Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Farklı konularda bunun bahsi geçti ama bence ayrı bir başlıkta konuşulması daha uygun olur.

    Trump hükümeti, Covid-19 salgını önlemleri kapsamında (ekonomik etkileri azaltmak için
    ) ABD'de yaşayan her vergi mükellefi yetişkin için 1000 dolarlık nakit para değerinde (ayrıca çocuk başına da 500 dolar olabileceği düşünülüyor) çek göndermeye başlayacak. İlk duyduğumda bana çok saçma ve popülist bir söylem gibi gelmişti ama okuduğum kadarıyla gerçek olacak. Burada uzun süredir yaşayanlar benzer uygulamaların önceki kriz zamanlarında (örneğin 2008) da olduğunu söylediler.

    Destek paketinin resmi adı: ‘Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act (CARES Act) aka Stimulus Package

    Konuyla ilgili yasa metni: https://www.congress.gov/116/bills/hr748/BILLS-116hr748enr.pdf

    Ödeme miktarları:

    Bekar veya tek başına vergi beyanı yapan evli bireyler için 1200 dolar

    Evli ve birlikte vergi beyanı yapan çiftler için 2400 dolar

    Bekar veya evliler için çocuk başına 500 dolar

    Ödeme tarihi

    Nisan ayı ortasından itibaren

    https://www.washingtonpost.com/business/2020/03/17/checks-virus/


  • Bana da ilk basta enterasan gelmisti. Kolpa haberdir diyordum hatta. Ama milyonlarca insanin issiz kaldigi/kalacagi ve para kazanamadigi icin para harcayamayacagi bu donemde ekonominin ugrayacagi zarara kiyasla muhtemelen daha az bir maddi kayip devlet icin.


  • @knnrn Ben sadece vatandaşlaradır diye düşünmüştüm. Tüm vergi mükellefleri herhalde.


  • @knnrn vergi mükellefi oldugumuzu gösteren bi kanıta ihtiyac var mı ? yoksa sistemlerinde otomatik görünür mü acaba


  • ABD’den coronaya karşı ek paket: Gıda yardımı ve ücretli izin kararı
    Corona virüsü salgınının çok sert etkilemesi beklenen ülkelerden ABD'de Senato'nun hazırladığı ikinci ekonomik teşvik paketi de Başkan Donald Trump tarafından onaylandı. Pakette eyaletlere yardım, sağlık hizmetlerine daha fazla kaynak, yoksullara gıda yardımı ve ücretli hastalık izni şartlarının genişletilmesi var. Senato, kredi borçlarının ertelenmesini de içeren üçüncü paket için çalışmalara başladı. 500 kişinin altında işçi çalıştıran şirketlerde çocuklarının okulu kapanan ebeveynler için 12 haftaya kadar ücretli aile ve hastalık izni verilecek.


  • Biz de myt liyiz ve kyt liyiz, maskede yaşa takılanlar ve kolonyada yaşa takılanlar..
    Çünkü coronavirüsle ilgili açıklanan tek elle tutulur önlem kolonya ve maske dağıtacağız oldu, ama o da 65 yaş üstüne..

    Öyle işte, size 1000dolar çek, gıda yardımı, ücretli izin vs gibi destekler, bize de sabır ve dua.. ha bir de işten çıkıp hiçbir yere uğramadan eve gidecekmişiz, öyle dedi 😏


  • @knnrn 2008 Mayis ayinda economic yardim gondermislerdi. Tum vergi mukelleflerine evli cocuklu veya bekar durumlarina gore farkli miktarlarda gonderilmisti. Yanlis hatirlamiyorsam, esim ve bana toplamda $900 civari gelmisti. Parayi direct deposit olarak banka hesabina gondermislerdi diye hatirliyorum.

  • ⭐⭐

    @knnrn nasil biryol izlemek lazim ? Basvuruda bulunmak icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor

    @knnrn nasil biryol izlemek lazim ? Basvuruda bulunmak icin.

    Henüz nasıl olacağını kimse bilmiyor. Ama herhangi bir şey yapmaya gerek olmayacak, herkese çek veya direct deposit yoluyla para gönderilecek. Yeni gelenler ve henüz vergi beyanı yapmamış olanlar için durumun ne olacağını yakında öğreniriz.


  • Yeni gelenler için İste olma ve maasindan kesinti yapilmiş şartı aranabilir. Diğer durumda unemployment prosedürü devrede olacaktır sanırım.


  • Bu kaynakta sadece vatandas olanlara diye belirtiliyor: https://www.nbclosangeles.com/news/coronavirus/trumps-economic-rescue-package-could-approach-1-trillion/2331132/?fbclid=IwAR0t1RuDdCsAJ5i2fUlpRggclJ9EG1iryxJAt5pCyHKgTlKOrN71hu57_Zw

    Bizim bolge senatorune, bir ton vergi odeyen vatandas degil ama legal resident olanlarin sucu ne diye mail atip sesimizi duyurun dedim. Ozel kaleminden derhal yanit geldi not aldik diye.


  • Helal @sadriabi

  • ⭐⭐

    Bu durumu sadece Amerika vatandas ları yaşamıyor legal immigrantlara üvey evlat gibi davranamazlar. Sadece vatandaşlardan vergi alsınlar o halde!


  • Yuru be @HockeyUmpire2 🙂

  • ⭐⭐

    @yalta daha ıkı hafta olacak ya biraz atarlandım ☺️ sen beni bir sene sonra gör 😂😂

  • ⭐⭐

    Kagıt, kalem hazırladım Trump 'a mektup yazıcam ☺️ valla bak


  • Maaslarindan vergi kesintisi olmayanlara gondereceklerini sanmiyorum. Cunku gonderecekleri para, taxpayers'dan kesinti yapilarak toplanmis vergi parasi. Bunu nasil belirlediklerini, tam emin olmamakla beraber, tahmin edecek olursam, buyuk ihtimalle IRS'deki gelir vergisi database'dir. Cunku yasal calisan herkesin vergi oduyor olmasi lazim.


  • nasıl başvurulacak bu 1000 dolar için. benimde işyerim new jersey de patron kilit vuracak yeni işi nasıl bulucam heryer kapanıyor zaten. evde açmı duralım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @American-stürk, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor

    nasıl başvurulacak bu 1000 dolar için. benimde işyerim new jersey de patron kilit vuracak yeni işi nasıl bulucam heryer kapanıyor zaten. evde açmı duralım.

    kullanici adiniz forum kurallarina uygun degil.

    Su kurallari okuyup, foruma daha fazla yazmadan yeni kullanici isminizi bana ozelden gonderebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/14/forum-kuralları/3


  • Haftalik 130 dolar vergi kesiliyor. Paycheck te gorebiliyorum. Vergi iadelerinden 400.500 birsey alsam birde 1.000 dolar eklense yeter bana olmazsa kredi kartina yuklenicem gerçi skorum icin %30 u gecmemeye calisiyorum ama olsun Virüs bitince işime devam edene kadar idare ederiz. Bilgisi olan yazarsa sevinirim Bu çek nasıl olacak basvurumu yapicaz nasil olacak, birde yeni kanun ile green cardlilar yardim almasi pek olumlu degil şimdi bu yardimi alirsam vatandas olmam zorlasir mi birde bu mevzu var. Ama ne yapalim heryer kapandi zengin degilimki. Umarim sevindirici bir haber alirim sizlerden. Cevaplariniz icin simdiden Tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum