Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells sanırım aşının test aşaması 3 faz, sanırım bir firma 1.faz denemelere, bir diğer firma 2.faz denemelere başlıyacakmıl, sizin bir bilginiz varmı?
    2.faz 100 gönüllü 3. Faz 1000den fazla gönüllü üzerinde aşının güvenirliği ve yararlılığı test ediliyormuş, yakın bir gelecek için bu çalışmaların sonlanmasını bekliyormusunuz

    Mevcut testi yapılan aşıların, testlerinin bitmesi durumunda bile herkese ulaşımının hemen öyle olmayacağı, covid-19 aşısının mevcut aşıların üretiminden daha zor olduğundan bahsediliyor

    İyi ve kötü hangi tarihte aşı ulaşılabilir olur bir tahmininiz var mı?

  • ⭐⭐

    Trump, DSÖ’ye verilen bütçeyi durdurduğunu açıkladı.

    COVID19 ilk duyulduğu zamanlarda DSÖ önemli bir durum olmadığı ve salgın tehlikesi olmayacağı tarzı açıklamalar yapmıştı.

    Trump ise DSÖ’yu bu durumu en basında hafife aldığı icin suçluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells sanırım aşının test aşaması 3 faz, sanırım bir firma 1.faz denemelere, bir diğer firma 2.faz denemelere başlıyacakmıl, sizin bir bilginiz varmı?
    2.faz 100 gönüllü 3. Faz 1000den fazla gönüllü üzerinde aşının güvenirliği ve yararlılığı test ediliyormuş, yakın bir gelecek için bu çalışmaların sonlanmasını bekliyormusunuz

    Mevcut testi yapılan aşıların, testlerinin bitmesi durumunda bile herkese ulaşımının hemen öyle olmayacağı, covid-19 aşısının mevcut aşıların üretiminden daha zor olduğundan bahsediliyor

    İyi ve kötü hangi tarihte aşı ulaşılabilir olur bir tahmininiz var mı?

    Butun otoriteler 12-18 aylik bir zaman dilimi veriyorlar; ama bu her seyin dogru calistigi bir ortamdaki takvim aslinda 🙂 gercekten etkili ve guvenli bir asiya ulasmak 2-3 yili bulabilir... Ama tabii oncesinden uygulanacak asilar olacaktir. Toplumun belli bir kesiminin bagisiklik kazanmasi normale donmek icin yeterli olacaktir, ama tabii bu orani henuz bilmiyoruz (bazi hastaliklar icin toplumun %80'inin asi olmasi yetiyor, bazilari icin bu oran %95 olmali, henuz COVID-19 icin gerekli orani bilmiyoruz)...

    Normalde bir asi once kucuk hayvanlarda, sonra diger primatlarda, sonra da insanlarda test edilir; fakat dunyadaki genel durum kotu oldugundan bu asilarin testlerine direkt insandan baslandi. Normalde asilarin tum sureclerden gecip onaylanma ihtimali %10'dan dusuk... Yani her test edilen 100 asidan sadece 10 tanesi tum surecleri atlatip piyasa cikabiliyor, digerleri etkisizliginden veya yan etkilerinden dolayi onaylanmiyor... Bildigim kadariyla su an test edilen farkli asilarin sayisi 50'yi gecti, pek cok ulkeden pek cok arastirma enstitusu ve sirketler kollari sivadi bile... Bu test edilen asilardan kabaca 5 tanesinin onaylayacagini dusunebiliriz/umabiliriz; normalde bu asilarin birbirileriyle kiyaslamasi yapilip en guvenli ve iyisini bulmaya calisirlar, fakat buyuk ihtimal bu sefer bu asamalari atlayacaklar... Ne kadar cok asi onaylanirsa o kadar iyi olur. Cunku bu asilarin farkli yas gruplarindaki etkisi farkli olacaktir... Benim su an gorebildigim en buyuk problem, asilarin surekli genclerde denenmesi, cunku genc ve yasli insanlarin bagisiklik sistemleri arasinda fark var, dolayisiyla birinde etkili olan, digerlerinde etkili olmayabilir. Genelde yaslandikca bagisiklik sisteminin aktivitesinde bir azalma oluyor, dolayisiyla genclerde yeteri aktiviteyi yaratan bir asi, yasli insanlarda etkisiz olabilir... O nedenle ne kadar cok fazla asi denenirse, o kadar iyi olur... Eger sansliysak, etkili olan asilari buyuk ihtimal 2020 sonunda veya 2021 basinda duymaya baslayacagiz, yeteri kadar guvenli oldugu dusunulen asilari kullanmaya baslayacak diye dusunuyorum...

    Asi bulunduktan ve onaylandiktan sonraki engel ise bunun uretimi olacak... Cunku bu asi, su anki butun asilardan farkli olarak milyarlarca kisi tarafindan bekleniyor su an... Yani buyuk biyoteknoloji ve ilac sirketleri bu isin onemli bir parcasi olacak (yatirim tavsiyesi degildir 🙂 ).

    Asinin test surecinde insanlar kullanilacagi icin bu deneyler etik kurallara baglidir. Etik kurallara biraz daha esnetilerek belki biraz daha zamani kisaltabilirler; ama bati ulkelerinden bu konuda cok umutlu olmayin... Ilk olumlu haberleri etik kurallarinin cok daha rahat esnetildigi Cin gibi ulkelerden duyabiliriz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells doğru bir tespitte bulunmussunuz. Bu aşı öncelikle yüksek risk grubu kullanılacak ve üretim de bu risk grubu üzerinde şekillenecek. Bir çok enstitü bu yordam üzerinden devam ediyor. Aşının bulunması haricinde kendi immune sistemimizin bu virüse bagisik lik gostermeye başlaması da çok önemli. Şuan birçok kişi izole yaşamda bu virüse bulaşmadan günü savma durumundasınız. Ancak zorunlu tanisanlar ve sağlık personeli bir şekilde ufakta olsa yaşamaya başladık. Her gün savaşmaya devam ediyoruz. Bundan tek kurtuluş uzun süreli ölçekte immune sistemi kuvvetli tutmak ve vücudun onunla savasmasini sağlamakla olacaktir . Çünkü bu bu virüs doğanın bir parcasi ve uzun süre bizimle yasamaya aday bir konumda. Yeni risk matriksimizi buna göre belirlememiz lazım.


  • Bir arkadasim uber lyft delivery isleri yapanlarin basvurabilecegi 1000$ lik bir yardimdan bahseden bir link atti.Yari zamanli calisanlarda basvurabilir mi sizce?


  • Loan olmasi borc verildigi anlamina gelmiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aliarmgn nerdesin abi özlettin kendini ben new jersey için adım adım anlattım aşağıdaki linkten bakabilirsin. Emin değilim ama nj kısmı silip diğer eyaletlerin kısaltmalarını silip yazarsak belki olabilir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/367/abd-de-i̇şsizlik-maaşı/22


  • @ayvalik10 abi ben hep buralardayim 🙂 issizlik icin basvurdum,14 gun beklemem gerek sanirim surekli pending 🙂


  • Abd de can kaybi 26bin e ulasmis 24 saatte 2bin kisi uzeri olmus. Sadece ny de 10bin uzeri kisi yasamini yitirmis.


  • merhabalar, korona virüs dolayısıyla ABD'ye dönüşümü ertelemek zorunda kaldım. Türkiye'ye döneli 6 ay oldu, muhtemelen 10 ya da 11. ayda ABD'ye dönme şansım olacak ki bu da olmayabilir, 1 yılı da aşabilirim. Dönüş nedenim de üniversiteyi bitirmekti o iş de muamma. Gümrükte memurun giriş konusunda ağır yetkili olduğunu biliyorduk ancak bu olağanüstü durumdan dolayı KCC'den bir açıklama, uygulama, kolaylık vb. bir şeyler geldi mi? Varsa link paylaşır mısınız?


  • @pistolstar Henuz bu konularda bilgi yok. Ileride ucuslar normale donmeye baslayinca, eminim USCIS ve Homeland Security bu konularda aciklamalar yapacaklardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu uygulama çok yakında amerika da yayınlanır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu arada amerikadan Türkiyeye gelmek isteyenler çok acil olarak en yakın konsolosluğa başvuruları beklenmektedir. Çünkü başvuru yapan insnlara en yakın THY uçakları hakkında bilgi verilecek.


  • Corona icin asi bulunsa dahi virus her ulkede esit zamanda sonlanmayacagi icin ulkelerin komple sınırlarini acmalari zaman alacaktir sanirim. Su an her ulke kendi vatandasini bir sekilde - eger isterlerse vatandaslar- ulkesine geri getirmek icin ucuslar ayarliyor, bununla ilgili b,lg,ler yayinliyor. Bu sene zorunlu olmadikca kmsenin avrupa ya da amerikaya gidecegini zannetmiyorum, sonucta ortada bulasici bir hastalik var ve kesin ne zaman sonlanacagi ongorulmedigi icin bir sure daha herkes ulkesinde kalacak bence.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist normalde dediğin de sonua kadar haklısın. Yine de insanlar bulunduğu ülkenin yaptığı mantık dışı kararları yüzünden bahsettiğin riskler olmasına rağmen gitmek istiyor. En büyük sorun olan corona varken önce kanal istanbul ihalesi yapıldı şimdi de af yasası çıktı. Daha sonra maske satışı durduruldu. Tamam sonra eczanelerden maske verecek dediler. Onlar da maske yok. Alışveriş için hiçbir mağazaya giremiyorsun masken yoksa o kadar karıştı ki kaçma nedenleri bunlar. Yoksa dünya genelinde bakarsan virüs için en yaşanabilir ülke Türkiye kaldı ki 23 nisan da yapılacak açıklama inanılmaz büyük ses getirecek.


  • @ayvalik10 Benim TV ve basindan (yandas olmayanlar) takip ettigim kadariyla, Turkiye su anda ABD ve Ingilitere ile birlikte coronavirus gercek bulasma durumumda en kotu durumdaki ulkeler icinde. Nedeni ise surecin kotu yonetilmesi bir yana, tum positive vaka ve covid-19 ile dogrudan ilgili olumlerin kayit altina gecirilmemesi. Hastane ve evlerinde coronavirus nedeni ile olen insanlari test yapilmadigi icin dogal yollarla vefat olarak kayit ediyorlar. Tamam belkide politik olarak ulke rakamini dusuk gostermek icin yapiyor olabilirler veya yeterince test kitine sahip degillerdir (acikladiklarinin tersine) ama bu gercekleri yok saymis olmuyor. Sadece ustu ortulmus oluyor. Bence bu Turkiye'de yasayan herkes icin cok buyuk bir risk ve tehlike. Cunku herseyin iyiye gittigine inandiriliyorlar.

    ABD en cok test yapan ulke ve o yuzden hem vaka hemde olum sayilari en yuksek ulke. Ve saglik sistemi de kesinlikle yetmeyecek gibi gorunuyor. Ama burada yasayan birisi olarak bu bana ve diger bircok insana tehlikenin ne kadar cok etrafimizda oldugunu ve riskin cok yuksek oldugunu gosteriyor.


  • @MySea saçmalık asıl senin yaşadıgın yer yönetebiliyormu bu durumu????

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ayvalik10 Benim TV ve basindan (yandas olmayanlar) takip ettigim kadariyla, Turkiye su anda ABD ve Ingilitere ile birlikte coronavirus gercek bulasma durumumda en kotu durumdaki ulkeler icinde. Nedeni ise surecin kotu yonetilmesi bir yana, tum positive vaka ve covid-19 ile dogrudan ilgili olumlerin kayit altina gecirilmemesi. Hastane ve evlerinde coronavirus nedeni ile olen insanlari test yapilmadigi icin dogal yollarla vefat olarak kayit ediyorlar. Tamam belkide politik olarak ulke rakamini dusuk gostermek icin yapiyor olabilirler veya yeterince test kitine sahip degillerdir (acikladiklarinin tersine) ama bu gercekleri yok saymis olmuyor. Sadece ustu ortulmus oluyor. Bence bu Turkiye'de yasayan herkes icin cok buyuk bir risk ve tehlike. Cunku herseyin iyiye gittigine inandiriliyorlar.

    ABD en cok test yapan ulke ve o yuzden hem vaka hemde olum sayilari en yuksek ulke. Ve saglik sistemi de kesinlikle yetmeyecek gibi gorunuyor. Ama burada yasayan birisi olarak bu bana ve diger bircok insana tehlikenin ne kadar cok etrafimizda oldugunu ve riskin cok yuksek oldugunu gosteriyor.

    Daha önce de söyledim. Bu işlerin sonunda Hasta ve vefat konusunda Türkiye ABD nin ardından 2. ülke olacaktır. 2. olacak olmamızın sebebi nüfusumuzun ABD den az oluşudur. Bizim kadar vurdum duymaz, rahatına düşkün, bencil, kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen, başına gelmedikten sonra en ağır hastaları bile umursamayacak olan başka bir ülke yok ne yazık ki. Yandaş basını da takip ediyorum. Vaka önceki gün 4700, dün 4000 lerde çıkınca ''Nasıl koyduk KORONA'' diye manşet atmadıkları kaldı bir tek. Bugün 5000 yarın 6000 çıkınca ne yapacaklar bakalım. Hep bir ağızdan vakanın artık pik noktasını geçtiğini, herşeyin hükümet sayesinde kontrol altına alındığını, sanki son hastayı taburcu etmiş gibi anlatıyorlar. Bu da insanlarda gereksiz bir rahatlamaya sebep oluyor. Yandaşlar ise hala metrobüs ve otobüslere tıklım tıkış binip video çekerek bel altından İmamoğluna vurmanın derdindeler. Milyonluk Villalarında oturup her türlü ihtiyaçlarını ayaklarına servis ettiren kalantor gazeteci ve köşe yazarları, aç kalma korkusuyla sokağa dökülen binlerce kişiyi, ayı, davar, hayvan gibi bilimum, aslında daha çok kendilerine yakışan sıfatlarla eleştirip hakaretler etmekle meşguller. Sıraya girenleri bakanın istifasına sebep olmak suçundan içeri almadıkları eksik kaldı. Onu da yaparlar yakında. Bu virüs gösterdi ki, bırakın milletler arası dayanışmayı, kendi içimizdeki ayrışmalardan bile kurtulamadık. Muhtemelen her iki taraf da (ve ya 3-4-5. taraflar) karşıt tarafın bu virüs sebebiyle hastalanıp ölmesinden mutlu olacak adeta.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar
    fg.jpg


  • @ayvalik10 kimse soldan kaynak yapmıyor, çok garip. Neyseki eminyetteki arkadaş bize yurdumuzda olduğumuzu belli ediyor..

    Bu arada enteresan bir yolmuş burası, soldan çıkış, sağda emniyet şeridi, soldan gidiş sağdan geliş trafik yönü. İlk bakışta fotoğrafın ters çevirildiğini düşündüm ancak yerdeki yazılar düzgün olduğu için oynanmamış fotoğraf sanırım..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum