Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Biz Kanada'ya gideceğimiz zaman sigorta şirketini aradık. Seattle'dan kiralayacağımız araç ile Vancouver'a gitsek sigortamız bizi ne şekilde kapsar diye sorduk. Dediler ki, liability sigortası (TR'deki trafik sigortası gibi) ABD ve Kanada'da aynı şartlarda geçerli. Collision ve comprehensive (TR'deki kasko gibi) de mevcut aracımızın değerine göre geçerli. Yani şu anda kullandığımız en pahalı araç olan 2018 RAV4'den daha değerli bir araç kiralamadığımız sürece sıkıntı olmayacağını söylediler. (Ekleme: Sigorta şirketine bu yanıtları bana e-mail ile yollamalarını da rica ettim, herhangi bir kaza durumunda sigorta çamura yatarsa elimde kanıt olması için)
    İlave kapsam için seyahat kredi kartımızın çağrı merkezini de aradık, onlar da yol yardımı vb bir sürü kapsamları olduğunu, ödemeyi bu kartla yaptığımız anda etkin hale geçtiğini söylediler.
    Bu bilgilere dayanarak araç kiralarken hiçbir sigorta yaptırmadık, sadece kiralama bedelini ödedik.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
    @caglaror ca plakasını texas plakasına çevirmek zorundamıyız( bu işleme register mi deniyor?) , bu şekilde kullansak trafikte bir sorun olurmu?
    Cevirmek zorunda degilsiniz. "Register" evrak olarak bizdeki ruhsat ama kayit kelimesi olarak da kullaniliyor. Burada en cok CA ve FL plaka gorursunuz. Komsu eyaletlerin de plakalari var. Trafikte hic bir sorun olmaz. Gecen Alaska plaka gordum. Hawaii gordum.

    Türkiye'deki sigorta ücreti düşük çıksın diye başka eyalet plakası ile gezenler oluyor mu?
    Her ne kadar komsu eyaletlerde gecerli sigortalar olsa da genelde bir eyaletteki sigorta diger eyaletlerde gecersiz veya anlamsiz min gereklilikleri icerecek sekilde calisiyor. Bu nedenle cevap hayir. CA sigortali birisi kazayi TX da yaparsa muhtemelen avcunu yalar. Burada Lyft, Uber, food delivery yapmak icin TX sigortasi onsartlardan birisi.

    Eğer başka bir eyalete kayıtlı plaka ile yeni yaşadığımız eyalette aracı kullanmamıza izin veriyorlarsa, bu aracı uber, Lyft veya DoorDash gibi uygulamalar için kullanabilirmiyiz?

    Yasanilan eyaletin yasalari baglayici ama TX icin sigorta buradan ise yapabiliyorsunuz.

    Farklı bir eyaletten aldığımız araç için register olduğu eyalete mutlaka bildirim yapmalıyız o zaman?

    Her 50 eyaletin plakasi diger eyaletlerde gecerli zaten. TX icin sticker almaniz gerekiyor (muayene gerekiyor 18$, 30dk surer), On camda sol altta iceriden yapistiriliyor, kucuk dikdortgen ve userinde rakamlar ile tarih olan bir sticker. Register aracin ruhsatini o eyalete almak demek. Sart degil.

    Caglaror,
    Yazdiklarinizdan yaptigim bir cikarim su sekilde,

    • Bulundugum eyalette farkli eyaletin plakasiyla araba kullanmak serbest. Bu konuda bir kisitlama yok. Dolayisiyla insurance icin aracin plakasinin resident olunan eyaletten farkli olmasini, insurance company problem yapmiyor. Insurance resident olunan eyalete gore olmak zorunda.

    Bu bilmedigim bir konuydu. Dogrularsaniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    Şu sitede aracı state dışından getirdikten sonra 30 gün içinde kayıt ettirmeliyiz diyor. https://www.txdmv.gov/motorists/buying-or-selling-a-vehicle/out-of-state-and-foreign-vehicles


  • @hasbelkader sanırım bu kısım "Insurance resident olunan eyalete gore olmak zorunda" dışında yazdıklarınız doğru, fakat sigorta aracın resident olan eyalete göre değil yaşadığınız eyalete göre olmalı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır Eyalet eğer araba ve siz kalıcı iseniz arabanın ruhsatını geldiğiniz eyalete taşımanızı istiyor. Ama siz arabanızla istediğiniz yere gider, istediğiniz kadar kalabilirsiniz, kimse size karışamaz.


  • @keysnambır
    Buraya göre TX dışında başka eyaletten satın alınan araç için 30 gün içinde aracı register etmek gerekiyor

    Ayrıca registerden önce muayeneye araç muayeneye girmeli


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @keysnambır
    Buraya göre TX dışında başka eyaletten satın alınan araç için 30 gün içinde aracı register etmek gerekiyor

    Ayrıca registerden önce muayeneye araç muayeneye

    Benim anlayamadığım nokta şu:

    2016 da PA den MA ye taşındığımda MA de RMV ye gittim, eyalet değiştirdiğimi ve MA de yaşayacağımı söyledim. Neden bana driving license ve insurance ın yanı sıra arabamın title ını değiştirttiler ve yeni plaka verdiler?


  • @hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @keysnambır
    Buraya göre TX dışında başka eyaletten satın alınan araç için 30 gün içinde aracı register etmek gerekiyor

    Ayrıca registerden önce muayeneye araç muayeneye

    Benim anlayamadığım nokta şu:

    2016 da PA den MA ye taşındığımda MA de RMV ye gittim, eyalet değiştirdiğimi ve MA de yaşayacağımı söyledim. Neden bana driving license ve insurance ın yanı sıra arabamın title ını değiştirttiler ve yeni plaka verdiler?

    Bu konuda yanlis anlasilan bir durum soz konusu sanirim. Bir eyalette resident olacaksaniz ve aracinizi o eyalette kullanmak istiyorsaniz aracinizin kaydini da degistirmelisiniz. Cogu eyalet degisiklik islemi 30 ila 90 gun sure tanimakta. Yalniz sigortanizi hemen yaptirmalisiniz.


  • @hasbelkader her eyelatin farklı uygulamaları olabilir ama MA ya temelli taşındığınız için driving licence ve Insurance değiştirmeniz gerekiyordu, belki title (o eyaletin kurallarına bakmak lazım) ve plakanın değişmesi şart değildi ama hepsini topluca aradan çıkarmışlar gözüküyor


  • @yalta evet taşındığınız eyalette aracı register yapma şartmı onu tam çözemedik TX ta şart gözüküyor


  • Texasa tasinacaksaniz Plaka, Title insurance degisiyor ve araci register etmeniz gerekiyor. Haliyle tekrardan inspection yapiliyor. Ayni zamanda ehliyetinizde degisiyor.

    Kurallar farklilik gosterebilir. Iowada araba alirken ID card almam gerekmisti F1 vizesi ile bile olsa. Burada ise pasaport ve benzeri belgeler yeterli arac almaniz icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @yalta evet taşındığınız eyalette aracı resident yapma şartmı onu tam çözemedik TX ta şart gözüküyor

    Kalıcı olarak taşındığınız tüm eyaletler için araba ruhsatını o eyalete taşıma zorunluluğu var.


  • @semavi cevap için teşekkürler o zaman texas taki sürekli ikamet halindeki insanların arcındaki yabancı plakalar bir nevi kural ihlali


  • Ruhsat degisikligi demek para demek @Muhtaradana hangi yonetim para almak istemiyorum siz diger eyalete para vermissiniz zaten boyle kullanmaya devam edin der? 🙂 Hepsi banane kardesim, buraya geldiysen hepsini degistireceksin diyor 🙂


  • Bana zaten insurance policy de resident address ve plakanın farklı eyaletler olması fikri tuhaf gelmişti. insurance resident olunan eyalete göre olması zorunlu ise plakanın resident olunan eyaletin plakası olması neden zorunlu değil? ABD de de devletin tutumu Türkiye den den farklı değil. Devlet vatandaşı yolunacak kaz gibi görüyor.


  • @hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Bana zaten insurance policy de resident address ve plakanın farklı eyaletler olması fikri tuhaf gelmişti. insurance resident olunan eyalete göre olması zorunlu ise plakanın resident olunan eyaletin plakası olması neden zorunlu değil? ABD de de devletin tutumu Türkiye den den farklı değil. Devlet vatandaşı yolunacak kaz gibi görüyor.

    Dünyanın neresinde olursanız olun VATANDAŞ YOLUNACAK KAZDIR. 😂 Devlet daireleri olmasa boş beleş adamlar nasıl para kazanacak?


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi cevap için teşekkürler o zaman texas taki sürekli ikamet halindeki insanların arcındaki yabancı plakalar bir nevi kural ihlali

    Kiralik araclar vs olabiliyor bazen.

  • ⭐⭐


    canlı yayın sorununuz varsa kadir beye sora bilirsiniz


  • Ilk aracini alacaklara tavsiyem mutlaka ellerindeki paranin el verdigi en yuksek model/en dusuk km araclari almasi olur. Ayrica ilk bastaki, dealerin deyimiyle credit score olmadan hayalet gibi oldugunuz icin, kredi faizi %16 ve uzeri cikacak buyuk ihtimal bu da 18 bin usdlik arabayi bir anda 25 bin usd fiyatlara firlatacak. Nakit sikintisi olanlar icin, muhtemelen Tr den guzel bir oran yakalayip, kredi almak be onu usd ye cevirtmek bile daha mantikli olur.

    Diger husus, iscilik saat ucretinin 100 usd oldugu yerde en ufak masrafin bedelini siz hesaplayin, bu sebeple ozellikle bmw, mercedes, audi üclüsünden ithal parcalari olmasi nedeniyle kisitli butcesi olanlar uzak durmali. Ayrica binek araclarin cogunda 87 (regular) yakit alirken lux bircok sinif aracda premium yakit tavsiye ediliyor, aksi halde motora zarar verme ihtimali yuksek deniliyor. Regular ile premium arasindaki fiyat farki da baya var.

    Burada Toyota, Kia, Honda, Mazda, Hyundai altin degerinde ve ikinci el degerini de iyi koruyor.

    Bir de manuel araclarin fiyati ozellikle ikinci elde inanilmaz dusuk ,malum Abde manuel kullanabilene saygi ile bakiyorlar ve araclarin %95i otomatik.


  • Ilave birkac tavsiye ozellikle bir markanin bayisinden, ikinci el arac almaya gittiginizde, türlü kelime oyunlariyla sizi direkt sifir araca yönlendiriyorlar. Ilgili kisiye, hicbir sifir aracin mantikli olmadigini, deger kaybinin ilk 2 yilda, %30 lar seviyesinde oldugunu kibarca anlatinca yeniden hedeflediginiz ikinci el araca geliyor konu.

    En popüler yalanlar : Senin kredi skorun dusuk, sifir arac alinca sana çok iyi bir oran verecegim. Yalandir, cunku kredi skoru olmayan biri icin arada en fazla %1 faiz oynuyor.

    Kredi puanini fazla sorgulatma, financing icin hesaplama yaptirma kredi skorun artmaz. Yalandir, Amaç diger dealerlara gitmenizi önlemek, satisi hemen orada kapatmak

    Bir de aylik ne kadar max odeyebileceginiz sorusu da aldatici, Cunku faiz, ek masraf vs ile oynayip farkettirmeden fiyati ziplattirabiliyorlar. detayli döküm ve hesaplama isteyin.

    Carmax’de araclar 2500-3000 usd ortalama daha pahali. (10-30k araclar icin).

    Evrak dokumantasyon isinden ilk basta anlamayanlar dolandirilmak istemeyenler birkac yuz dolar daha fazlasina kiyip, guvenilir rating i yuksek dealer secmeli


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum