Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetemre Soruları açık ve anlaşılır yazmak çok önemli 🙂 Uzun yazmaktan çekinmeyin. Bazen bazı ifadeler yanlış anlaşılıyor veya size söyleyen kişiler bilmiyor olabilir. Biz milletçe maalesef bilmediğimiz konuda bilmiyorum demekte zorlanıyoruz.

    Ben de ilk geldiğimiz yıl Kasım-Aralık aylarında sadece 2500 dolar gelir elde etmiştim ve beyanı kendim online olarak CreditKarma kullanarak yapmıştım. Diğer arkadaşlar diğer sorulara yanıt vermiş.


  • @knnrn ever malesef yanlis bilgilendirilmisim ve acik ve net bir sekilde anlatamadim ilk olarak cok tesekkur ederim cevabiniz icin:)


  • İşyerinden arkadaşımın kız kardeşine yatmış para. Bizde daha gelişme yok


  • Hesabımı kontrol ettim $2400 yatırmışlar şuan pending yazıyor 15 inde hesabıma geçecek görünüyor.


  • @Rookie iki kişi için mi yatırmışlar acaba bende bekliyorum lokasyon new jersey acaba ne zaman yatar diye bekliyoruz iş yok gidemiyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz doordash grubhub paylaşım yapanlar var. Saatlik 90 doların üzerinde senin hesaplar açılmadı mı ayrıca


  • @ayvalik10 benim doordash grubhub açık son 30 güne kadar yapıyordum ama bu coronavirüs yüzünden yapamıyorum evde oturuyorum yani hiçbir gelir yok amazonada gidemiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz zaten amaç burada senin gibi gitmeyenlerin yerine gidenlerin para kırmasıdır. Amerikanın şartıdır eğer çalışmazsan aç kalırsın. Corona ile ilgisi yok bu dediğimin orada ne şekilde gidersen git eğer kabiliyetin yoksa mesleğin yoksa GİTMEEE


  • @ayvalik10 meslek var ahçıyım ben ama başvurduğum yerler herkesi işten çıkardı ve benim İngilizcem biraz zayıf o faktör de var tabii yarından itibaren doordash a devm etme kararı aldım new jersey de günlük yapanlar 200 dolar yapıyor fırsat diye haftasonları düşünemiyorum bile

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz aşağıdaki her iki erkek ahçı onlarla irtibata geçtin mi senin gibi zayıf ingilizceleri vardı.

    bazı yerler 4 gün önce 1 hafta önce ilan vermiş.

    https://www.linkedin.com/jobs/search/?geoId=101651951&keywords=chef&location=New Jersey%2C United States

    https://www.monster.com/jobs/search/?q=Chef&where=NJ&intcid=skr_navigation_nhpso_searchMain

    https://www.indeed.com/jobs?q=chef&l=New+Jersey#

    Amerika da bahane üretilmez sürekli arayış içinde olacaksın. Her zaman @semavi basa basa söyler. Eğer sen Türkiye de kendi çabanla bir şeyler yapmadıysan gelme. Aktif değilsen atılgan değilsen araştırıcı değilsen gelme. Her siparişi alınca arabaya binmeden önce eldivenleri değiştirisin müşteriden sonra da değiştirirsin sürekli değiştirirsin.


  • Trump baba yatirmis paramizi😀 I love you Trump.


  • 1200 yatan arkadaslar vergi iadesine ek bir sey yaptilar mi acaba?2019 vergi iademdeki banka hesabima gelir umarim para


  • IRS yardim paralarini dalgalar halinde gonderiyor, o yuzden henuz daha almadiysaniz, endiselenmeyin!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    IRS yardim paralarini dalgalar halinde gonderiyor, o yuzden henuz daha almadiysaniz, endiselenmeyin!

    Evet, ayrıca düşük gelirden yüksek gelire doğru dağıtıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmaz, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Bu çekler acaba ne zaman dağıtılmaya başlanacak kesin bir bilgi varmı acaba sevgili forum ailesi

    banka hesaplarina direkt depozitler yatmaya baslamis... 15 Nisan tarihli olarak yatirmislar, yani yarindan sonra pek cok kisinin hesabinda gorunmeye baslayacaktir.


  • @crazycells teşekkür ederim başkanım umarım yatar hesaba çünkü evde oturuyoruz işe gidemiyoruz işsizlik maaşı da az çalıştığım için herhalde alamayacağım diye başvuruda bulunmadım


  • Aynen, hastaliktan 100% korunmanin tek yolu evde kalmak. Ama stimulus parasi gelirse bu sureci 1 ay daha surdurebilirim. Sonrasinda hastalanmayi goze alip delivery isine baslamak zorunda kalacagim. TX da tornado uyarisi geldi 1 gun once ama ruzgarli bir yagmur olarak yansidi Austine.


  • @yilmaz, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @Rookie iki kişi için mi yatırmışlar acaba bende bekliyorum lokasyon new jersey acaba ne zaman yatar diye bekliyoruz iş yok gidemiyoruz

    Evet @yilmaz ben ve esim icin yatirilmis.


  • Herkese merhaba, esimle ben kisi basi 1200 dolarlik yardimi almis bulunmaktayiz.
    Kendi durumumuzu kisaca soyle ozetleyebilirim; America ya ilk girisimizi Mart 2019 ayinda yaptik ve Orlando ya yerlestik. Esim burada kalip hemen calismaya baslamisken, ben islerimden dolayi TR ye donmek zorunda kaldim. Esim bu sure zarfinda araliksiz 1 seneyi askin sureyi ayni yerde calisarak gecirdi. Ben ise islerimi halledip kesin girisimi Ocak 2020 sonunda yaptim ve esimle ayni yerde calismaya baslamamin ardindan yaklasik 1,5 ay icinde Covid-19 surecinden etkilenmis bulunduk, calistigimiz isyeri kapandi. Bu arada Mart ayi basinda 2019 yili icin tax return basvurumuzu married filing jointly olarak yapmistik ve gecen hafta tax return den hak ettigimiz vergi iadesi bildirdigimiz aile banka hesabimiza yatinca, IRS database ine hesap numaralarimizin girmis oldugunu ogrenmis bulunduk. Bu durum eger yatacaksa $1200 lik federal hukumet yardiminin direkt hesaba yatabilecegini gosteren bir belirti oldu bizim icin. Gerek ulkeye gec giris yapmis oldugumuzdan, gerek tax returnu daha yeni yapmis olmamizdan dolayi, gerekse TR den alisagelmis olmanin neticesinde hic umudum olmamasina karsilik yine de bir ihtimal olarak beklemeye basladik ve IRS `e bildirdigimiz aile hesabimiza tek kalemde $2400 yatmis bulunmakta. Su an itibari ile Florida eyaletine yaptigimiz unemployment benefit neticesini beklemedeyiz sadece. Site yogunlugundan dolayi onun takibini yapmak oldukca guc.


  • @knnrn @crazycells

    normalde henüz kesin olarak yerleşmediğinden(2019 nisan ayı ilk giriş) vergi beyanımı yapmayı düşünmüyordum, kesin yerleşmeyi ağustos ayına planadık.

    Vergi eyanı ile ilgili oalrak, hem kazancımın tamamı yurtdışında hem de 100000 usd nin çok çok altında olduğu için. Bugün 15 nisan , ve bildiğim kadarı ile yurtdışında geliri olanların vergi beyanı 2 ay ötelenmiş olarak beyan bildirim hakkı veriliyor. Ancak SSN ve GC süreçlerim tamamlandı.

    Sorum şu IRS e 2019 beyanı yapmadan, bu destek paketinden yararlanabilir miyim? yoksa hiç vakit kaybetmeden IRS e bildirim yapmalı mıyım?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum