Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ergun, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba, mülakar anında benimle aynı kategoride olup vize alan arkadaşlar özellikle yazarsa çok sevinirim. Ve tabiki @Muhtaradana ve @crazycells bey. Üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim ve mülakata girdiğim zaman, okulumun geri kalan 2 senesini bitirip mezun olduktan sonra temelli oraya yerleşmek bana daha mantıklı geldiği için bunu söylemeyi düşünüyorum. Ama nasıl bir yol izlemeliyim veya konsolosun beklentisi ne yönde olur. Bu 2 sene içinde 4 ay güz dönemi 1 ay ara tatil 4 ay bahar dönemi ve 3 ay olan yaz tatilimi amerika da geçireceğim. Bu tatil sürelerinde hem çalışıp hem dilimi daha da geliştiririm ve mezun olduktan sonra daha avantajlı bi şekilde hayatıma başlarım diye düşünüyorum. Konsolosun bu konu hakkında ki bakışı nasıl olur acaba? 2. Seçenek ise vizeyi aldıktan sonra oraya temelli gitmek ve dil ve kültür gibi sorunları hallettikten sonra yarıda bıraktığım okula tekrardan başlamak. Bana ilk seçenek daha mantıklı geliyor. Hem okulumu bitirip hem de gidip gelerek dil ve kültür konularında daha güzel adapte olunacağı için. Şimdiden teşekkür ederim...

    iki turlu de sorun olacagini sanmiyorum. Onemli olan ABD'ye yerlesme isteginizin olmasi.

    Eger planiniz sorulursa, re-entry permit alip sonrasinda ABD'ye temelli yerleseceginizi de soyleyebilirsiniz; yazlari ABD'ye gidip okul bittikten sonra temelli yerleseceginizi soyleyebilirsiniz... Iki turlu de problem olmaz.

    Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Güngör, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Muhtaradana ben de tıp 4. Sınıfım ve mülakatta taşınmak için en erken yılın 2023 olacağını söyleyeceğim ve 2 kere permit alacağımı da belirteceğim. Anlayışlı karşılayacaklarına inanıyorum ama tabi crazycells de düşüncelerini belirtirse çok yararlı olur

    Evet, vize icin onemli olan "ABD'ye yerlesmek ve orada yasamak" isteginin olmasi... Okuyan ogrenciler tabii ki okul sonrasinda bunu yapabilirler. Sizin dediginiz gibi bu durumlar icin en iyi uygulama re-entry permit almak olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ve önümde bitirmem gereken 3 semester var, yani alttan hiç dersim olmazsa en erken 1.5 sene sonra bitirmiş olacağım. Ve ben de sayın @ergun gibi üniversitem bitince rahat kafayla temelli yerleşmek istiyorum. Bu konuda sayın @crazycells 'in yönlendirmeleri biz ve bizim gibi öğrenci olup Amerika' ya yerleşme hayali olanlar için çok önemli:)

    saniyorum yukaridaki cevaplar yeterli? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İrem-Güzel, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Muhtaradana cevabınız için teşekkür ederim. Peki ds-260 formunu açtırmasam olur mu? Yani direk eski ve yeni pasaportla gitsem. Geçen Mayıs submit ettim ds-260 formu ve açtırınca dez avantaj olabiliyor gibi bir düşünce var.

    Bu da olur. Konsolosluk zaten bilgilerin uyusmadigini farkedip degisikligi yapar. Siz hem eski hem de yeni pasaportu yaninizda bulundurun, bir sorun olmaz.


  • @Muhtaradana Teşekkür ederim


  • @İrem-Güzel olur bu şekilde de gidebilirsiniz, mülakatta yeterki vize basılabilecek geçerli bir pasaportunuz olsun, orada gerekli güncellemeleri yapacaklardır

    İsterseniz mülakat tarihi aldıktan sonra ds 260 formunuzu açtırtabilirsiniz, bu şekilde re-submit yapmanın mülakat tarihi alma üzerindeki muhtemel olumsuz etki şüphesiden de kurtulmuş olursunuz


  • @crazycells cevaplar için çok teşekkürler 🙂


  • @Cemal-Kalın tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar 🙂


  • @Cemal-Kalın Cemal bey tebrik ederim.Umarım yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olur.
    Bol şans 😉


  • @unborn Tebrikler yeni hayatınız da başarılar 🙂


  • Trump ilk yasayı çıkarınca, mülakata giren arkadaşlar AP ye kalıyordu ve sponsor,iş teklifi isteniyordu; maddi sebepler gibi duruyordu.
    Yasa mahkemelerce durdurulunca AP kalanların durumları pozitife dönmüştü.
    Şuan tekrar yasa yürürlükte ama her hangi sorun yok gibi maşallah.
    Umarım diğer bekleyen arkadaşlar da sorunla karşılaşmadan alırlar.


  • @turcouz ben teşekkür ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Sonuçta her birimiz sorunlara çözüm bulmak için baya uğraşıyoruz. Güzel dileklerin içinde çok çok teşekkür ederim. 🙏 🙏 🙏


  • @Muhtaradana ben bu konuyu atlamışım veya hiç görmemişim. Keşke daha çok dikkat etse idim mutlaka bizde gelirdik... 😕 😕


  • @dilara1424 @Nothing-Man çok teşekkür ederim. 🙂


  • @Nothing-Man, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Trump ilk yasayı çıkarınca, mülakata giren arkadaşlar AP ye kalıyordu ve sponsor,iş teklifi isteniyordu; maddi sebepler gibi duruyordu.
    Yasa mahkemelerce durdurulunca AP kalanların durumları pozitife dönmüştü.
    Şuan tekrar yasa yürürlükte ama her hangi sorun yok gibi maşallah.
    Umarım diğer bekleyen arkadaşlar da sorunla karşılaşmadan alırlar.

    Yasa yürürlükte değil, yanlış biliyorsunuz. 24 Şubat itibariyle yürürlüğe girecek.


  • @crazycells @Muhtaradana selamlar. 4 kişilik bir aileyiz, asıl talihli eşim.
    Şimdi hayırlısıyla vizeyi alır gidersek birgün, greencardların en erken teslim edilmesi bir sorun çıkmazsa 1 ayı bulabiliyor. Eşim greencardını teslim almadan 2-3 hafta sonra dönmesi gerekebilir. Bende orada ev eşya vs işleri yoluna koymaya çalışacağım. Eşim greencardını teslim almadan ilk verilen geçici vize ile ABD den TR ye dönebilir mi? döndükten sonra 5 ay falan kalıp iş çıkışını gerçekleştirecek sonra temelli ABD ye dönecek. İşte greencardını teslim almadan geçici basılı vizeyle giriş çıkış yapabilir mi?

  • ⭐⭐


  • @haymatlos_ teşekkürler. Biraz daha detay sanırım sorduğum. Vize basılı pasaport 6 ay geçerli diye biliyorum. Atıyorum ben haziranda aldım vizeyi, aralık ayına ABD ye girmem gerekiyor. Kasım ayında girdim, eşim aralık ayında TR ye geri döndü, 5 ay kalıp mayıs ayında geri ABD ye gelecek, işte tam burada pasaporta basılı vizeyle giriş yapabiliyor mu? Greencardları teslim alacak kadar ABD de bekleyemecek çünkü. Dönecek ve iş durumlarını sonlandıracak ve tazminat almak için kasacak bakalım 🙂 hakkımızda hayırlısı.

  • ⭐⭐

    @gezgin34 ilk girdiğinizde amerikaya pasaporta bir vize pasılacak gc yerine 1 yıl geçerli o vizeyle gc olmadan giriliyor


  • Günaydın 🙂

    Eksik evraklar ile ilgili gelen mailimizde sizden aldığımız bilgiler ile eksik olan sabıka kaydı belgesini 04.02.2020'de gönderdik. Henüz onay maili gelmedi. Gelen eksik evrak mailini tekrar incelediğimizde de aşağıda yazan ifade kafamızı karıştırdı;
    All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.
    -Sabıka kaydını dediğiniz gibi ingilizce çıktı alarak gönderdik ama herhangi bi onaylatma ayrıca yapmadık.
    -Diğer evrakların çıktıları Türkçe. Nüfus kayıt örneği vs de ingilizce onaylı mı olmalıydı?
    -Eksik evrak ile ilgili otomotik onay maili dışında onay maili henüz almadık, KCC'yi aramalı mıyız yoksa beklemeli miyiz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

46
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum