[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@Muhtaradana peki bu rapor ne kadarlık veriliyor. ben vizeyi aldıktan sonra ilk 1 sene içinde girme hakkım var sanıyordum. rapor atıyorum 4 aylık verildi. 4 ay içinde mi gireceğim. rapor süresinin alt sınırı var mı
-
@Gezgin-Paksoy ilk girişinizi sağlık raporunuzdan itibaren 6 ay içerisinde yapmalısınız. Tüberküloz geçmişi gibi bazı sağlık durumlarında daha kısa(3ay gibi) rapor verilebiliyor ama standardı 6 ay. 1 yıl geçerli olan ise pasaportunuza basılı olan vize. Yani ilk 6 ay içerisinde giriş yapmalısınız. Basılı GreenCardınız elinize ulaşmadan çıkış yapıp tekrar girmek istediğinizde pasaportunuzdaki vize 1 yıl geçerli, kullanabilirsiniz anlamına geliyor.
-
@Muhtaradana, şurayı biraz açabilir misin?
Mülakat tarihi almak için
"Martın 3 üne kadar evrak onayı alan talihliler
Mayıs ayında mülakata girebilir
Örnek vermek gerekirse
Case Eu13 bin olup bir sebeple evrak onayı 3 mart tarihinde almış olanların mülakatı mayıs ayına planlanır"
En son bugün onay emaili mi gelmeli yani Mart'ta açıklanacak cut off içine giren ama onay e-maili almayan numaralar için? -
@znerus pasaporta basılan vize 1 yıl geçerli, ancak Amerika'ya gidildiğinde verilen adrese GC somut olarak elimize geçtiğinde 5 yıl geçerli ve sonra vatandaşlık gündeme gelmez ise bu süreç nasıl işler.?
-
@Muhtaradana Anlaşıldı 😉
-
Arkadaşlar, AIS kaydı oluşturulurken DS -260 form numarası (barkodlu olan) tüm aile bireyleri için ortak mıydı? yani tek bir numara mı?
-
@TURKEYANDUSA Yanlış biliyor olabilir misiniz? Söylediğinize göre Green Card 5 yıl geçerli oluyor.
-
Arkadaşlar an itibarıyla evrak onay e-maili geldi. Case 22k'nın ilk yüzlük kısmında 🙂
-
@turcouz hayırlı olsun
-
@turcouz hayırlı olsun. Su an 24.900 üstü bir haber gelir umarım
-
@TURKEYANDUSA süresi dolan greencardla ilgili şu başlığı incelemenizi öneririm :down_arrow:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma -
Arkadaşlar; DS-260 doldurduğum zaman farklı bir şehirde yaşayıp çalışıyordum. En son güncel adresim ve çalıştığım yer orası gözüküyor formda. Şu anda ne o şehirde yaşıyorum ve ne de o şirkette çalışıyorum. Bunu formu açtırıp güncellemem gereklimiydi? Yoksa güncelleme yapmama gerek olmayan birşey mi? Eğer güncellemem gerekli ise bunu dosyam Ankaraya geldikten sonra DS-260 açtırıp yapsam olur mu? Yada mülakat esnasında sözlü beyanda bulunsam olur mu? Tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. Teşekkürler. @crazycells @Muhtaradana
-
@alp35 ben gerek olmadığını düşünürüm. O gün formu doldururken dogru bilgi vermişsiniz sonucta.
-
@ahmetkocyigit hayırlı olsun. Mülakat deneyiminizi paylaşabilir misiniz neler yaşadınız ?
-
@turcouz Güzel haber. Önümüzdeki bültende açıklanacak numaraların mayıs ayı içinde mülakata girmesi için en geç bu akşama kadar onay maili alması gerekiyor. Umarım bu akşam bir onay maili yağmuru olur. Aksi takdirde cut-off yüksek açılansa bile mülakatlar haziran ayına kayacak ve aynı geçen ay olduğu gibi yine bir birikme yaşanacak.
Bu arada dün Brit Simon'un yayınladığışubat ayı ceac verilerini incelediği videoda avrupa bölgesi için baya uzun analiz ve tahminler var. Ondan önceki son iki videosunda Kcc nin yöneticisi ve çalışanlarıyla baya uzun telefon görüşmeleri yaptığından bahsettiği için dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İngilizcesi yeterli olmayan arkadaşlar için kısaca özet geçmek gerekirse avrupa bölgesinde her bültende ortalama her ay en fazla1000-1300 dosya için mülakat verildiğinden ve bunun sonucu olarak kalan aylar için açıklanacak numaraların en iyi ihtimalle şu şekilde olabileceğinden bahsediyor;
Mart ayı cut-off 26-27 bin
Nisan ayı 33-34 bin
Mayıs ayı 40-41 bin
Haziran ayı 48 bin
Ve Temmuz ayı 56 bin. Hatırladığım kadarıyla bu şekildeydiBu sene erken bir currentin zor gözüktüğünü de söyledi. Tabi bunlar daha önceki verilerin ışığında yapılmış tahminler. SADECE TAHMİN.
Ama gözüken o ki vize yetmemesi gibi bir problem olmayacak. Sadece Kcc nin biraz daha hızlanması ve numarası önlerde olan talihlilerin bir an önce gidip gitmeyeceklerine karar verip evraklarını göndermesi ve geçen ay yaşadığımız gibi bir birikmeye sebep olmamaları yeterli olur sanki.
Bu akşam için onay maili alan arkadaşlardan iyi haberleri bekliyoruz.
-
@cato bana da gerek yokmuş gibi geliyor ama diğer yandan da kafamı kurcaladı. İşimi şansa bırakmak istemiyorum.
-
arkadaşlar ben kaçırdım 24900'den onay maili alan mı var ben daha önceyim ve almadım, çocuğumu kesmeli miyim şu an?
-
@serciyilmaz sadece 1 kişi fakat bu bir ölçü değil çünkü onun öncesinde onay maili almayan çok fazla kişi var. İnşallah bu akşam alırsınız.
-
Onay maili aldım case no 22 bindeyim bilginize..
-
Sevgili arkadaşlar ais kaydıyla ilgili sorun yaşıyorum..Yurtdışından başvuran arkadaşlar yardım ederlerse çok mutlu olucam..Ais kaydı ile ilgili mail aldınız mı yoksa mail almadan mı doldurdunuz..Türkiye’de ki format buraya uymuyor..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum