Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • öncelikle hep işçi olarak çalışıp standar monoton bir hayat yaşadım ki yaşım kimine göre genç sayıla bılır 32 14 yaşımdan beri harıl harıl çalışırım 2012 yılında atılım yapıp vergi mükellefi oldum bi müded çalıştıktan sonra vergi yükünün bu insanların üzerine kurulmuş devlet adı altında milenyumun sömürgeciliği adı altında eziyet oldugunu fark ettim son 3 seçimdir ne sandıga gidiyorum nede artık giderim inanın yazılacak çok şey var kısa kesim dedim insanımıza gelince eğitimin ve aklı bilinçligin ne oldugunu ögrendım hakaret etmiorum toplum olarak düşünen insanların bu forumda olduguna o kadar eminimki saygılar


  • @freeworld eskiden bizim toplumumuz da bu şekilde, nazik ve saygılı idi, keşke öyle kalabilseydik.



  • ilk sekiz dakkasında gitme sebepleri çok güzel gözüküyor daha gerisini izliyorum yani 🙂 olay bu işte


  • Bu ileti silindi!

  • @academicus çektiklerini ve ruh halini anlayabiliyorum ama intihar falan bu düşünceler hiç olmamış. Senin gibi bilinçli ve başarılı bir insana hiç yakışmamış... Anladığım daha çocuk yok ve 30lu yaşların başındasın... Hayata her ne olur ise olsun önce mutlu ve umutlu gözler ile bak ki günlerin güzel geçsin. Bir daha bu yaşlara dönemeyeceksin...

    Türkiye'de gerçekten hayat zor (sadece ekonomik açıdan değil sosyal açıdan) özellikle sizin gibi işi ucundan devlete yada memurluğa değinenlerde. Ama bu kadar karalar bağlama ve herşeyini GC'ye de bağlama. Dediğin gibi Kanada ve Avustralya gibi farklı ülkeleri değerlendir. Eğer yaşını doğru tahmin etti isem, 10-20 bin dolar civarı paran var ise ve Akademik başarılarınıda kullanarak özellikle Kanada'ya çok rahat göçebilirsiniz.

    Umarım herşey gönlünüzce olur ve hayallerinizi en kısa zamanda yakalarsınız...


  • @asilcenk cevabınız için teşekkür ederim. zaten eğer ABD olmazsa, sonraki tercihlerimiz Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda. Eğer Green Card çıkmazsa bu sene içerisinde bu üç ülkeden biri için kalifiye göçmenlik başvurusu başlatacağız.
    Önceliğimizin ABD olma sebebi, diğer ülkelerle ilgili yabancı forumlarda da araştırma yapıyorum, genel görüş olarak akademik kariyerde devam etme olasılığımın, üniversite sayısından ötürü, diğer ülkelere göre daha yüksek olduğunun söylenmesi; bir de daha önce 8 aya yakın ABD'de kalmış olmam (Ohio ve California'da kaldım) ve kültürüne aşina olmam.
    Diğer konuda da haklısın, bazen ben de kendime kızıyorum ama gerçekten son nokta dediğim noktaya çokca getirdiler sağolsunlar... O yüzden zaten bir an önce gitmek istiyorum...
    Not: Bu arada evet, yaşımı doğru tahmin ettiniz 🙂


  • @academicus dualarımız sizlerinde çekilişi kazanması yönünde . İnş bizler önden gideriz sizlere daha çok yardımcı oluruz . Sabır sabır sabır yapacak başka birşey yok sanırım


  • @yekta teşekkür ederim. Dilerim sizler de bundan sonraki süreci tereyağından kıl çeker gibi halledersiniz. Sıkıntısızca yerleşirsiniz. Haklısınız, şu anda yapabileceğimiz tek şey denemek ve sabretmek...


  • Bende birkaç birşey ekliyeyim.
    1- İSG Uzmanlığını profesyonel yapmak İçin hangi eğitim ve sertifika(Amerika ve İngiltere’den) varsa aldım ingilizce hatrı sayılır seviyede ve konu iş bulmaya gelince 3000TL baremini geçemiyor rakamlar.
    2- Ülkenin içinde bulunduğu ekonominin umutsuzluk.
    3- İnsan hakları ihlali..
    4- Ülkenin basın, eğitim, düşünce özgürlüğüne bakış açısı...
    5- Eğitim sisteminin inanılmaz derece kötü olması(yeni nesiller çocuklarımız İçin)
    6- Adalet konusuda keza çok kötü neticede müebbet bir OHAL süreci içerisindeyiz..

    Not: Ülkenin genel durumu vahim...


  • 1-Cehalet
    2-Adalet
    3-Ekonomi
    4-Eğitim sistemi
    5-Gelecek nesillerim adına gelecek kaygısı
    6-Toplumun farklı fikirlere ve düşüncelere bakış açısı 'başlı başına Türk toplumundan haz etmiyorum'
    7-Hükümet
    8-Baskı
    9-İnsan hayatına müdahale
    10-Basın özgürlüğü
    11-Dünyanın en büyük 'ansiklopedisi' Wikipedia bile yasaklı ise internet özgürlüğü dahi olmaması.

    Bu liste uzar gider. Vaktim olmadığı için detaylı bir biçimde yazamadım ama konuya dahil arkadaşlar bu maddeleri net bir şekilde anlayacaktır.


  • @hsndmn Bende Yerli ve Milli olan herşeyden uzaklaşmak istiyorum 🙂 Sadece insanların arasında insan olmak istiyorum ,neyi düşündüğüm, neyi savunduğum, neye inandığım sırf beni ilgilendiren bir yerde başkalarını değil , huzur içinde yaşayıp ölmek istiyorum 🙂


  • Benim de en büyük sebeplerimden biri çocuklarımın geleceği ve ülkenin hali. Eğitim sistemi diye bir şey yok. Her sene değişiyor. Sınav üstüne sınav ve ayrıca o da sabit değil, o da sürekli değişiyor. Aldığımız maaşın alım gücü gün geçtikçe düşüyor. Yakıt pahalı, ulaşım pahalı, elektrik pahalı, vergiler yüksek. Kimseyle siyaset konuşulmuyor. Farklılıklara saygı sıfır. Son yıllardaki siyasi iklimin tersine bir laf edemiyorsun. Biriyle siyaset konuştuğunda mevcut 1. partiye oy vermeyenlere ana-avrat küfür duyuyorsun. Karşı çıktığında ya terörist, ya da FETÖ'cü oluyorsun. Serviste, iş yerinde konuşulanlara, tahriklere cevap verememenin verdiği sinirle zihnini darmaduman ediyorsun. Zihninde sürekli başka uygar ülkelerde neden böyle, bizim ülkemizde ne den böyle deyip duruyorsun.
    Daha bugün hamile eşimi, engelli aracımla kontrol için hastaneye bırakıp göreve gidecektim. Hastanenin etrafı araçlarla hınca hınç dolu olduğu gibi engelli park yeri de doluydu. Sadece yan tarafında dubayla kapatılmış bir yer mevcuttu. Güvenlik görevlisine aracın engelli kartını gösterip 5 dakikalığına müsaade istedim. Eşimi bırakıp gidecektim. Fevri bir şekilde cevap verdi. Ben tekrarlayınca elindeki şemsiyeyle küfür edip bana saldırmaya çalıştı. Şimdi yarın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım ama bir yandan da ekmeğinden olmasını istemiyorum. Hastane yönetimi 3 katlı otoparkı sözde hastane personeli için vatandaşa kapatmış. Hastanenin etrafı İstanbul trafiği gibi. Kimse de itiraz etmiyor. Daha çok şey var yazacak. Bunlar devede kulak. İnsana saygı yok bu memlekette. Engelliye saygı yok bu memlekette. Hastaya saygı yok bu memlekette. Korkum o ki bazı şeylerin değişemeyeceğini görerek, burada kalmaya devam edeceğiz dostlar.


  • @paw-of-eagle aynen katılıyorum.

  • ⭐⭐

    @academicus

    Canada’nin British Columbia eyaletini ve ozeelikle de Victoria Island ile Vancouver’i arastir lutfen. BC eyaleti genel gocmen kabulleri disinda programlar sunuyor. Ornegin MS yapanlara oturma izni (Permanent Residency) yolu aciyor.

    Yasiniz da gayet musait oldugundan kuraya kalmadan kendinize bir gelecek planlayabilirsiniz.

    Canada, ABD’den farkli olarak, ogrencilerin eslerine calisma izni veriyor. Ornegin esinizi okula yazdirip siz calisiyorsunuz. Esiniz MS bitirince oturma izni aliyor(BC,Canada) veya bu arada siz calisma yoluyla oturma izni aliyorsunuz. Sonrasindaki yol vatandasliga cikiyor.

    UVIC’e bakmanizi oneririm. Victoria ve Vancouver iklimi yil boyunca Istanbul bahari gibi, kar yok. Seattle’a feribot veya deniz ucaklariyla gecilebiliyor. Lutfen detaylari arastirin..


  • @sharm cevabınız için çok teşekkür ederim. Zaten eğer Kanada olursa gönlümüzden geçen yer Vancouver. Nitelikli göçmenlik sürecine baktığımızda yaptığım iş istenen işler arasında var ve puanım şu anda yeter görünüyor.
    Şu anda, özellikle üniversite sayısı ve akademik iş olanakları nedeniyle, önceliğimi ABD olarak belirledim. Ama şöyle aklı selim düşününce Kanada özellikle sosyal devlet olması, bahsettiğiniz durum ve alımların şansa dayalı olmaması açısından çok daha mantıklı geliyor....
    Şu anda şunu araştırıyorum ve fikriniz varsa ve benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım: Şu anki koşullarda, göçmenlik için puanım gayet yeterli görünüyor. Ancak bir iş teklifi almak tabi ki süreci bambaşka bir boyuta taşıyacak. 6 aylık, 1 senelik research fellowship bulsam veya yine 6 aylık veya 1 senelik Visiting fellow olarak vs. gitsem ilk önceleri bunu iş teklifi olarak kabul ettirebilir miyim?


  • @sharm
    Bende bu konudaki detaylı bilgilerinizi bekliyorum.
    hatta kanada göçmenliği konumuzda devam edersek daha derli toplu olur diye düşünüyorum .

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/197/kanada-göçmenliği/12


  • Amerika'ya gitmek istememdeki onlarca sebebi 2 ana başlığa ayırdım. Bunlar ekonomik ve siyasi sebepler...

    Ekonomik sebepler;

    • Üniversite mezunu bir arkeolog olmama rağmen asgari ücretle çalışıyor olmam. Gidince orada da bir süre asgari ücretle çalışmam gerekebileceğini biliyorum ama orada en azından alım gücü yüksek.

    • Alım gücü konusuyla bağlantılı olarak, green card ile giden ailelerin alışveriş videolarında gördüğümüz temel ihtiyaçların ucuz olması durumu. Ben arabamın deposunu 250 tl'ye doldurabilirken, Amerika'ya yerleşmiş ailelerin çoğunun iki araba kullanıyor olmasına rağmen, orada gidilen mesafeler daha uzun olmasına rağmen ve motor hacmi büyük arabalar olması sebebiyle daha fazla yakıt tüketiyor olmasına rağmen; ayda 4-5 depo benzin alınca bile bizden daha az para veriyor olmaları.
      Temel mutfak giderlerinin bizden kat kat ucuz olması. (tarım ülkesi olduğumuz için eskiden "bizde meyve sebze sudan ucuz, yurt dışında karpuzu dilimle satıyorlar" diye kendimizi kandırırdık ama artık tarım ülkesi değiliz ve yine videolarda gördüğümüz üzere meyve sebze de bizdeki fiyatlarla kafa kafaya)
      Üniversiteye kadar okul masrafının servis dahil, yok denecek kadar az olması.

    • Ekonomisini inşaat sektörüyle döndürmeye çalışan bir ülke olduğumuzdan, 140-150 bin tl etmeyecek ufacık dairelere 350-400 bin tl istenmesi ve aynı paraya Amerika'da müstakil, bahçeli, garajlı, huzur dolu bir evde yaşanabildiği gerçeği.

    • Temel giderlere ucuza ulaşılabildiğinden ve eğitim masrafı az olduğundan; arttırılan parayla ev, araba sahibi olmanın, tatil yapabilmenin ve en önemlisi birikim yapabilmenin daha mümkün olması.

    Siyasi sebepler;

    • İzmir Karşıyaka'da (bilenler için Bostanlı'da) yaşamama rağmen dışarı çıktığımda sürekli stres yaşamam. (Sosyal medyada özellikle seçimlerden sonra çok övülen, Türkiye'de yaşanabilecek tek yer olarak gösterilen İzmir'de bile son 2-3 yıldır o kadar büyük bir değişim gözleniyor ki; üniversitede sırf puanım İzmir'e yetmiyor diye ilk yıl tercih yapmayıp bir senemi çöpe atan, İzmir'den başka bir yerde nefes bile alamam diyen ben artık burada yaşamak istemiyorum. Dolayısıyla diğer şehirleri düşünemiyorum bile.)

    • Belki basit gelecek ama tıkanmış trafikte sağ şeritte beklerken, başkalarının şeridin yanındaki toprak yoldan veya emniyet şeridinden geçip ilerde önüme kırmaları. Yine aynı şekilde metrodan inip merdivenlerden çıkmak için beklerken, arabaların yaptığı gibi yayaların da sırayı umursamadan sağdan soldan geçip, yürüyen merdivenin orada milletin önüne geçmeleri. Toplu taşımada bağıra bağıra telefon görüşmesi yapanlar, yüksek sesle müzik dinleyenler, kulaklık bile takmadan telefon hoparlöründen müzik dinleyenler...

    • Sürekli duyduğumuz kadına, öğretmene, doktora şiddet, çocuk tacizi, aile içi ensest ilişkiler vb. kültürel yozlaşmanın ne hale geldiğini gösteren haberler.

    • Mesleğinde ne kadar başarılı olursan ol, tanıdığın yoksa, yalakalık yapmıyorsan hiçbir şekilde yükselememen. Kpss'den iyi bir puan alsan bile, getirilen mülakat saçmalığıyla ortalamanın düşürülerek atanmanın önüne geçilmesi ve yandaşların senin yerine atanması.

    • Ülkede ne siyasi ne ekonomik istikrar sağlanamaması ve gelecek adına en ufak bir ümit ışığının olmaması. Kasıtlı olarak eğitim sisteminin içinin boşaltılması, yine kasıtlı olarak tarım ve hayvancılığın bitirilmesi.

    • Eylül ayında doğacak oğlumun daha iyi bir eğitim alması, daha özgür bir ortamda yetişmesi, mutlu bir birey olması.


  • @guropeth sebepler çogumuzda aynı zaten daha iyi huzurlu bir ömür istiyoruz.


  • alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crywolf34 Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    sayin @crywolf34 , isterseniz dosyayi upload etmektense, fotograf olarak yapistirin. Bu sekilde ne paylastiginiz gorulmuyor maalesef.


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 12
  • 1
  • 17
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum