Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirus (COVID-19)

Gündem
3.8k 228 437.4k 172
  • ⭐⭐

@dmr Bu istatistikte, yakalanan her kişiyi ölü olarak hesaplamışlar sanırım. Böyle bir ölüm oranı yok, istatistikte yok. ilerde de olmayacak. O konuda rahat olabilirsiniz. Ebola gibi virüslerde haklı olabilirsiniz. Fakat bu virüs için mutasyon geçirmezse mümkün değil böyle bir şey. Yakalandığını anlamadan atlatan milyonlar var muhtemelen.

• ........

• @Ryback
    Evet , yakalandığını anlamadan hastalığı atlatanlar(eğer varsa) bu istatistiği çökertir.
    Bu istatistik devlet kayıtlarına göre hasta olduğu bilinip de iyileşenler hesaba dahil edilerek hazırlanmıştır.

• ⭐⭐

@dmr, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@Ryback
    Evet , yakalandığını anlamadan hastalığı atlatanlar bu istatistiği çökertir.

Zaten içimizi rahatlatan bu. Yaşlılarımızı çok sıkı korumamız lazım sadece.

• ⭐⭐

Türkiye'deki koronavirüs vakası 12'ye yükseldi.

• ........

• ⭐⭐

@gokcell onların provası daha önceden denendi bizim şuan yaşadıklarımız iyi günlerimiz

• ⭐⭐

14 gun buyuk bır sure. Bır sene bu kabus surer bence

• ⭐⭐

Amerikan Merkez Bankası az önce faizleri sıfıra indirmiş. İnsanlar kolay borçlanıp yatırıma devam ederek piyasayı canlı tutsunlar diye. Borçlanarak neyi düzelte bilirsin ki

• ⭐⭐

Grip daha tehlikeli o zaman? Biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. Gripten ve soğuk algınlığı türlerinden ölenlerin oranı bu oranın on katı. Daha önce de belirttigim gibi bu isin perde arkasinda egitim ve iş hayatında yapılacak değişim, online sisteme yani evde çalışma evde eğitim sistemine geçiş var. Globalizasyon 5.0 versiyonundayız. Artık eğitim tek merkezden yönetilecek. Tüm ülkede hatta tum dunyada tüm ilköğretimler, liseler, üniversiteler aynı dersi alacaklar. Yani öğretmene göre okula göre eğitim kalitesi farklılıkları olmayacak. Amerikadaki ev alirken bakilan okul puanları artık hiç bir önem taşımayacak. Ardahanda ki ogrenci de, istanbuldaki ogrencide internetten ayni dersi izleyecek. Ama öğretmenler ve akademisyenler için ek ders ücreti ortadan kalkacak. Maaş zamları çok az olacak. Zamanla işsiz kalacaklar. Yapay zeka ile bu dersler verilecek. Okullardaki memurlar evde çalışacak. Zamanla onlarda yerlerini yapay zekaya bırakacak. Online olacak her şey. Zaten bir cok işlem artık online yapılıyor. Hayat farkında olmadan zaten online hale geldi. Son vuruşu yapacaklar. Tamamen online olacağız. Şu an insanları alıştırıyorlar evde yaşamaya. Evde eğitime. Evde çalışmaya. Daha sonra ise komple evde yatmaya alışacağız. Çünkü iş güç kalmayacak. Sokakları bile robotlar temizleyecek. Tabi komplo teorisi su an ama olabilirliği bana göre yüksek bir kompo teorisi.

• ........

• ⭐⭐⭐

@Drywall İnsanların boğularak can çekişerek öldüğü bir ortamda "Biraz fazla abartıldığını düşünüyorum." nasıl diyebiliyorsunuz?

• ........

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Arkadaslar lutfen birbirimizle atismayalim... Atismak yerine bilgi paylasalim... Herkesin cevresi olaylara bakis acisini degistiriyor. Cevrenizde ozellikle de yasli insanlar cogunluktaysa, daha hassas dusunebiliyorsunuz, eger herkes genc ise o durumda daha rahat bir modda oluyorsunuz...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

SARS-CoV-2 virusun ismi, COVID-19 ise olusturdugu hastalik... Asagida COVID-19'un grip ve daha onceki coronavirus hastaliklariyla olan baglantisi verilmis.

Grip, influenza virusuyle olusuyor; hastaligin semptomlari benzese de bu virusler coronaviruslerden farkli, bilginize...

89775105_10158563859085931_7508500030601297920_o.jpg

• @dmr hala tedavi sürecinde olanlari hiçe sayarak hesap yapılmaz o işte değişkenler başka başka.bilemeyiz yani hasta olan her bir bireyin ölme kadar iyileşme olasılığıda var yani ya ölürsün yada yaşarsın hala hayatta olanların(bizde dahil)bu olasılık %50 ye %50 dir o yuzden oran hesabı bambaska bir bilim dalıdır.(ben istatistikçiyimde bu arada :-D)

• @crazycells Bu hastalıklara sebebiyet veren virüslerin hepsi coronavirüs ailesinden. Tablo çok yararlı, o kısmı düzeltmek istedim.

• ⭐⭐⭐

Bu arada şu an pek lafı geçmiyor ama sağlık sistemi kilitlenen yerlerde covid-19 hastası olmayan ama tedaviye ulaşamadığı için ölen insanlar da bu virüsün dolaylı olarak da olsa öldürme istatistiklerinde bir şekilde belirtilmeli.

• ⭐⭐⭐⭐

Who (dünya sağlık örgütü) ve uzmanlar ölüm oranını total case üzerinden açıklıyorlar, closed case değil. Dünya geneli total case için ölüm oranı birkaç hafta önce %2,5 lardayken önce %3 sonra %3.5 lara çıktı, şuan %3.8 de sanırım.

Not : dünya geneli closed case için ölüm oranı geçenlerde, ki burada da bahsi geçmişti, %6 lardayken şuan itibariyle %8.

55 yaş altı ölüm yok gibi birşey okudum ki yanlış malesef, var ama oranı çok düşük tabiki..
    10 yaş altı ölüm yok.

Tedavi edilenler için de, son zamanlarda sürekli şunu okuyorum -doğruluk derecesini bilmiyorum ama- %20-30 gibi akciğer hasarı bırakabildiği konusunda yazılar var.

• Turkiye'de vaka sayisi 18 oldu.

ABD'de vaka sayisi 3,386, vefat sayisi 65.

Benzer Başlıklar

• H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)

Gündem
    28
    2 Oy
    28 İleti
    803 Bakış
    Ekto OktanE
    @RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
  • 4 Oy
    44 İleti
    1k Bakış
    Remy DanonR
    Okullara göre istenen dil yeterlilik sınavları değişiklik göstermekle birlikte, Toefl sınavı okulların neredeyse hepsinde kabul ediliyor. Hiç Toefl sınavına girmediğim için Duolingo English Test ile karşılaştıramam ama Duolingo'nun pek zorlamadığını söyleyebilirim. İyi şanslar dilerim.
  • 19 Mayis...

Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    136 Bakış
    dmrD
    [image: BrZCPU.jpg] 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)

Gündem
    190
    2 Oy
    190 İleti
    12k Bakış
    crazycellsC
    Gocmen olmayan vizelere basvuru yapacak kisilerin dikkatine! Turkiye ABD konsoloslugu'nun sitesine gore, Ankara'daki konsolosluk gocmen vizelerde biriken dosyalari isleyecegi icin acil durumlar disinda gocmen olmayan vize basvurusu kabul etmeyecek. [image: 1636926391514-screen-shot-2021-11-14-at-4.46.04-pm.png] https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k