Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @gokcell onların provası daha önceden denendi bizim şuan yaşadıklarımız iyi günlerimiz

  • ⭐⭐ Yasaklı

    14 gun buyuk bır sure. Bır sene bu kabus surer bence

  • ⭐⭐

    Amerikan Merkez Bankası az önce faizleri sıfıra indirmiş. İnsanlar kolay borçlanıp yatırıma devam ederek piyasayı canlı tutsunlar diye. Borçlanarak neyi düzelte bilirsin ki

  • ⭐⭐

    Grip daha tehlikeli o zaman? Biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. Gripten ve soğuk algınlığı türlerinden ölenlerin oranı bu oranın on katı. Daha önce de belirttigim gibi bu isin perde arkasinda egitim ve iş hayatında yapılacak değişim, online sisteme yani evde çalışma evde eğitim sistemine geçiş var. Globalizasyon 5.0 versiyonundayız. Artık eğitim tek merkezden yönetilecek. Tüm ülkede hatta tum dunyada tüm ilköğretimler, liseler, üniversiteler aynı dersi alacaklar. Yani öğretmene göre okula göre eğitim kalitesi farklılıkları olmayacak. Amerikadaki ev alirken bakilan okul puanları artık hiç bir önem taşımayacak. Ardahanda ki ogrenci de, istanbuldaki ogrencide internetten ayni dersi izleyecek. Ama öğretmenler ve akademisyenler için ek ders ücreti ortadan kalkacak. Maaş zamları çok az olacak. Zamanla işsiz kalacaklar. Yapay zeka ile bu dersler verilecek. Okullardaki memurlar evde çalışacak. Zamanla onlarda yerlerini yapay zekaya bırakacak. Online olacak her şey. Zaten bir cok işlem artık online yapılıyor. Hayat farkında olmadan zaten online hale geldi. Son vuruşu yapacaklar. Tamamen online olacağız. Şu an insanları alıştırıyorlar evde yaşamaya. Evde eğitime. Evde çalışmaya. Daha sonra ise komple evde yatmaya alışacağız. Çünkü iş güç kalmayacak. Sokakları bile robotlar temizleyecek. Tabi komplo teorisi su an ama olabilirliği bana göre yüksek bir kompo teorisi.


  • ........

  • ⭐⭐⭐

    @Drywall İnsanların boğularak can çekişerek öldüğü bir ortamda "Biraz fazla abartıldığını düşünüyorum." nasıl diyebiliyorsunuz?


  • ........

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar lutfen birbirimizle atismayalim... Atismak yerine bilgi paylasalim... Herkesin cevresi olaylara bakis acisini degistiriyor. Cevrenizde ozellikle de yasli insanlar cogunluktaysa, daha hassas dusunebiliyorsunuz, eger herkes genc ise o durumda daha rahat bir modda oluyorsunuz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    SARS-CoV-2 virusun ismi, COVID-19 ise olusturdugu hastalik... Asagida COVID-19'un grip ve daha onceki coronavirus hastaliklariyla olan baglantisi verilmis.

    Grip, influenza virusuyle olusuyor; hastaligin semptomlari benzese de bu virusler coronaviruslerden farkli, bilginize...

    89775105_10158563859085931_7508500030601297920_o.jpg


  • @dmr hala tedavi sürecinde olanlari hiçe sayarak hesap yapılmaz o işte değişkenler başka başka.bilemeyiz yani hasta olan her bir bireyin ölme kadar iyileşme olasılığıda var yani ya ölürsün yada yaşarsın hala hayatta olanların(bizde dahil)bu olasılık %50 ye %50 dir o yuzden oran hesabı bambaska bir bilim dalıdır.(ben istatistikçiyimde bu arada :-D)


  • @crazycells Bu hastalıklara sebebiyet veren virüslerin hepsi coronavirüs ailesinden. Tablo çok yararlı, o kısmı düzeltmek istedim.

  • ⭐⭐⭐

    Bu arada şu an pek lafı geçmiyor ama sağlık sistemi kilitlenen yerlerde covid-19 hastası olmayan ama tedaviye ulaşamadığı için ölen insanlar da bu virüsün dolaylı olarak da olsa öldürme istatistiklerinde bir şekilde belirtilmeli.


  • Who (dünya sağlık örgütü) ve uzmanlar ölüm oranını total case üzerinden açıklıyorlar, closed case değil. Dünya geneli total case için ölüm oranı birkaç hafta önce %2,5 lardayken önce %3 sonra %3.5 lara çıktı, şuan %3.8 de sanırım.

    Not : dünya geneli closed case için ölüm oranı geçenlerde, ki burada da bahsi geçmişti, %6 lardayken şuan itibariyle %8.

    55 yaş altı ölüm yok gibi birşey okudum ki yanlış malesef, var ama oranı çok düşük tabiki..
    10 yaş altı ölüm yok.

    Tedavi edilenler için de, son zamanlarda sürekli şunu okuyorum -doğruluk derecesini bilmiyorum ama- %20-30 gibi akciğer hasarı bırakabildiği konusunda yazılar var.


  • Turkiye'de vaka sayisi 18 oldu.

    ABD'de vaka sayisi 3,386, vefat sayisi 65.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Turkiye'de vaka sayisi 18 oldu.

    ABD'de vaka sayisi 3,386, vefat sayisi 65.

    ABD'deki vakaları şu siteden takip ediyorum: https://coronavirus.1point3acres.com/en

    Vakalarla ilgili kaynakları da ekliyorlar.


  • Bu teksas için nerede ne kadar var, cdc nin sitesinden diğer eyaletlerede bakabiliyorsunuz, ancak Burada 56 iken farklı bir sitede 77 görünüyor.

  • ⭐⭐

    @Drywall Bende ilk öyle düşünüyordum ama ABD'de normal gripten öldü denilen kişilerin aslında Corona'dan öldüğü tespit edildiğinde işin rengi değişti maalesef hastalığın şakası olmaz çünkü ucunda ölüm var sevdiklerinize bulaştığında yine bu şekilde abartıyorsunuz diye çıkışırmıydınız. Empati kurun biraz

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar ben hastalık yok demiyorum. Hiç bir şey yapmayın demiyorum. Zaten sayın @gokcell siz kendinizi eve kapattınız anlattıklarınız ile sabittir. Ve işlerinizi evden home ofis yapıyorsunuz değil mi? Işte benim komplo teorimin gerçekliğinin yüksek olasılıklı olmasına en büyük delil sizsiniz. Ben ne dedim evde çalışmaya alışıyoruz dedim. Siz ve sizin gibi yuzbinlerce insan bugün home ofis işlerini yapıyor. Yani dünya bu yönde hızla ilerliyor. Ve şimdi çocuklar da evde eğitim alacak diyorum. Zaten milyonlarca öğrenci günümüzde online uzaktan eğitimle diploma alıyorlar. Bundan sonrada bu sayı katlanarak dünya genelini kapsayacak diyorum. Bunda da gördüğünüz gibi bir abartı yok. Hastalığı abartmayın diyen sadece ben değilim ki. Hijyene dikkat edeceğiz o kadar. Bir veba değil, bir kolera değil, bir ebola değil. Grip gillerden bir virüs. Ve dikkat ederseniz Amerikada Avrupada tüm eğitim sistemi hep bir ağızdan online eğitime geçişe karar verdiler. Bizim ülkemizde de suan bunun hazirliklari yapiliyor. Online çalışma ve online egitim artık cağın olmazsa olmazidir. Klasik okulda egitim ve sirket binalarinda plazalarda calisma cok masrafli ve de gelinen teknoloji duzeyinde gereksiz kaldilar. Bunu corona cok tehlikeli diye degil, artik cagin gereksinimi oldugu icin zaten yapmak zorundalardi. Ama uygun atmosfer lazimdi. Bunu corona olusturdu diye düşünüyorum. Bu söylediklerime bir IT uzmanı ve aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak aslında ilk sizin makul bulmanızı beklerdim. Ben size olmayan bir şey söylemedim ki. Zaten olagelen ve olagiden bir durumu söyledim. Hastalık konusunda ise istatistikler ortada. Sigara denen bir virüs yılda yuzbinlerce can alırken, gripten yılda 500-600 bin insan yaşamını yitirirken, bu virüsün bu kadar abartılmaması gerektiğini söyledim. Tekrar ediyorum virüs yok demedim, hastalık yok demedim. Sadece panik yapmayın dedim. Abartma söylemim panik yapılmaması gerektiğini ifade etmek içindir. Ve yakalananların yüzde 95 iyileşiyor. Aşısı ilacı olmadığı halde iyileşiyor. Ölüm oranı yaklaşık %5 lerde. Ölenlere 60 yaş üstü kronik rahatsızlığı olanlar. Bu rakamlar ortalama ve yaklaşık sayılar. Çünkü henüz bir yıl olmadığı için yillik istatistiki sayı yok. Tüm dünyada bir dönüşüm yani yeni cağa geçiş sancıları var. Bir cağ kapanıp yeni bir çağ başlayacak. Corona bunu tetikleyen bir faktör. Yeni cağa zaten gecilecekti. Corona le başlayan bir süreç değil bu. Corona sadece bunun icin uygun bir araç oldu. Tabi yine söylüyorum bu söylediklerim tamamen tahmin ve komplo teorisidir. Ama olabilitesi yüksek oranda bir komplo teorisi. Olmayabilirde. Yüzde yüz olacak diye bir iddiam yok.

  • ⭐⭐

    @Drywall Haklısınız ama her işin online'nı olmaz ve dediğiniz çağ atlamaya daha var Corona virüsü ile alakası yok çağ atlamamız için hemen insan iş gücünden robot işgücüne dönüldüğünde işte o zaman çağ atlarız şuan dediğiniz o çalışma stili ve eğitim zaten yaygındı bunun çağ atlamamız için bir neden değil ve o anlattığınız sisteme geçmek demek bir ülkenin %50 zararı demektir. Daha öncede dediğim gibi online eğitimin başarı yüzdesi %15 örgün eğitim başarısı %60 ve üstü bakış açınız için saygı duyuyorum ama şuan anlattığınız yeni çağ ile mümkün değil imkansız

    Yaşınızı sonra bilirmiyim sakıncası yoksa tahminen 32


  • Uscis Covid-19 la alakalı açıklama yaptı, kimse Covid-19 la ilgili tadavi teşhis için devlet yardımı aldığında devlete yük olmayacak

    (Açıklamada açıkça belirtmişler, kimsenin devlete yük olma endişesiyle bu hastalığı saklamasını istemiyorlar)

    https://www.miamiherald.com/news/local/immigration/article241196746.html


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

49
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum