Okullara göre istenen dil yeterlilik sınavları değişiklik göstermekle birlikte, Toefl sınavı okulların neredeyse hepsinde kabul ediliyor. Hiç Toefl sınavına girmediğim için Duolingo English Test ile karşılaştıramam ama Duolingo'nun pek zorlamadığını söyleyebilirim. İyi şanslar dilerim.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Coronavirus (COVID-19)
-
Brezilya devlet baskani da pozitif cikmis, gectigimiz sali mi cumartesi mi ne trump la berabermis, trumpa sormuslar, benim icim rahat endiselenmiyorum demis..
-
Bizimkinin de yurtdisi seyehatleri ertelenmis, birkac gundur de yaninda termal kamerayla geziyor, surekli cekim halinde, yanina yaklasanlarin atesi var mi yok mu ona bakiyorlar

-
@Calibraturbo Allah'tan korktukları için bu durumdalar zaten

-
@Ramazan bu önlemlere ek olarak AVM’leri de kapatsalardı keşke. Okulu tatil olan bilinçsiz aileler çocukları alıp AVM’lere doluşacaklar. Kapalı alan tam bir bakteri yuvası.
-
........
-
@gokcell Cehalet kötü birşey. Okuyun diye boşuna demiyoruz.
-
@Jossie bunun çözümü aslında 6 kişilik aile Corona virüsü nedeniyle öldü. Komşuları ve mahalle karantinaya alındı diye bir haber çıksa sorun çözülür ölüm en büyük korkudur.
İstanbul'da dolmuşdan eve gidiyorum, bir hanım efendi elinde eldiven birde maske takmış koltukta oturan bir kişi belli üstün zekalı biri hanım efendiye neden maske takıyorsunuz artık abartınız diye çıkıştı Hanım efendi soğuk kanlılıkla adama sevdiklerinizi kaybedince böyle rahat konuşabilicekmisizi merak ediyorum diyince adam efendice sustu kızardı.
-
Bizimki bence dinlerarası dialog için Papayı ziyaret etsin tam sırası. bol bol dua etsinler.
-
Abd de 8 milyon homeless 50 milyon kaçak var sağlıkla ilgili durumuda göz önünde bulundurursak yakında ülkeyi komple karantinaya alacaklarını düşünüyorum. Bir süre buradan çıkış olmayabilir.
-
@maranty O zamana kadar kontrol altına alınabilir. Çin Sağlık Örgütü bu virüs salgının en geç Haziran ayında kontrol altına alınabileceğini söyledi. Umarım doğrudur :))
-
@Jossie evet doğru söylüyorlar Çin'de 2 aylık hızlı çıkış yapmış virüsü vakalarında şu anlık düşüşe geçtiği görülüyor
-
İtalya için böyle devam ederse; bir noktada, mevcut hastanelerin mevcut kapasiteleriyle aynı anda x kadar enfekte olmuş hastaya gereken özende hizmet veremeyecek durumda olacağını ve artık hastalar arasında eleme yapmak (tedaviye daha iyi cevap verebilecekleri tahmin edilenlerin tedavi altına alınacağı diğerlerinin kaderine terk edileceği gibi) durumunda kalabilecekleri bile söyleniyor, ki bu korkunç.. italyada sadece bugün yani bir günde yeni vaka sayısı 2651, ölen kişi sayısı 189.. ve hep söylüyorum, diğer bazı büyük avrupa ülkeleri son sürat italyanın peşinden gidiyor malesef..
-
Wuhanda virüs sebebiyle açılmış son ek hastane de kapatıldı bugün, doktorlar maskeleri çıkardıkları bir de video çekmişler.. çinde bugün yeni vaka sayısı 18, ölü sayısı 11, ki bunların %90-95 i wuhanda oluyor. Son haftalarda düzenli bir azalan artış vardı zaten, son günlerde 50ler 40lar 30lar 20ler derken 10lu rakamlara düştüler, onlar adına sevindirici gerçekten.
-
@aysegul haberin kaynağı var mı? bu haber doğruysa, yani artık bu virüsün kaynağı Wuhanda maskeler çıkartılmaya başlandıysa tüm dünyada da bir süre wuhan gibi virüs peak yapıp sonra azalarak bitecektir. Domuz gribi de öyle olmuştu, karantinaya alınan aileler vardı o zaman da birsürü insan ne yazık ki ölmüştü. Umarım Wuhan gibi olmadan en az hasarla atlatırız bu krizi. Bekleyip göreceğiz.
-
@Jossie rakamlar zaten heryerden ulaşılabilir.
Diğer kısım için, twitterda çinde yaşayan yanlış hatırlamıyorsam bir akademisyen paylaşmıştı, ilk fırsatta linki buraya eklerim. Bu arada maske kullanımını bir süre daha bırakmazlar sanırım, o viideoda bir mesaj vermek için maskeleri çıkarmış olabilirler diye tahmin ediyorum.. ama çinde artık yavaş yavaş normale dönmeye başlayacakları artık kesin.Edit :
-
@Jossie kaynak buldum şu şekilde yazıyor:
中国现在大部分地区已经得到了控制,以我所在地区为例子,前段时间我们封闭至每家每户每位住户只可进出小区一次,严重地区,政府会免费发放水、蔬菜、水果等生活必需品,但是现在我所在的地区已经逐渐放宽,商场等陆续恢复营业。外国的朋友们,注意戴口罩、消毒,去人群聚集的地方保持距离,加油!
Çevirisi (meali):Çin'deki çoğu bölge şu anda kontrol altında: Bölgemi örnek alarak, her hane halkı ve her mukimin topluma yalnızca bir kez girip çıkabileceği bir zamana kadar kapattık Ciddi bölgelerde hükümet su, sebze, meyve ve diğer ihtiyaçları ücretsiz olarak dağıtacaktır. , Ama şimdi benim alan yavaş yavaş, alışveriş merkezleri ve diğer işletmeler devam etti. Yabancı arkadaşlar, maske takmaya, dezenfekte etmeye ve insanların toplandığı yerlerden uzak durmaya dikkat edin!
-
Bu ileti silindi! -
İtalya acınacak hale düştü
️ Zamanında kapatacaksın ülkeni!! Türkiye baştan beri ciddiye aldı sağolsunlar 
-
@Semihmete İtalya'da 15.000 vaka 1.016 ölüm gerçekleşmiş. İtalya'da da koronavirüsü Lombardiya'daki önlemler yüzünden insanlar garlara gitmişti. hatta güney'dekiler kuzey'den gelenlerin karantinaya alınmasını savunmuştu. Kalabalık taki 10 kişi 100 kişiye o 100 kişi 1000 kişiye derken sonuç buraya kadar geldi.
Bizde okullar tatil edildi kalabalık olmasın bulaşmasın diye bizim öğrenciler şuan akın akın garrlarda otobüs sırası bekliyor eve gitmek için insanlar kalabalıklaşmasın diye tatil ettiler okulu
-
@Drywall izin verilen herhangi bir ülkeye çıkış yapılabilir
Benzer Başlıklar
137
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k