Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells evet Ankara konsolosluğuna gittim


  • Çok Teşekkür ederim. Hepimizin hayallerinin gerçekleşmesini diliyorum. Özellikle forumdaki bilgilendirme için ayrıca çok sağolun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    30k gördü herkes halaylar çekiliyor havai fişekler atılıyor. Ancak gözden bir şey kaçıyor önemsiz görmeyin. İlk defa bir bültende NOT KOYARAK PAYLAŞTI. Ayrıca vaka artarsa görüşmeler iptal olma ihtimali var. Ondan kursağınızda kalma ihtimali olan bir olay için bu kadar sevinmeyin. Her zaman şüphe ile bakın.


  • Merhabalar Onay maili alan tüm arkadaşları kutluyorum darısı tüm bekleyenlerin başına.

    Onay maili aşamasından sonra gelecek mail şu şekilde ;

    You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://www.dvlottery.state.gov/ESC . Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.

    Belirtilen link e gittiğimizde GC kazandığımız ilk sayfanın değişmiş ve şu şekilde olduğunu görüyoruz orada tüm detaylar ve mulakat tarihi belirtilmekte.

    Dear DV Applicant,

    This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2020 visa. An appointment has been scheduled for you at the U.S. Embassy or Consulate stated below. You and all members of your family who wish to apply for a Diversity Visa must appear at the appointed date and time for your interview. Please notify the office listed if you cannot keep the appointment.

    You and any eligible family members will be required to submit sufficient proof of identity upon arrival. If you fail to obtain a DV-2020 visa by September 30, 2020, your registration will expire. Your family members must also obtain their visas prior to September 30, 2020, or they will not be permitted to join you in the United States under the DV-2020 program.

    Please follow all of the instructions provided at http://www.dvselectee.state.gov to prepare for your interview. It is very important that you follow the instructions carefully and completely. The Diversity Lottery Fee for each applicant and each member of the family must be paid in full at the Consulate or Embassy at the time of your interview. There is only one fee and you should only make a payment at the Embassy or Consulate when instructed to do so at the time of your interview. The fee is non-refundable, even if the visa is refused for any reason.

    Interview Appointment

    ANKARA
    EMBASSY OF THE UNITED STATES
    VISA UNIT
    110 ATATURK BULVARI
    ANKARA
    TURKEY
    90-312-426-5470 X 230
    April 20, 2020 07:30 AM

    Herkese bol şans...


  • @ayvalik10 aynen dün benim Visa bulletin D şıkkını kopyalayıp yorum istemem bu yüzdendi.Geçmişe baktım visa bulletinlerde böyle bir şerh göremedim herşey güllük gülüstanlıkken sarkmalar oldu.şimdi avrupa mülakatları hastalıktan sağlıklı gitmezse Askıya almalar olursa vs biriken dosya yığılmalar olur mu ? Acaba açıklanan 30 bine kadar bu işi temizlerler mi yoksa 30 bin girer mi girerse hangi ay girer sanırım bu sene en zoor sene hepimize çok üzgünüz !


  • Merhaba arkadaşlar,

    Son bültende paylaşılan (resimdeki) notta, EU bölgesindeki adaylar 'final action' dediği kısımda yani mülakata az kala ya da evrakları KCC'ye sağlama aşamasında, sürece devam etmeme eğilimleri nedeniyle cut off yüksek açıklanıyormuş diyor. Tabi napacağı belli olmayan adaylara göre, gelecek bültenlerdeki cut off sayılarının tahmin edilmesi de çok mümkün değil diyor, devam eden büyük bir güruh olursa doğal olarak cut off da düşük açıklanabilir.

    Buradan acaba, EU bölgesinden sürece devam eden adaylara, mesajın içeriği ile ilgili olarak, daha fazla tolerans ya da mülakatta fazla detaya girmeme gibi bir tutum gösterilmesi çıkarılabilir mi sizce? Sağlık konusu ve yalan/yanlış beyan konuları haricinde, örneğin maddi yönden çok fazla bir birikim gösteremeyen adaylara ya da mesleki yönden tam aranılan profile uygun olmayan adaylara yansıması olumlu yönde olabilir mi sizce de? Bunun, zaten çoğu bölgeden daha az bir red oranına sahip olan EU bölgesi için olduğu kadar, özellikle Türkiye'deki talihlilere olabilecek herhangi bir etkisi için yorumlarınızı merak ediyorum.dv2020 eu cut off.jpeg

  • ⭐⭐

    @turcouz Bende afrika ve asya bölgesi adaylarından daha ziyade öncelikli/ağırlıklı olarak EU bölgesi adaylarını alma eğiliminde olduklarını düşünüyorum. Mart mülakatlarinda ki deneyimlerden gözlemlediğimiz kadarıyla konsolosluk korktuğumuz gibi kriterleri zorlaştıran bir tutum göstermedi. Umarım böyle devam eder.


  • @ZoZO çok teşekkürler


  • @takvimcas
    Listedeki uçuşun yasak olduğu ülkelerdeki toplam kazanan sayısı

    Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, and Switzerland
    (26 ülke)

    38,32, 31,17, 30,15, 212,328, 48,84, 0,220, 68, 0,151,0, 6, 56,12, 384,12, 30, 4,99,36, 49

    Toplam 1962 (aile üyeleri ile birlikte talihli sayısı)

    Eğer kapsam genişletilmeze bu çok yüksek bir sayı değil, dv mülakatlarına çok büyük etkisi olacağını zannetmiyorum,birkaç şirket aşı ile ilgili güzel haberler verdi, yakında herşey normalleşecektir


  • @Muhtaradana inşallah yaaa arkadaş sabaha kadar bütün haberlerde korono virüs takip eder oldum Yok trump basın açıklaması dinle cnn international aç seçim öncesi trump korono karşı ne yaptırım yapacak dinle ne zor sene yahu


  • @turcouz yani bunu düşük caseli ama sürece dahil olmayanlar için bir uyarı olarak da algılayabiliriz sanırım, ama mülakatlatda bir esneme olacağını zannetmiyorum

  • ⭐⭐⭐

    @turcouz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar,

    Son bültende paylaşılan (resimdeki) notta, EU bölgesindeki adaylar 'final action' dediği kısımda yani mülakata az kala ya da evrakları KCC'ye sağlama aşamasında, sürece devam etmeme eğilimleri nedeiyle cut off yüksek açıklanıyormuş diyor. Tabi napacağı belli olmayan adaylara göre, gelecek bültenlerdeki cut off sayılarının tahmin edilmesi de çok mümkün değil diyor, devam eden büyük bir güruh olursa doğal olarak cut off da düşük açıklanabilir.

    Buradan acaba, EU bölgesinden sürece devam eden adaylara, mesajın içeriği ile ilgili olarak, daha fazla tolerans ya da mülakatta fazla detaya girmeme gibi bir tutum gösterilmesi çıkarılabilir mi sizce? Sağlık konusu ve yalan/yanlış beyan konuları haricinde, örneğin maddi yönden çok fazla bir birikim gösteremeyen adaylara ya da mesleki yönden tam aranılan profile uygun olmayan adaylara yansıması olumlu yönde olabilir mi sizce de? Bunun, zaten çoğu bölgeden daha az bir red oranına sahip olan EU bölgesi için olduğu kadar, özellikle Türkiye'deki talihlilere olabilecek herhangi bir etkisi için yorumlarınızı merak ediyorum.dv2020 eu cut off.jpeg

    Bu durumun gerçekleşeceğini pek sanmıyorum, açıklanan public charcelar getirilen önlemlerin etkisi devam edecektir. Ayrıca konsolosluğun elinde ki vizeleri bitirme zorunluğu yok..
    Mülakata girecek olan adaylar her anlamda hazır olmalı.
    Ama umarım ben yanılırım, kolaylık sağlarlar.
    Tek avantajı yakın zamanda current görme olur.
    Herkese Bol Şans!


  • @Muhtaradana Zaten herşey elektronik ortamda yapılıyor ! Virüs çıkalı 2 ay oldu , KCc evrak talebi yapalı 5-6 ay oluyor ! Buda gösteriyorki EU bölgesinden bir çok kişi sürece devam etmek istemiyor!! Virüs ile ben bir alaka kuramadım yani 🤷♂


  • @Hüseyin-Gürgah Tebrik ederim, hayırlı olsun 😊👍


  • bu covid-19 olayı bir çok insanın beklentisinden çok karıştırdı kafasını. başlarda ben de pek önemsemiyordum, gündemin abartıldıgını düşünüyordum. yalnız twitter' da ABD' de yaşayan birinin yazdığına(orada phd yapıyor ) göre abd bu süreci çin kadar etkin yönetemiyormuş. bildigimiz gibi abd de sağlık sistemi yeterince iyi değil. bu süreç beni endişelendirmeye başladı açıkçası. dv2020 aşamalarında bir arkadaş mülakat süreçlerinin durdurulduğuna dair bir mail aldıgını yazmış. biraz daha açarsa daha iyi olur. ben bu sürecin medyada abartıldığını düşünüyorum ama yine de bizim süreçlerimizin de ertelenebilecegini düşünüyorum. tabi bu sadece benim öngörüm ve yeterince bilgi sahibi degiliz. gördügüm kadarıyla bu sene bizler için zor geçiyor. umarım kısa zamanda bu gündemi de atlatırız ve yıllar sonra bu gündemi gülümseyerek nasıl atlattığımızı konuşuruz. herkese süreci umarım istedigi gibi sonuçlanır.

  • ⭐⭐⭐

    @stilll, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    bu covid-19 olayı bir çok insanın beklentisinden çok karıştırdı kafasını. başlarda ben de pek önemsemiyordum, gündemin abartıldıgını düşünüyordum. yalnız twitter' da ABD' de yaşayan birinin yazdığına(orada phd yapıyor ) göre abd bu süreci çin kadar etkin yönetemiyormuş. bildigimiz gibi abd de sağlık sistemi yeterince iyi değil. bu süreç beni endişelendirmeye başladı açıkçası. dv2020 aşamalarında bir arkadaş mülakat süreçlerinin durdurulduğuna dair bir mail aldıgını yazmış. biraz daha açarsa daha iyi olur. ben bu sürecin medyada abartıldığını düşünüyorum ama yine de bizim süreçlerimizin de ertelenebilecegini düşünüyorum. tabi bu sadece benim öngörüm ve yeterince bilgi sahibi degiliz. gördügüm kadarıyla bu sene bizler için zor geçiyor. umarım kısa zamanda bu gündemi de atlatırız ve yıllar sonra bu gündemi gülümseyerek nasıl atlattığımızı konuşuruz. herkese süreci umarım istedigi gibi sonuçlanır.

    Bu senenin bizler için zor geçtiği kesin gibi ama inşallah kısa sürede eski haline döner..
    Öte yandan Türkiye talihlileri için şuan için olumsuz bir durum söz konusu değil.
    Dediğiniz durum seyahat yasağı koyulan Avrupa ülkeleri için geçerli. Avrupa'da ki konsolosluklar 15 Nisan tarihine kadar sadece vatandaşlık hizmeti ve acil durum hizmeti veriyor olacak.
    Eğer seyahat yasağı gelirse o zaman endişelenebiliriz fakat o durumda da muhakkak bir çözüm yolu üretecektir konsolosluklar.
    Hakkımız da hayırlısı..


  • @iwrdr vardır bunda bir hayır diye 🙂 umut ve dua ile bekliyoruz hep beraber,


  • AB ülkesindeki bir niye Amerika göç etmek ister onuda anlamak zor yani 🤷♂️ Avrupa ülkeleri zaten refah seviyesi yüksek ülkeler !


  • @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    AB ülkesindeki bir niye Amerika göç etmek ister onuda anlamak zor yani 🤷♂️ Avrupa ülkeleri zaten refah seviyesi yüksek ülkeler !

    ABD kadar yuksek degil.


  • @MySea Almanya dan iyimi ABD ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum