F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells Merhaba, yazdıklarınızdan ilerlemeye çalışıyoruz ama kafamızda bir-iki soru işareti oldu. Yardımcı olursanız sevinirim.
1.si en başta başvuru esnasında avukat ile başvurmuştuk fakat avukat bize biraz boş davrandı ilgilenmedi. Umut tacirliği falan yaptı dolayısıyla bu temsilci seçme kısmı gelecek orada temsilciyi yeniden mi seçiyoruz yoksa avukat mı kalıyor?
2.si şimdi bizim approved oldu. Herhangi bir action yapmamız gerekiyor mu? Yoksa welcome letter bekleyip, yazdığınız 6 aşamadan mı ilerleyeceğiz. Bir de NOA2 welcome letter mı?-
Evet, degisiklik yapabilirsiniz, bir sorun olmaz. Avukati yazmak zorunda degilsiniz.
-
"NOA2", belgelerinizin NVC'ye gonderildigine dair bildirim. Size bu gonderildiyse, NVC'den haber bekleyebilirsiniz. NVC size bildirim yaptiginda bu 6 asamaya baslayabilirsiniz demektir.
-
-
@crazycells F2A için 11 ila - 14 Ay veriyor.. Bu mulakat mı NOA2 nin geleceği ortalama tarih mi kafamız karıştı gene
NOA 1 den beri 7 ay oldu. USCIS numarasını aradığımda gerçek bir kişiyle konuşamadım, endişeliyim. -
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells F2A için 11 ila - 14 Ay veriyor.. Bu mulakat mı NOA2 nin geleceği ortalama tarih mi kafamız karıştı gene
NOA 1 den beri 7 ay oldu. USCIS numarasını aradığımda gerçek bir kişiyle konuşamadım, endişeliyim.Hayir, o bekleme sureleri priority date'in aktif olmasi icin beklenen yaklasik sure... Sizin PD aktif oldu mu?
-
@crazycells visa bulletin de F2A November2019, bizim PD July2019. yani aktif mi demek oluyor?
-
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells visa bulletin de F2A November2019, bizim PD July2019. yani aktif mi demek oluyor?
evet, bu durumda aktif. Siz sadece haber beklemelisiniz su durumda NVC'den...
-
@crazycells teşekkür ederim. Süreç çok zor, cevaplarınız iyi geliyor. Bizim ilişkimiz ile ilgili fotografları geri yollladılar dosyalanmaya uygun değil diye, eşim onları birbirine zımbalamış çünkü, bir daha da istemediler. Umarım NVC sürecine bu yüzden olumsuz geçmeyiz ve o süreçte tekrar talep edilir.
-
@crazycells teşekkür ederim. Süreç çok zor, cevaplarınız iyi geliyor. Bizim ilişkimiz ile ilgili fotografları geri yollladılar dosyalanmaya uygun değil diye, eşim onları birbirine zımbalamış çünkü, bir daha da istemediler. Umarım NVC sürecine bu yüzden olumsuz geçmeyiz ve o süreçte tekrar talep edilir.
fotograflarin fotokopilerini cekin, mulakata onlari goturursunuz. kagit olmayan belgeleri genelde kabul etmiyorlar.
Eger isterlerse gonderirsiniz, eger istemezlerse gondermenize gerek yok.
-
F2A/F2B göçmenlik süreci devam eden kişilerin ‘Turist Vizesi’ alabilme olasılığı nedir? Sonuçta göçmen olucam diye başvurmuş kişi ‘Turist olarak gidicem’ demesi yalan beyan mı sayılıyor?
-
@historian, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
F2A/F2B göçmenlik süreci devam eden kişilerin ‘Turist Vizesi’ alabilme olasılığı nedir? Sonuçta göçmen olucam diye başvurmuş kişi ‘Turist olarak gidicem’ demesi yalan beyan mı sayılıyor?
Eger ABD ziyareti sonrasi Turkiye'ye geri doneceginizi gosterirseniz, turist vizesi alabilirsiniz. Gocmen olmadan once "turist" olmaniz yasak degil, ama burada onemli olan turistik aktivite bittikten sonra konsolosu Turkiye'ye geri doneceginize ikna etmek.
-
@crazycells bu kişi Türkiye’de çalışmıyor ve tüm ailesi Amerika’daysa ikna etmek oldukça güç ve imkansız o zaman.
-
Arkadaşlar eşim greencard sahibi tax return yapacak biz daha F2A sürecine başlamadık evraklarda evli olduğunu belirtecek fakat benimle alakalı yapmamız gereken bir şey varmıdır
-
Eş durumundan green kart için Temmuz ayında parmak izi verdim avukat 6 ay içinde çalışma ve seyahat izninin geleceğini söylemişti halen tık yok bu durumda olanlar süreci bilenler var mı ? Teşekkürler.
-
@historian F2A sürecindeyiz. Maalesef bir keresinde davet mektubum olmasına rağmen toplamda 3 kez başvurdum 2 kez evraklarıma bile bakmadılar ısrarla mektubumun olmasına karşın. İlk seferinde sürece başlamamıştık evlenmeden. Daha sonra evlenip sürece başlamadan bir daha denedik yine olmadı. En son bir de süreçteyken denedim yine olmadı. Ama bununla alakalı bir şey söylemiyorlar red ederken. Direkt 212b mi neydi öyle bir sebepten gidip dönmeyeceksin meali. Her başvurumda da neyse oydu yalan beyan yoktu. Ve gerçekten de dönecektim. Fakat orada sizi bağlayıcı bir etken olması işi çok zorlaştırıyorlar ve riske girmiyorlar. En nihayetinde geçtiğimiz hafta dosyamız onaylandı 420 gün bekledik. Şimdi dosyalarımızın NVC ye gönderilmesini ardından 6aşamalık işleme geçmeyi bekliyoruz.
-
@historian, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells bu kişi Türkiye’de çalışmıyor ve tüm ailesi Amerika’daysa ikna etmek oldukça güç ve imkansız o zaman.
imkansiz demezdim ama cok zor olacagini soyleyebilirim

-
@Irmak-Hervenik, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Eş durumundan green kart için Temmuz ayında parmak izi verdim avukat 6 ay içinde çalışma ve seyahat izninin geleceğini söylemişti halen tık yok bu durumda olanlar süreci bilenler var mı ? Teşekkürler.
Evet, bu surecler biraz uzayabilir. Eger basvurunun yapildigina eminseniz o durumda beklemeniz yeterli.
-
@horoz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Arkadaşlar eşim greencard sahibi tax return yapacak biz daha F2A sürecine başlamadık evraklarda evli olduğunu belirtecek fakat benimle alakalı yapmamız gereken bir şey varmıdır
Bu baslikta sadece F2A ve F2B surecleri hakkinda sorulari sormaniz daha dogru olur.
-
@horoz sorunuzun tam karşılığını yakın zamanda sayın @redsat2000 vermiş
️
Gelir vergisi / beyani https://yesilkartforum.com/forum/post/116153 -
Subat 3, NVC'den Ucretleri yatirmamiz ve formlari doldurmamizla alakali maili aldik. Surec ilerliyor..
-
Merhaba tecrübesi olanlardan yardım istiyorum. erkek arkadaşım green card tını ocak 20020 de aldı( aileden kaynaklı) benim turist vizem var. sizce türkiyede evlenip işlemleri türkiyeden mi başlatsak ( visa bülteninde dosya sırası aralık2019) yoksa amerikaya gidip 90 gün sonra evlenip amerikadan mı işlemlere başlasak ve benim için evlilik sonrası AOS başvurusu yapsak süreç nasıl ilerler. konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. teşekkürler
-
@HNDBRKN Türkiye'de evlenip abd ye giriş yapsın eşiniz. Ardından Aos olmadan başvurunuzu yapsın . Aos için sanırım şuan Kasım 2019 kabul ediliyor. Sizin tarih current olduğu zaman abd ye sizde giriş yapın ve aos başvurunuzu yapın.Takıldığınız herhangi bir yer olursa burdan sorabilirsiniz. Evrakları eksiksiz gönderdiğinize emin olun yoksa RFE alırsınız ve süreç biraz daha uzar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum