Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• @bark, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@crazycells öncelikle teşekkürler yanıtınız için, umarım sistemde görürler, ancak sorumun diğer yarısı EAD kartı idi , şu anda elimizde iki tane EAD karı var, onun da ilkini iptal mi ettirmemiz gerekir..?

Ikisinin ustundeki bilgiler farkli mi? Iki EAD'de ayni seylerin (size ait bilgilerin) yazmasi gerekiyor diye dusunuyorum?

• @crazycells öncelikle teşekkürler yanıtınız için, umarım sistemde görürler, ancak sorumun diğer yarısı EAD kartı idi , şu anda elimizde iki tane EAD karı var, onun da ilkini iptal mi ettirmemiz gerekir..?
    Ikisinin ustundeki bilgiler farkli mi? Iki EAD'de ayni seylerin (size ait bilgilerin) yazmasi gerekiyor diye dusunuyorum?

Evet farklı, Ad soyad, doğum tarihi vesair bilgiler bizlere ait , ama MSC numaraları farklı, elimizdekinde ilk başvurunun numarası var doğal olarak ikincisinde de ikinci başvurunun MSC numarası var ve tabii expire tarihleri de değişik,
    İlginç bir durum hani iptal ettirmedik diye sorumlu duruma düşmek istemiyoruz.

• @crazycells Evet kendisi 28 yaşında ve 28 sene boyunca hep burada yaşamış. İş teklifi UAE'den geldi ve 2 sene için oraya gitmesi gerekiyor. Haliyle 2 sene sonra döneceğini bir şekilde ispat edebiliriz. Ben onunla UAE gidebilirim ancak oradaki iş durumuyla doğru orantılı olarak bir varsayım yaparsak Türkiye'de de kalma ihtimalim var. En azından birbirimize yakın olup daha çok ziyaret etme şansı buluruz diye düşündük.

Evlenmeyi planladığımız tarih yukarıda söylediğim gibi tamamen nerede evleneceğimizle doğru orantılı. Eğer burada (Amerika'da) evlenmeye karar verirsek bunu 1-2 ay içinde gerçekleştirip süreci başlatabiliriz. Ancak dediğim gibi süreç Türkiye'de evlenirsek daha kolay olacağına inanırsak bunu yazın yapmayı düşünüyoruz. Böylece gerçek bir düğün herkesin gelebileceği ve bütün ailenin birarada olabileceği bir düğün olur ve süreci UAE'den ya da eşim ordan ben Türkiye'den takip edebiliriz.

Bir de ''Aldiginiz vizenin aktif olmasi icin 6 ay icerisinde ABD'ye ilk girisi yapmaniz gerekiyor.'' şu yazdığınızı tam olarak anlamadım? Bahsettiğiniz vize şuanda mevcut olan turist vizem değil sanırım. GC'tan mı bahsediyorsunuz acaba?

Teşekkürler.

• @crazycells Evet I-864 ücretsiz ama ben onu demiyorum. En son babamdan geliriyle ilgili belgeler isteniyordu fakat şuan dosya ekleme kısmı yok yani 1 aydır yok neredeyse neden olur acaba ve nasıl düzelir acaba? Ekran görüntüsü de ekliyorum neden böyle olur bilginiz varsa çok sevinirim

https://i.hizliresim.com/mR8pB4.jpg

• Merheba benim sorum olacak . Ben mart ayinda greencard sahibi kiwiyle evleneceyim . Evlendiyin kiwiyle 2 yil bekleme sureci var . Ama Greencard kazanirsanm eger benim greencard alma wansim ne kadar?

• @crazycells 24 şubat onaylı yeni Public Charge Rule ve bunun GC sürecindekilere etkileri ile ilgili içimizi ferahlatacak birşeyler yazacak mısınız diye merak ediyorum :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hulyaek tek bir cümle yazar very very very money böyle yazdım çünkü aşağıdaki haberi okursan şu anda maddi yönde eksiye gidiyor. Ondan mümkün olan ne kadar boş gider varsa onları kapatmak derdinde ferah bir cümle hiç kimse yazamaz.
    https://www.borsagundem.com/haber/wall-streeti-bekleyen-buyuk-tehlike/1465921

• @hulyaek ) https://i.hizliresim.com/2PQR4d.jpg. Buyrun içinizi ferahlatabilecek mi bakalım, dakika bir gol bir 😐😐

• @redur47 @ayvalik10 evet zaten beklemek yeterince zor değilmiş gibi, hergün yeni bir zorluk.. yeni form da eklenmiş anladığım, artık diploma-ingilizce yeterlilik- mesleki yeterlilik de talep ediliyor beneficiary den. Sponsordan da Cash den daha önemlisi sabit gelire, özel sağlık sigortasındansa çalışan sigortasına vs. bakılacakmış okuduklarıma göre. bekleme zamanını uzatmaz umarım bu yeni kriterler.

• @hulyaek maalesef yeni talepler çoğu kişinin ayağının takılmasına sebep olacak. Bakalım 23 Mart da mülakatım var inşallah sormazlar böyle şeyler

• @redur47 umarim, guzel haberlerinizi bekliyoruz

• @hulyaek 2 martta yanlış hatırlamıyorsam 4-5 kişinin mülakatı var mülakata kadar yazılan tüm yazılar sadece varsayım. Ondna dolayı pazartesi günü herkes mülakat çıkışında yazılacak yazılara odaklandık.

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@hulyaek 2 martta yanlış hatırlamıyorsam 4-5 kişinin mülakatı var mülakata kadar yazılan tüm yazılar sadece varsayım. Ondna dolayı pazartesi günü herkes mülakat çıkışında yazılacak yazılara odaklandık.

Aynen hocam 2 ve 6 Mart tarihlerinde yapılacak mülakat görüşmeleri
    İnşallah Arkadaşlarımızın tamamı vizesini alır ve hayallerine kavuşur

• F2B için Nebraska service centerinda tarih november 2018 iken California servisinde May 2014 neden böyle büyük bir fark var acaba?
    Ve service center’imizi nereden öğrenebiliriz? Avukatimiz öğrenebilir mi?

• Bir sorum daha var arkadaşlar,
    Visa bulletin sayfasi ile case status sayfalarinda tarihlerden bizim için öncelikli olan hangisi? Hangi sayfadaki tarihi baz alıp hareket etmemiz gerekiyor? 2 sayfadaki tarihlerde farkli..

• Başvuruların hangi centerda olduğunu nereden öğrenebiliyoruz

• @historian öncelikle case in kabul edilmesi için case status teki tarihi takip etmeli ki dosyanıza ne zaman sıra geleceğini anlamak için. case kabul edildikten sonra Visa bulletin deki tarih sizin için aktif mi değil mi o sonraki aşama. yani case kabul edilir ama vize aktif değilse daha beklemeye devam edebilirsiniz :(

• @horoz ilk gelen NOA1 received mektubunda yazıyor olmalı

• @bark, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@crazycells öncelikle teşekkürler yanıtınız için, umarım sistemde görürler, ancak sorumun diğer yarısı EAD kartı idi , şu anda elimizde iki tane EAD karı var, onun da ilkini iptal mi ettirmemiz gerekir..?

Evet farklı, Ad soyad, doğum tarihi vesair bilgiler bizlere ait , ama MSC numaraları farklı, elimizdekinde ilk başvurunun numarası var doğal olarak ikincisinde de ikinci başvurunun MSC numarası var ve tabii expire tarihleri de değişik,
    İlginç bir durum hani iptal ettirmedik diye sorumlu duruma düşmek istemiyoruz.

evet, bence de ikisinden birini iptal ettirin, dosyalarda karisiklik olmasin.

• @Vlad35, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@crazycells Evet kendisi 28 yaşında ve 28 sene boyunca hep burada yaşamış. İş teklifi UAE'den geldi ve 2 sene için oraya gitmesi gerekiyor. Haliyle 2 sene sonra döneceğini bir şekilde ispat edebiliriz. Ben onunla UAE gidebilirim ancak oradaki iş durumuyla doğru orantılı olarak bir varsayım yaparsak Türkiye'de de kalma ihtimalim var. En azından birbirimize yakın olup daha çok ziyaret etme şansı buluruz diye düşündük.

Evlenmeyi planladığımız tarih yukarıda söylediğim gibi tamamen nerede evleneceğimizle doğru orantılı. Eğer burada (Amerika'da) evlenmeye karar verirsek bunu 1-2 ay içinde gerçekleştirip süreci başlatabiliriz. Ancak dediğim gibi süreç Türkiye'de evlenirsek daha kolay olacağına inanırsak bunu yazın yapmayı düşünüyoruz. Böylece gerçek bir düğün herkesin gelebileceği ve bütün ailenin birarada olabileceği bir düğün olur ve süreci UAE'den ya da eşim ordan ben Türkiye'den takip edebiliriz.

Bir de ''Aldiginiz vizenin aktif olmasi icin 6 ay icerisinde ABD'ye ilk girisi yapmaniz gerekiyor.'' şu yazdığınızı tam olarak anlamadım? Bahsettiğiniz vize şuanda mevcut olan turist vizem değil sanırım. GC'tan mı bahsediyorsunuz acaba?

Teşekkürler.

Evet, su an hizlica evlenmek bence de cok iyi bir fikir olmuyor...

Turkiye ve UAE'te iken sureci halletmeniz daha uygun gibi, isterseniz yakin zamanda evlenip sureci "Consular Processing" olarak baslatabilirsiniz. Sadece vize alacak olan kisi yani siz mulakata gireceksiniz, o nedenle Turkiye'den surece devam etmeniz daha uygun olur. Ankara konsoloslugunu domicile olacaginiza dair ikna edebilirsiniz bence de.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k