@dontoliver önemli olan Türkiye ile bağlarınızın güçlü olması , mülakatta sorulursa mali yıl bitti bu yüzden vizemi alamadım diyebilirsiniz
-
@Mesut-Uçar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
ABD vatandasligina basvuru sarti, son 5 yil icerisinde 180 gunden fazla ABD disinda kalmamis olmak ve son 5 yil icerisinde 30 ay ABD'de bulunmak. 180 gunden fazla ABD disinda kalirsaniz 5 yillik sure sifirlaniyor. O yuzden 180 gunden fazla ABD disinda kalmamalisiniz. Bu sekilde 2030 Ekim sonu gibi ABD vatandasligina basvurabilirsiniz (5 yilin dolmasina 90 gun kala basvuru yapabiliyorusunuz). Esiniz ve cocuklarinizin green cardlarini iade edip, onlar icin turist vizesine basvurabilirsiniz. Siz vatandas olduktan sonra onlar icin tekrar green card alabilirsiniz. 1 yil civari suruyor dogru.Merhaba, dv2025 kazananıyım.
16 ocak 2026 ta Amerika giriş yaptım ve 1 martta Tr ye döndüm. Eşim ve çocuklarım da 21 ocakta giriş yaptılar ve 1 şubatta Tr ye döndüler. Tekrar giriş yapmadık. Green cardlarımız elimizde. Burada sormak istediğim şu benim ve ailemin 2. giriş için süresi 1 yıl mı? 6 ay mı? 2. giriş toparlanma süreci olarak kabul edilip Abd nin dışında kalmaya izin verme süresi daha uzun diye birkaç yerde duydum. 3. ve sonraki girişlerde 6 ayda bir olması gerekliliği hususu kesin. 1. durum buydu
durum : eşim devlet memuru ve Amerikada yaşamayı şu an için pek uygun görmüyor. Orada şöyle bir taktik yapabilir miyim diye düşünüyorum. Eşim ve çocuklar Abd ye gelmese, yani green cardlar bir süre sonra yansa, ben Amerikada yaşadığım için 5 yılın sonunda Abd vatandaşı olsam, vatandaşlığı aldıktan sonra çocuklar ve eşim için green card sürecini tekrar başlatabilir miyim? Onların daha önceden green carda sahip olması ve bu kartların yanması bu süreci başlatmada engel mi? ve orada green cardın kazanılması 1 yıl kadar süre alıyor diyorlar, doğru mudur?
durum : ben vatandaş olduktan sonra eşim ve çocuklar için green card süreci başlatabiliyorsam yani 2. durum olabiliyorsa, büyük çocuğum oğlum şu an 12 yaşında benim vatandaşlık süreci en az 5 yıl alacağı için, oydu buydu derken oğlum 18 yaşını aşmış oluyor. 18 yaşın üstünde olmak babanın vatandaş olması dolayısıyla sağlanan green carda başvurmayı/almayı engeller mi? Orada bir yaş sınır var mı?
Yardımcı olan, cevap veren bütün arkadaşlara teşekkürler 🙂
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1701/green-card-iade-etme-koşulları?_=1781697221374
Oglunuzun kotaya takilmadan, yani sira beklemeden green card almasi icin 21 yasindan kucuk ve bekar olmasi lazim. 18 yas degil. Yani planlamanizi duzgun yaparsaniz yetisiyor.Bulabildigim kadariyla ilgili basliklari koydum cevaplarimin altina, o konulari okuyabilirsiniz.
-
@arifokdc Amerika dan ayrılıṣ tarihiniz tam olarak ne zaman? gün ve ay ? sormamdaki amaç Abd ye ilk giriṣinizde bir mühür basıyorlar pasaportunuza,onun da süresi tam bir yıl geçerli.
-
@radius avukatsiz haletmeye calisiyoruz. su an ek delil talebini cozup çözemediğimizi bilemiyoruz sadece esime geldi talep onda da belgenin ulasacagi adres skntisi olduguna dair ve degistirmesi gerektigini anlatan bir aciklama vardi. Sonuclarimiz belli oldugunda buradan detayli aciklama da yaparim. Siz de bizim gibi biyometrik randevusu alana kadar durabilirseniz walkin denemenizi tavsiye ederim bazen yardimci olacak calisanlar denk gelebiliyor
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
-
@ayvalik10 Gitmeden önce konuşmuştuk meseleyi ya, ona binaen tecrübemizi paylaştım yoksa biliyorum GC basımı için ödemenin yapılması gerektiğini. SSN ile GC farklı şeyler olduğundan birbirine etkisinin olacağını sanmıyorum. Arkadaşımın eşine GC birkaç hafta içinde ulaşmışken kendisine 8 ay sonra gelmiş çeşitli sebeplerden dolayı, bu nedenle kendisi benden daha temkinli. Biz yerleşmeyi 4 ay sonra düşünüyoruz bu nedenle acelemiz yok, USCIS fee'yi duruma göre ya bu hafta ödeyeceğim ya da SSN'leri bekleyip yine duruma göre 3 hafta sonra ödeyeceğim, daha uzun süre beklemeyi düşünmüyorum. Durumdan burayı da haberdar ederim.
-
@tuan, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
Herkese Merhaba,
Bir kaç sorum var. Aşağıda sıralamaya çalıştım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. @crazycells
1-Az önce 3 kişilik ailem için immigrant fee'yi ödedim. Case numaralarını doldururken örneğin 2019EU26XXX01 için sonda ki 01 02 ve 03 ü eklemedim. A Number ları girerken de başa 0 eklemedim ancak otomatik olarak kendi girdi. Bu durumlar bir sıkıntı oluşturur mu sizce ?
2-Görüşmede verdiğim adresi değiştireceğim. Bu işlemi nerden ve nasıl yapabilirim ?
3-Bu bağlamda Amerikada şimdilik kesin bir adresim yok ancak airbnb üzerinden 1 aylık bir ev kiraladım.1 ay içerisinde kartım elime geçmez ise ne yapmam gerekir ?
Cevaplar;
- Zaten 01, 02, 03'ü eklemeyin diyor, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Üye olduysanız zaten basımı ve postalanmasını kontrol edebilirsiniz.
- Havalimanından ilk girişinizde sarı zarfları alıp sizi bir ofise götürüyorlar orada bize sorulan tek soru "adresinizi değiştirmek istiyor musunuz?" oldu yani adresi havalimanında değiştirebilirsiniz. Ancak burası biraz çetrefilli diğer cevapta açıklayayım.
- Bir ay içerisinde kartınız elinize ulaşabilir ancak ulaşmayadabilir. Benim tavsiyem kiraladığınız ev sahibine bu durumu anlatın, şu an olmasa bile son hafta anlatın ve posta sonraki bir zamanda gelirse saklamasını rica edin. Havalimanından ilk girişte adresi değiştirmek daha makul bir çözüm olabilir ancak bunu yapan arkadaşımın başına şöyle bir durum gelmiş. GC çıkan eşine GC hemen gelirken kendisine çok sonra gelmiş ve adreste kimseyi bulamamışlar geri gitmiş, sonra yeniden başlamış işleme derken 8 ay sonra kart eline geçmiş, başıma bela oldu demişti. Bu yüzden planınızı buna göre yapın ve risklerin farkında olun, adresi değiştirseniz bile ilk verdiğiniz adrese gönderilme ihtimali aklınızda bulunsun.
-
@denizaydinli Çok teşekkür ederim. uzun uzun yazmışsınız çok sağolun.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@denizaydinli ödeme yapmadığın sürece green kart sana gelmez ki sen beklesen de olmaz ki zaten bu ödeme yapıldıktan sonra gelir ayrıca SSN için uscis ödemesi etkiliyor mu @knnrn @crazycells @FreeWoRLD cevap verecektir
Henüz bu konuda yeterli deneyim oluşmadı. Ben şahsen SSA'nın USCIS ücreti ödenmiş mi ödenmemiş mi diye takip edeceğini sanmıyorum. SSN kartı gelecektir.
-
@knnrn, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@ayvalik10, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@denizaydinli ödeme yapmadığın sürece green kart sana gelmez ki sen beklesen de olmaz ki zaten bu ödeme yapıldıktan sonra gelir ayrıca SSN için uscis ödemesi etkiliyor mu @knnrn @crazycells @FreeWoRLD cevap verecektir
Henüz bu konuda yeterli deneyim oluşmadı. Ben şahsen SSA'nın USCIS ücreti ödenmiş mi ödenmemiş mi diye takip edeceğini sanmıyorum. SSN kartı gelecektir.
SSN sorun degil. USCIS bilgileri SSA'ya gondermese bile, kisiler kendileri bir SSA ofisine gidip SSN cikarabilirler.
-
@crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@knnrn, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@ayvalik10, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@denizaydinli ödeme yapmadığın sürece green kart sana gelmez ki sen beklesen de olmaz ki zaten bu ödeme yapıldıktan sonra gelir ayrıca SSN için uscis ödemesi etkiliyor mu @knnrn @crazycells @FreeWoRLD cevap verecektir
Henüz bu konuda yeterli deneyim oluşmadı. Ben şahsen SSA'nın USCIS ücreti ödenmiş mi ödenmemiş mi diye takip edeceğini sanmıyorum. SSN kartı gelecektir.
SSN sorun degil. USCIS bilgileri SSA'ya gondermese bile, kisiler kendileri bir SSA ofisine gidip SSN cikarabilirler.
USCIS Fee'yi ödemediğimiz için SSN Cardlarının adresimize gönderilmeme ihtimali olabilir mi? Girişimizin ertesi günü SSA ofise gittik ve 21 dayzzz diye geri gönderildik, USCIS fee'yi 1 yada 3 hafta sonra ödemeyi planlıyorum umarım SSN Card'lara bir etkisi yoktur.
-
@denizaydinli, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@knnrn, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@ayvalik10, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@denizaydinli ödeme yapmadığın sürece green kart sana gelmez ki sen beklesen de olmaz ki zaten bu ödeme yapıldıktan sonra gelir ayrıca SSN için uscis ödemesi etkiliyor mu @knnrn @crazycells @FreeWoRLD cevap verecektir
Henüz bu konuda yeterli deneyim oluşmadı. Ben şahsen SSA'nın USCIS ücreti ödenmiş mi ödenmemiş mi diye takip edeceğini sanmıyorum. SSN kartı gelecektir.
SSN sorun degil. USCIS bilgileri SSA'ya gondermese bile, kisiler kendileri bir SSA ofisine gidip SSN cikarabilirler.
USCIS Fee'yi ödemediğimiz için SSN Cardlarının adresimize gönderilmeme ihtimali olabilir mi? Girişimizin ertesi günü SSA ofise gittik ve 21 dayzzz diye geri gönderildik, USCIS fee'yi 1 yada 3 hafta sonra ödemeyi planlıyorum umarım SSN Card'lara bir etkisi yoktur.
Siz odemeden USCIS'in bilgileri SSA'ya gonderecegini sanmiyorum (emin olmasam da), ama 21 gunden sonra kendiniz gidip basvuru yapabilirsiniz zaten.
-
Tekrar Selamlar,
Recipt numberları kontrol ettiğimde 3 adet IOE numarası da ödenmiş görünüyor. Ancak ödeme yaptığım sayfanın giriş bilgileri ile myuscis sayfasına giriş yapamıyorum. Kullanıcı adı yerine mail adresimi yazmaya çalıştığımda eksik kalıyor. Orada ayrıca bir hesap açmaya çalışıyorum bu kez de 4 adet güvenlik sorusundan sonra aşağıdaki ekran geliyor. 2 gündür deniyorum bir türlü yapamadım. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır ?

-
Yeniden herkese selamlar. Yukardaki ekran sorunu devam ediyor. Burdaki amacım eşim ile oğlumu kendi hesabıma ekleyip takip edebilmek. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı ? @crazycells
-
@tuan maalesef problemin neden kaynaklandigini bilmiyorum. Isterseniz farkli bir web browser'dan deneyin.
-
@tuan Bu ekrana kadar olan basamaklari tek tek anlatir misiniz? Tikanmanin nedenini bu ekrandan anlayamiyoruz.
-
@nakalakev ne kadar oldu abd ye gireli? 15-20 günlük süreçte statu değişebiliyor green kart için, daha istikrarlı yani. ancak ssn kartlar biraz daha tesadüfi, birinin eli değmişse geliyor, bize basılı ssn ler gelmedi...
-
@caglaror Sırasıyla ekranlar şu şekilde.





-
@tuan Yani son ekrandan bir oncekinde Submit dugmesine tiklayinca son ekran geliyor ve kaliyor oyle mi? step3.do ekranindan veri gidiyorsa da gelen cevabi bir sekilde ekrana dokemiyor. Bu sayfalar en iyi eski Internet Explorerla calisiyordu. Yeni IE artik chrome tabanli. IE olan bir makinadan deneme sansiniz var mi?
-
@caglaror Evet maalesef 2-3 gündür bununla uğraşıyorum.
-
@caglaror Tamamdır gün içersinde windows tabanlı bir bilgisayarda IE üzerinden deneyeceğim. Sonucu size bildiririm. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
-
@tuan Bir de login uzerinden gitmeye calisin. Sifre hatirlatma gibi bir yer vardi sanirim, sizden sonra ben denedim, uzun sure kullanmadiginiz icin pasif hale gelmis deyip sifre hatirlatma linki gondertti. Oradan sifremi yenileme linkine tiklayip sifre yeniledim de acildi. 3 kisiyiz biz de ben ucumuzun durumunu da gorebiliyorum. Son durumlar var tabi degismemis. Biz kartlari vb almistik.
-
@caglaror Maalesef IE de şifre hatırlatma da işe yaramıyor. Bu durumu nereye yazmalıyım ?
-
@crazycells @caglaror dediğniz gibi windows tabanlı yeni bir chrome dan yaptım. Şifre girişini de 2 gündür denediğimden farklı olarak girdim. Sonunda oldu. Teşekkür ederim. Özellikle @caglaror çok teşekkür ederim. Ayın 29 undan sonra LA de olacağım. Beklerim.
-
@tuan, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@crazycells @caglaror dediğniz gibi windows tabanlı yeni bir chrome dan yaptım. Şifre girişini de 2 gündür denediğimden farklı olarak girdim. Sonunda oldu. Teşekkür ederim. Özellikle @caglaror çok teşekkür ederim. Ayın 29 undan sonra LA de olacağım. Beklerim.
Yolunuz açık olsun güle güle gidin
Benzer Başlıklar
177
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.6k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Visa Bulletin For July 2026