[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@turcouz yani bunu düşük caseli ama sürece dahil olmayanlar için bir uyarı olarak da algılayabiliriz sanırım, ama mülakatlatda bir esneme olacağını zannetmiyorum
-
@turcouz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar,
Son bültende paylaşılan (resimdeki) notta, EU bölgesindeki adaylar 'final action' dediği kısımda yani mülakata az kala ya da evrakları KCC'ye sağlama aşamasında, sürece devam etmeme eğilimleri nedeiyle cut off yüksek açıklanıyormuş diyor. Tabi napacağı belli olmayan adaylara göre, gelecek bültenlerdeki cut off sayılarının tahmin edilmesi de çok mümkün değil diyor, devam eden büyük bir güruh olursa doğal olarak cut off da düşük açıklanabilir.
Buradan acaba, EU bölgesinden sürece devam eden adaylara, mesajın içeriği ile ilgili olarak, daha fazla tolerans ya da mülakatta fazla detaya girmeme gibi bir tutum gösterilmesi çıkarılabilir mi sizce? Sağlık konusu ve yalan/yanlış beyan konuları haricinde, örneğin maddi yönden çok fazla bir birikim gösteremeyen adaylara ya da mesleki yönden tam aranılan profile uygun olmayan adaylara yansıması olumlu yönde olabilir mi sizce de? Bunun, zaten çoğu bölgeden daha az bir red oranına sahip olan EU bölgesi için olduğu kadar, özellikle Türkiye'deki talihlilere olabilecek herhangi bir etkisi için yorumlarınızı merak ediyorum.

Bu durumun gerçekleşeceğini pek sanmıyorum, açıklanan public charcelar getirilen önlemlerin etkisi devam edecektir. Ayrıca konsolosluğun elinde ki vizeleri bitirme zorunluğu yok..
Mülakata girecek olan adaylar her anlamda hazır olmalı.
Ama umarım ben yanılırım, kolaylık sağlarlar.
Tek avantajı yakın zamanda current görme olur.
Herkese Bol Şans! -
@Muhtaradana Zaten herşey elektronik ortamda yapılıyor ! Virüs çıkalı 2 ay oldu , KCc evrak talebi yapalı 5-6 ay oluyor ! Buda gösteriyorki EU bölgesinden bir çok kişi sürece devam etmek istemiyor!! Virüs ile ben bir alaka kuramadım yani 🤷♂️
-
@Hüseyin-Gürgah Tebrik ederim, hayırlı olsun 😊👍
-
bu covid-19 olayı bir çok insanın beklentisinden çok karıştırdı kafasını. başlarda ben de pek önemsemiyordum, gündemin abartıldıgını düşünüyordum. yalnız twitter' da ABD' de yaşayan birinin yazdığına(orada phd yapıyor ) göre abd bu süreci çin kadar etkin yönetemiyormuş. bildigimiz gibi abd de sağlık sistemi yeterince iyi değil. bu süreç beni endişelendirmeye başladı açıkçası. dv2020 aşamalarında bir arkadaş mülakat süreçlerinin durdurulduğuna dair bir mail aldıgını yazmış. biraz daha açarsa daha iyi olur. ben bu sürecin medyada abartıldığını düşünüyorum ama yine de bizim süreçlerimizin de ertelenebilecegini düşünüyorum. tabi bu sadece benim öngörüm ve yeterince bilgi sahibi degiliz. gördügüm kadarıyla bu sene bizler için zor geçiyor. umarım kısa zamanda bu gündemi de atlatırız ve yıllar sonra bu gündemi gülümseyerek nasıl atlattığımızı konuşuruz. herkese süreci umarım istedigi gibi sonuçlanır.
-
@stilll, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
bu covid-19 olayı bir çok insanın beklentisinden çok karıştırdı kafasını. başlarda ben de pek önemsemiyordum, gündemin abartıldıgını düşünüyordum. yalnız twitter' da ABD' de yaşayan birinin yazdığına(orada phd yapıyor ) göre abd bu süreci çin kadar etkin yönetemiyormuş. bildigimiz gibi abd de sağlık sistemi yeterince iyi değil. bu süreç beni endişelendirmeye başladı açıkçası. dv2020 aşamalarında bir arkadaş mülakat süreçlerinin durdurulduğuna dair bir mail aldıgını yazmış. biraz daha açarsa daha iyi olur. ben bu sürecin medyada abartıldığını düşünüyorum ama yine de bizim süreçlerimizin de ertelenebilecegini düşünüyorum. tabi bu sadece benim öngörüm ve yeterince bilgi sahibi degiliz. gördügüm kadarıyla bu sene bizler için zor geçiyor. umarım kısa zamanda bu gündemi de atlatırız ve yıllar sonra bu gündemi gülümseyerek nasıl atlattığımızı konuşuruz. herkese süreci umarım istedigi gibi sonuçlanır.
Bu senenin bizler için zor geçtiği kesin gibi ama inşallah kısa sürede eski haline döner..
Öte yandan Türkiye talihlileri için şuan için olumsuz bir durum söz konusu değil.
Dediğiniz durum seyahat yasağı koyulan Avrupa ülkeleri için geçerli. Avrupa'da ki konsolosluklar 15 Nisan tarihine kadar sadece vatandaşlık hizmeti ve acil durum hizmeti veriyor olacak.
Eğer seyahat yasağı gelirse o zaman endişelenebiliriz fakat o durumda da muhakkak bir çözüm yolu üretecektir konsolosluklar.
Hakkımız da hayırlısı.. -
@iwrdr vardır bunda bir hayır diye :) umut ve dua ile bekliyoruz hep beraber,
-
AB ülkesindeki bir niye Amerika göç etmek ister onuda anlamak zor yani 🤷♂️ Avrupa ülkeleri zaten refah seviyesi yüksek ülkeler !
-
@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
AB ülkesindeki bir niye Amerika göç etmek ister onuda anlamak zor yani 🤷♂️ Avrupa ülkeleri zaten refah seviyesi yüksek ülkeler !
ABD kadar yuksek degil.
-
@MySea Almanya dan iyimi ABD ?
-
Bana gore daha iyi. Almanya'da nufus cok yogun ve AB'den dolayi sinirlar hep acik. Sokakda o kadar cok Alman harici yabanci uyruklu var ki, bunun hem ekonomiye hemde gunluk yasama cok yansimasi var.
Biz oradayken, orada yasayan Turkler mesela cok dertliydiler. Euro para birimi ile maaslar dusmus, sirketler biraz kuculme yapmislardi. Buna ek olarak kira ve gunluk gida fiyatlari oldukca yuksekti. Bize ABD cok daha ucuz geliyordu ve online ABD'den alisveris bile yapiyorduk.
Mesela, o zamanlar normal asgari ucret aylik 1K Euro civariydi ve studio tip tek oda cati katta ev kirasi aylik en dusuk 500 Eurodan basliyordu.
Biz Almanya'dayken oradaki ABD Frankfurt konsolosluguna birkac defa gitmistim. Her seferinde sokagin basindan baslayan oturum vize kuyruklari vardi.
-
Benim bahsettigim yillar 2004-2007. Simdi de cok daha iyi oldugunu sanmiyorum.
-
@MySea Almanya sosyal devlet ! Ev kirası yada herhangi bir fatura ödemeniz gerekmiyor ! Ben de 3-4 kez gidip kalmışlığım var böyle biliyorum🤷♂️ Sosyal devlet anlayışı ile herkesin barınma sağlık ve gıda devlet tarafından garanti altında yani ! Tabi Amerika henüz görmedim yaşamadım siz daha iyş kıyas yapabilirsiniz !
-
@Semihmete Almanya şu anda işsizlik rakamları Türkiye ile başabaş gidiyor. 1972 yılından beri babam orada. Almanya tarihinde 1965 - 1975 yılları arasında aldığı göçten sonra en büyük ikinci göçü mart ayında başlattı
-
@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@MySea Almanya sosyal devlet ! Ev kirası yada herhangi bir fatura ödemeniz gerekmiyor ! Ben de 3-4 kez gidip kalmışlığım var böyle biliyorum🤷♂️ Sosyal devlet anlayışı ile herkesin barınma sağlık ve gıda devlet tarafından garanti altında yani ! Tabi Amerika henüz görmedim yaşamadım siz daha iyş kıyas yapabilirsiniz !
Bu yazdiginiza ben oradaki 4 yillik donemimde hic rastlamadim. Saglik ve issizlik maasi gibi sosyal devlet kolayliklari var ama kira odememe veya fatura odememe olayini hic duymadim.
Ayrica daha oncede birkac kez yazmistim, Almanlar cok irkci. Mesela oradaki Alman vatandasi Turkler is bulma kurumundan is basvurusu yaptiklarinda, isimlerinden dolayi oradaki gorevliler onlarin Turk kokenli olduklarini bildiklerinden, sirketlere onlari tavsiye etmiyorlar, veya iyi isleri onlara haber vermiyorlar.
-
@MySea artık 18 -22 yaşındaki gençlere 2 yıldır seçim yaptırıyorlar. Karar ver hangi ülke vatandaşı olacaksın diye.
-
Sayın @ayvalik10 Almanya'nın işsizlik oranı % 3.2 siz hangi kaynaktan karşılaştırma yapıyorsunuz bir hata olmasın ? Hatta nitelikli kişi sayısı azaldığından yeni bir göçmenlik yasası çıkardılar.
-
Aklıma takılan bir soru var arkadaşlar.
Ben almanyada doğduğum için almanya kontenjanından katıldım ama türkiyede yaşıyorum. Bu uçuş yasağı meselesi yüzünden ben de yanar mıyım? -
@Mert-Güngör bence yanmazsınız sizin sadece geburtserkunde deutschland uçak Türkiyeden binecek amerikada ineceksiniz ve şimdi bu uçuşlar açık sonuçta yaşadığınız yer virüsle ilgili diye düşünüyorum
-
@Mert-Güngör Bence de problem olmaz. Turkiyede yasiyor ve Amerikaya Turkiyeden binip giderseniz problem olmaz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum