Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım


  • Biz de @Hawkerx ile aynı günlerde Houston'daymışız. Siyahi arkadaşlar bizi de korkuttu, downtownda birisi outlet tarif etti, şurdan bineceksiniz falan..neyse bir geldik her tarafta gruplar halinde siyah gangler 🙂 "Can you give me 5 bucks" çocuğun biri para istedi, Asyalı bir kadın para verince beyaz bir kadın bunları bu hale siz getiriyorsunuz diye bağırdı, zenci çocuk fcukkkkk yuooooo fcukkkk fckkk diye bağırdı, annem babam korktular gidelim burdan falan..Güzel olan fiziksel temas yok, bol bol tehdit bağırma çağırma, işte biliyorsunuz "ifade özgürlüğü" :)))
    Neredeyse beyaz görmedik, ya hispanik ya siyahiler biraz asyalı ile beyazlar işte, Houston'ın beyaz popülasyonunu Türkler artırıyor esmer beyazlar 🙂
    Mesela tüm otobüs şoförleri siyahi, kadın yada erkek. market çalışanları hispanik, havalimanında çalışan yaşlı bir hispanik teyzeye soru sordum " no english, hablo espagnol?" dedi yaw :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar Houston'da zenciler en çok Downtown bölgesinde yaşar ve çalışır. O nedenle şehir dışından gelenler zenciler çoğunlukta gibi bir algıya kapılıyor. Normalde nüfusun yüzde onu civarındadırlar.
    Zenci ve Hispanik ile çok karşılaşmanın bir diğer nedeni de hizmet sektöründe çoğunlukla bu arkadaşların olmasıdır. Yani sizin göreceğiniz yerlerde çalışıyorlar, o nedenle Houston bunlardan ibaretmiş gibi geliyor.
    Ben de Houston'a ilk defa geldiğimde sadece Downtown ve Medical Center bölgesinde bulunduğum için böyle sanmıştım.
    Ayrıca Sugar Land için de Anglo-Saxon falan yazılmış ama bu bölgede uzun zaman geçirince siz de benim gibi "Sugar Land = Hindistan" diyeceksiniz diye tahmin ediyorum.
    Hispanikler konusunda istatistiklere bakarsanız, Houston'da %35, Dallas'ta %37 civarında Hispanik olduğunu göreceksiniz. Meksika sınırında bulunan şehirler için anormal bir durum değil.


  • Beyaz Amerikalıları genelde Heights, Woodlands, Cypress, Tomball, Conroe civarında bulabilirsiniz. 😉


  • Sugarland cogunlukla asyalidir 🙂

    Yazılan yazılar çok değerli ve çoğu doğru... Lakin bira daha yaşadıktan sonra o yazıların bazılarını update etmek gerekiyor. Kenan'in dediklerine katılıyorum ...

    Bu hispanik olayını cokta abartmamak lazım. Beyaz Amerikalılar kucaklarini açmış bizi yada göçmenleri beklemiyor her zaman 🙂 hispanikler burayı canlandıran kesim... Ben. Avantaj olarak görüyorum...


  • @haymatlos_, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @Hawkerx sizin pasaport süresi 1 yıl altındaydı sanırım sorun ettiler mi?

    Problem etmediler hocam 1 senelik bastı. Zaten immigrant visa gibi bir vize beklemeyin yan sayfaya bir mühür basıp altına kalemle tarihi yazıyor.


  • @semavi bey iyi Akşamlar.Sizin YouTube videolarınızı ve deneyimlerinizi sıkı takip ediyorum.Biz kısmet olur da gidebilirsek Houston’a yerleşmeyi planlıyoruz ama hala neresi güvenlidir, nerede daha çabuk bir iş bulur çalışırız bilemiyoruz.Sizin Sugarland da olduğunuzu biliyorum.Bir öneriniz var mı bizlere bu konuda?

  • ⭐⭐⭐

    @Hawkerx bu güzel paylaşımınız teşekkür ederim belki bize nasip olur.


  • @fetihy, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @Hawkerx bu güzel paylaşımınız teşekkür ederim belki bize nasip olur.

    Sağolun . İnşAllah herkese nasip olur.


  • Hispaniklerin ingilizcesini anlamak daha kolay. Ingilizce anadilleri olmadığı için harf yutmadan daha yavaş konuşuyorlar. Bu nedenle ilk zamanlar için bu bir avantaj olabilir.


  • Houstona kadar olan bölümü Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris kısmında yazmıştım. Burada Houston izlenimlerimi yazıyorum.
    Öncelikle Houstona ilk kez geldiğimi belirtmek isterim. Ayrıca en son ABD’de 20 yıl önce bulunmuştum. Houston’daki deneyimli forum üyesi arkadaşlar ile hem onları rahatsız etmemek hem de kendi başımıza nasıl idare edebileceğimizi görmek için bu aşamada bilinçli olarak irtibata geçmedim. Kaldığım süre içinde tüm konuşmalarımı Ingilizce olarak gerçekleştirdim, herhangi bir tercümana ihtiyaç duymadım. 10 gün ABD’ye ilk giriş, banka hesaplarının açılışı, telefon hattı alınması , sehri ve bölgeyi kesif ve çocuklara kısa bir tatil için değerlendirip geri döndüm. Niyetim kısa bir süre içinde bu sefer kalıcı olarak ABD’ye gitmek. Eşim ve çocuklar da okul bitince gelecekler.
    Yazdığım konular hakkında Houstonda yaşayan forum üyelerin eminim çok daha detaylı ve güncel bilgileri mevcuttur. Lütfen yazdıklarımı ilk izlenimler olarak okumanızı rica ederim.
    Arabayı yine bir forum üyesinin önerdiği Turo adlı uygulamadan otelleri de booking.com uygulamasından rezerve ettim. Her 2 uygulamada da herhangi bir sorun yaşamadım.
    Araba Chevrolet Equinox idi. Günlük kira olarak sigorta dahil 55 USD verdim. Bu uygulamada isterseniz günlük sigorta dahil 30-35 USD’ye araba bulmak mümkün. Uygulama tabiri caizse airbnb’nin araba versiyonu diyebiliriz. Direkt olarak araba sahibinden arabayı kiralıyorsunuz. Rahat bir uygulama. Tavsiye eden üyeye tekrar teşekkür ederim.
    Houstonda gerçekten çok büyük bir alana yayılmış durumda ve araba olmadan hareket etmeniz oldukça zor. İlk aşamada başka imkanlar da vardır ancak ben hemen araba kiralamınızı tavsiye ederim. Turodan kiralayacaksanız free delivery olmasına dikkat edin. Aksi durumda 40-60 USD arası havalimanına hem bırakmak hem de almak için bir ücret isteniyor.
    ABD’de araba kullanmak ilk günler biraz zorlasa da özellikle deneyimli bir şoförseniz 1-2 gün içinde alışılabiliyor. Özellikle zorunlu sağa veya sola dönüşler, otobanda araba kullanımı ve şerit değiştirme, trafik ışıkları ve sehir içi kavşaklarda geçiş hakkına dikkat etmek gerekiyor.ABD’de ilk kez araba kullanacaksanız önceden bu konu ile ilgili bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Bunun dışında Türkiyede araba kullanan için çok zor olacağını düşünmüyorum.
    Araba kullanmak için bir diğer ihtiyacınız da kesinlikle navigasyon. Benim kiraladığım arabada navigasyon yoktu, o yüzden telefonumun navigasyonunu ( google maps) kullandım ve oldukça memnun kaldım. O yüzden telefonunuzun hep açık olması gerekiyor. Google maps offline olarak da çalıştı.
    Houstonda otellerde şehir vergisi var ancak bu rakam booking.com ve airbnb’de net bir şekilde yazıyor. Biz bu seferlik daha uygun olduğu için otellerde kaldık. Vergi dahil günlük 70-80 USD’ye 4 kişilik odalar mevcut. 4 kişilik aile için oda kiralarken 2x queen bed opsiyonunu seçmenizi tavsiye ederim. King seçeneklerinde tek yatak bulunuyor. Kaldığımız tüm otel odaları ferahtı ve her ikisinde mutfak bölümü vardı. Anladığım kadarı ile bu odalarda bir çok kişi yemek de yapıyor. Zaten her odada mutlaka mikro dalga ve buzdolabı var. İstediğiniz her türlü yiyecek ve içeceği odaya getirebiliyorsunuz. Ayrıca marketlerde mikrodalga ile yapılabilecek bir çok yemek çesiti mevcut. İlaveten tüm otellerde çok iyi wi-fi mevcut
    Biz Energy Corridor ve Sugarland bölgelerinde kaldık. Her iki bölge de büyük bölgeler ve biz görece çok kısa kaldık. O yüzden çok yorum yapmak istemiyorum. Bendeki kısa izlenim Energy Corridor bölgesinin daha endüstriyel bir bölge olduğu yönünde.
    Sugarland da çok büyük bir bölge ancak gerçekten içinde çok güzel konut bölgeleri var. Gezdiğimiz bir çok konut bölgesini çok beğendik. Fiyatlar için zillowa bakabilirsiniz. Benim örnek olarak gittiğim yerlerin fotoğraflarla uyumlu olduğu söyleyebilirim.
    Biz ilk gün ilk iş olarak kendimize bir prepaid bir telefon aldık. T-mobile 5GB data ve sınırsız konuşma olarak 44 USD verdik.Bunun için bir T-mobile dükkanına gittik ve hemen hattımızı alarak telefonumda kullanmaya başladık.
    Devamında Sugarland bölgesinde bir Bank of America şubesine giderek hesap açarak yanımızdaki parayı yatırdık. Burada hem hesap açılımı hem de kredi kartı alımı konusunda herhangi bir sorun yaşamadık. Gittiğimiz şube oldukça deneyimli idi. Bu konuyu daha detaylı olarak ilgili bölümün altına yazacağım.
    Simdilik bu kadar devamını da ilerki günlerde yazmaya çalışacağım.


  • @ybi04 teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için 👍


  • @ybi04 tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim, kalıcı olarak yerleşmek istediğiniz bölgeyi seçebildiniz mi? Ev kiralama konusunda bir çalışma yaptınız mı? Bu konudan bahsedebilir misiniz?


  • @Muhtaradana ilk izlenimler olarak Sugarland konut bölgeleri açısından uygun görünüyor. İki çoçuğum da ilkokul çağında olduğundan okul kalitesi benim için çok önemli. Gördüğüm kadarı ile bu bölgede çok iyi rating alan okullar mevcut. Okullara dışardan bakma imkanımız da oldu. Gerçekten güzel ve çok düzenli görünüyorlar.
    Ayrıca The Woodlands bölgesine de gittim, gerçekten adı gibi orman içinde konumlanmış çok güzel bir bölge. Burada da okulların ratingleri çok iyi. Bu bölge şehir merkezinden yaklasık 45dk- 1 saat uzaklıkta. Bu iş imkanlarına ulaşım açısından sorun yaratabilir.
    Benim niyetim önden gidip eşim ve çocuklar gelene kadar mümkünse işe girerek gelirimin ne olacağının tayin edip kalıcı bölgeyi o şekilde karar vermek. Gelirim müsade ederse ilk tercihim Sugarland olur. Ancak daha göremediğim bölgeler de mevcut.
    İncelediğim kadarı ile Houston metropolitan bölgesinin bir çok yerinde ilk-orta-lise devlet okulların ratingleri çok iyi olan okullar mevcut. Bu Houston için küçük çocuğu olan aileler için kanımca çok iyi bir avantaj.


  • Burasıda Houston 🙈🙈


  • @ybi04 bilgiler için teşekkür ederim, sizin planınız çok iyi gözüküyor iş yerinize göre sabit kalacak bir ev saçme fikri çok mantıklı, zaten Houston da çoğu bölgenin okul puanının iyi olduğundan bahsetmişsiniz, iş ev arası çok uzak olmasını bende istemem gidiş dönüş 2 saat çok yorucu ve zaman kaybı olabilir, inşallah ailenize en uygun yeri bulursunuz, bizi lütfen gelişmelerden ve deneyimlerinizden haberdar edin


  • @Semihmete, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    Burasıda Houston 🙈🙈

    Aha burasida Adana 🙂


  • @yalta kiremithane, hürriyet, Anadolu,denizli, narlıca mahallerinin bazı kısımlarına bizde gitmiyoruz, gerçi en samimi arkadaşım Anadolu mahallesinde oturuyordu orada yaşarsan yerlisi olursan problem yok, turist gibi gidersen muhtemel sorun çıkabilir, olay aksiyon istersen her yerde var 😀

    Barajyolu, Turgut Özal, kenanevren ve huzurevleri civarı bizim için uygundur, aksiyon yok huzur var (Huzurevlerinin orda gerçekten huzur var)


  • Ben 5 sene oralarda yaşadım... İller Bankası, duygu kafe, Kasım gulek ve çoğunlukla Kenan Evren... Houstonu sevme nedenlerinden biri de adana benzerliği 🙂


  • @semavi yaşadığınız yerlerin heycanı meycanı fazla yok duygu kafe civarında gerçi biraz aksiyon haberleri alıyorduk ama😀
    bende 2011 e kadar hastaneler kavşağı civarında yaşadım bizim oralarda sakindi,olaysız yerleri bende seviyorum genlerden mi geliyor bilmiyorum kanımız devamlı kaynadığı için İstanbulunda en sakin yerinde yaşıyorum sanırım

    Amerikada da crime oranının düşük olduğu yerlere bakıyorum, çünkü biliyorum ses olunca aşağıya kesin inerim😊


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @semavi yaşadığınız yerlerin heycanı meycanı fazla yok duygu kafe civarında gerçi biraz aksiyon haberleri alıyorduk ama😀
    bende 2011 e kadar hastaneler kavşağı civarında yaşadım bizim oralarda sakindi,olaysız yerleri bende seviyorum genlerden mi geliyor bilmiyorum kanımız devamlı kaynadığı için İstanbuldada en sakin yerinde yaşıyorum sanırım

    Amerikada da crime oranının düşük olduğu yerlere bakıyorum, çünkü biliyorum ses olunca aşağıya kesin inerim😊

    Balkondan atlama ama haci 🙂 Bu arkadasi ornek almamak lazim, bu sansliymis inis takimlari acildi 🙂 Sizin acilmayabilir 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum