bu karanlık günlerde mesajınız güneş gibi doğmuştur tüm forumdaşların içine...

• @arkben Arkadaşın vize aldığı ülke farklı olduğu için ve mülakatları hala set edilebildiği için ben çok umutlanmadım yine de :(

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k