B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
-
@snjper Sadece gezeceğim derseniz daha sade ve net olur bence. Sigortaya bakmıyorlar. Kalacağınız yerleri soruyorlar. Üzerinizdeki para miktarını soruyorlar. Başkada bir şey yok. Ama siz heyecanlı ve tereddütlü olursanız hiç olmadık soruları da sorabilirler. Bence gayet rahat ve sakin bir şekilde hareket ederseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@snjper çift yön almalısınız. Hem Türkiye'de check-in yaparken, hem ucaga geciste hemde Amerika sınır kapısında pasaport kontrolünde dönüş uçak biletinizi soruyorlar.
Bize kimse dönüş bileti sormadı. Ne Türkiye'de check-in yaparken ne de ABD'de.
-
@jure ben her seferinde çıktığımda sordular. Size öyle denk gelmiş, bana böyle.
-
Merhaba,
ABD’de postdoc yapmak için burs kazandım ve J1 vizesi ile 1 yıl kalış yapacağım. Eşim benimle gelemeyecek maalesef. 1.5 yaşında bir çocuğum olduğu için annemi de yanımda götürmek istiyorum. Ancak turist vizesi ile 6 ay kalabilecek biliyorsunuz. Oradayken süreyi uzatmak için başvurursam olumlu karşılarlar mı sizce? Ya da 6 ay sonra 2 haftalık çıkış-giriş yapsa sorun olur mu? Başka bir vize türü var mı bunun için başvuru yapabileceğimiz?
Çok teşekkür ediyorum şimdiden. -
@expectations, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhaba,
ABD’de postdoc yapmak için burs kazandım ve J1 vizesi ile 1 yıl kalış yapacağım. Eşim benimle gelemeyecek maalesef. 1.5 yaşında bir çocuğum olduğu için annemi de yanımda götürmek istiyorum. Ancak turist vizesi ile 6 ay kalabilecek biliyorsunuz. Oradayken süreyi uzatmak için başvurursam olumlu karşılarlar mı sizce? Ya da 6 ay sonra 2 haftalık çıkış-giriş yapsa sorun olur mu? Başka bir vize türü var mı bunun için başvuru yapabileceğimiz?
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.Eger ABD'de turist olmasi icin makul bir neden varsa ve daha sonra bu statuyu uzatmak icin makul bir neden varsa, o durumda uzatirlar... Ama "cocuga bakmak amacli" turist vizesi alabileceginizi sanmiyorum, bilginize. Su basligi incelemeyi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
-
@crazycells, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@expectations, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhaba,
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.Eger ABD'de turist olmasi icin makul bir neden varsa ve daha sonra bu statuyu uzatmak icin makul bir neden varsa, o durumda uzatirlar... Ama "cocuga bakmak amacli" turist vizesi alabileceginizi sanmiyorum, bilginize. Su basligi incelemeyi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
Cevabınız için teşekkür ederim. Annemin zaten turist vizesi var. Sadece kalma süresini uzatmak istiyordum ben, ondan sordum. Süreyi de uzatmazlar mı sizce oradayken? Bu konuda anlayışlı olsalar keşke :(
-
@crazycells, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim. Annemin zaten turist vizesi var. Sadece kalma süresini uzatmak istiyordum ben, ondan sordum. Süreyi de uzatmazlar mı sizce oradayken? Bu konuda anlayışlı olsalar keşke :(
Eger makul bir nedeniniz varsa neden olmasin :) Sadece ikna edici olmaniz lazim... deneyiminizi bekliyoruz :) bol sanslar simdiden...
-
@crazycells nisan ayinda b1 b2 vizemi uzatmak icin basvuru yapacagim korona virusten dolayi ret edebilirlermi ? virus dunyayi sariyor malesef
-
@mistikky, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@crazycells nisan ayinda b1 b2 vizemi uzatmak icin basvuru yapacagim korona virusten dolayi ret edebilirlermi ? virus dunyayi sariyor malesef
bu nedenden dolayi red alacaginizi sanmiyorum. Ne amacla reddedeceklerini dusunuyorsunuz?
-
@crazycells forumda aradım ama bulamadım. Turist vizesiyle çıkış yapıp yakın zamanda tekrar girenlerin tecrübeleri gibi bir konu var mı ?
-
@egeus, ne kadar sure once abd ye turist vizesi ile girdiniz, ne kadar kaldiniz ve simdi aradan ne kadar bir sure gecti ki tekrar gitmek istiyorsunuz acaba?
-
@mexido 2019 Ekim ayında girip 2020 Şubat ayının son günlerinde çıktım . Şimdi Haziran'da tekrar girmek istiyorum. 2. Girişim olacak
-
@egeus Şüphe çekebilir. Sorulabilecek sorulara hazırlıklı olun. Orada ki gezi planlarınızı yanınıza alın. Dönüş biletini sorabilirler. 6 aydan kısa bir sürede tekrar gitmek istemeniz dikkat çekebilir. Belki de hiç bir problem yaşamadan girersiniz? Siz yinede hazırlıklı olun derim.
-
@egeus, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@mexido 2019 Ekim ayında girip 2020 Şubat ayının son günlerinde çıktım . Şimdi Haziran'da tekrar girmek istiyorum. 2. Girişim olacak
Ayni tarihlerde girip hemen hemen ayni tarih de cikmis sayiliriz :) siz 1 ay fazla kalmissiniz diyebilirim. 4 ay gibi bir sure sonra tekrar giris yapmak istemeniz biraz dikkat cekebilir abd de kalis surenizden nerdeyse turkiye kalis sureniz daha fazla. Biraz riskli aslinda sorulara maruz kalabilirsiniz ona gore kendinizi hazirlayin. Ornegin 5 ay gibi bir sure ne yaptiniz abd de? Bu kadar sure kalmissiniz tekrar kalmak istiyorsunuz :) Nasil turistsiniz? Farkli seyler geliyor insanin aklina. Bence biraz daha zaman gecsin cok acil degilse zaten virus var bu olaylar tam anlamiyla bitsin gidersiniz nasil olmazsa.Tamamiyla kapidaki memura bagli belki hic sorgulama dahi olmadan da girebilirsiniz tamamen sans.
-
Bu ileti silindi! -
@mexido anladım teşekkürler :)Orada tanıştığım İsrailli AVM de çalışan birisi son 4 yılda 5 kere turist vizesiyle girip en az 4-5 ay kalıp bunu tekrar ediyormuş.Hatta bana çok kasma rahat ol falan gibisinden konustu.Acaba biz Türkler mi çok kaygı ediyoruz bu durumu ? O yüzden soruyorum forumda falan vizem kısa sürede tekrar giriş yaptığım için iptal edildi diyende yok hiç.
-
@mexido anladım teşekkürler :)Orada tanıştığım İsrailli AVM de çalışan birisi son 4 yılda 5 kere turist vizesiyle girip en az 4-5 ay kalıp bunu tekrar ediyormuş.Hatta bana çok kasma rahat ol falan gibisinden konustu.Acaba biz Türkler mi çok kaygı ediyoruz bu durumu ? O yüzden soruyorum forumda falan vizem kısa sürede tekrar giriş yaptığım için iptal edildi diyende yok hiç.
Bu forumu baz alma sadece iyi arastirirsan vizeleri iptal olan kişilere rastlarsın. Israilli olduğu için belki rahat girip çıkıyor sonuçta ısrail abd nin kardeşi :) biz muslamanlar olarak pek sevilmiyoruz malesef ısrailliler kadar bize tolerans göstermezler diye düşünüyorum. Yılda 1 kez olmak koşuluyla her yıl gidilebilir ama 5ay kalış süresi biraz fazla göze batar bence. Bende gitmek isterim ama vizeyi risk e atmak istemiyorum biraz zaman geçsin istiyorum. Yine de karar sizin denemeden bilemezsiniz.
-
@crazycells forumda aradım ama bulamadım. Turist vizesiyle çıkış yapıp yakın zamanda tekrar girenlerin tecrübeleri gibi bir konu var mı ?
Bu sekilde ayri bir basligimiz yok maalesef, ama bu tur tecrubelerin aktarilabilecegi en uygun konu su an bulundugumuz baslik.
-
Burada onemli olan kapidaki gorevliyi ikna edebilmek. Eger makul nedenlerle uzun kaldiysaniz ve tekrar giris icin hala makul nedenleriniz varsa sorunsuz gireceginize eminim. Ama celiskili ifadeler verirseniz veya cok da saglam olmayan nedenler one surerseniz bu durumda daha cok soru sorabilirler ve niyetinizden suphe edebilirler.
-
Merhaba 6 aydan 8 gun sonra donsem turist vizem iptal olur mu?
Donus biletim avrupa uzerinden oldugu icin iptal edilmis ben de 17 nisandan sonra doneyim diyorum. Bu durumda vize iptali yada diger bir girisimde ceza odemesi filan olur mu? Ayrica birkac gunden birsey olmaz diye duymustum bu bilgi dogrumudur? Tesekkurler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum