GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
-
@crazycells tekrar merhaba. Bugün patronumla tax meselesini konuştum. Ödemeden paycheckleri verdiğini söyledi. Peki ben nasıl tax işini halledeceğim dediğim zaman "senin için sorun yok, çünkü senin sene boyunca aldığın maaş 800 doların altında kalıyor, o nedenle vergi ödemeyeceksin" dedi. Sizin de dediğiniz yoksulluk sınırı galiba bu. Rahatladım açıkçası, kafamı kurcalayan bir konuydu çünkü =)
Ama yine de vergi odeyip, zamani gelince de vergi beyani yapmanizi tavsiye ederim. Zaten odediginiz fazla miktar size geri odenir. Federal hukumete IRS uzerinden odeyebilirsiniz, ayrica eyalet icin de blundugunuz eyaletin sitesini inceleyebilirsiniz.
Bu dediğinizi tam anlamadım ama. Şunu mu demek istediniz; Türkiye'ye geri döndüğüm zaman Nisan ayında vergi ödemeleri başlayınca Türkiye'deki gelirimi gösterip az da olsa bir ödeme yapmalı mıyım? Kuş kadar birşey zaten, o kadar küçük bi rakam ki çalıştığım üniversite maaş demeye utanıyor da "burs" diyor =)) şaka bir yana, zaten döndüğüm zaman istifa etmeyi düşünüyorum. Gene de vergi vermem gerekir mi?
-
@mulus, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
@crazycells tekrar merhaba. Bugün patronumla tax meselesini konuştum. Ödemeden paycheckleri verdiğini söyledi. Peki ben nasıl tax işini halledeceğim dediğim zaman "senin için sorun yok, çünkü senin sene boyunca aldığın maaş 800 doların altında kalıyor, o nedenle vergi ödemeyeceksin" dedi. Sizin de dediğiniz yoksulluk sınırı galiba bu. Rahatladım açıkçası, kafamı kurcalayan bir konuydu çünkü =)
Ama yine de vergi odeyip, zamani gelince de vergi beyani yapmanizi tavsiye ederim. Zaten odediginiz fazla miktar size geri odenir. Federal hukumete IRS uzerinden odeyebilirsiniz, ayrica eyalet icin de blundugunuz eyaletin sitesini inceleyebilirsiniz.
Bu dediğinizi tam anlamadım ama. Şunu mu demek istediniz; Türkiye'ye geri döndüğüm zaman Nisan ayında vergi ödemeleri başlayınca Türkiye'deki gelirimi gösterip az da olsa bir ödeme yapmalı mıyım? Kuş kadar birşey zaten, o kadar küçük bi rakam ki çalıştığım üniversite maaş demeye utanıyor da "burs" diyor =)) şaka bir yana, zaten döndüğüm zaman istifa etmeyi düşünüyorum. Gene de vergi vermem gerekir mi?
Hayır, vergi vermenize gerek yok. Sadece vergi beyanı yapmanız yeterli.
-
merhaba Arkadaşlar,
bende vergi konusu ile ilgili yardım istiyorum.2018 temmuzda ilk girişimizi yapmıştık.şu an halen türkiye deyim.2018 yılı için vergi beyanını turbotax tan yapacaktım.türkiyede yaşadığım için 39 usd para istedi site,ödemeyi maalesef yapamamıştım çünki amerika menşeili kredi kartım yoktu.
şimdi geri dönük yapmak istiyorum ama kapalı ve ocakta açılacağı söyleniyor.özellikle geçen sene 2018 yılının vergi bildirimini nasıl yaparım,bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. -
@hakisalapaki, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
merhaba Arkadaşlar,
bende vergi konusu ile ilgili yardım istiyorum.2018 temmuzda ilk girişimizi yapmıştık.şu an halen türkiye deyim.2018 yılı için vergi beyanını turbotax tan yapacaktım.türkiyede yaşadığım için 39 usd para istedi site,ödemeyi maalesef yapamamıştım çünki amerika menşeili kredi kartım yoktu.
şimdi geri dönük yapmak istiyorum ama kapalı ve ocakta açılacağı söyleniyor.özellikle geçen sene 2018 yılının vergi bildirimini nasıl yaparım,bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Daha once de yazmistim, CreditKarma ile ucretsiz vergi beyani yapabilirsiniz. Herkes Turbotax diyor ama ben 3 yildir CreditKarma kullaniyorum ve cok memnunum.
ABD'deki odemeleri ABD kredi karti ile yapacaksiniz diye bir sart yok. Herhangi bir kredi karti kullanabilirdiniz.
Gec vergi beyani ile ilgili surada bilgi var: https://www.irs.gov/newsroom/important-facts-about-filing-late-and-paying-penalties
Bunun yapmanin kolay yolu var midir bilmiyorum. -
bilgiler için teşekkürler,credit karma eğer türkiyedeyseniz olmuyor galiba ben türkiyeden yapacaktım.yinede bir inceleyeyim.sağolun
-
vergi odemek ile vergi beyani yapmak ayni sey degil. :)
-
vergi beyanı :)
-
@crazycells 🙈 evet öğrenmiş bulundum @knnrn ile sizin sayenizde😄
@knnrn creditcarma'ya baktım, bizden aldığı bilgiler eşliğinde bi örnek Form hazırlıyor anladığım kadarıyla. Benim şu an olduğum adres airbnb adresi ve geri döneceğim sonuçta. Hangi adresi yazmam daha doğru olur? Ibadullah bu adresi veremem sonuçta diye düşünüyorum ama tam emin olamadım 😂
-
@crazycells 🙈 evet öğrenmiş bulundum @knnrn ile sizin sayenizde😄
@knnrn creditcarma'ya baktım, bizden aldığı bilgiler eşliğinde bi örnek Form hazırlıyor anladığım kadarıyla. Benim şu an olduğum adres airbnb adresi ve geri döneceğim sonuçta. Hangi adresi yazmam daha doğru olur? Ibadullah bu adresi veremem sonuçta diye düşünüyorum ama tam emin olamadım 😂
Bir arkadaşınızın sabit adresi varsa onu verebilirsiniz.
-
Takip ediyorum
-
@hakisalapaki, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
merhaba Arkadaşlar,
şimdi geri dönük yapmak istiyorum ama kapalı ve ocakta açılacağı söyleniyor.özellikle geçen sene 2018 yılının vergi bildirimini nasıl yaparım,bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.2018 yilinin vergi bildirimini Nisan 2022'ye kadar yapabilirsiniz, fakat normal bildirim zamanini gecirdiginiz icin e-file yapamazsiniz. O yuzden, gerekli formlari doldurup, mail yoluyla yapacaksiniz. Asagidaki linki takip edin bilgi icin:
https://www.efile.com/income-tax-return-forms-1040-IRS-2018/
Bu arada, eger 2018 yili icin vergi borcu cikarsa, faiz ve penalty odersiniz, eger refund alacaksaniz, penalty odemezsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
-
Selamlar,
Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
Tesekkurler
-
@uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
Selamlar,
Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
Tesekkurler
Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum